• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    83
benim 35+1 de 2600 du cılız da demediler boyu kaç ki benim oğlumun boyu 48 cmdi o olcumde bana da az geldi aslında ama dr cılız filan demedi
Ay o an boyunu soylemedi galiba benimde modum oyle dustu ki kafam dagildi, boyu kac ki demedim. Ultrason kagidimda FL 7.34 yaziyor. 37+4 ile uyumlu. Simdi baktim bu sayiyi 7 ile carpinca tahmini boy uzunlugu cikiyor. Oda 51 cm mi yani, sanmiyorum. Cuma gunu tekrar gidince soracagim.

Uyuduğunuz odada buhar makinası çalıstırın rahatlatıyor soğuk buhar çok geçmiş olsun bırde bana bal ceviz tereyağ karışımı çok iyi geliyor
Canım hangi markanın buhar makinesini kullanıyorsun?
Kizlar cumartesi gunu ilk Nst'me girdim. 34+4 bebegimin kilosu 2700 gr. Ben 4,5 kilo almisim toplamda. Doktor bebegin boyu uzun oldugu icin kilosu yuksek, gobek cevresi 34 hafta ile uyumu sinirda dedi. Ciliz bir bebek dedi. Yumurta, yogurt, kuruyemis falan yiyemiyorum. Icim hicbirsey almiyor, yemekte 2 kasik alip birakiyorum. Esimde bu durumu sikayet edince doktor bence ciddiye alayim diye biraz gozumu korkuttu. Bazi tetkikler istedi. Bilemiyorum, moralim bozuldu cok. 2 gundur midem almasada zorla yiyiyorum. Cuma tekrar kontrol var. Siz neler tuketiyorsunuz baska? Bebegim ciliz mi gercekten sizde 34.haftada kac gr. Olmustu.
Canım 2-3 gün geride olması onun uyumsuz olduğunu göstermez. Hangi testleri istedi? Belki rutin bakacaktır. Onun dışında başka bir doktorun da görüşünü alabilirsin yakında başka hastane varsa bana iri bebek dediğinde doktorum öyle yaptım ve %100 şekerden olmadığına emin oldum. Bu arada beslenme önemli tabi ama bir yerden sonra bu genetik faktörler. Yani sen dünyaları yesende ya da hiç yemesen de o bebek iri doğacaksa iri doğuyor zayıfsa zayıf. Benim yakın arkadaşım 30 kilo aldı bebeği de iyi besleyecek şekilde sağlıklı yedi bebeği 3.100 doğdu. Gerilik 2-3 haftadan sonrası genelde sorun oluyor diye biliyorum.
Ama için rahat olsun diye yumurta, kuru yemiş(ceviz, badem, fındık) avokado, et , yoğurt , peynir yiyebilirsin. Eşine de söyle seni iyice germesin böyle daha çok yiyemezsin

Ay o an boyunu soylemedi galiba benimde modum oyle dustu ki kafam dagildi, boyu kac ki demedim. Ultrason kagidimda FL 7.34 yaziyor. 37+4 ile uyumlu. Simdi baktim bu sayiyi 7 ile carpinca tahmini boy uzunlugu cikiyor. Oda 51 cm mi yani, sanmiyorum. Cuma gunu tekrar gidince soracagim.
boyunu hep mi uzun ölçüyor bazen el kayması oluyor ama ciliz değil bence sen kilo almamış olabilirsin ama bebis ne gerekiyorsa alır duptus bakılıyor mu sana kan akım hızı yani

boyunu hep mi uzun ölçüyor bazen el kayması oluyor ama ciliz değil bence sen kilo almamış olabilirsin ama bebis ne gerekiyorsa alır duptus bakılıyor mu sana kan akım hızı yani
Yok bakilmadi kan akim hizi. Ben birde baska bir doktora gidip kontrol ettireyim. Normalde doktoruma referansla gitmistim, genel olarakta memnunum ama icim rahatlasin en azindan.

