- 2 Mart 2015
- 1.049
- 612
- 37
Ödem çok kötüydü cnm ayaklar bacaklar iki katına çıktı ama 1 haftaya hepsi iniyor üzülme. Benim 12.günüm ama bacak be belim çok kötü kesin spinalden zarar gördüSu durumda bebislere yetmek diye bisey benim icin de soz konusu bile degil. 3 saatte bir 30 40 cc mama yiyorlar sutum yeni geldi pompayla da sagiyorum vermeye de calisiyorum asagi yukari bi 30 cc de oyle geliyor anca ilac niyetine iciyorlar onu. Bende de siddetli adet sancisi gibi agrilar ve karnimda agrilar var . Ben de agridan agliyorum igne yaptiriyorum..birde benim ayaklar ve bacaklar balon resmen acayip sistiler senin nasil sisin var mi
Gözün aydın canım bebeklerine kavuşmuşsun çok sevindim:)Canim dogumdan hic ama hic korkma. Gercekten hafifleyeceksin ve en guzeli bebeklerine kavusacaksin. Benim epidural oldu dohum cok rahatti. Hastane surecinde de agri kesiciler vs ile rahst gecti. Sadece eve cikinca cok agrim oldu ona da igne yaptiriyorum. Yavas yavas o da geciyor. Bebekler iyi olsun da dogum olayi inanilmaz derecede insani rahatlatan bisey goreceksin
Lohusa psikolojisine girme canim. Dedigin gibi kalabalik insani bunaltabiliyor. Doktorum bana hepsini kullan sakin kendi basima yapicam deme dedi. Oyle yaparsan yorulurlar cabuk dagilirlar hemde isin gorulur dedi :) ama bende senin gibi cok hassasim simdi. Bebeklerimizi dusunmemiz lazim. Agrilar icin ben igne yaptiriyorum sana doktorun bisey demedi mi ne kullaniyorsunÖdem çok kötüydü cnm ayaklar bacaklar iki katına çıktı ama 1 haftaya hepsi iniyor üzülme. Benim 12.günüm ama bacak be belim çok kötü kesin spinalden zarar gördüağlıycak durumdayım çok canım yanıyor ayağa kalkamıyorum bebeklerime yetemiyorum. Birsürü kişi yanımda ama kimse yardım edemiyo. Ne doğru düzgün mama verebiliyırlar ne de gazını çıkarabiliyorlar. Çok üzgünüm yeter ki sağlığıma kavuşayım herseyi ben yaparım. Bizimkiler de 25-35cc içiyorlar 3 saatte bir. Pompayla da 15cc anca çıkıyor göğsümden. Rabbim yardımcımz olsun günler böyle böyle gececek yeter ki
Sağlık olsun
36+1 de dogum yaptim. Ortalama 2700 kusur dogdular. Kuveze kizim girdi ama kilosundan falan degil amniyon sivisi yutmus atamamis falan. Kiloya takilma dua et saglikla dogsunlar. Kiyafet olarak ben kipada ff markasi var bide mothercarede falan tiny baby diye premature seyler rahat giydiriyoruz ama sart degil. Hava soguk ve 0-3 ayliklari kat kat giydikleri icin onlarda uc kattan sonra oluyor astronot gibi oluyorlar :) pompayi arkadasim verdi lansinoh ikili. Pompa almani tavsiye ederim cunku iki bebek surekli oturup emzirmekten belim kopuyor kuyruk sokumum agriyor resmen. en azindan gece yatinca seni kalk emzir diye uyandirmiyorlar cikan sut bu diyorsun onu verin diyirsun yatabiliyorsun. İkilininde avantaji vakit kazandiriyor yoksa zaten sut az ve bir saat oturup sagmayla ugrasicana yarim saat sagiyorsunGözün aydın canım bebeklerine kavuşmuşsun çok sevindim:)İçim rahatladı biraz sen anlatınca insan yaşamayınca korku da çok oluyor haliyle.Hayırlısıyla bizlerde atlatırız inşallah.Allah yardımcın olsun seninde tez zamanda toparlanırsın inşallah.Tam olarak kaçıncı haftada doğum yaptın bide minnoşların kiloları nasıl?Benim kızlar biraz minyonlarmış ondan soruyorum :) Küçük doğacaklar galiba Bide ben süt pompası almadım sen önceden mi almıştın markası ne bide memnun musun ?Bebekler için kıyafet yeni doğan mı giydiriyorsun yoksa prematüre mi?Ayy ne çok sordum...
