• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Usenmem yaparim bunu yapabilirmiyim bilmiyorum ama deneye deneye ogrenirim insallah cok hosuma gitti...dedigin gibi calisanlara cok daha zor aksam olup cocuk uyuyunca resmen pilim bitiyo elim kolum kalkmiyo
Yaparsın cnm biraz uğraştırır sadece o kadar ;) birde truf aklıma geldi küçük toplar onlarda görüntü olarak çok güzel oluyor. Küçük kek kağıtlarına koyup servis yapılabilir. Dışına değişik şeylere bulayıp yapabiliriz.

Valla 3 4 gundur yanima aliyorm hic almamstmm cok zor oluyo surekli yataktan cikmasi
Canım ben oğlumu Bayadır yanıma alıyorum. Emzirmek kolay oluyor. Ona da bana da. Bir de yanımda yatınca daha fazla uyuyor. Anne kokusuyla. Pedagoglarda 2 yaşa kadar anne yanında yatmalı diyor. 3 yasa kadar aynı oda ama farklı yatak sonrasında ise kendi odasına çıkabilir. Özgüveni için iyiymiş.

Canım ben oğlumu Bayadır yanıma alıyorum. Emzirmek kolay oluyor. Ona da bana da. Bir de yanımda yatınca daha fazla uyuyor. Anne kokusuyla. Pedagoglarda 2 yaşa kadar anne yanında yatmalı diyor. 3 yasa kadar aynı oda ama farklı yatak sonrasında ise kendi odasına çıkabilir. Özgüveni için iyiymiş.
Oyle tsbi canim ama uyurken ben rahat uyuyamiyorm bu seferde her yerim tutuluyo tamam daha fazla uyumus oluyorum ama bu sefer sirtimin agrisindan duramiyorm

Kızlar üzerinden epey zaman geçti ama çekinerek bi şey sormak istiyorum sizlere. :KK23:Doğumu şartlar gereği devlet hastanesinde yaptm normal doğum oldu. Zor bir doğum yaşadım. Kesi atılması gerekirdi normalde ama atılmamıştı. Dolayısyla kendi kendime yırtıldım :( doğum sonrası ameliyathaneye götürdüler epizyotomi falan oldu. ben zaten niçin götürdüklerini narkoz etkisi geçip kendime gelince anladm. Doğum sonrası hiç muayene olmadm. Sorun şu: benim dikişlerim normal kişilere göre düzensiz haliyle ama bilemiyorum estetik olarak çok kötü görünüşü. Dikiş az atılmış gibi hissediyorum. Tmm eskisi gibi olamaz ama bu kadarıda bana aşırı kötü geliyo midem almıyo Bakmak görmek istemiyorum kendimden soğuyorum resmen. başlarda sorun etmiyodm ama şimdi psikolojik olarakta rahatsız oluyorum. Ne yapmalıyım yani eski halinden eser yok. Ayıptır söylemesi vajina ile anüs arası mesafe yok gibi. Eşimle problemliyiz beni hiç görmedi bu şekilde ama zaten ben görmesini bile istemezdm . Herkeste böyle mi yoksa benim durum cidden vahim mi? Çekindiğim için kimseye soramıyorum anca size sormakta buldum çareyi. Normal doğum yapanlar sizde de mi böyle :oops:

Kizlar minnaklarin dogum gunu geliyo neler yapicaz aklinda plan olusturan varmi...pasta borek vs birbirimize yardimci olalim ya yemeklerim iyidir ama pasta borekte el becerim yok denecek kadar az ikramliklar konusunda dusunceliyim kotu olursa diye:KK17: denenmis tarifler varsa yazalim birbirimize
"Bebegimin ilk partisi" diye facebook üzerinden resimli kişiye özel doğum günü susleri ve malzemeleri sipariş verdim çok güzel şeyler yaptılar kendim 1 şeklinde kurabiye yapacağım pastasida 1 şeklinde olacak kıyafet anne kız kombin sipariş vereceğim daha araştırıyorum ama ikramlarda sarma börek salata annem gelirse içli köfte falan olur birazda hazır kurabiye falan yeter

Merhabalar
En son buraya dis bugdayi icin menu sormak icin girmistim hatirlayan bilir. O dis bugdayini yaptigim gun mutfak masasına bulasiklari yikamak icin biraktigim tek tas ve alyansim çalındı hala kendime gelemedim. Alan da belli bide cirkefe yatiyor zaman gecmeden yuzlestim hareketleri gorseniz inkar ediyor ama bi blofler goz kacirmalar yerinde duramamalar. Buyuk ders oldu bana.
Böyle organizasyonlarda hicbiseyinizi ortaya birakmayin. Şüphe duydugunuzu hic yalniz birakmayin. Iki haftadir kendime gelemedim vallahi.

