• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
İnş güzel haberlerle döneriz eko yapılacak duruma göre karar verilecek ameliyat olup olmaması yönünde .. anne yüreğim olmasını istemiyor tabi ama yine de hayırlısı ne ise o olsun hakkımızda tşkler
Hakkınızda en hayırlısı olsun. İnşallah hayırlı güzel haberler alırsnz . Hiç bi bebek çocuk hasta olmasın . Amin:dua:

Dün bi video paylaşmıştım izledin mi canım. 2 yaşına kadar kilosunu 10ile çarpıp o kadar gr vermemiz gerekiyormuş. Mesela 9kg bi bebeğin 90gr en fazla 95 gr günlük meyve alması gerekiyormuş. İçindeki şekerden dolayı dikkat etmemiz gerekiyor . Tabi ki sen bilirsin yine ben söyleyim istedim:oops: ben genelde elma ve armutu 1/4 ünü muzun yarısını veriyorum.:oops:
Canim izlemedim video yu yeni geldik memleketleri ziyarete gitmistik ayriksi kaldim burdan.doktorumuzun verdigi listeye gore hareket ediyorum.kabugu soy cekirdegi cikar rendele derken 90-95 gr dan fazla etmiyordur tahminimce.cok buyuk kafam kadar meyveler yok elimizde.paylasimini gozardi etmeyecegim.cok tsk bilgi icin

Bana ozet bir tarif verir misin sana zahmet olmazsa.bugun hayatimda ilk defa yogurt mayaladim cok zorlandim tutturana kadar.ilikli kemik suyunu da elime yuzune bulastirmam ins
Canım mesela ben dün domatesli şehriye çorbası yaptım. İçine 1 kaşık zeytinyağı birazcıkta tereyağı erittim. Üzerine yazdan konserve yaptığımz domatesler var ondan ekledim. Birazcık çevirdikten sonra 2sb kaynar su döktüm 1 bardakta kemik suyunu ekledim kaynayınca şehriye attm. Bu kadar. Bazen pirinç bulgur falanda ekliyorum ortaya karışık :super:

Canım mesela ben dün domatesli şehriye çorbası yaptım. İçine 1 kaşık zeytinyağı birazcıkta tereyağı erittim. Üzerine yazdan konserve yaptığımz domatesler var ondan ekledim. Birazcık çevirdikten sonra 2sb kaynar su döktüm 1 bardakta kemik suyunu ekledim kaynayınca şehriye attm. Bu kadar. Bazen pirinç bulgur falanda ekliyorum ortaya karışık :super:
Ilikli kemik suyunu hazirlamayi bilemedim bir suru tarif var kac saat nasil ateste pisecek.sirkeli suda beklettin mi mesela

İnş güzel haberlerle döneriz eko yapılacak duruma göre karar verilecek ameliyat olup olmaması yönünde .. anne yüreğim olmasını istemiyor tabi ama yine de hayırlısı ne ise o olsun hakkımızda tşkler
Allah icinize ferahlik bebeginize saglik versin.insallah yarin guzel haberle gelirsiniz.

Ilikli kemik suyunu hazirlamayi bilemedim bir suru tarif var kac saat nasil ateste pisecek.sirkeli suda beklettin mi mesela
Ay çok pardon canım ben çorbayı sordun sandım.:oops:
Ben ilk önce kemikleri yıkadım 2 3 kez. Sonra ocağa aldım üzerine suyu ekledim. İlk suyu kaynayınca köpük köpk oluyor. O suyu döktğm lavaboya. Tekrar su ekledim üzerine. Ardından 5 saat kadar kısık ateşte kaynattım. Yalnız bu kısık ateşe dikkat etmrk gerek. Ben nerdeyse yakıyordum . İlk kaynadı ocak baya açıktı. Başına tekrar gittiğimde sadece yağı kalmıştı . Üzerine tekrarsu ekleyip en küçük ocağa aldım artık.

Kızlar ben klasik veriyorum ek gıdayı sabah kahvaltı ögle sebze çorbası içine kıyma atıyorum ikindi yogurt bazen meyve püresi elma muz yada avakoda muz şeklinde yatmadan muhallebi yapıyorum ama kase kase değilde tadımlık gibi 3 4 yemek kaşığı şeklinde gece sadece anne sütü gündüz de aralrda veriyorum anne sütü muhallebiye irmik yada ruşeymi katıyorum benim oglumda hç istemiyordu ek gıdayı çok zorlandık doktorumuz hergün aynı saatlerde aynı şeyleri yedir zorlama 1 kaşık da olsa yeter dedi yavaş yavaş başladı yemeye artık