Biz aptamil aldik ayni gunun gecesinde gidip aldik cunku sut cikmadi. Hastanede de veriyorlar ama iki bebek olunca bebek ac kaldi doktora sor olcu ayarla vs vs ilk onlar verdi sonra biz verdik. Mamanin icinde plastik kasik cikiyor tedarikli gideyim diyorsan cantana mamani koy. Biberon hemen istediler ben dr browns set almistim ikisine. İki biberon sart. Biz evden kettle getirdik aksama. En az iki biberon, kettle, termos, bir paket bez koy bence. Biz bunlari evden aksam getirttikkızlar yazdıklarınızdan bisürü soru oluştu kafamda spinal veya epidural tercihe bağlı mı yapılıyor hangisi ameliyat sonrası ağrı yapmıyor spinal mı ağrı yapıyor
göğüs pompası şart mı ben almadım şartsa hangi marka daha iyi..
hangi marka mama kullanıyorsunuz ben eczaneye sormuştum aptamil şekerli ama anne sütü şekerli olmadığı için aptamili kullanırsan bebişler anneyi emmeyi bırakıyor humana yı kullan anne sütüne en yakın humana demişti ne kadar doğru bilmiyorum siz hangi mama kullanıyorsunuz
mamayı bi kabın içinde mi veriyorsunuz yoksa biberonla mı veriyorsunuz ben hastane çantasına 2 tane küçük mama kabı koydum her ihtimale karşı 2 de çay kaşığı koydum acam çay kaşığı koymasam mı demir ya. mama kaşığı mı alsam siz nasıl yapıyorsunuz mama işini..
sizin tecrübelerinizle hazırlıkları mı yapayım
Bebeler doğunca bırbırımıze cevap vermemız daha uzun surede oluyor anlaşılan. Kusura bakma lütfen. Topuk kanı aldırmaya gıttıgımızde çocuk doktoru soyledı bana. Çünkü benım ıkızler sadece 20 gram farkla doğdu. Ben de merak ettım aynı kiloda olup da neden bırı daha uzun kuvozde kaldı dıye.Gozun aydin canim. Benim de arkadan gelen kizim cok halsiz. O da bir kac saat kuvezde kaldi. Senin ki hala oyle mi. İlk oglum dogdu o daha aktif. Arkadan gelen yorgun oluyor diye doktor mu soyledi. Simdi nasillar
Biz aptamil aldik ayni gunun gecesinde gidip aldik cunku sut cikmadi. Hastanede de veriyorlar ama iki bebek olunca bebek ac kaldi doktora sor olcu ayarla vs vs ilk onlar verdi sonra biz verdik. Mamanin icinde plastik kasik cikiyor tedarikli gideyim diyorsan cantana mamani koy. Biberon hemen istediler ben dr browns set almistim ikisine. İki biberon sart. Biz evden kettle getirdik aksama. En az iki biberon, kettle, termos, bir paket bez koy bence. Biz bunlari evden aksam getirttik
Canim ya ayni duygulari paylasiyorum. Bugun agrilar yonunden biraz daha iyiyim. Tabjrcu gununden sonra her gun igne oldum bugun insallah olmam. Dedigin gibi yogunluktan firsat olmuyor ama insan gene de ev stresinden uzaklasmak istiyor. Senin disinda herkes lohusa sendromunda oluyor. Ben gene de moralimi yuksek tutmaya calisiyorum. Adalet olayi dedigin gibi insanin ici burkuluyor. Oglan cok emiyor kiz ememiyor diye hemen kizi birak oglan aglamasin onu emzir diyorlar insanlarla tartismamak icin razi oluyorsun onlarada muhtacsin cunku. Ama dedigin gibi mama zaten sart bizim icin bir de dr iyi besleyin dedi o yuzden mamayi sık tuketiyorlar. İnsallah sut de olur diye dua ediyorum. Ben kanamanizi sorucam kizlar. Bana kan sulandirici igne verdi doktor insallah sancilara faydasi olur. Kanamam devamli ama cok az oluyor sanki olsa rahatliycam. Odemim de cok fazla. Hamilelikte boyle bir ayak bacak sismesi olmamisti. Bunlarda gecseydi rahatlayacaktim. Allah yardimcin olsun canim ben sadece iki taneyle zorlaniyorum. Allah sana guc versin bebekler gene biseyin farkinda degil ama oglusuna enerjin olmasi lazimBebeler doğunca bırbırımıze cevap vermemız daha uzun surede oluyor anlaşılan. Kusura bakma lütfen. Topuk kanı aldırmaya gıttıgımızde çocuk doktoru soyledı bana. Çünkü benım ıkızler sadece 20 gram farkla doğdu. Ben de merak ettım aynı kiloda olup da neden bırı daha uzun kuvozde kaldı dıye.
