• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Aynen katılıyorum. Inan benim eşim çok küçüklüğü saymıyorum ama bir kaç kez yatirmistir. Çocuk mümkün değil onu istemiyor. Geçenlerde bitkin düştüm eşimi gönderdim. Çocuk can hiras ağlıyor. Ben gittim geri. Anne anne diye kalkan bir çocuk. Hatta bazen eşim beni sevmiyor diye üzülür.
Cnm bnmkide babaya düşkün o oldnmu tamam

Ne kadar güzel ya. Bende kızımın az daha buyuyp hayalini masalını anlaatigi günleri iple çekiyorum. 6 aylik tan beri eline kitap veririm ama okuma mi beklemez hala. Hemen çevirir. Herhalde az daha buyuyunce sabreder
Kendi ister cnm merak etme insan bir sureden sonra açıkçası sıkılıyor siraya koyduk bi gun babasi bi gun ben baktm hergun olmuyr

Canım benim oğlum düşün birde memede uyuyan bir çocuktu bu eğitimi telefon ve mail aracılığı ile alıyorsun sana form gönderiyor bebeğin ve ailenın karakterini anlamak için üç günlük bie takip istiyor senden bebeğin kaçta uyudu nasıl uyudu kaçt uyandı gece kaç kere uyandı hangi saatlerde yemek yedi felan sonra bebeğin odasının fotosunu istiyor sonra tüm bunlarla bebeğin yaşına uygun bir proğram yapıyor bebek hangi saatte uyanacak uyıyacak hangi saatlerde yemek yiyecek hangi saatte ara öğün felan ve sana telefond anlatıyor uyutken ne yapman gerektiğini ve mail gönderiyor sonra başkıyorsun oğlum ilk gece sadece 20 dk ağşadı ki eskiden uyuturken bir saat ağladığını bilirim ikinci gece 10 dk 3. Gece 5 dk sonra 14 gün sonra ağlama bitiyor eğitimçn ilk 3 günü beşiğin yanında oluyprsun 3 gğn sonra odada kapının yanında 3 gün sonra odanın dışında koridorda 3 gin sonrada kapıyı kapatıp çıkıyorsun kademeli olarak uzaklaşıyorsun yani utumadan önce utku rutini yapıyorsun işte uyku zamanı odamıza gidiyoruz sonra perdeleri kapa güneşe ve aydedeye iyi uykular dile bezini değşştçe uyku tukumunu giydir masal oku sonra iyi uykular bebeğimde öp ce odadan çık bu kadar
Süpermiş ya netten bakym bir

Bu testler ucretsiz zaten. Tsh b12 ve d vitamini cok onemli bunlar saglikli bir gebelikte bile anomolilere sebep oluyor. Testleri yaptirmanizi tavsiye ederim. Demem o ki doktor yuzunuze bakip sizin tsh hormon degerinizi b12 ve d vitamini eksikliginiz olup olmadigini anlayamaz. Gene de siz bilirsiniz.

bendede kansızlık çıktı dün doktorum şuan için ilaç vermiycem çok bulantı yapar böyle devam edelim dedi çocuk kendini besler sen merak etme dedi sence mantlıklımı canım ya

Bu testler ucretsiz zaten. Tsh b12 ve d vitamini cok onemli bunlar saglikli bir gebelikte bile anomolilere sebep oluyor. Testleri yaptirmanizi tavsiye ederim. Demem o ki doktor yuzunuze bakip sizin tsh hormon degerinizi b12 ve d vitamini eksikliginiz olup olmadigini anlayamaz. Gene de siz bilirsiniz.

yaptırmamamızın ücretle alakası yok; biz zaten özel doktora gidiyoruz. bütün testleri de kendisi yapıyor. demem o ki gerek duysaydı yapalım derdi, sonuçta adam para kazanıyor bu işten :) hatta ben biraz halsizim diye eşim vitamin kullanalım mı dedi, ne lüzum var şimdi durup dururken kilo aldırmaya dedi doktor. aslına bakarsanız İstanbul'un en ünlü ve iyi doktorlarından biridir, o yüzden içim çok rahat. genel olarak her konudaki tavsiyesine uymayı tercih ederiz o yüzden :) ama bence de kişi kendisini takip eden hekim yaptır diyorsa mutlaka yaptırmalıdır tabi :)

