2016 Şubat Anneleri

9. Aya kadar depodaki kan yeterli diye okumustum.oyuzden bosa vermeyim surubu dedim.kanini saglik ocaginda hemen bakip soyluyolar.parmagina bisey batiriyolar.akan kani kagida surup kucuk bi makine var cep telefonu gibi ona tutuyolar.bi kac saniye icinde sonuc cikiyo

Her bebekte geçerli değilmiş demek ki. Bakalım biz de kaç çıkcak.

Selam kızlar ben de ilk katılanlardanım ama pek giremeyenelerden :) benim kızım da 8 buçuk aylık oldu.. Hala anne sütüne devam ediyor gece hala 4-5 kez kalkar saymadım hiç ama bana çok sık geliyor yorgun uyanıyorum :/ yemesi fena degil kahvaltısını yer her sabak aptamil kahvaltı yu devam sütü ile içine peynir ve yunurta sarısı bisküvi koyup veriyorum yiyo güzelce alıştı hergün aynı saatte bekliyo gecikirse mızmızlanıyo :) bazende omlet avocado falan bwl usulü karışık gidiyoruz kuruyemiş alerjisi var ağız çevresi başta olmak üzere yüzünde kızarıklar oluyo doktor bağışıklık sistemi güçlendikçe geçer dedi.. Onun dışında emeklemiyor ama ilerliyo sürüne sürüne ağlıyo diye çok zorlamadan kaldırıyorum bacakları güçlendi baya sanki fazla emeklemeden yürüyecek gibi bu aralar baya hareketli hatta 2 kez düştü koltuktan eşimle limoniyiz büyük aşkla evlendiğim adamdan buz gibi soğudum 1 aydır ayrı yataklarda yatıyoruz ben de zerre kadar ne özlem ne bişey hatta yataga gelicek diye korkuyorum hiç istemiyorum yabancı gibi geliyor bana bir sinir anında ancak sevmeyi biliyorsun ilgilenmiyorsan sevme çocucugu dedim diye 1 hafta çocuğun yüzüne bile bakmadı gerizekalı teyzem konuştu falan da geri sevmeye başladı başka bi kaç böyle inat uğruna yaptığı şeyler iste salak salak ayy ne bileyim kızım azcık daha büyüsün bize de boşanma yolu gözüküyor gibi.. Hayırlısı artık.. Hem çalışıp çocuğunu bakıcıya bırakmak zorunda kalan koşturan annelere o kadar üzülüyorum ki Allahım yardımcınız olsun o konuda rahatım çalışmıyorum kızım okula başlatana kadar da çalışmayı düşünmüyorum (tabi hayat ne gösterir bilemem :)) şu yaşıma kadar neyi aa ben yapamam öyle dediysem başıma geldi.. Ayy valla içimi döktüm gece gece herkesin bi derdi var işte herkese iyi geceler

Sağol güzelim haberim yoktu öyle bi sayfa olduğundan bi gezineyım oralarda. benim bebis de elinde tutup yemeyi seviyor

Anlatıp rahatlamak iyi geliyor gerçekten ama büyük aşkla evlenip bebeğin gelişiyle tırlatan çok kişiyiz bence. Artık üzerimizdeki sorumluluk 1000 kat. Ben çalışıyorum, bebeğim bakıcıda. İşten geldikten sonra tüm gün yapılacak işleri bir kaç saate sığdırıp bir de bebekle ayrıca oyun oynamak, ilgilenmek çok yoruyor. Bazen eşim sırf beni çağırdığı için bile sinirleniyorum. Ama geçecek bunlar. Ne kadar yorulduğumuzu anlamaları çok zor, zira bir gün bile bizim kadar koşturmuyorlar ki biz her gün bu tempodayız. İçini karartma, her şey düzelir inşallah. Bebekler kendi kendilerine oyun kurduklarında azıcık daha rahatlarız. Konuşmaya başladıklarında biraz daha rahatlarız derken ne çabuk büyüdüler diyeceğiz.

ne kadar ılımlı ve pozitif yazmışsın, tekrar okuyacağım. evet çok zor koşturmaca içinde insan bazen hayatının aşkını bile gözü görmüyor.
telaş, koşturmaca, yetişmesi gereken işler, kendine zaman ayırmak duş almak bile ne büyük lüks allahım......

