• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Çok geçmiş olsun :KK43: eğer kullanmanızı onerdiyse kullanın bence canım ya da için rahat etmeyecekse farklı bir doktora daha götürün belki o sonuçları farklı yorumlar...
Evet canım bende farklı bir doktora götürmeye karar verdim .Teşekkür ederim .Uzun süredir mesaj yazmayınca mesajları ikişer kere yazmışım silemedimde kusuruma bakmayın kızlar

Günaydın topiğin güzel anneleri :KK200: anneler günümüz kutlu olsun. Evlatlarımızın anne baba olduğu evlatlarıyla bugünleri kutladığını görmemiz dileğiyle :KK68:
Amin canım sağolasın :) anneler günümüz kutlu olsun...Allah her kadına hayırlısıyla sağlıkla anne olmayı nasip etsin

Arkadaşlar memleket ziyaretimizden dondugumuzden beri yani pazartesi gününden beri Aras kahvaltı+meyve +emerek yaşıyor .artık sinirim tavan yaptı .birkaç gün normal sakin karşıladım ama şimdi zivanadan çıktım.dis çıkartıyor gerilerden sanırım.sabaha kadar çok sık uyanmasını buna ve birsey yemesine bağlıyorum.devam sütü denen şey nedir? Muhallebi yapıp yedireniniz var mı? Normal günlük süt ya da pastörize süt veriyor musunuz kuzulara ne olur bir el atın.zayif görünüyor gözüme daha da uzuluyorim

Oğlumun mütevazı akşam menüsü : domates ekmek :KK9: başka bişe yemedi
Ekmeği kesene kadar her öğün favorim olabilen bir ikiliydi. Hele yanına domates ve salatalık... Ama bunu yapan çocuk olunca insan sinir oluyor. Açılır umarım iştahı.
Aynen katılıyorum :KK70: benim bıdık 8 gibi uyudu dışarı cikartmistik yorulduğu için kestirerek diye düşündüm lakin hala uyanmadi . Beni de aldı bir düşünce acaba gece 2 de mi 3 de mi kalkar düt düt lerle oynarız diye.. gidip gelip ses yapıyorum bana mısın demedi birlikte sahur yapcaz sanırım :KK71:
Ne yaptı çok merak ettin. Uyandı mı gece?

Arkadaşlar memleket ziyaretimizden dondugumuzden beri yani pazartesi gününden beri Aras kahvaltı+meyve +emerek yaşıyor .artık sinirim tavan yaptı .birkaç gün normal sakin karşıladım ama şimdi zivanadan çıktım.dis çıkartıyor gerilerden sanırım.sabaha kadar çok sık uyanmasını buna ve birsey yemesine bağlıyorum.devam sütü denen şey nedir? Muhallebi yapıp yedireniniz var mı? Normal günlük süt ya da pastörize süt veriyor musunuz kuzulara ne olur bir el atın.zayif görünüyor gözüme daha da uzuluyorim
Ben muhallebi yediriyorum. Seviyor. Gıda katı değilse bizde sorun yok🙈 Günlük süt direk içmiyor ama sabah kahvaltısı ve muhallebisine katiyorum.
Moral bozukluğunu anlıyorum ama boşuna üzüyorsun kendini. Benim 12 yaşında ki oğlum bu aylardayken hiçbir şey yemezdi. Zayıftı. Bende kendimi üzer harap ederdim. Ama şimdi sürekli aç😀 Kilo alacak diye korkuyorum

Ben muhallebi yediriyorum. Seviyor. Gıda katı değilse bizde sorun yok🙈 Günlük süt direk içmiyor ama sabah kahvaltısı ve muhallebisine katiyorum.
Moral bozukluğunu anlıyorum ama boşuna üzüyorsun kendini. Benim 12 yaşında ki oğlum bu aylardayken hiçbir şey yemezdi. Zayıftı. Bende kendimi üzer harap ederdim. Ama şimdi sürekli aç😀 Kilo alacak diye korkuyorum
Valla şaşırdım kaldim.bi bakıyorum imhhh diyerek sapır şupur başlıyor yemeğe.iki üç lokma sonra bir mücadele bir atar bir gider.artik yemek tabağını hangi duvara yapıştırsam daha güzel durur acaba diye sinir geliyor soldan soldan.agzini yiyecek gibi açıp kaşık ağzına girecekken elime vuruyor.reflekslerimle oynuyor resmen titrek oldum sayesinde.bu kadar takmazdim böyle donemlerimiz oldu geldi geçti.memlekettekiler zayıf dedi.boyu uzun olunca vakti zamanında tombul olan but bacaklar zayıf görünüyor .insan kendini suçluyor o zaman da.
Bari yatmadan bu aralar meyveli muhallebi yedirmeye çalışayım.

