- 24 Şubat 2016
- 1.131
- 2.103
- 133
- 37
Bu noktada sonuclari alir almaz kendi druna gitmelisin cunku diyelim tsh cok cikti tedavi uygulayacak b12 az cikti tedavi uygulayacak d vit az cikti tedavi uygulayacak bunlarin tedavilerinin hemen baslamasi gerekiyor bu zamanlsrda sure cok onemli bebekler cok cabuk gelisiyorlar.Bu arada çıkan sonuçları biz kendimiz değerlendirebilir miyiz acaba? Benim doktor randevum 2 hafta sonra, 2 hafta beklesem mi yoksa sırf sonuç için yine özele doktora mı gitsem? Size sağlık ocağında sonuçlarınızı devletteki doktor yorumlamış mıydı, yoksa kendi doktorunuza mı veriyorsunuz?
dediğin gibi canm gayet normal hormonlar yüzünden dengemiz şaşıyor vücut bu duruma alışınca yoluna girer herşey 3. aydan sonraKızlar bende yorgunluk hissi yoğunlaştı normal tabii ama. Gece yatağa girincede uyuyamıyorum. Uyusamda defalarca uyanıyorum.
Kizimda gittiğim doktor eğer evde doğum yapmiyacaksan gerek yok demişti tetenozuda için :))) ama ben yinede yaptırmıştim nolur nolmaz diye ama bu doktor ne der bilmiyorum
Hemogram yapmalarini isteyeceksin. Hamileyim dediginde zaten hiv hepatit b12 d vit eksikligi vb gibi bir suru degere bakiyorlar. Ben 2 tup kan vermistim a dan z ye herseye baktilar tsh fln bunlar cok onemli. Eger hastahanede gittigin dr varsa bunlari tetkik olarak senden istemeliydi zaten... benim dr istedi gidip hepsini saglik ocaginda yaptirdim. Sadece idrar testleri hastahanede yapiliyor.
B
Bence seni zorlamıyorsa çalış biraz ilerleyin çıkarsın ihtiyacında varsa bebeğe masraf lazım rahat rahat yaparsın herseyini
Bu testler ucretsiz zaten. Tsh b12 ve d vitamini cok onemli bunlar saglikli bir gebelikte bile anomolilere sebep oluyor. Testleri yaptirmanizi tavsiye ederim. Demem o ki doktor yuzunuze bakip sizin tsh hormon degerinizi b12 ve d vitamini eksikliginiz olup olmadigini anlayamaz. Gene de siz bilirsiniz.bana da aynısını söylediler, hatta bu devirde ne lüzum var gibi bir yaklaşım vardı doktor ve arkadaşlarımda. kimse yaptırmayınca ben de ısrar etmedim zaten. bunda da sormayı bile düşünmüyorum :)
ben çok yakın arkadaşlarımla aynı doktora gittim ilk hamileliğimde. bu kan vs testlerini sorduğumuzda bir sorun yokken neden yapalım diyor doktorumuz. özel olduğu için para da kazanmak adına yapabiliriz diyebilecekken ne gerek var dediği için biz de yaptırmadık güvenip. çocukla alakalı bütün testleri hassasiyetle yapan ama aynı zamanda da çok "anne odaklı" bir doktordur. ona rağmen anne gayet sağlıklıyken, bebek de gayet iyi durumdayken neden yaptıralım ki demesi bizi de tedirgin etmedi hiç. ikincide de hiç sormadık haliyle :)
bence de elinizden geldiğince çalışın sağlık sorunu yoksa. ilk hamileliğimde sadece son ay evde oturdum, ona rağmen o ay kafayı yeme derecesine geldim :) şimdi elimden gelse doğuma işten gidicem direk :))
yok o testleri tabi yaptırıcam pazartesi doktor randevum var ama beni merak ettiğim ultrasona girdiğimde 5+3 gün olmuştu kesenin gözüküp yolk kesesinin ve bebeğin görünmemesi beni tereddüt ettirdi. neticede kese 1cm i geçmişti küçük de değil görünmesi gerekmez miydiBu testler ucretsiz zaten. Tsh b12 ve d vitamini cok onemli bunlar saglikli bir gebelikte bile anomolilere sebep oluyor. Testleri yaptirmanizi tavsiye ederim. Demem o ki doktor yuzunuze bakip sizin tsh hormon degerinizi b12 ve d vitamini eksikliginiz olup olmadigini anlayamaz. Gene de siz bilirsiniz.
Acele etme bir hafta sonra tekrar gorun dr a... bu yapilarin görülme zamani gebelikten gebelige degisir.sat tarihim 27 kasım 29 aralık da kan testi yaptırdım beta 2224 çıktı sonra test yaptırmadım tekrar. 3 gün önce doktora gittim ultrasondan baktı kese göründü 11.1 mm yani 1 cmi geçmiş ama yolk kesesi görünmedi 2 hafta sonra gel dedi. kesenin boyutuna göre yolk kesesinin oluşması gerekmez miydi ? kafam çok karıştı
Cevabi size yazmamistim.yok o testleri tabi yaptırıcam pazartesi doktor randevum var ama beni merak ettiğim ultrasona girdiğimde 5+3 gün olmuştu kesenin gözüküp yolk kesesinin ve bebeğin görünmemesi beni tereddüt ettirdi. neticede kese 1cm i geçmişti küçük de değil görünmesi gerekmez miydi
Kızlar çok bunAldm...ne zaman benim kızımın uykuları düzelecek çok merak ediyorum. Geceleri biraz duzelmisti ama geçen gece üstünü orteyim diye içeri girdiğinden beri gecede 3 kez kalkmaya başladı. Gündüzü de toparlamistik şimdi yine bozdu 40 dk ya kalkar oldu. Ne yapacağım nasıl olacak bilmiyorum. Hamilelik beni yormaya başladı şimdiden.
