Merhaba kızlar Çarşamba günü 33 haftalık ikizlerim dünyaya geldiler Ama bebeklerim erken doğum nedeniyle kuvozdeler Lütfen dua edin bebeklerim için
Nasılsınız taze anneler... Sütler Nasıl bollaştı mı gece uyuyorlar mı? Biz bir tek gece uykusuna hasretız.
Canim gece cok huzursuzlar. Bir arkadas gunduz gece farkjni ogrensinler diye gunduz baska odada vakit gecirin dedi ama ona da annem yanasmiyor. Kirki cikmadi daha diyor. Oyle yorgun ve uykusuzum ki. Sut de cok cok az. Zaten ilk gunden beri mama yiyorlar. Dr iyi besleyin dedi. Sut konusu cok canimi sıkıyor. Sizde durumlar nasil.. bir de tshlarina baktirdiniz miNasılsınız taze anneler... Sütler Nasıl bollaştı mı gece uyuyorlar mı? Biz bir tek gece uykusuna hasretız.
Allah yardimciniz olsun canim insallahbiran once toparlanirsiniz. Onlar cok gucluler annesi sen moralin yuksek tut ki onlara daha cok faydan olsun.. guzel haberlerinizi biran once alalim insallahMerhaba kızlar Çarşamba günü 33 haftalık ikizlerim dünyaya geldiler Ama bebeklerim erken doğum nedeniyle kuvozdeler Lütfen dua edin bebeklerim için
Tomrisin emzirme notlari vsrmis meshur. Okudum ama mumkun degil yapmak. Bir tane olsa konsantre ol emzir ama iki taneler. Birine tam yogunlasip emzirmeye calisiyorum oburu basiyor feryadi. Annem yanimda simdi ama o gidince napicam bilmiyorum. Siz kac kisi bakiyisun tek bakabilen var mi, bakici bulabilen var miSütüm bol mu değil mi doyuyorlar mı anlamıyorummama takviyesi ile gidiyoruz. Gece uykusu diye bir şey yok yani 16 günlüğüz 2,5-3 saat uyumuyorlar napıcagımızı şaşırıyoruz. Birini uyutsna kadar canımız çıkıyor bu sefer diğeri Kalkıyor. Cok güzeller ama cok zorlar
Tomrisin emzirme notlari vsrmis meshur. Okudum ama mumkun degil yapmak. Bir tane olsa konsantre ol emzir ama iki taneler. Birine tam yogunlasip emzirmeye calisiyorum oburu basiyor feryadi. Annem yanimda simdi ama o gidince napicam bilmiyorum. Siz kac kisi bakiyisun tek bakabilen var mi, bakici bulabilen var mi[/QUOTE
tomrisin emzirme notları ikizler icin imkansız bence. Ben de okudum. Gak dese meme guk dese meme ver diyor da biz birine verirken digeri aglıyor. Yani ben cogu zaman sütümü bile sagamıyorum. Cünkü 3 saatte bir sagmalısınız deniyor. E bebişler 1,5 saatte bir uyanıyor. Eger sagarsam bazen gögsümde süt olmuyor. Benim de annem kalıyor yanımda. Bakıcımız 4. gün kaçtı yapamadı uykusuzluga gelemedi. 13 gündür bakıcı arıyoruz hiçkimse kabul etmiyor. İkiz diye kacıyorlar. Artık arkalarından etmedigim küfür kalmadı. Hem parasızlar iş arıyorlar hem de işin kolayını istiyorlar. Neymiş efendim tek cocuk ya da büyük cocuk ya da hasta bakmak isterlermiş. İkiz cok zormus. Gece uykusuz kalamazlarmıs arkadasım surda max 2-3 ayn uykusuz kalıcaksın. Ayrıca tek basına bakmıcaksın ki ben de varım. Ayy içim şişmiş bu bakıcı olayından patladım burda. Bir de fiyatları görseniz ikiz için türkler 4500 TL+sigorta istiyor. Resmen dudaklarım ucukladı (buarada cidden ucukladım uykusuzluktan)
Tomrisin emzirme notlari vsrmis meshur. Okudum ama mumkun degil yapmak. Bir tane olsa konsantre ol emzir ama iki taneler. Birine tam yogunlasip emzirmeye calisiyorum oburu basiyor feryadi. Annem yanimda simdi ama o gidince napicam bilmiyorum. Siz kac kisi bakiyisun tek bakabilen var mi, bakici bulabilen var mi
Canim gece cok huzursuzlar. Bir arkadas gunduz gece farkjni ogrensinler diye gunduz baska odada vakit gecirin dedi ama ona da annem yanasmiyor. Kirki cikmadi daha diyor. Oyle yorgun ve uykusuzum ki. Sut de cok cok az. Zaten ilk gunden beri mama yiyorlar. Dr iyi besleyin dedi. Sut konusu cok canimi sıkıyor. Sizde durumlar nasil.. bir de tshlarina baktirdiniz mi
Yarın sabah sezeryanla doğumum var korkuyorum Allah mı sağlıkla kolaylıkla bebeklerim doğsun
