• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Merhaba herkese . Bebeğine güneş koruyucu krem kullanan var mı ? Yakın zamanda tatile çıkıcaz bi doktorun yazısına denk geldim . Sakın bebeklerinizr o kremlerden kullanöayın toksik madde dolu içi yazmış sizler ne düşünüyorsunuz acaba?
Ben daha almadım ama Trukid alacağım. Bir de deniz için uv koruyuculu mayo ve şapka aldık kimyasal koruma bir yana fiziksel koruma daha etkili diye düşünüyorum.

Ben daha almadım ama Trukid alacağım. Bir de deniz için uv koruyuculu mayo ve şapka aldık kimyasal koruma bir yana fiziksel koruma daha etkili diye düşünüyorum.
Uv korumalı mayoda mantıklı aldığını paylaşabilir misin ? Bir de krem 30 factör mü 50 mi?

Güneş kremi olarak mustela 50 faktör önerdi bize doktorumuz. Ben de trukid de takılı kaldım aslında . Bildiğim kadarıyla 50 faktör güneş ürünlerinde kimyasallar daha fazlaymış. Ne kadar sakınaniliriz bebeişleri bu kimyasallardan orası da ayrı bir konu. Ben de ilk mayosunu tek bikini altı şeklinde mpthercare dan almıştım, dün de yedek olsun diye lcw dan mayo aldım üzerinde uv korumalı yazıyor ama ne kadar gerçektir bilemem tabi.

Güneş kremi olarak mustela 50 faktör önerdi bize doktorumuz. Ben de trukid de takılı kaldım aslında . Bildiğim kadarıyla 50 faktör güneş ürünlerinde kimyasallar daha fazlaymış. Ne kadar sakınaniliriz bebeişleri bu kimyasallardan orası da ayrı bir konu. Ben de ilk mayosunu tek bikini altı şeklinde mpthercare dan almıştım, dün de yedek olsun diye lcw dan mayo aldım üzerinde uv korumalı yazıyor ama ne kadar gerçektir bilemem tabi.
Mustela 50 faktor aldik.lcw dann aldim ben de 3tane ama hic aklima gelnedi bakmak uv.trukid i de burada duydun.allah korusun hepsini

Uv korumalı mayoda mantıklı aldığını paylaşabilir misin ? Bir de krem 30 factör mü 50 mi?
Decathlon’dan aldım bundan ve bundan aldım. Krem 30 faktör alacağım, 50 faktörle arasında koruyuculuk açısından fark yok sadece 30 faktörlükleri daha sık yenilemek gerekiyor ve 50 faktörlükler daha fazla kimyasal içeriyor.

Decathlon’dan aldım bundan ve bundan aldım. Krem 30 faktör alacağım, 50 faktörle arasında koruyuculuk açısından fark yok sadece 30 faktörlükleri daha sık yenilemek gerekiyor ve 50 faktörlükler daha fazla kimyasal içeriyor.
Ben aldigim mustela 50 faktoru kendime kullanayim da bitsin.simdi esimle polemige giremicem):KK70:doktora sorup aldik ama ben suclu olurum arastirnadan aldin der. en iyisi mi ben kendime boca edeyim.yavruma 30 faktorluk alayim.mayo bezi de aldim ben can bebenin bu arada

Ben aldigim mustela 50 faktoru kendime kullanayim da bitsin.simdi esimle polemige giremicem):KK70:doktora sorup aldik ama ben suclu olurum arastirnadan aldin der. en iyisi mi ben kendime boca edeyim.yavruma 30 faktorluk alayim.mayo bezi de aldim ben can bebenin bu arada
Bu mayo bezin mantığını hâlâ çözemedim:KK45:
Suyun içine girince şişmiyormu ya:KK64:

Kızlar vicco ve nubebe den ilk adım ayakkabısı aldım dısarıda onu giydiriyorum evde hep çıplak,ama aldığım ayakkabıların onu kapalı,onu acık ilk adım sandaleti arıyorum ama bulamadım bir türlü,tabii bilekli olacak.. bileksiz onerilmiyor da ilk adım icin. Alan oldu mu hiç onu acık sandalet ? Ve memnun kaldınız mı?