Bu arada fırsat bulmuşken ben de 11 günlük ıkız annesı ve 7 yasında bır oğul sahıbı olarak deneyımlerımı paylaşayım. Abımız olunca bız bır de onu kırmadan üzmeden bu surecı atlatmaya çalışıyoruz. Üstüne üstlük bır de atesı çıktı falan gecen dört gün kabus gıbıydı benım için.
Oncelıkle sutum gelmıyor dıye uzulmeyın stres kesınlıkle etkılıyor. Sakın olun bol bol sıvı alıp dınlenmeye çalısın ve sut sağın. Ekstra bır durum olmadıkça mutlaka Zaman'la gelecektır. Benım ılk gün üç damla falan geldı sımdı 60 cc falan gelıyor Zaman'la da artar dıye umuyorum. Ama sanki sırf sütle olmayacak mutlaka mama takvıyesı gerekecek gıbı dıye dusunuyorum. Çünkü kuzular da gün gectıkce daha fazla ıstıyorlar. Ben de medelanın ev tıpı sağma makınası vardı ama ben onunla basa çıkamadım. Esım hastane tıpı bır makına kıraladı onunla daha cok verdim aldım. Ankara'da ısenız satın almak yerıne öyle bır kıralamayı onerırım.
Doktorumuz bana ılk on günde dogum kılolarını aşmaları gerekır dedı bız cok şükür aşmışız. Oğlan başka mama kız başka mama kullanıyor zaten prematüre bebeklerde ıkı cesıt mama markası varmış. Ben bırını tam olarak sütle doyuruyorsam öbürünü de mamayla doyuruyorum. Sonrakı öğün degıstırıyorum. Isın bır de adalet kısmı var degıl mı...
Kızım bıraz sarılık oldu ama hastaneye yatacak kadar degıl. Ben bıraz sekerlı su verdım artmasın dıye ama doktorlar tavsıye etmıyor bunu da belirteyım.
Son olarak jınekololog kontrolunde doktorum emzırme dışında herşeyi etrafındakı kısıler yapabılır ılk kırk gün onemlı mümkün olduğunca dınlen dedı. Oluyor mu ..hayır. Ama mümkünse dınlenelım. Hem sut ıcın hem de bugünler geri gelmeyecek. Elınızden gelenin en ıyısını yapın.
Benden sımdılık bu kadar. Hamılelere Allah sabır versın tez Zaman'da sağlıkla kurtarsın o gunlerı düşünmek bıle ıstemıyorum. Bebeklerıne kavuşan arkadaşlar fırsat buldukça yazalım paylaşalım. Paylaştıkça ıyı gelıyor sankı... Hepimıze kolay gelsın.
Ben oyumu nilay ve simaydan yana kullaniyorumSlm kızlar doğacak ikiz kızlarıma isim arıyorum bir kızım var adi miray ikizler icin
Ada ve lina
Nilay ve Simay
Eda ve ela mi güzel sizce
inşallah canım sağlıkla doğarlar.FF markasını biliyorum bi ara gidip bakayım.E bebekte lansinoh 2 li indirimde memnunsan bende alayım ondan acı falan yapıyor mu çekiş gücü nasıl?Bazı arkadaşlar da hastane tipi kiralıyor hangisi daha iyi olur bilemedim deneme şansımız da yok ki36+1 de dogum yaptim. Ortalama 2700 kusur dogdular. Kuveze kizim girdi ama kilosundan falan degil amniyon sivisi yutmus atamamis falan. Kiloya takilma dua et saglikla dogsunlar. Kiyafet olarak ben kipada ff markasi var bide mothercarede falan tiny baby diye premature seyler rahat giydiriyoruz ama sart degil. Hava soguk ve 0-3 ayliklari kat kat giydikleri icin onlarda uc kattan sonra oluyor astronot gibi oluyorlar :) pompayi arkadasim verdi lansinoh ikili. Pompa almani tavsiye ederim cunku iki bebek surekli oturup emzirmekten belim kopuyor kuyruk sokumum agriyor resmen. en azindan gece yatinca seni kalk emzir diye uyandirmiyorlar cikan sut bu diyorsun onu verin diyirsun yatabiliyorsun. İkilininde avantaji vakit kazandiriyor yoksa zaten sut az ve bir saat oturup sagmayla ugrasicana yarim saat sagiyorsun
Allah hepimize kolaylık versın. Ikız olunca dedıgın gıbı dınlenmek ıcın Zaman cok kısıtlı. Zamanla bır rutıne oturturuz dıye dusunuyorum. Umarım toz pembe hayaller degıldır :)))herkese selam tam 12 gun once 15 ocakta dogum yaptım. Plasenta previa totalis teşhisi ile son 4 ay yatağa baglı kaldım hiç kanamam olmadı son güne kadar.Cok sükür bebeklerime saglıkla 35+5'te kavustum. İkisi de kuveze girmedi. Biri 2850 birisi de 2645 kilo doğdular. Bunları yazıyorum cünkü ben de aylarca burada hem ikizler hem de plasente previa için güzel birseyler duyma arzusuyla ya da ümitsizliklerimi kafamdaki sorularımı gidermek burada dertlerimi paylasmak icin girdim. Hiçbir sey için olumsuz düşünmeyin, muhakkak olacağına güzel günlerin geleceğine inanın. Bunu hem hamile hem de dogum yapmıs ama bebeklerine henüz kavusamamış tüm annelerimize söylüyorum.