Canım 2-3 gün geride olması onun uyumsuz olduğunu göstermez. Hangi testleri istedi? Belki rutin bakacaktır. Onun dışında başka bir doktorun da görüşünü alabilirsin yakında başka hastane varsa bana iri bebek dediğinde doktorum öyle yaptım ve %100 şekerden olmadığına emin oldum. Bu arada beslenme önemli tabi ama bir yerden sonra bu genetik faktörler. Yani sen dünyaları yesende ya da hiç yemesen de o bebek iri doğacaksa iri doğuyor zayıfsa zayıf. Benim yakın arkadaşım 30 kilo aldı bebeği de iyi besleyecek şekilde sağlıklı yedi bebeği 3.100 doğdu. Gerilik 2-3 haftadan sonrası genelde sorun oluyor diye biliyorum.
Ama için rahat olsun diye yumurta, kuru yemiş(ceviz, badem, fındık) avokado, et , yoğurt , peynir yiyebilirsin. Eşine de söyle seni iyice germesin böyle daha çok yiyemezsin
Tesekkurler,🙏ben baska bir doktora daha gidip emin olayim durumdan. En azindan farkli bir gorus duyarsam icim rahat eder.

Bende 2 adet var loobex ve deerma ikisindende memnunum 😌

Kizlar cumartesi gunu ilk Nst'me girdim. 34+4 bebegimin kilosu 2700 gr. Ben 4,5 kilo almisim toplamda. Doktor bebegin boyu uzun oldugu icin kilosu yuksek, gobek cevresi 34 hafta ile uyumu sinirda dedi. Ciliz bir bebek dedi. Yumurta, yogurt, kuruyemis falan yiyemiyorum. Icim hicbirsey almiyor, yemekte 2 kasik alip birakiyorum. Esimde bu durumu sikayet edince doktor bence ciddiye alayim diye biraz gozumu korkuttu. Bazi tetkikler istedi. Bilemiyorum, moralim bozuldu cok. 2 gundur midem almasada zorla yiyiyorum. Cuma tekrar kontrol var. Siz neler tuketiyorsunuz baska? Bebegim ciliz mi gercekten sizde 34.haftada kac gr. Olmustu.
Bana kilosu gayet normal geldi 34 de kac olması gerekiyormus ki , bilemedim . Ama tabi hekimler daha iyisini bilir baska durumlarla degerlendirmis de olabilir. Beslenme önemli canım ihmal etme, yumurtayı falan menemenle tüketebilirsin, sevdiğin şekilde tarifler olusturabilirsin 🌸

Tam yağlı süt. Kefir. Balık. Et. En önemlisi Yumurtayı farklı şekilde denesen patatesli peynirli yada pankek hatta pekmezli de güzel. Ceviz badem fındık kaliteli yağlar var içinde. Avokado da öyle. Bence üzülme strese girme yemeye çalış elinden geldiğince. Herşey güzel olacak içini ferah tut. 🩵🙏 benim bebeğim 2.040 doğdu şuan 1.895 gr ama okadar güçlü ki kuzum. Hiç korkma bebeklerimiz çok güçlüler. 🧿

benimde sat 30 Mayıs bu çocukların burcu ne olacak ben kova istiyorum 20 şubat olsa bir iki önceden bi sıkıntı olmaz sanki ama karışmasam mı diyorum belki de kendisi seçecek geleceği günü
canım ben burclara ınanmıyorum :) hayırlısıyla saglıkla kucagımıza alalım inşALLAH:)

Bana kilosu gayet normal geldi 34 de kac olması gerekiyormus ki , bilemedim . Ama tabi hekimler daha iyisini bilir baska durumlarla degerlendirmis de olabilir. Beslenme önemli canım ihmal etme, yumurtayı falan menemenle tüketebilirsin, sevdiğin şekilde tarifler olusturabilirsin 🌸
Kızlar kilosu 2700 değil,bacak boyu 2 hafta önde olduğu için kiloyuda yükseğe çekiyor. Yoksa 34. Hafta 2700 olması zaten cok bile. Bende aynı şeyi yaşıyorum karın çevresi haftası ile uyumlu ama bacak boyu 10gün önde o yüzden kilolu gibi çıkıyor makinede.ama haftası ile anca uyumlu kilo olarak

Kizlar, kasık biberon aldınız mı? Hangisini aldınız link atarmisiniz?

Az önce çıktık doktordan bebişkom yola dönmüş Buna çok sevindim çünkü ben hiç yola Dönemediğim için mecbur sezeryan olmuş annem ilk defa yüzünü çok net bir şekilde gördük çok değişik bir histi bana benziyor tamamen:KK23:1 saatten az yürüyüş yapma bol yürü hurma ve bu meşhur hep söylenen o çay ondan iç dedi doktorum 38 hafta gibi gelir diye tahmin ediyorum dedi:KK24:

Back