Mustela’nın kötü olduğunu sanmıyorum ama Trukid, Çevre Çalışma Grubu (Ewg) tarafından en iyi 23 markadan biri seçildi. Türkiye’den alınabilecek birkaç marka daha var, biri de Badger ama Trukid açıldıktan sonra 18 ay kullanım ömrü sebebiyle iki senelik kullanım sağlıyor o yüzden daha mantıklı geldi bana. Bir paket bir yılda bitmez çünkü.
Eşinle papaz olmayın sen en iyisi yenisini al tabi :D ben de Huggies’in deniz bezini aldım. Bizim tatil yaz sonunda, bakalım nasıl geçecek.

.. biz tüp bebekle ilk denememizde hamile kaldığım için eşim ve ben sevinirken şoku hala üzerimizden atamadığımız bir dönemde yine güle oynaya doktorumuzun muayenehanesine gittik.. 12.haftalıktı. Belki cinsiyeti de görür umuduyla.. neyse doktorum inceledi orasını burasını oğlumuz olacağını söyledi eşimle pek sevindik (ben hala ultrason masasında yatıyorum esimde karşıdan gülümsüyor bana) evli ciftin yaşayacağı en guzel anlardan biri. Sonra doktorumuz (prof.dr.Mehmet Erdem) ayaklarını pek beğenemedim dedi.. pozisyondan olabileceğini bebeğin ayaklarını oynatmadığını söyledi. Yatış şeklinden olabilir haftaya yine gelin dedi.. Moralimiz bozuk bi şekilde çıktık geldik eve.. pipisinin resmini verdi elimde kalakaldım öyle. Kızım olmasını istiyordum aslinda .Erkek olacağı haberini hazmedemedim bi 5 10 dk:)
Neyse 1hafta sonra tekrar gittik.. ayaklarını hala oynatmıyordu bebeğim.. Hoca aldı karşısına bizi Pes ekinovarus.denilen bi hastalıktan bahsetti. Ne söyledi tam hatırlamıyorum çünkü ağlıyordum..
Tüp bebek sürecinin verdiği o yoğun psikolojik baskidan sonra bebegimin hasta olduğunu duymak beni cok derinden etkiledi.

Peş ekonovarusu araştırmaya basladik esimle.. hocanın muaynehanesinin olduğu katta başka bi ortopedi prof.unun muayahanesinu vardı. Onunla falan konuşturdu beni..Hastalıkla orda yüzleştik.

Kötü geçen hamilelik surecim oldu.. Amniyosentez yapıldı .
Doktor doktor gezdik belki biri güzel bir sey söyler diye ama hepsi aynı seyi söyledi.
Pes ekinovarus ayaklarının iceri doğru egri olma hali.. o şekilde dünyaya geldi bebeğim.. ameliyat ve 3ay aalçıda kaldı simdi özel bi ayakkabısı var onu giyiyor..tedavisi güzel ilerliyor çok şükür..ayaklarını normal hale getirdiler dışarıdan bakınca belli olmuyor.. tekrarlamaması için 3yil o ayakkabıyı giymesi gerekiyor.
Bizim hastalığımızın cok şükür tedavisi var.. Allah daha beterinden korusun herkesin yavrularını..
Meraba ben de 26 hafta gebeyim benim çocuğuma da PEv tanısı konuldu.acaba hangi dr a gittiniz siz

Hayirli ramazanlar hanimlar, birbirinden degerli anneler.. Kadir Geceniz mubarek olsun. Allah her birinize saglik, huzur, mutluluk versin. Evlerinizden nese, bereket, bolluk eksik olmasin. Allah hickimseyi merhametinden mahrum etmesin. Bebeklerimizin buyudugunu gormeyi nasib etsin insaallah. Bu gecenin hurmetine Rabbim Emir’e sifa versin ve sifa bekleyen tum bebekler, anneler huzur bulsun, arinsin hastaliklardan. Allah kotu niyetli insanlardan, dusuncelerden, ruhlardan, sapik zihniyetlerden hepimizi korusun. B bursa_83 bu gece sizin icin kalkacak ellerim en cok. Gecen seneye kadar hicbir kadir gecesini hatirlamiyorum ozel olarak kime dua ettim, ne yaptim diye ama gecen seneyi hatirliyorum ki Kadir gecesinde arch senin icin dua etmistim, etmistik. Allah bu geceki dualarimizi da kabul etsin. Dualar kiymetli, kimin ne zaman duasi kabul olur bilinmez. O yuzden ben bol bol sizlere dua edecegim. Dualarin, iyi niyetin gucune inanarak her bir boncuga, her bir anneye bu gece de iyi dileklerim. Allah herkesin gonlune gore versin. Simdiden hepinizin bayrami mubarek olsun. Boncuklarin el openleri cok olsun. Allah’a emanet olun.