:confused::confused: Allah yardımcımız olsunn uykusuzluk insanı berbattbir hale sokuyorr

Amin , teşekkürler :)

kizim yirmi aylık canm.
O kadar iyi anlaiyorum ki. Uyumayan cocuk çok zor. Her türlü zor. Sinirleri yıpratan bir durum. Ve ınan öyle oluyor ki bazen misafirin yanında uyuyasi tutuyor. Yalancı çıkıyorum bir de olmayan uykuya nazar değiyor. İlk başlarda insan tahammül ediyor ama çocuk büyüdükçe hareketlendikce sürekli anne anne diye gezdikce Allahım diyorum. İkinci çocuk için acele mi ettim diyorum ama geçecek bunlar inanıyorum. Allah sizin de yardımcınız olsun.insallah bu kez uyuyan bebislerimiz olur. Dualarım o yönde.

Amin, ben bu defa uyku eğitimi konusunda daha bilinçli davranmak istiyorum zaten. ilkinde en ufak ağlamasında o kadar panikliyorduk ki çocuk anne kucağına ve memeye bağımlı hale geldi :))) şimdi daha sabırlı olmaya çalışacağım inşallah :)

Canm ne testi yaptırdın acaba. Bizim dr da kalp atışı için gittiğimizde isteyeceğim dedi de. Ben önceden yaptırmak istiyorum.
valla detaylarını bilmiyorum tam sayım kan filan var sanırım kızamıkçık indrar tahlili 3 tüp verdim kalp atışı duyulmadan benim doktorum da vermedi sağlık ocağında kayıt etmedi kalp duyulmadan henüz garanti değil diye düşünülüyor sanırım

Evet kızlar ya sağlık ocağında ne testi istiyorlar bulaşıcı hastalık toxoplazmami ne yaptı doktr tirodilerede ilk bhcg testi yaparken yapıldı idarr tahlili aldı başka bişey varmı ki

Evet kızlar ya sağlık ocağında ne testi istiyorlar bulaşıcı hastalık toxoplazmami ne yaptı doktr tirodilerede ilk bhcg testi yaparken yapıldı idarr tahlili aldı başka bişey varmı ki

Ben de bugün yaptırdım, sonuç bekliyorum. Bana hemşire "kolestrolden, şekerine kadar her şeyini incelicez." dedi. Onlar neye bakıcağını biliyor sanırım. Eksik testlerini doktoruna bir sor istersen.

Bu arada ikili test için devlette yaptırmayı düşünenler şimdiden randevularını alsınlar. 6. ve 7. haftadan sonra randevular dolu diyip gönderiyorlar bilginize...
ikili test için doğrudan Kadın doğum doktoruna mı randevu alınıyor canım?

Kızlar bu ana sağlıktaki test sonuçları kaç saate açıklanır tahmini? Dakika başı sonuç açıklandı mı diye siteye giriyorum, bari boş yere uğraşmayayım.
bir gün sonra diyorlar ama ben sabah 10 gibi verdim kanı, akşam 4-5 gibi çıkmıştı sonuçlar

kızlar deneyimli arkadaşlara bir sorum olacak, hatırladığım kadarıyla(ablamdan ve çevremdeki hamile arkadaşlardan) detaylı ultrason mu? yoksa ikili test mi? farklı bir doktora gidilerek yapılıyordu?.
Kendi doktorun dışına farklı bir doktora gidiyordun bir test için o hangisiydi?

kızlar deneyimli arkadaşlara bir sorum olacak, hatırladığım kadarıyla(ablamdan ve çevremdeki hamile arkadaşlardan) detaylı ultrason mu? yoksa ikili test mi? farklı bir doktora gidilerek yapılıyordu?.
Benim gittiğim dr hepsine kendi bakıyordu özelden bahsediyorum tabi, devlette başka dr olabilir onların ayrı bir odası oluyordu yanlış hatırlamıyorsam canm

