2016 Ocak Şubat İkiz Anneleri

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• Kız - Kız

OY: 19 31,7%
  • Erkek - Erkek

OY: 21 35,0%
  • Kız - Erkek

OY: 20 33,3%

• Ankete Katılan
    60
  • Anket Kapalı .
Canim mesajini gukereke okudum evdekilere. Kelimesi kelimesine yasadigim seyler. Ben su anda aglamayi kestim.mamayi kabullendim uykusuzluktan olmek uzereyim :) sanci bizde de cok var kimyon rezene demleyip veriyoruz cok az. Sonra sicak su torbalari yapiyoruz karinlarina zeytinyagli masaj ve zinco diye bi damla. Hepsini dr soyledi diye yapiyoruz Ona ragmen gazlilar. Yani tipda bebelerin aglamasina gazina hala cozum bulamamis. Allah hepimize kolaylik versin..gaz ve aglama icin tavsiyeleriniz olursa yazin mutlaka

Biz daha rezene vermeye geçmedik. Çekiniyorum doğrusu anne sütü mama haricinde birsey vermeye. Doktor nurse harvey's diye bitkisel bir şurup verdi gaz icin o iyi geldi sanki. Onun dısında biogaia Adında prebiyotik ilaç ve d vitamini başlattı. Sıcak su torbası da beni Korkutuyor piyasada kiraz saplarından bebekler icin yapılan sıcak torbalar var onlardan Alıp koyacağız sanırım.

Cvbin için tşkler cnm..bizde gaz için biogaia ve sab simplex diye bi damla kullanıyoruz inş.faydası olur.ayaklarına da sıcak su torbası koyuyorum uyuduklarinda..ve hala beni emmiyolarben buna fena takıldım kendimi yetersiz görüyorum.ben olmasamda herkesin bakabilecegini düşünüyorum emmedikleri için bana ihtiyaçları yokmuş gibi hissedip ağlama krizlerine giriyorum hala..bu lohusalik ne kadar da zormuş..sizler hangi mamayi kullanıyorsunuz?anne sütünü günde kaç kere sağip varıyorsunuz bir de

Kızlar merhaba ikiz annesi olmak gerçekten çok zormuş hele ki benim gibi başka çocugu olanlar için benim ogluşlarım 2 aylık oldular çok şükür ilk zamanlar bende çok aglamıştım özelliklede büyük oglumla ilgilenemedigim için ama zamanla hersey oturuyor o yogun tempoya alışıyorsunuz gaz için kullanılan bütün ilaçları kullandım hepsi hafifletiyor ama tamamen geçirmiyor büyüdükçe daha sevimli oluyorlar uykusuzluk hep var sanırım 1 yasına kadarda böyle gider fırsat buldukça uyuyun sütünüz anca bu sekilde artar hepiniz güle güle büyütün inş

Sicak su torbasi beni de cok korkutuyor ama sancilari olunca cok rahatlatti bizimkileri. Malum kis bebekleri bir de patik ve yelek de cok ise yaradi. Once naylon diye polar battaniye almamistim sonra evde polar sabahligima sardikca gaz yaptiklarini farkettik gidip polar battaniye aldik o da ise yaradi ince polar battaniyeyi yarim sariyoruz rahat ediyorlar

Sutu gun icinde ara ara emdikleriinden sadece gece yatmadan sagiyorum onu da 40-70 ml arasi bisey cikiyor. Gunduz emdikleri de doyurucu degil hic. Mamasiz olmuyor. Aptamil aliyoruz biz. Digerlerini de denemek istiyorum aslinda ama herseyi siparisle aldirdigim icin insanlara benim icin mama arastirin diyemiyirum. Bir arkadas humana onerdi bakalim baska markalarida deniycem. Mamayi surekli artiriyoruz 3 saate kesin acikiyorlar 2 3 olcek yiyorlar her defa. Dedigim gibi o aglama ve yetersiz hissetme olayini ben bu hafta astim biraz cunku hem yoruldum hem de islerim var ve birileinin bana yardim etmesi su anda benim icin nimet o yuzden illa kendim ikisine de yticem diye israr etmiyorum artik. Ama hormonlarim tekrar depresir de gene bebelerimi insanlardan kiskanirmiyim bilmiyorum onun garantisi yok :) siz ne kullaniyosunuz nasil bakiyorsunuz

