- 17 Aralık 2011
- 29.255
- 37.329
Öncelikle Allah yardımcın olsun canım :) tüp bebek mi nasıl oldu 3üzlerin? Nasıl gidiyor doktor ne diyor. Şeker yüklemesinde hiçbir zorluk yok canım. Ama ilk önce 50mg yüklüyolar bi şerbet içiyosun sonra kan veriyosun okadar. Sonuca göre 2. Yüklemeyi isteyebiliyo doktor. 100mg yüklemede 1 kez o şerbeti içtikten sonra 1 saat arayla 3 kez kan alıyorlar. Ben hepsini oldum. Sonuç normal çıktı çok şükür. 3 saat olanı biraz sıkıcı oluyo yanına kitap alırsınMerhaba ikiz anneleri:)
Ben de üçüz annesi olma yolunda ilerliyorum:)
Size bi sey sormak istiyorum 25 haftamda bana seker yuklemesi testi yapılacak zor bi islem mi?ayrica seker fazla cikarsa diger yüklemeleri de ayni gun icinde mi yapıyorlar yoksa bi kac gun sonra gide bilir miyim?
Cevabın icin tesekkur ederim canimÖncelikle Allah yardımcın olsun canım :) tüp bebek mi nasıl oldu 3üzlerin? Nasıl gidiyor doktor ne diyor. Şeker yüklemesinde hiçbir zorluk yok canım. Ama ilk önce 50mg yüklüyolar bi şerbet içiyosun sonra kan veriyosun okadar. Sonuca göre 2. Yüklemeyi isteyebiliyo doktor. 100mg yüklemede 1 kez o şerbeti içtikten sonra 1 saat arayla 3 kez kan alıyorlar. Ben hepsini oldum. Sonuç normal çıktı çok şükür. 3 saat olanı biraz sıkıcı oluyo yanına kitap alırsınama belkide gerek kalmicak canım
Ayy ne güzel klomenle vücudun birsürü yumurta yapmış demek olacağı varmış Allah büyük :) sağlıkla kucağına al inşallah mucizelerini :) yok cnm aynı gün olmuyo 100gr yükleme. Doktorum 1 hafta sonra yap demişti. Ama heralde bikaç gün sonra yapılır. Ama dediğim gibi ilkinin sonucu normal çıkarsa 100mg yüklemeye gerek kalmaz inşallah. Çok basit bi olay ama insan sıkılıyo 3 saat :)Cevabın icin tesekkur ederim canim
Peki yuksek cikarsa o 100mg yukleme de ayni gun icinde mi oluyo?
Ben 1 aylik klomenle hamile kaldim ama catlama ignesi olmadan.anlicagin olacagi varmış :)şimdilik her şey yolunda cok şükür
Cevabin icin tekrar teşekkür ederim canımAyy ne güzel klomenle vücudun birsürü yumurta yapmış demek olacağı varmış Allah büyük :) sağlıkla kucağına al inşallah mucizelerini :) yok cnm aynı gün olmuyo 100gr yükleme. Doktorum 1 hafta sonra yap demişti. Ama heralde bikaç gün sonra yapılır. Ama dediğim gibi ilkinin sonucu normal çıkarsa 100mg yüklemeye gerek kalmaz inşallah. Çok basit bi olay ama insan sıkılıyo 3 saat :)
Once aclik tokluk seker degerlerine bakiyorlar seker intoleransmi ne oyle bisey varmi diye bakiliyor. Benim normal cikmisti. Normal olunca doktorlar yukleme yapmaya biliyor zaten o testte hemen cikmiyor mecbiren sonraki bir gun gidiyorsun. O gidisinde de 50 mg yukleme yapiliyor sekerli bi gazoz iciyorsun gayet hafif bir tadi var. Onu ac tok farketmez iciyosun bi icmeden bide ictikten 1 saat sonra kan veriyorsun o da hemen cikmadigi icin gene o gun yapamazsin. O test eger anormal cikarsa iste o zaman esas seker yuklemesini yapiyorlar 100 mg. O zahmetli oluyormus hatta bir kac kere de yaptiranlar varmis. Benim 50lik de normal ciktigi icin 100luk yaptirmadim hic.Cevabin icin tekrar teşekkür ederim canım
Kesinlikle canım sezeryan dediğin 5dk lık olay her doktor da yapar ama önemli olan yenidoğan ünitesinin, yoğunbakımın iyi olması. Çnkü bizim minikler yüksek ihtimalle ihtiyac duyacaklar. İnşallah ihtiyaç olmaz tabi rabbim hemen eve götürmeyi nasip etsin yavrularımızı imşallah. Ama tedbirimizi alalım mutlaka.Valla benim şeker yüklemesi güme gitti benim sancılarım uyanınca:kızlar bi de doğum için düşündüğüm hastanenin yeni doğan yoğun bakım Dr ü ayrılmış şimdi.Drumgerekli olursa Ambulansla aktarırız diyor ama ben sanırım başka hastaneye geçicem ben orda bebekler başka yerde pek içime sinmedi bu durum siz olsaydınız ne yapardınız ?ben bir şekilde sezeryanı her Dr a yaptırsamda önemli değil ama bebeklerimin emin ellerde olması gerekli diye düşünüyorum.