Ben bunlari okuyunca acaba cocugumu beslemiyor muyum diye dusunmeye basladim.15 gun evimizde olnayinca biraz aksadi ogunler.yumurta sarisinda bugun 2.gundu yarisini verdim yarin tamamini veririm.sabah ogle arasi 1 elma ya da armut.1 kac saat sonra yogurt.ondan birkac saat sonra corba.geri kalan zamanda emiyor.bir de her ek gida sonrasi su teklif ediyorum fincanda.birazi dokulse de suyu reddetmedi alistirma bardagini oyuncak gibi kullaniyor.fincan daha verimli oldu.
yarin ilikli dana kemik suyu kaynatacagim ins beceririm.daha erken mi ilikli kemik suyu icin corbalarina bir iki kasik ilave etsem? Fikri olan var mi?
İlikli kemik suyunu doktorumuz ek gıdaya geçtiğinizden beri kullandırıyor bize. Bende kendim yaptım ama biraz büyük kaplara dondurmuşum,bir daha yapışımda bölmeli buzdolabı poşetleri var onlara dondurucam. Bende günlük senin kadar veriyorum. Sağdığım sütü biberondan içmediği için ne kadar sütüm var onuda bilmiyorum ama kilosu fazla olduğu için mama takviyesi yapmıyorum.

Geçmiş olsun. İçini ferah tut, tıbbın en başarılı olduğu alanlardan birisi kalp.Bebeğin hızlıca sağlığına kavuşur.

Ay çok pardon canım ben çorbayı sordun sandım.:oops:
Ben ilk önce kemikleri yıkadım 2 3 kez. Sonra ocağa aldım üzerine suyu ekledim. İlk suyu kaynayınca köpük köpk oluyor. O suyu döktğm lavaboya. Tekrar su ekledim üzerine. Ardından 5 saat kadar kısık ateşte kaynattım. Yalnız bu kısık ateşe dikkat etmrk gerek. Ben nerdeyse yakıyordum . İlk kaynadı ocak baya açıktı. Başına tekrar gittiğimde sadece yağı kalmıştı . Üzerine tekrarsu ekleyip en küçük ocağa aldım artık.
Cok tsk:KK200:

Merhaba canım.

Biz sidefer kullandık ilk başta. Aşırı huzursuzluğu vardı ona bağladık.. değiştirdik şimdi nutrigen ferromixin kullanıyoruz. Ek gıdaya karıştırıp veriyorsun minik paketlerde toz şeklinde. Ben sürekli vermedim yaklaşık 2 haftadır kullanıyoruz. Kabızlık huzursuzluk vs yapmadı.
Onu kabul etmedi doktor doğanın eksikliğini karşılaması için 4 poşet vermen lazım dedi içindeki demir oranı çok az sidefer bizde ne huzursuzluk nede kabızlık yaptı onu kullanıcam sanırım yada doktor ne önerirse artık

Tabi ki anne ister mi hiç çocuğu ameliyat olsun, ama sonunda sağlıklı olsun da ameliyatla ya da ameliyatsız tedaviyle orası metot. Önemli olan güzel sonuca varmanız, inşallah senin bebeğin de Emir kuzumuz da şifa bekleyen tüm bebekler de bir an önce kavuşur sağlıklarına :dua:

Tatilden geldik kızlar.bizimkini çocuk havuzuna soktum.ilk önce alışması için ayaklarını soktum baktım ağlamıyor.vücudunuda soktum.üşüdü çenesi titresi biraz sonra alıştırdım suya.
boyunluk simidini taktım.kendi kendine yüzdü baya eğlendi :)

1 kere soktum çocuk havuzuna.bidaha cesaret edemedim.sağolsun annem baktı genelde.bende havuzda takıldım.çok iyi geldi.annem sütlaç vermiş.bi kase yedi dedi.
Havuzdan mı sütlaçtan mı bilmiyorum ama ağzının kenarlarında kırmızı bişey çıktı.

Dışardayken beslenmesine dikkat edemedim.evimize gelince ilk işim tarhana çorbası pişirmek oldu.tatile gitmeyi bu yüzden istemiyorum işte.

Tatilden geldik kızlar.bizimkini çocuk havuzuna soktum.ilk önce alışması için ayaklarını soktum baktım ağlamıyor.vücudunuda soktum.üşüdü çenesi titresi biraz sonra alıştırdım suya.
boyunluk simidini taktım.kendi kendine yüzdü baya eğlendi :)

1 kere soktum çocuk havuzuna.bidaha cesaret edemedim.sağolsun annem baktı genelde.bende havuzda takıldım.çok iyi geldi.annem sütlaç vermiş.bi kase yedi dedi.
Havuzdan mı sütlaçtan mı bilmiyorum ama ağzının kenarlarında kırmızı bişey çıktı.

Dışardayken beslenmesine dikkat edemedim.evimize gelince ilk işim tarhana çorbası pişirmek oldu.tatile gitmeyi bu yüzden istemiyorum işte.
Çok tatlı olmuştur bıdık bıdık yüzerken.Bende yazın gelmesini 4 gözle bekliyorum. Şimdiden şortunu,şapkasını hazırlamaya başladım. Tedaviydi, hamilelikte enfeksiyon korkusuydu 2 yazdır denize giremiyorum. Millet denizde yüzerken, ben ağaç altında kitap okuyup, el salladım. Bu yaz sudan çıkmıycam.

Back