Kızlar ya o kadar üzgünüm ki şu an
Size bahsetmiştim iş yerinde bir arkadaşım da hamile, doktoru da kendi amcası falan diye. Ben arkadaşıma bebeğin biraz önde gittiğinden kilosunun fazla olduğundan bahsetmiştim işte. Amcana sorar mısın doğum şekli ile ilgili o ne önerir, muayene olalım mı falan demiştim. Neyse konuşmuş sağ olsun. Doktor da beni arasın telefonda konuşalım demiş. Aradım 20 dk konuştuk telefonda.
Bebek 34 hafta 3200 gram geldi dedim. Hashimoton, hipotiroidin var mıydı dedi evet dedim. Polikistik over durumun var mıydı dedi. Ultrason bulgusu olarak vardı ama semptomları yoktu dedim. H1a1c kaçtı dedi 5,5 sanırım bunu tam hatırlayamadım. Ailenden akrabalarında şeker tiroid rahatsızlığı var mı, var. Resmen gebelik şekerin varmış başından beri dedi. Tokluk kaç çıkıyordu dedi. Dikkat etmediğimde 150-160 ilk saat sonradan da 130-110 falan öyle gidiyordu dedim. Ama mesela 3-4 gündür dikkat ediyordum 120 falan çıkıyordu ilk saat. Ki benim doktorum aman dikkat et falan hiç demiyordu gebelikte şeker 150yi görür önemli olan sonradan düşmesi diyordu. Bebeği biraz da şeker büyütmüş dedi. Benim takip ettiğim gebe olsaydın 35-36dan sonra çok sıkı takip ederdim senin durumunu dedi. Bu saatten sonra eğer rahim yapın müsaitse yani panço balon gibiyse (bu ne bilmiyorum) 39 haftaya kadar gidersin 4,5 kilo doğurursun, rahim yapın müsait değilse 15 güne kalmaz doğurursun bebek 3,5 kiloya ulaşınca dedi. Normal doğum diye diretmen hiç akıl mantık işi değil, bebeğimi sağ doğurayım demek varken dedi. Ki bu doktor herkesi normal doğurtmaya çalışan biriymiş. Hele ki 38 haftayı geçer de bebek iyice büyürse ve sen normal dersen paramparça olursun, bir daha çiş falan tutamazsın, bebeğe de ne olur bilinmez dedi
Sonraki gebeliklerinde daha erken aylarda şekerin çıkacak ve 50 yaşına gelmeden de diyabetli olursun muhtemelen dedi
Çok açık sözlüydü, gerçekten korktum ve üzüldüm ama o da bana bunları demese rahat rahat devam ediyorduk yani. 34 haftadan sonra diyete bile ben kendi isteğimle başladım yine doktorum demedi yani aman sıkı diyet yap diye. Of gerçekten geçmişe dönüp bakıyorum. Kızartma, ekmek, çikolata falan yediklerim aklıma geldikçe kendime kızıyorum
Artık normal doğum hayali gerçekten kurmayacağım. Varsın sezaryen olsun sağ ve sağlıklı doğsun da. Mama falan da alacağım hatta çok hızlı şekeri düşer doğumdan sonra sarılığı başlar, diğer bebekler kadar az sütle doymaz dedi. Mental olarak çöktüğüm gün bugündür