4500 müüü :)) şaka yapıolar heralde hayret birsey ya. Canım senin kuzular niye uyumuyo :) çok fazla uyanıklar dediğine göre. Acaba kundak mı yapsan. Eli kolu hareket etmeyince daha rahat uyuyolarmış. Bizimkiler de gündüz uyuyo gece pek açık oluyo gözleri. Uykusuzluğa da alışılıyo kızlar dediğin gbi 3 ay çekicez sonrası kolay olur inşallah. Biraz biyüyüp ele avuca gelsin, ek gıdalara başlasınlar kimi görsem vercem kucağına:) şimdi kıyamıyorum hiçCanım bir arkadasım yenidogan doktoru. Gündüz gece farkı 3. aydan sonra oluşur dedi... Yani baska odada vakit geçirmeleri cok fark etmeyecek sanırım uyku düzeni için. Ama yine de sen uyudukları odayı havalandırmak icin gunduz baska odaya al istersen. Ben oyle yapıyorum. Gece yanımda yatak odasında yatıyorlar ama gündüz odalarında uyutuyorum yine de gece gündüz kavramları yok :) gece uykusuz sekilde devam ediyoruz. Aaa ama cocuklarımın hakkını yemiyim dün gece 2'den 4.30'a kadar uyudularonun dısında oglen 15.30dan 20.00'ye kadar da uyumadılar. Benimkiler cin cin gözlerini acıp bakıyorlar etrafa :) Benimkiler de mama yiyor hiç canını sıkma. Onemli olan sütün oldugu kadar vermen bence. Ben 1 ay süt emmişim annemden sonra hep mama. Ne bir saglık problemim var ne de zeka geriliği çok şükür..İmkanımız oldugu sürece vericez yoksa mama napalım. Umutsuzluk yok. Ben geçen hafta 2-3 gün hiçkırarak agladım yapamıcam dedim...kapıyı vurdum cıktım ama insan zamanla kosullara alısıyor sanırım
Ben de daha bakici olayina hic cesaret edip ilgilenmedim ama icimi daraltiyor bu konu. İse baslamak simdiden beni geriyor. Arada bazi isler icin ariyorlar ben telefonu elime alamiyorum ki bilgisayar basina oturabileyimTomrisin emzirme notları ikizler icin imkansız bence. Ben de okudum. Gak dese meme guk dese meme ver diyor da biz birine verirken digeri aglıyor. Yani ben cogu zaman sütümü bile sagamıyorum. Cünkü 3 saatte bir sagmalısınız deniyor. E bebişler 1,5 saatte bir uyanıyor. Eger sagarsam bazen gögsümde süt olmuyor. Benim de annem kalıyor yanımda. Bakıcımız 4. gün kaçtı yapamadı uykusuzluga gelemedi. 13 gündür bakıcı arıyoruz hiçkimse kabul etmiyor. İkiz diye kacıyorlar. Artık arkalarından etmedigim küfür kalmadı. Hem parasızlar iş arıyorlar hem de işin kolayını istiyorlar. Neymiş efendim tek cocuk ya da büyük cocuk ya da hasta bakmak isterlermiş. İkiz cok zormus. Gece uykusuz kalamazlarmıs arkadasım surda max 2-3 ayn uykusuz kalıcaksın. Ayrıca tek basına bakmıcaksın ki ben de varım. Ayy içim şişmiş bu bakıcı olayından patladım burda. Bir de fiyatları görseniz ikiz için türkler 4500 TL+sigorta istiyor. Resmen dudaklarım ucukladı (buarada cidden ucukladım uykusuzluktan)
Bende ilk gunler hep agliyordum ama simdi inan kafam calismiyor beynim durmus sanki dusunemiyorum :) o yuzden de bos bos etrafa bakiyorum aglayamiyorum bileCanım bir arkadasım yenidogan doktoru. Gündüz gece farkı 3. aydan sonra oluşur dedi... Yani baska odada vakit geçirmeleri cok fark etmeyecek sanırım uyku düzeni için. Ama yine de sen uyudukları odayı havalandırmak icin gunduz baska odaya al istersen. Ben oyle yapıyorum. Gece yanımda yatak odasında yatıyorlar ama gündüz odalarında uyutuyorum yine de gece gündüz kavramları yok :) gece uykusuz sekilde devam ediyoruz. Aaa ama cocuklarımın hakkını yemiyim dün gece 2'den 4.30'a kadar uyudularonun dısında oglen 15.30dan 20.00'ye kadar da uyumadılar. Benimkiler cin cin gözlerini acıp bakıyorlar etrafa :) Benimkiler de mama yiyor hiç canını sıkma. Onemli olan sütün oldugu kadar vermen bence. Ben 1 ay süt emmişim annemden sonra hep mama. Ne bir saglık problemim var ne de zeka geriliği çok şükür..İmkanımız oldugu sürece vericez yoksa mama napalım. Umutsuzluk yok. Ben geçen hafta 2-3 gün hiçkırarak agladım yapamıcam dedim...kapıyı vurdum cıktım ama insan zamanla kosullara alısıyor sanırım