Valla benim şeker yüklemesi güme gitti benim sancılarım uyanınca:kızlar bi de doğum için düşündüğüm hastanenin yeni doğan yoğun bakım Dr ü ayrılmış şimdi.Drumgerekli olursa Ambulansla aktarırız diyor ama ben sanırım başka hastaneye geçicem ben orda bebekler başka yerde pek içime sinmedi bu durum siz olsaydınız ne yapardınız ?ben bir şekilde sezeryanı her Dr a yaptırsamda önemli değil ama bebeklerimin emin ellerde olması gerekli diye düşünüyorum.
Kesinlikle canım sezeryan dediğin 5dk lık olay her doktor da yapar ama önemli olan yenidoğan ünitesinin, yoğunbakımın iyi olması. Çnkü bizim minikler yüksek ihtimalle ihtiyac duyacaklar. İnşallah ihtiyaç olmaz tabi rabbim hemen eve götürmeyi nasip etsin yavrularımızı imşallah. Ama tedbirimizi alalım mutlaka.
Bende öyle düşünüyorum dr umu çok seviyorum kadın benim sancılarımla,çok uğraştı,hakkıyla ilgilendi ama maalesef şansımıza hastanenin yeni doğan Dr ü ayrılmış...umarım gerekmez ama yine de hazırlıklı olmak lazım...aynı fikirdeyiz her kadın doğum Dr ü sezeryanı yapabilir önemli olan bebeklerBencede kesinlikle bebeklerle aynı hastahane olmak gerekir hem süt sahip vermekte gerekicek ameliyatli başka hastahaneye mi gidiceksin. . Doğum yapicagimiz hastahanelerin yeni doğan unitesinin olmasi çok önemli
Ben sokakta gordugum ikiz anne babalarina hep bu soruyu sordum yani kadin dogumcumu onemli xyoksa cocuk doktorumu diye. Hepsi de cocuk doktoru diyor. Bir de dogum yapanlardan sadece biri planli dogmus yani benim karsilastiklarim. Hepsi acil dogum yapmis. O ihyimali de degerlendir canim ben oyle yapmayi dusunuyorum yani acil olur doktoruma ulasamazsam o zaman bebekler icin oncelikli olan yere gitmeyi dusunuyorum.Valla benim şeker yüklemesi güme gitti benim sancılarım uyanınca:kızlar bi de doğum için düşündüğüm hastanenin yeni doğan yoğun bakım Dr ü ayrılmış şimdi.Drumgerekli olursa Ambulansla aktarırız diyor ama ben sanırım başka hastaneye geçicem ben orda bebekler başka yerde pek içime sinmedi bu durum siz olsaydınız ne yapardınız ?ben bir şekilde sezeryanı her Dr a yaptırsamda önemli değil ama bebeklerimin emin ellerde olması gerekli diye düşünüyorum.
Evet Can'ım haklısın ben de öyle düşünüyorum eğer herşey yolunda giderse planımı bozmam ama aksi taktirde yeni doğan yoğun bakım ünitesi olan yere gideceğimBen sokakta gordugum ikiz anne babalarina hep bu soruyu sordum yani kadin dogumcumu onemli xyoksa cocuk doktorumu diye. Hepsi de cocuk doktoru diyor. Bir de dogum yapanlardan sadece biri planli dogmus yani benim karsilastiklarim. Hepsi acil dogum yapmis. O ihyimali de degerlendir canim ben oyle yapmayi dusunuyorum yani acil olur doktoruma ulasamazsam o zaman bebekler icin oncelikli olan yere gitmeyi dusunuyorum.