Kızlar üzerinden epey zaman geçti ama çekinerek bi şey sormak istiyorum sizlere. :KK23:Doğumu şartlar gereği devlet hastanesinde yaptm normal doğum oldu. Zor bir doğum yaşadım. Kesi atılması gerekirdi normalde ama atılmamıştı. Dolayısyla kendi kendime yırtıldım :KK43: doğum sonrası ameliyathaneye götürdüler epizyotomi falan oldu. ben zaten niçin götürdüklerini narkoz etkisi geçip kendime gelince anladm. Doğum sonrası hiç muayene olmadm. Sorun şu: benim dikişlerim normal kişilere göre düzensiz haliyle ama bilemiyorum estetik olarak çok kötü görünüşü. Dikiş az atılmış gibi hissediyorum. Tmm eskisi gibi olamaz ama bu kadarıda bana aşırı kötü geliyo midem almıyo Bakmak görmek istemiyorum kendimden soğuyorum resmen. başlarda sorun etmiyodm ama şimdi psikolojik olarakta rahatsız oluyorum. Ne yapmalıyım yani eski halinden eser yok. Ayıptır söylemesi vajina ile anüs arası mesafe yok gibi. Eşimle problemliyiz beni hiç görmedi bu şekilde ama zaten ben görmesini bile istemezdm . Herkeste böyle mi yoksa benim durum cidden vahim mi? Çekindiğim için kimseye soramıyorum anca size sormakta buldum çareyi. Normal doğum yapanlar sizde de mi böyle :oops:
Tatlim bnim dikislerimin sayisi doktor ve hemsireler tarafından dunyayi iki kez dolasir gibisinden espiriler filan yiyecek kadar coktu :( o zamanlar yazmistim baya kötüydüm.hem kesi hem de yirtiklarim vardi.ama bir ay sonra baska bur hastane doktoru dikislerimi kontrol etti.mukemmel dikis olmus doktorunun eline saglik dedi.iki ay once rutin kontrolumde de baska doktor dikislerin temiz hic problemin yok dedi.bn kendim dogumdan 3ay sonra filan baktığımda ne yalan soyleyeyim sadece kesi yerini farketmistim.simdi baktigimda hicc bir dikis farklilik kesi filan gorunmuyor.his olarak da varligini belli etmiyor.ben kisaca ic dış iyi dikisler oluşturmuş bir kadin olarak su anda sikintisini cekmiyorum.senin dikisler alelacele oylesine yapılmış olabilir.ama her kosulda iltihap filan olmazsa iki senede geciyor diyorlar

Tatlim bnim dikislerimin sayisi doktor ve hemsireler tarafından dunyayi iki kez dolasir gibisinden espiriler filan yiyecek kadar coktu :KK43: o zamanlar yazmistim baya kötüydüm.hem kesi hem de yirtiklarim vardi.ama bir ay sonra baska bur hastane doktoru dikislerimi kontrol etti.mukemmel dikis olmus doktorunun eline saglik dedi.iki ay once rutin kontrolumde de baska doktor dikislerin temiz hic problemin yok dedi.bn kendim dogumdan 3ay sonra filan baktığımda ne yalan soyleyeyim sadece kesi yerini farketmistim.simdi baktigimda hicc bir dikis farklilik kesi filan gorunmuyor.his olarak da varligini belli etmiyor.ben kisaca ic dış iyi dikisler oluşturmuş bir kadin olarak su anda sikintisini cekmiyorum.senin dikisler alelacele oylesine yapılmış olabilir.ama her kosulda iltihap filan olmazsa iki senede geciyor diyorlar

Seninde durum benimki gibiymiş canım. Ne şanssızmışız böyle.. Aslında ben direk aynadan falan bakmadım eğilerek falan baktm .alaturka tuvalete çıkıyorum ya mesela eğilirken eskisi gibi olmadığımı biliyorum hissediyorum . Bakmadan bile anlıyorum çok açıklık var yani acaba dikişi az atmış olabilirler mi?? Dediğin gibi aceleye getirmişlerse iyi atmamışlardır dikişleri. İç dikişlerimi bilmiyorum ama dışardan özel bölgeme bakınca çok kötü duruyor :(( dikiş izinden çok beni rahatsız eden o açıklık yani . Dikişlerim tutmadıda orası öyle mi kaldı paranoyak olucam Ne yapsam bilmiyorum kadın doğuma mı gidicem bi bakın dikişlerim nasıl az mı atılmış mı demeliyim? :KK17:

Merhabalar
En son buraya dis bugdayi icin menu sormak icin girmistim hatirlayan bilir. O dis bugdayini yaptigim gun mutfak masasına bulasiklari yikamak icin biraktigim tek tas ve alyansim çalındı hala kendime gelemedim. Alan da belli bide cirkefe yatiyor zaman gecmeden yuzlestim hareketleri gorseniz inkar ediyor ama bi blofler goz kacirmalar yerinde duramamalar. Buyuk ders oldu bana.
Böyle organizasyonlarda hicbiseyinizi ortaya birakmayin. Şüphe duydugunuzu hic yalniz birakmayin. Iki haftadir kendime gelemedim vallahi.
Üzüldüm, geçmiş olsun. Bunu yapan kişinin kim olduğunu bilmekte garip olsa gerek. Biliyosun ama bişey yapamıyorsun.. ama en azından kim olduğunu biliyosunuz o kişiye karşı dikkatli olursunuz. İnşallah bir daha böyle birşey yapmaz

Seninde durum benimki gibiymiş canım. Ne şanssızmışız böyle.. Aslında ben direk aynadan falan bakmadım eğilerek falan baktm .alaturka tuvalete çıkıyorum ya mesela eğilirken eskisi gibi olmadığımı biliyorum hissediyorum . Bakmadan bile anlıyorum çok açıklık var yani acaba dikişi az atmış olabilirler mi?? Dediğin gibi aceleye getirmişlerse iyi atmamışlardır dikişleri. İç dikişlerimi bilmiyorum ama dışardan özel bölgeme bakınca çok kötü duruyor :KK43:( dikiş izinden çok beni rahatsız eden o açıklık yani . Dikişlerim tutmadıda orası öyle mi kaldı paranoyak olucam Ne yapsam bilmiyorum kadın doğuma mı gidicem bi bakın dikişlerim nasıl az mı atılmış mı demeliyim? :KK17:
Benimde ilk dogumumdan sonra dedigin gibiydi bende cok takardım sonra spiral taktırmak için gittiğimde dr dikişlerin açık kalmış demişti zamanla düzeldi eski haline dönmedi şükür ama bayağı toparlandı

Benimde ilk dogumumdan sonra dedigin gibiydi bende cok takardım sonra spiral taktırmak için gittiğimde dr dikişlerin açık kalmış demişti zamanla düzeldi eski haline dönmedi şükür ama bayağı toparlandı
Açık kalması demek dikiş tutmamış yani dimi yada açılmış. Ahhh işte doğumum öyle zordu ki aklıma gelsede gidip kontrol ettirmedim. Bir yandan kızıma bakarken bir yandan alt tarafımda yaşadığım o acıyı hiç unutamıyorum. Keşke zamanında Dr ve dikiş korkumu yenip gitseydim. Zamanla bayağı toparlandı demişsin canım mesela ne kadar süre 1-2 yıl mı. Ben spiralde taktıramam bu korkuyla

Açık kalması demek dikiş tutmamış yani dimi yada açılmış. Ahhh işte doğumum öyle zordu ki aklıma gelsede gidip kontrol ettirmedim. Bir yandan kızıma bakarken bir yandan alt tarafımda yaşadığım o acıyı hiç unutamıyorum. Keşke zamanında Dr ve dikiş korkumu yenip gitseydim. Zamanla bayağı toparlandı demişsin canım mesela ne kadar süre 1-2 yıl mı. Ben spiralde taktıramam bu korkuyla
İlk dogumumun üstünden 9 yıl geçti dr a gecen ay gittim bunu da sormuştum zamanla daha iyi oluyor dedi baktı ve sorun olmadıgını iz bile kalmadıgını söyledi ben dikişlerin açıldığını anlamıştım cok canım yanmıştı ama senin hesap bende bidaha dikerler diye gitmedim

İlk dogumumun üstünden 9 yıl geçti dr a gecen ay gittim bunu da sormuştum zamanla daha iyi oluyor dedi baktı ve sorun olmadıgını iz bile kalmadıgını söyledi ben dikişlerin açıldığını anlamıştım cok canım yanmıştı ama senin hesap bende bidaha dikerler diye gitmedim

Şimdi çok pişmanım ben. Ama araştırıcam ne yapabilirm diye inşaallah dediğin gibi olur kendi toparlanırda hiçbişeye gerek kalmaz. Çünkü ben ciddi ciddi kafaya takıyorum bunu