Geçer mi diyorsun.. Biz den bi yıl önce nerdeyse görücü usulü denebilecek şekilde evlendi kaynımla eltim 1 çocukları var hiç anlaşamıyorlardı sonra düzeldiler şimdi bakıyorum eltim mutlu ya aşk var aralarında seviyor kocasını canım falan diye sesleniyorlar birbirlerine yani kıskançlık değilde biz nasıl böyle olduk diyorum daha önce de kavgalar ettik herkes kavga eder o an nefret eder ama sevgi hep durur kıskanırsın falan bende hepsi bitti nefret te yok sadce bana dokunmasın yeter... teşekkür ederim yine de yazdığından etkilenmedim desem yalan olur belki de gercekten geçicidir :)

Bu arada üst iki diş patlamış dün. Bu hafta da zırıltılı ve uykusuz geçecek belli ki. Alt iki dişi görünce çok sevimli geliyordu ama şimdi üst iki dişle tavşan olacak oğlum.
Benim alt diş çok kötü geçti de üst dişlerde okadar kötü olmadı zaten o baya uzun sürüyo patlıyo gibi gözüküyor ama bir kaç haftayı buluyor gözükmesi belki seninki rahat geçer üst dişler.. Üstlerde çıktı mı Allah sürekli ham ham ısırma modunda bi de acıyo ki küçük maymuşlar

Her ailenin mutlu mesut yaşamasını gönülden isterim fakat unutmayalım ki bazı aileler kendi başlarına ne fırtınalar atlatsalar da dışarıda mutluluk pozları verirler. Eltini kastetmiyorum yanlış anlama ama bence de doğrusu o olmalı. Biz burda "ne çektiğimizi anlayabilecek" insanlar olduğumuz için dertleşiyoruz ama bence de evde olan evde kalmalı. Mesela benim de çok yakın arkadaşım evliliğinde mutlu değildi, sürekli dertleşirdi. Şimdi araları harika ama benim aklımdan bana anlattıkları gitmiyor. Kendisi çok mutlu olsa da ben eşine artık "ne güzel gönlünü almış" değil de "nasıl yapabildi bunları" diye bakıyorum hala. Biz yine eşlerimizi birbirimize çekiştirelim en iyisi.

İnşallah senin için de ferahlığa kavuşur. Eşini severek ya da soğuyarak da olsa önemli olan senin huzurun. Bence huzurun olunca da her şey düzelecek. Annelik bizi bir değişik yaptı. Duygular karman çorman, utanmasak üzerimize yük bindiren eşlere bile acıyıp, ayaklarını yıkacak hale gelirken aynı saniye karabasan gibi tepelerine de binmek isteyebiliyoruz. Allah bize kolaylığını verecek arkadaşım. Ama sen üzülme.. Bebişinin de kafası karışmasın annemin gülen yüzü niye soldu diye.

çok çok katılıyorum.
insanlık olarak fıtratımız aynı. hep kötüyü hatırlama, kötüyü söyleme.. gün olur devran döner güzel olur herşey ama nedense kötü anılar hep baki kalır.
bence de her evlilik özel olmayı, özel kalmayı hakediyor.

güzel olan şeyler de vardır bunları düşünün yadegarim

Bizimde 3 gün sonra 9. ay bitecek inşallah. 6. ayda başladığımız ek gıda macerası çok kısa sürdü. Alerji çıktı ve ek gıda olayı 1 yaşından sonraya kaldı. Tabi bazen gözümün içine öle bakıo ki dokunmayacağını bildiğim birşeyse bi iki lokma veriyorum. --domates biber bazı ilaçlar dokunuyor.--Artık oda bizimle yemek istiyor.
Yürüme çalışmaları yapıyor kendince. Emeklemek pek sarmadı galiba.
Cuma günü aşımız varmış. Normalde aşı takviminde yoktu ama çağırdılar. Dr umuza sorduk yaptırın dedi.
Dişler uzun bi ara vermişti. Altlar 5.5 aylıkken çıkmıştı. 2 gün önce üst yan dişi çıktı.

kiZlar galiba oglumun ust dişler cikacak hiçbişey yemiyor kafayı yiycem sabahtan beri yarim kase mama yedi ve bi elma bu kadar akşam corba verdim kustu sonra mama yaptim yemedi bi kasik bile ac ac süt emip uyudu zaten süt ürünler i alerji yaptı yediği şeyleri de yemez oldu bu ara bazen cok sinirlenip kiziyorum sonra pisman oluyorum su dişler bi gecse biz cok zorlandik

Canım merhaba.uzun zamandır giremedim nete.9.ay asısı ile 12.ay asısı aynı mı?sağlık ocagına soyledın mı yaptırmayacagını.

sabah 7.30 da evden çıkıyorum aksam 16.da eve geliyorum.kayınvalidem bakıyor.çok özlüyorum yavrumu

sabah 7.30 da evden çıkıyorum aksam 16.da eve geliyorum.kayınvalidem bakıyor.çok özlüyorum yavrumu

Ne zaman başladın işe? Ben 5 önce başladım, alıştım sanırım. Bir de ne yalan söyleyeyim, iş yerinde dinleniyorum resmen. Özlüyorum evet ama eve gidince 10 şeyi birden yapmak o kadar yoruyor ki çalışmak iyi geliyor. İtirafımdır.

Canım merhaba.uzun zamandır giremedim nete.9.ay asısı ile 12.ay asısı aynı mı?sağlık ocagına soyledın mı yaptırmayacagını.
Merhaba canım. Bu 12. Ay aşısı kızamık, kızamıkçık, kabakulak oluyor. 9. Aydada kızamık yapılacak. İki defa cani yansın istemedim ben. Sağlık ocağı ile gorustum yaptırmicam dedim.
Sen ne dusunuyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…