Allah yardimcin olsun canim. Ben zorlandigimda hep diyirum ki hadi ucuz olsaydi hadi kucuk cocugun olsa da sonra ikiz olsaydi napardin sabret diyorum. Bir arkadas twinrose uc aylik olsunlar gaz sancilari azalacak demis nasil rahatladim anlatamam. Ama zormus gercekten ikiz hem de cok zormus :)

Sütü gelen ikiz anneleri mama ve süt beslenmesini Nasıl ayarlıyorsunuz hangi aralıklarla veriyorsunuz bir de

birkadin cnm bizde aptamil kullanıyoruz ama bu aralar değiştirmeyi düşünüyoruz keçi sütü maması varmış. O daha sağlıklı ve anne sütüne en yakın süt olduğu için onu tavsiye ettiler.aptamil de inek sütü varmış ve hazmı zorlaştırdığı için gaz sancısı yapabiliyormuş. Benim göğsünü hala almıyo benimkiler yaa biberon alıştıklarından mi bilmiyorum çekmiyolar hiç.hala sabırla bekliyorum emmelerini..gece uykumuz hiç yok gaz sancisindan..herkes bişey söylüyo çok bunaldim artık tek kalmak istiyorum.

2.5yasinda kizim var ikizlerim dogali 17gun oldu ne zormus 3cocuklu hayat Allah.tan annem yanimda temizlik yemek yapmadigim halde cocuklara yetisemiyorummm Rabbim evlatlarimiza saglik uzun omur versin ama tek basima kalinca napcam diye kara kara dusunuyorum

Sütü gelen ikiz anneleri mama ve süt beslenmesini Nasıl ayarlıyorsunuz hangi aralıklarla veriyorsunuz bir de
2 saatte veya 3 saatte bir 30 yada 40 cc mama veriyorum ben.sütümü de sağip bi öğünde onu veriyorum o da 40 cc falan anca çıkıyor tek seferde

Kızlar merhaba... Gerçekten artık teknolojıye hasret kaldık galıba... Ben de cok gerıden gelıyorum bıseyler yazmak ıcın. Öncelıkle ıkızlerden büyük bır oğlum olduğu ıcın tecrübeyle sabıt soyleyebılırım kı ıkız Bebek büyütmeyen tek bebekli anneler sakın bize akıl öğretmeye kalkmasın :))) tek Bebek büyütmekle ıkız çocuk sahıbı olmanın alakası yok, ben su anda hıcbırsey bılmeyen bır kadın gıbı oldum. Sureklı ıkı Bebek arasında olunca onlara uygun teknıkler üretmek zorunda kalıyorsun. Bır kere mama nedır bılmezken sımdı mama vermeye basladık. Tek Bebek'te emzir yatır kafa rahat ama bunlara yetmıyor maalesef,
Ben aptamil ve sımılac kullanıyorum, prematüre bebekler ıcın olanını. Sımılacı oğlan ıcıyor ama mamadan mı bılemem o daha hızlı buyuyor. Bır öğün ıkı göğsümü tamamen bırı boşaltırken dıgerıne mama verıyorum sonrakı saat degıstırıyorum.
Gaz sancısı ıcın de sıcak su torbasını ılık yapıp yatağının altına tam karnının altına denk gelecek sekılde koyup öyle yüzükoyun yatırıyorum rahatlıyor baya. Ama tarif ettıgınız şey kolik Ağrı'sı ıse büyük oğlumda cektım ben onu Zaman'ı gelmeden gecmıyor üzgünüm. Ancak kısmen rahatlatacak seyler bulunuyor.
Sımdılık benden bu kadar. Hepınıze sakın bebekler bol sut ve guzel uzun uykular dılıyorum.

Herkesin bisey soylemesi cok fena bir durum ama ben kafaya takmamaya calisiyorum. Yoksa muhtacim insanlara gereksiz cikislar yapmak bana daha cok zarar verir diye duymamaya calisiyorum. Sen de sakin olmaya calis canim. En sinir oldugum sey sutun yetmiyor bebek acliktan agliyor deyip kucagimdan cekip almalariydi onu da astim :) aliyorum birini saatlerce emzirmeye calisiyorum once tutamiyolardi sonra ikiser ucer dakka emip birakiyolardi simdi en azindan bi 10 dakkaya kadar bazen duruyorlar. Doymuyorlar ama o emmeleri bile rahatlatiyor hem seni hem bebisi. Ama tabi bunun icin enerji lazim