Ekmeği kesene kadar her öğün favorim olabilen bir ikiliydi. Hele yanına domates ve salatalık... Ama bunu yapan çocuk olunca insan sinir oluyor. Açılır umarım iştahı.
Ne yaptı çok merak ettin. Uyandı mı gece?
Uyanmaz olur mu hiç sabaha karşı 4 te uyandık biraz ninni biraz hop hop biraz düt düt biraz süt derken sabah 7 ye doğru birazcık daha uyumaya karar verdik . 9 a doğru da tamamen uyandık :rapci:

Valla şaşırdım kaldim.bi bakıyorum imhhh diyerek sapır şupur başlıyor yemeğe.iki üç lokma sonra bir mücadele bir atar bir gider.artik yemek tabağını hangi duvara yapıştırsam daha güzel durur acaba diye sinir geliyor soldan soldan.agzini yiyecek gibi açıp kaşık ağzına girecekken elime vuruyor.reflekslerimle oynuyor resmen titrek oldum sayesinde.bu kadar takmazdim böyle donemlerimiz oldu geldi geçti.memlekettekiler zayıf dedi.boyu uzun olunca vakti zamanında tombul olan but bacaklar zayıf görünüyor .insan kendini suçluyor o zaman da.
Aynen bizim durum da öyle ben muhallebi yediriyorum özellikle dış dönemlerinde çorba ve muhallebi dışında bir şey yemiyor :( muhallebiyi de meyveli ya da sade irmik +pirinç unu kullanarak yapıyorum su ve süt yarı yarıya kullanıyorum ve yarım yağlı tercih ediyorum sütü genellikle. Tatlandırmak için bal ya da pekmez bu ara keçiboynuzu özüne başladım direk yediremezsem muhallebisine katiyorum. Ayrıca kendimize muhallebi sütlaç vs. Yaparsam da yedirmemezlik yapmıyorum ... Yani yesin de derdindeyim çoğunlukla...

İnan bana zayıf olması hiç sorun değil. Sağlıklıysa tamamdır 😉

Yani dertlerimiz bu kadar mı aynı olur, dün ben de zıvanadan çıktım. Hatta doktora gidelim iştah açıcı şurup filan versin dedim. Bir de ciddi anlamda 2 yaş sendromu yaşıyoruz. Kendini yerden yere atma durumları aşırı sinirlilik hali vs. hatta kursa gittiğim ebeye filan danıştim ne yapabilirim diye. Yiyeceği varsa da inatlasip yemiyor. Allah sonumuzu hayır etsin :(

Bu arada biz günlük sütle muhallebi yapıyoruz. Çünkü öbür türlü sadece günü kahvaltıyla tamamlayabiliyoruz. Sütü de sade içmiyor nesquikle pipetli bardağında içiyor bir tek..

Yani dertlerimiz bu kadar mı aynı olur, dün ben de zıvanadan çıktım. Hatta doktora gidelim iştah açıcı şurup filan versin dedim. Bir de ciddi anlamda 2 yaş sendromu yaşıyoruz. Kendini yerden yere atma durumları aşırı sinirlilik hali vs. hatta kursa gittiğim ebeye filan danıştim ne yapabilirim diye. Yiyeceği varsa da inatlasip yemiyor. Allah sonumuzu hayır etsin :KK43:
Aynı aynı ben de propolis arı sütü falan araştırmaya başladım doktora danışın kullanarak mi dedim ya da vitamin iştah açacak herhangi bir şey sadece anne sütüyle midesini doldurmaya uğraşan bağırıp çağıran yerlerde sürünüp inatlasan başına buyruk bir bebegimiz var sendromlu kuzular bazen güleyim mi uzuleyim mi şaşırıyorum :KK45: geçer geçer bu günlerde geçer su sendromlar geçsin de huylari güzel olsun inşallah :KK19:

Bu arada biz günlük sütle muhallebi yapıyoruz. Çünkü öbür türlü sadece günü kahvaltıyla tamamlayabiliyoruz. Sütü de sade içmiyor nesquikle pipetli bardağında içiyor bir tek..
Şimdi ben bu zamana kadar hiç süt vermedim,nesquikli vermeyi deneyim.bir de muhallebi tarifin var mı.sutlac yaptı ablam bugün. İçine muz doğrayıp yedircem
Yani dertlerimiz bu kadar mı aynı olur, dün ben de zıvanadan çıktım. Hatta doktora gidelim iştah açıcı şurup filan versin dedim. Bir de ciddi anlamda 2 yaş sendromu yaşıyoruz. Kendini yerden yere atma durumları aşırı sinirlilik hali vs. hatta kursa gittiğim ebeye filan danıştim ne yapabilirim diye. Yiyeceği varsa da inatlasip yemiyor. Allah sonumuzu hayır etsin :KK43:
Kendi başına ve benim babasının yuzlerimize vuruyor.bize vurduğu için üzülüp yuzumuzu ellerinin arasına alıp seviyor cici yapıyor.ben de ona kendine vurma sen cicisin diyorum sakinleştirmeye çalışıyorum.sendromunu seveyimle sendromuna söveyim duyguları arasında gidip geliyorum.istah açıcı olayını bilemiyorum insaallah geçicidir bu durum.

İnan bana zayıf olması hiç sorun değil. Sağlıklıysa tamamdır 😉
İnşallah canım.zaten hiç tombul bir bebek olmadı ama geçen seneki fotoğraflarına bakınca üzülüyorum kaşık kadar kaldı yüzü.bacaklari kürdan gibi.yani aslında bu kadar takmiyordum hem memlekete gidince kulagima kar suyu kaçırdılar hem de kıyafet alışverişi sırasında neye ugradigimi şaşırdım.boyu uzadı evdeki kıyafetler kısa geliyor diye birşeyler alalım dedim denedigimiz herşey çuval gibi oldu yavruma.kilosu 18 ay kilosu ile ayni.boy kesin uzadı emzirirken kucağıma sigmiyor bariz anlaşılıyor uzadığı.fazlasinda gözüm yok sağlıklı zayif olsun

Anne sütü alıyor mu peki ? nesquik için erken değil mi verilebilir mi ? Muhallebisine şeker katıyor musun? Çok soru sordum ama idare et canım ❤️

Aynı aynı ben de propolis arı sütü falan araştırmaya başladım doktora danışın kullanarak mi dedim ya da vitamin iştah açacak herhangi bir şey sadece anne sütüyle midesini doldurmaya uğraşan bağırıp çağıran yerlerde sürünüp inatlasan başına buyruk bir bebegimiz var sendromlu kuzular bazen güleyim mi uzuleyim mi şaşırıyorum :KK45: geçer geçer bu günlerde geçer su sendromlar geçsin de huylari güzel olsun inşallah :KK19:
Amin canım en yakın zamanda düzene gireriz inşallah :dua:
Şimdi ben bu zamana kadar hiç süt vermedim,nesquikli vermeyi deneyim.bir de muhallebi tarifin var mı.sutlac yaptı ablam bugün. İçine muz doğrayıp yedircem

Kendi başına ve benim babasının yuzlerimize vuruyor.bize vurduğu için üzülüp yuzumuzu ellerinin arasına alıp seviyor cici yapıyor.ben de ona kendine vurma sen cicisin diyorum sakinleştirmeye çalışıyorum.sendromunu seveyimle sendromuna söveyim duyguları arasında gidip geliyorum.istah açıcı olayını bilemiyorum insaallah geçicidir bu durum.
Evet canım cimcik yapıyor, ısırıyor istediği bir sey olmayınca, ama iste istikrar yok, ben ısırmak yok ısırmak can yakar diyorum babası gülüyor o da bu huyundan vazgecmiyor. Cocuk buyutmek cevre ile bir bütün olunca doğru şekilde oluyor. Biri farkli digeri ile farkli davranınca çocuk da işine geleni yapıyor. Yaptığın doğru aslında canım, sevgi, anlayış ve konuşma ile asılacak bu dönem de inşallah. Muhallebiyi de bir çay kaşığı irmik ve bir çay kaşığı unu, bir çay bardağı süt ile pişiriyorum, daha sonra icine iki adet cevizi un kıvamına getirip ekliyorum. En son meyve püresi ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı ya da tereyağı da ekleyip yediriyorum. Ceviz yerine istediğin kuruyemisi ekleyebilirsin. Unu da aynı sekilde, bugday, pirinc ya da yulaf unu olabilir. Meyve de genelde muz, armut, elma puresi vs.

Memeyi 18 aylıkken bıraktı o zamandan beri pınar ın devam sütünü veriyorum akşam 8 gibi. 9 gibi uyuyor eğer bir sıkıntısı yoksa ve gündüz yemek işini tam yerse sabaha kadar acıkmıyor. Sabah 7 civarında uyanıyor

Back