Tabi simdi madalyonun diger yüzüne gelirsek uyku yok :) biri uyanıyor onu doyur yatır gazını cıkar derken digeri kalkıyor. Boylelikle sabaha kadar uyumuyorum. Süt için bol bol dinlen dense de malesef ikiz anneleri için bunun mümkün olduğunu düşünmüyorum. Telefonlarıma 4-5 günde bir bakabiliyorum. Banyo bile yapmaya vakit kalmıyo olabiliyor. Yükümü hafifletir diye bakıcı tuttum 4. gününde kaçtıdün gece ilk defa hüngür hüngür aglayıp yapamıcam dedim. Sanırım loğusa psikolojisi tavan yaptı bende :)
Tahinin ustundeki yag guzel. Aslinda sanslidin sutun hazir olacak. Bende tık yoktu o yuzden sut gunler sonra geldi. Annem surekli sogani kesip suyunu sıktı bana da hic bi sıkıntım olmadi cok rahatim. Burdan kizlardan biri demisti aman sogan tehlikeli olabilir demistim ben de :) makina icinde ben memnunum caniminşallah canım sağlıkla doğarlar.FF markasını biliyorum bi ara gidip bakayım.E bebekte lansinoh 2 li indirimde memnunsan bende alayım ondan acı falan yapıyor mu çekiş gücü nasıl?Bazı arkadaşlar da hastane tipi kiralıyor hangisi daha iyi olur bilemedim deneme şansımız da yok kiBenimkiler şimdiden sızlıyor emzirince halim ne olur bilmiyorum. Krem vermişti dr (garmastan) onu sürüyorum bide tahin aldım üzerinde ki yağdan sürüyorum.
Sende olur mu aynilari bende de var :)) iki gozum iki cesme :) ama oyle guzeller ki agliyorum sonra geciyorherkese selam tam 12 gun once 15 ocakta dogum yaptım. Plasenta previa totalis teşhisi ile son 4 ay yatağa baglı kaldım hiç kanamam olmadı son güne kadar.Cok sükür bebeklerime saglıkla 35+5'te kavustum. İkisi de kuveze girmedi. Biri 2850 birisi de 2645 kilo doğdular. Bunları yazıyorum cünkü ben de aylarca burada hem ikizler hem de plasente previa için güzel birseyler duyma arzusuyla ya da ümitsizliklerimi kafamdaki sorularımı gidermek burada dertlerimi paylasmak icin girdim. Hiçbir sey için olumsuz düşünmeyin, muhakkak olacağına güzel günlerin geleceğine inanın. Bunu hem hamile hem de dogum yapmıs ama bebeklerine henüz kavusamamış tüm annelerimize söylüyorum.
Tabi simdi madalyonun diger yüzüne gelirsek uyku yok :) biri uyanıyor onu doyur yatır gazını cıkar derken digeri kalkıyor. Boylelikle sabaha kadar uyumuyorum. Süt için bol bol dinlen dense de malesef ikiz anneleri için bunun mümkün olduğunu düşünmüyorum. Telefonlarıma 4-5 günde bir bakabiliyorum. Banyo bile yapmaya vakit kalmıyo olabiliyor. Yükümü hafifletir diye bakıcı tuttum 4. gününde kaçtıdün gece ilk defa hüngür hüngür aglayıp yapamıcam dedim. Sanırım loğusa psikolojisi tavan yaptı bende :)
Amin hayirli olsun tatlim. Aynisi oldu bana da dorduncu gun geldi sutum simdi yeni yeni biraz artti mamayla sut birlikte gidiyoruz simdilikSlm kızlar 37+4 de doğum yaptım.spinal anesteziyle..2900 gr.doğdu ikisidesonra 2700 e düştüler.hiç küvöze girmediler çok şükür.2 gece yattik hastanede..fakat emme problemimiz var.göğsümü sıkınca damla damla sarı su geliyo hemen ağızlarina sokuyorum ama devamı gelmiyo yada çekemiyorlar kuzucuklar.şimdilik mama veriyoz inş.bu sorunuda atlatırız.allah hepimizin yardimcisi olsun