Seninde durum benimki gibiymiş canım. Ne şanssızmışız böyle.. Aslında ben direk aynadan falan bakmadım eğilerek falan baktm .alaturka tuvalete çıkıyorum ya mesela eğilirken eskisi gibi olmadığımı biliyorum hissediyorum . Bakmadan bile anlıyorum çok açıklık var yani acaba dikişi az atmış olabilirler mi?? Dediğin gibi aceleye getirmişlerse iyi atmamışlardır dikişleri. İç dikişlerimi bilmiyorum ama dışardan özel bölgeme bakınca çok kötü duruyor :KK43:( dikiş izinden çok beni rahatsız eden o açıklık yani . Dikişlerim tutmadıda orası öyle mi kaldı paranoyak olucam Ne yapsam bilmiyorum kadın doğuma mı gidicem bi bakın dikişlerim nasıl az mı atılmış mı demeliyim? :KK17:
Kesinlikle doktora danış.neyin ne oldugunu söyler.benim ilk aylar kotu duruyordu ama dedigim gibi dikis guzel olunca şimdi hic birsey belli degil.senin dedigin gibi birr durum varsa buyuk ohtimal rasgele igne ipliği gecirmis gibi doktor.aslında bu ozel devlet farketmiyor.tamamem doktorun ozeninee bağlı.ben üniversitede dogurdum mesela ama doktorum dikis anında sagolsun baya uğraştı.canım yanarken tamam bitti bitti filan diye rahatlatti espiriler filan iste öyle.sen en iyisi ic dış tum dikişlerine baktir.vajinal ultrason oluyorsun ama iki dakkalık bi iş

Kesinlikle doktora danış.neyin ne oldugunu söyler.benim ilk aylar kotu duruyordu ama dedigim gibi dikis guzel olunca şimdi hic birsey belli degil.senin dedigin gibi birr durum varsa buyuk ohtimal rasgele igne ipliği gecirmis gibi doktor.aslında bu ozel devlet farketmiyor.tamamem doktorun ozeninee bağlı.ben üniversitede dogurdum mesela ama doktorum dikis anında sagolsun baya uğraştı.canım yanarken tamam bitti bitti filan diye rahatlatti espiriler filan iste öyle.sen en iyisi ic dış tum dikişlerine baktir.vajinal ultrason oluyorsun ama iki dakkalık bi iş
Evet haklısın en iyisi iç dış iyi bi muayene olmak. Benim dikişlerim ameliyathanede oldu. Uyutuldum o yüzden bilmiyorum naptıklarını nasıl yaptıklarını ama ben ameliyathaneye getirilince dikiş için tekerlekli sandalyeden ameliyat masasına kendim çıktım. Çok vicdansızdılar. Bi el atmadılar. O basamaklardan çıkıp masaya yatana kadar öldüm. Dr ve diğer personeller kendi havasındaydı. Baştan savma dikiş attılar yüksek ihtimalle. Napalım bundan sonra ne yapabilirsem onu yapıcam önce Dr sonra ne yapabilirsem.. Kegel egzersizi de işe yarar belki azda olsa o eski sıkı haline kavuşmasını sağlar. Bu yaşadıklarımdan sonra keşke sezaryen olsaydım diyorum:KK67::KK67:

Kizimda kiz diye hissetmistim.bunu da erkek hissesiyorum.cevremde erkek diyor.bakalim belki ikili tarama da belli olur:KK66:
hislerin tutar bence. öğrenince bizimlede paylaşır mısın :) çok heyecanlı ya. 1 kız 1 oğlan Arkadaş gibi büyüyecekler inşallah. Rabbim sağsalim doğurmayı nasip etsin

Kanepe aklıma gelmemişti iyi fikir :KK66: bizim baya gelen olcak uzaktan teyzemler,halamlar, akrabalar gelcek. Birini çağırıp birini çağırmamak olmaz şimdi. Eşimin akrabalarıda öyle. Daha arkadaşlarım var 25 kişi rahat oluruz fazla bile olur. Evim büyük ama genede kalabalık olcaz. Napalım ilk doğum günü böyle olsun bir daha ki yaptıklarımız bu kadar olmaz. Bir yer tutsak soğukta zor olcak bir de ek masraf en iyisi ev ortamı gene. Uzay 'a ne giydirceksin :)
Bizimde plan degisti, kalabalik olucakmisiz.. sanirim ya bir yere davet edicem yada evde kalabalik olucak :) cok hevesli esim hevesini kiramicam :) bazi seyleride siparis vermeyi dusunuyorum bu arada

Back