Aahh kızlarrr. Bende bahsedeyim size uykusuz gecelerdende belki biraz olsun halinize dua edersiniz:) benim bu ikinci hamileliğim. Bi oğlum var 7yaşında. Ve tam 5yıl gece hiç uyumadı. Artık göz damarlarım çatladı uykusuzluktan. Aynı yeni doğmuş bir bebek gibi sabahlara kadar ağlama nöbetleriyle geçirdik 5yılı. Eşimle nöbetleşerek geçirdik geceleri. Gündüz uykusu 2yaşına girmeden bitmişti zaten. Ve yapılan detaylı araştırmalar testler sonucunda bir sonuca varıldı. Hamileliğim kötü geçmişti doğuma kadar kanamam oldu hastanelerden eve gelemedim. Stres sıkıntı içinde geçti. Ve bebek anne karnında hisseder derler ya. Benim psikolojik durumumdan etkilendiği için ona uykusuzluk olarak yansımış. Dr bana yapabileceğin hiç bir şey yok benim 12 yaşındaki hastam bu sebepten hala uyumuyor dediğinde yıkıldım resmen. Ama biz 5yaşında atlattık çok şükür. Lütfen sakin rahat bir hamilelik geçirmeye çalışın. Yine aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum.
kızınız kaç yaşında? biz 3 yaşında hala düzene sokamadık, resmen ona göre yaşıyoruz. uykudan nefret ediyor çocuk doğduğundan beri... öğle uykusu denen şeyi zaten aylaaaaar ve hatta yıl oldu bırakalı... anca dışarı çıkarsak dönüşte arabada vs... veya çok yorgun olursa akşamüstü yatıyor ki öyle günlerde de gece pijama partsi yapıyoruz resmen :) mutlu çocuk uyumak istemez diyenler, fazla zeki algısı açık yorulmuyor diyenler.... her türlü avuntuya açığız :) hatta bir dönem o kadar mahvolmuştum ki doktoru bile halimize üzülüp bir aylığına A...şurup tedavisi önerdi kıza.... pedagog terapileri, denver vs testi de cabası... şimdi uyumasa bile yatakta oyalanacağı beni çok yormayacağı bir süre geçiriyoruz gece...(7-8 tane kitap okumak gibi!). o kadar da halim yoksa dvd açıp izliyoruz... bazen çok yorgun olup erken uyuyor, o zaman da gece tuhaf bir saatte kalkıp yemek yemek, kitap, çizgi film vs istiyor; o zaman da sil baştan aynı rutin... daha kötü bir örnek verirsem belki biraz rahatlarsınız diye düşündüm :) bizde durum bu kısacası :))
Bu noktada sonuclari alir almaz kendi druna gitmelisin cunku diyelim tsh cok cikti tedavi uygulayacak b12 az cikti tedavi uygulayacak d vit az cikti tedavi uygulayacak bunlarin tedavilerinin hemen baslamasi gerekiyor bu zamanlsrda sure cok onemli bebekler cok cabuk gelisiyorlar.
Kızlar bende yorgunluk hissi yoğunlaştı normal tabii ama. Gece yatağa girincede uyuyamıyorum. Uyusamda defalarca uyanıyorum.
kizim yirmi aylık canm.kızınız kaç yaşında? biz 3 yaşında hala düzene sokamadık, resmen ona göre yaşıyoruz. uykudan nefret ediyor çocuk doğduğundan beri... öğle uykusu denen şeyi zaten aylaaaaar ve hatta yıl oldu bırakalı... anca dışarı çıkarsak dönüşte arabada vs... veya çok yorgun olursa akşamüstü yatıyor ki öyle günlerde de gece pijama partsi yapıyoruz resmen :) mutlu çocuk uyumak istemez diyenler, fazla zeki algısı açık yorulmuyor diyenler.... her türlü avuntuya açığız :) hatta bir dönem o kadar mahvolmuştum ki doktoru bile halimize üzülüp bir aylığına A...şurup tedavisi önerdi kıza.... pedagog terapileri, denver vs testi de cabası... şimdi uyumasa bile yatakta oyalanacağı beni çok yormayacağı bir süre geçiriyoruz gece...(7-8 tane kitap okumak gibi!). o kadar da halim yoksa dvd açıp izliyoruz... bazen çok yorgun olup erken uyuyor, o zaman da gece tuhaf bir saatte kalkıp yemek yemek, kitap, çizgi film vs istiyor; o zaman da sil baştan aynı rutin... daha kötü bir örnek verirsem belki biraz rahatlarsınız diye düşündüm :) bizde durum bu kısacası :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?