Hayirli olsun canim. Allah hepimizin yardimcisi olsun. Ben simdiden ise nasil baslayacagimi dusunuyorum annem kirkin cikinca gidicem diyordu ben de pesinden gidicem :)

Hayirli olsun canim. Allah hepimizin yardimcisi olsun. Ben simdiden ise nasil baslayacagimi dusunuyorum annem kirkin cikinca gidicem diyordu ben de pesinden gidicem :)
Calismaya baslayinca daha rahat olurum diye dusunuyorum ucretsiz izinle falan eylule kadar evdeyim ikizler 9aylik olacaklar en azindan sadece memeye muhtac olmayacaklar bakici temizlikci tutarak isimi hafifletirim ama simdi cok kucukler bakiciya birakilmaz eve temizlikci cagirsam pesinden kosamam annem sagolsun hallediyor bence de annen gitse de sen de pesinden git ikiz buyutmek cok zor tek basina olmaz. Annem yakinimda oturuyor ama yine de bende kaliyor su an. Ikizlerin uykusu duzene girene kadar birakmam seni diyor sonrasinda da sabah gelcek aksam gidecek

Kizlar pazartesi sbh 8 de sezaryen oldum dusundugumden cok daha zormus olup bitecek sanmistim megerse bunun ameliyat sonrası rahim toparlamasi agrisi. Dikis yeri agrisi en kotusu de gaz agrisi saatlerce yürüyorum doktorun vermedigi ilac kalmadi 2gun boyunca gaz cikaramadim o sanciyla ne yemek yiyebildm ne uyuya bildim ne de bebislerimle ilgilenebildim ameliyattan sonra hemen gelen sutume sevinmistim oysaki ama bu sancilar yuzunden beslenme ve uyku olmayinca sutum gitti bebislerimin kan şekeri dusuk cikinca cocuk doktorumuz hemen mamaya baslyin ama herzaman mamadan once emmeyi denetin yoksa emmeyi unutur dedi . Gozumun onunde bebislerimin meme beklerken mamaya talim olmalarini izlerken agliyorum. Bnm kadar gaz ağrısı ceken var mi varsa bir tavsiyesi var mi

Merhaba arkadaslar..bende 35.haftada dopum yaptım.ilk gün rahim toparlanmadığı için çok acı cektim.cok kanamam oldu.2.gün parca düşürdüm.bugün 13.gün hala pıhtılı kanamam oluyor.kanamalarım hiç azalmadı.ikiz doğum olduğu için mi böyle zor gecti bilmiyorum.aynı durumu yasayan var mı aranızda?

Gecmis olsun canim. İkizde rahim topatlamasi daha sancili oluyormus cunku rahim daha fazla buyuyormus. Ben dogumdan itibaren her gun igne oldum. Gunde bir igne ve her 2 3 saatte bir parol ictim. Annem karnimi sardi pamuklu sallarla. Corap, patik, yun yelek, polar sa bahlik ve sicak su torpalari kurtaricim oldu canim. Ve sicak sicak rezene, papatya falan birsuru cay yapti annem. Tek caresi icini disini sicak tutacaksin. İki hafta sonra kontrole gittigimde rahim toparlanmis dedi dr ve agri sizi kalmadi

Gecmis olsun canim. Benim de sancim cok oldu ama kanamam cok cok azdi. Zaten surekli kanamayi soruyorlar hatta saglik ocagindan bile sordular. Kanama cok olursa acile gel dediler. Hastaneden verdikleri taburcu kagidindada yaziyor. Bence doktoruna yada kdd si olan bir acile basvur

Ben herbirine bir meme veriyorum ve memede en az 30 dk tutuyorum. 15 dk emiyor sonra uyuklayınca gaz cıkarıyorum ayıltıyorum tekrar memeyi veriyorum. Sonra da üstüne mama veriyorum. İlk baslarda 15-20 ccydi içtikleri mama. Simdi 1 ayımıza giricez pazartesi 60 cc'ye kadar cıkıyor içtikleri. Hatta 90 bile istedikleri oluyor. E isteyince de veriyoruz haliyle. Ben bir ara bir ögünde birine 2 meme digerine mama. Diger ogünde de digerine mama seklinde denedim ama anne memesi almadan dogrudan mama alınca inanılmaz gazlanıyorlar ve uyumuyorlar saatlerce. O yüzden illa önce emziriyorum sonra mama veriyorum. 2-3 saatte bir beslenmemizi yapıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…