Aynen öyle olacağız yaa. Ay geç uyuyorlar bu minnoslar ya. Peki iki yaşını geçince şöyle muhabbet sohbetten anlıyor mu. Ya ben küçük çocuklarla muhabbete bayılırım hayal dünyaları geniş olduğu için çok farklı komik şeyler çıkıyor ortaya. Ama kizim daha konuşamıyor derdini anlatıyor çok net ama iki kelime li cümle yok hala.
Gece süt vermeyi dr lar tavsiye etmiyor diye ben hiç vermedim. Zaten anne sutu aldığı için süte alışamadı.
ben pek anne sutu veremedim o yüzden böyle alıştı hala da içiyor...
cümle kuruyor...sohbetimiz oluyor az buçuk...sohbet denirse ....
bazen bana şaşırtıcı cevaplar veriyor
lütfen anne..gercekten cok acıktım anne ...acaba gitsekmi anne...sürekli izin istemesi de beni öldürüyor...

Benim bulantılarım oluyor ara ara ama yinede doymuyorum. 2haftada bir buçuk kilo almışım. Üstelik iştahsızım. Yani az yiyorum canım istemiyor ama hiç doyma hissi yok. Kilolu değilim ama şimdiden böyleyse kaç kiloyla bitiririz hamileliği bilmiyorum
sen yemiyorsan muhtemelen ödemdir o kiloların canım, ben bildiğin yiyorum :(

Kizimda gittiğim doktor her testi kendisi yaptı şimdiki doktor napar bilmiyorum

Canım benim oğlum düşün birde memede uyuyan bir çocuktu bu eğitimi telefon ve mail aracılığı ile alıyorsun sana form gönderiyor bebeğin ve ailenın karakterini anlamak için üç günlük bie takip istiyor senden bebeğin kaçta uyudu nasıl uyudu kaçt uyandı gece kaç kere uyandı hangi saatlerde yemek yedi felan sonra bebeğin odasının fotosunu istiyor sonra tüm bunlarla bebeğin yaşına uygun bir proğram yapıyor bebek hangi saatte uyanacak uyıyacak hangi saatlerde yemek yiyecek hangi saatte ara öğün felan ve sana telefond anlatıyor uyutken ne yapman gerektiğini ve mail gönderiyor sonra başkıyorsun oğlum ilk gece sadece 20 dk ağşadı ki eskiden uyuturken bir saat ağladığını bilirim ikinci gece 10 dk 3. Gece 5 dk sonra 14 gün sonra ağlama bitiyor eğitimçn ilk 3 günü beşiğin yanında oluyprsun 3 gğn sonra odada kapının yanında 3 gün sonra odanın dışında koridorda 3 gin sonrada kapıyı kapatıp çıkıyorsun kademeli olarak uzaklaşıyorsun yani utumadan önce utku rutini yapıyorsun işte uyku zamanı odamıza gidiyoruz sonra perdeleri kapa güneşe ve aydedeye iyi uykular dile bezini değşştçe uyku tukumunu giydir masal oku sonra iyi uykular bebeğimde öp ce odadan çık bu kadar

Evet kizlar nette iyicebi arastirma yapin neler neler var cok fazla teknik var en 4 aylikken basliyisunuz ama 4aya kadar o nasil isterse oyle uyuyo bende kizima 4 ay 5gunluktu yatir kaldir teknigi ile uyku egitimi verdim anlatamam okadar kaliteli vakit gecirmeye basladikki ama bi o kadarda cabuk bozuluyo bu duzen 2kez baska sekilde uyutun hoooppp en basa donuyosunuz ama olsun mutlaka arastirip kendinize en uygun yontemi bulup uygulayin ama cocuk 1 yasindaysa alisma sureci daha uzun oluyo benim kizim 1bucuk gunde kendi kendine uyumaya baslamisti yatir kaldir uyku teknigi diye bi arayin nette ince detaylat yaziyor. Anne olmak en guzel sey evet ama cok ama cokda zor

Back