Mrb canım ben gavıscon şurup kullanıyorum kaç şişe bitirdim bilmiyorum bazen soğuk sade süt içiyorum bi kaç yudum o da iyi geliyor elmada tavsiye ederim yediklerine dikkat etmeye çalış bide. Çanta olarak ben spor çantası aldım internetten gelicek daha ama anca yeter diye düşünüyorum birde sırt çantam vardı zaten gideceğim yere göre kullanırım artıkmerhaba kızlar nasılsınız?
bende mide yanması var mide sıvım neredeyse agzıma kadar geliyor cok rahatsız oluyorum önceki haftalar hiç böyle bir sıkıntım yoktu ne yapsam gecer fikri olan var mı
birde alışverişi nerdeyse bitirdik ama çanta alamadım daha sırt çantası mı alsam yoksa el cantası mı
iki cocugun eşyaları koyulacagı için geniş ve bol cebli çantalara bakıyorum sizler nasıl cantalar aldınız?
Canım en son kaçıncı haftanda kontrole gitmiştin?? Bıdıkların kiloları kaçtı? Hatta tüm arkadaşlar yazsak mı son kontroldeki haftamızı ve kilolarını. Biz 29+2 de 1270gr ve 1300gr dıkMrb canım ben gavıscon şurup kullanıyorum kaç şişe bitirdim bilmiyorum bazen soğuk sade süt içiyorum bi kaç yudum o da iyi geliyor elmada tavsiye ederim yediklerine dikkat etmeye çalış bide. Çanta olarak ben spor çantası aldım internetten gelicek daha ama anca yeter diye düşünüyorum birde sırt çantam vardı zaten gideceğim yere göre kullanırım artık
Mide yanmasi bende de oluyo gaviscon içiyorum rahatlatiyor.bende 29+3 de 1400 gr ve 1390 gr[QUOTgirl23, post: 43921868, member: 664102"]Canım en son kaçıncı haftanda kontrole gitmiştin?? Bıdıkların kiloları kaçtı? Hatta tüm arkadaşlar yazsak mı son kontroldeki haftamızı ve kilolarını. Biz 29+2 de 1270gr ve 1300gr dık
merhaba kızlar nasılsınız?
bende mide yanması var mide sıvım neredeyse agzıma kadar geliyor cok rahatsız oluyorum önceki haftalar hiç böyle bir sıkıntım yoktu ne yapsam gecer fikri olan var mı
birde alışverişi nerdeyse bitirdik ama çanta alamadım daha sırt çantası mı alsam yoksa el cantası mı
iki cocugun eşyaları koyulacagı için geniş ve bol cebli çantalara bakıyorum sizler nası
Masallah onlara :) benim de pazartesi kontrolum var bakalim ne kadar olmuslar :)Canım en son kaçıncı haftanda kontrole gitmiştin?? Bıdıkların kiloları kaçtı? Hatta tüm arkadaşlar yazsak mı son kontroldeki haftamızı ve kilolarını. Biz 29+2 de 1270gr ve 1300gr dık
Mide yanmasi bende de oluyo gaviscon içiyorum rahatlatiyor.bende 29+3 de 1400 gr ve 1390 gr[QUOTgirl23, post: 43921868, member: 664102"]Canım en son kaçıncı haftanda kontrole gitmiştin?? Bıdıkların kiloları kaçtı? Hatta tüm arkadaşlar yazsak mı son kontroldeki haftamızı ve kilolarını. Biz 29+2 de 1270gr ve 1300gr dık
Doktoruna sor mutlaka canım bende de karnımın sağ tarafında oluyo ağrı. Hep ishalim ve gazım var. Adet ağrısı gibi değil ama[/QUOTE]Mide yanmasi bende de oluyo gaviscon içiyorum rahatlatiyor.bende 29+3 de 1400 gr ve 1390 grayrica bende adet sancisi gibi agri oluyor sizde de varmi korkuyorum doğum sancisi mi diye