Hayirli ramazanlar hanimlar, birbirinden degerli anneler.. Kadir Geceniz mubarek olsun. Allah her birinize saglik, huzur, mutluluk versin. Evlerinizden nese, bereket, bolluk eksik olmasin. Allah hickimseyi merhametinden mahrum etmesin. Bebeklerimizin buyudugunu gormeyi nasib etsin insaallah. Bu gecenin hurmetine Rabbim Emir’e sifa versin ve sifa bekleyen tum bebekler, anneler huzur bulsun, arinsin hastaliklardan. Allah kotu niyetli insanlardan, dusuncelerden, ruhlardan, sapik zihniyetlerden hepimizi korusun. B bursa_83 bu gece sizin icin kalkacak ellerim en cok. Gecen seneye kadar hicbir kadir gecesini hatirlamiyorum ozel olarak kime dua ettim, ne yaptim diye ama gecen seneyi hatirliyorum ki Kadir gecesinde arch senin icin dua etmistim, etmistik. Allah bu geceki dualarimizi da kabul etsin. Dualar kiymetli, kimin ne zaman duasi kabul olur bilinmez. O yuzden ben bol bol sizlere dua edecegim. Dualarin, iyi niyetin gucune inanarak her bir boncuga, her bir anneye bu gece de iyi dileklerim. Allah herkesin gonlune gore versin. Simdiden hepinizin bayrami mubarek olsun. Boncuklarin el openleri cok olsun. Allah’a emanet olun.
Tum guzel dualarin dileklerin icin Allah razi olsun.Kadir gecemiz mubarek olsun.Rabbim dualarimizi kabul gunahlarimizi af eylesin.

Ne güzel yazmışsın ellerine yüreğine sağlık, tüm dualarına en içtennn Aminn.! Tüm dualarımız kabul oldun inşallah.

Günaydın kızlar nasılsınız ben yollara düştüm yine sabah sabah işe gidiyorum,ise gidince birazcıkta olsun dinleniyorum haftasonu cok yorucu geçiyor birde dün gidip belime kadar olan saçlarımı kestirdim eve gelip bir baktım yamuk yumuk kesmiş sinirlerim bozuldu dün yine ilk kez çilek reçeli yapayım dedim çok kaynamış taş gibi oldu eşim vermedinki yiyeyim ziyan ettin diyor haklı olarak ,sonra oğluma yoğurt mayaladim herzaman tutan yoğurt hiç tutmamış dün bende bir uğursuzluk vardı anlayacağınız umarım bugün devam etmez .Böyle küçük şeylere takılmak insanın doğasında var malesef Allah başka dert vermesin,sizi ve bebislerimizi öpüyorum

Günaydın kızlar nasılsınız ben yollara düştüm yine sabah sabah işe gidiyorum,ise gidince birazcıkta olsun dinleniyorum haftasonu cok yorucu geçiyor birde dün gidip belime kadar olan saçlarımı kestirdim eve gelip bir baktım yamuk yumuk kesmiş sinirlerim bozuldu dün yine ilk kez çilek reçeli yapayım dedim çok kaynamış taş gibi oldu eşim vermedinki yiyeyim ziyan ettin diyor haklı olarak ,sonra oğluma yoğurt mayaladim herzaman tutan yoğurt hiç tutmamış dün bende bir uğursuzluk vardı anlayacağınız umarım bugün devam etmez .Böyle küçük şeylere takılmak insanın doğasında var malesef Allah başka dert vermesin,sizi ve bebislerimizi öpüyorum
Olur arada böyle... hersey üstüste gelir:)dedigin gibi Allah baska dert tasa vermesin,takılma hiç:)

Biz daha ilk adım ayakkabısı almadık. Şuan 19 numara giydiği bi ayakkabısı var dışarı çıkarken falan giydiriyorum. Kaç numara almalıyım 19mu 20 mi kafam çok karışık :KK64:

Back