Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
Kızlar bıçak gbi ağrı giriyor göbek deligimin üstü ne ve belime vuruyr . 😔 31+4 temyiz daha ya korkmaya basldm. Böyle olan varmı.
Bende de iki üç gündür bel adet ağrısı sırt ağrısı var. Ama bi oluyor bi olmuyor. Ağrılarda önemli olan sıklığı doktorum hep diyor sık değilse on beş dakikada bir olmuyorsa sorun yok. Tabi o direkt doğum odaklı bakıyor 😂 olmazsa em kötü acile git nst çektir dedi bana

Benim bebe o kadar aktif ki icerde korkuyorum kafasi ters doner ya da eliyle plesantayi asagi iter, benim vajinal dogum suya duser diye 🙈😂 bugun pek bir sevindim kursagimda kalmasa bari 😅
Yaa dönmicek dönmicek istediğin gibi doğurcan sağlıcakla 😁😁 benimki dönmemiş gibi geliyor sürekli aşağılarda ayakları ile tepikliyor gibi ama eli de olabilir mi bilemedim. Öyle bi tepiklenme gibi bişey var mı sende

rengi siyaha donunce esim doktora goster dedi ama ne kasinti ne aci var ne goruntusu kotu sanirim hormonlardan dolayi pigment degisikligi oluyor, meme ve gobek kismimda kucuk kirmizi benlerde cikti benim
Benim küçüklükten burnumun üzerinde ben var gebelikte ya o büyüdü ya burnum büyüdü ya rengi koyulaştı çok dikkat çekiyor 😂 bence senin ki de rengi koyulaştı

Yaa dönmicek dönmicek istediğin gibi doğurcan sağlıcakla 😁😁 benimki dönmemiş gibi geliyor sürekli aşağılarda ayakları ile tepikliyor gibi ama eli de olabilir mi bilemedim. Öyle bi tepiklenme gibi bişey var mı sende
var olmaz mi asagi yanlarda oluyor ya da gobek deligimin orda. doktor dedi ayaklari yukarda bas asagida elleri geride diye. neresi oynuyor tam olarak karnimda anlayamiyorum sen anliyormusun? eli mi ayagi mi nesi ayirt edemiyorum

Benim küçüklükten burnumun üzerinde ben var gebelikte ya o büyüdü ya burnum büyüdü ya rengi koyulaştı çok dikkat çekiyor 😂 bence senin ki de rengi koyulaştı
gebelikte hersey olabilir esime de diyorum anlamiyor. bir oncekinde de oldu kimi geciyor kimisi kalici kaliyor gobegin ustunde maalesef

bas asagi donse bacak aranda hissedersin basini bir agirlik oluyor o kisimda bacaklarini kapatip oturamiyorsun. elle muayenede saglik ocagindaki ebede anlayabilir,belki bas asagi donmustur senin

gebelikte hersey olabilir esime de diyorum anlamiyor. bir oncekinde de oldu kimi geciyor kimisi kalici kaliyor gobegin ustunde maalesef
Erkekler anlamıyor fazla he diyip geçmek lazım 😂 eşime bi ara bebek aşırı hareketli neredeyse hiç durmadı sabaha kadar uyuyamadım dedim kötü birşey mi var acaba ondan mı dedi halbuki hareketli bebek sağlıklı bebek demek. Bazen diyor karnını ört üşür dün hareket ettiğini görünce dokunma müdahale etme yanlış birşey olur dedi 😂😂 bu son dediğimden bende korkuyorum tabi bazen sert dokunursam ya bacağına eline birşey olursa diye düşünüyorum

var olmaz mi asagi yanlarda oluyor ya da gobek deligimin orda. doktor dedi ayaklari yukarda bas asagida elleri geride diye. neresi oynuyor tam olarak karnimda anlayamiyorum sen anliyormusun? eli mi ayagi mi nesi ayirt edemiyorum
Bir kere minicik bi çıkıntı ultrasondayken oldu doktor bak topuğu demişti. O zaman minik çıkıntılarda aha ayakları diyorum😁 ama ayakları ile aşağı hala tekmeliyor gibi geliyor onu çözemedim bir türlü.

bas asagi donse bacak aranda hissedersin basini bir agirlik oluyor o kisimda bacaklarini kapatip oturamiyorsun. elle muayenede saglik ocagindaki ebede anlayabilir,belki bas asagi donmustur senin
Sanki 2 gündür böyle bi ağırlık var. Bugün yürümede çok zorlandım. Resmen taştan bir kütle olarak hiç gevşemedi 15 dk yürüyüşte. Ayağa kalkınca da artık efsane bir kitleniş hissediyorum aşağı baskıdan acaba dönmüş mü oluyor

Şu mide yanmasına çözümünüz var mı kızlar ya? Her şeyi deneyebilirim hayatımda ilk defa yaşıyorum dün gece ağzıma gelen asitin öksürüğüyle uyandım sinirlerim bozuluyor artık. Sıcak bir şey içemiyorum boğazım da tahriş olmuş, gebelik dışında hiç yaşamamıştım rennie ve gaviscon alıyorum ama max yarım saat etki ediyor sonrasında perişanım yine. Bulantıdan daha fenaymış bu
Ya bir koca karı yöntemi söylediler bana ama ne kadar işe yarıyordur bilmiyorum denemedim. Ağzına birkaç tane kuru nohutu alıp çevirip duracakmışsın içinde. İş yerinden yaşça büyük bir abla söylemişti bi dene istersen. Onun dışında bir çay bardağı sütü (soğuk ) yudum yudum içmek iyi gelebilir bulantı yapmıyorsa. Bir de yediklerine dikkat et bir şey tetikliyor da olabilir. Mesela ben kahvaltıda hep zeytin yiyorum, zeytin de yanma yapıyor. Onun gibi her gün tükettiğin bir şey de artırıyor olabilir.

Bir kere minicik bi çıkıntı ultrasondayken oldu doktor bak topuğu demişti. O zaman minik çıkıntılarda aha ayakları diyorum😁 ama ayakları ile aşağı hala tekmeliyor gibi geliyor onu çözemedim bir türlü.

Sanki 2 gündür böyle bi ağırlık var. Bugün yürümede çok zorlandım. Resmen taştan bir kütle olarak hiç gevşemedi 15 dk yürüyüşte. Ayağa kalkınca da artık efsane bir kitleniş hissediyorum aşağı baskıdan acaba dönmüş mü oluyor
Şu hislerin birçoğumuzda olması beni rahatlatıyor. Bizimki hem baş aşağı hem de malum biraz kilosu fazla bazı baskılara ben diyorum eyvah gelecek herhalde. Olduğum yerde durup kalıyorum sokakta bile olsam. Acil oturma ihtiyacım oluyor yapamazsam altıma kaçırma tehlikesi falan çok zor anlar 🥹 Demek ki son ayın ortak özelliği 🌸

ne zaman randevun tekrar? aslinda bas asagi pozisyon almasi icin tam haftalari 30-35 arasi sonrasi zor olabiliyor bebek buyudugu icin. bence donmus olabilir senin dogum pozisyonuna bariz agirlik varsa, ben de de oyle oldu

Şu hislerin birçoğumuzda olması beni rahatlatıyor. Bizimki hem baş aşağı hem de malum biraz kilosu fazla bazı baskılara ben diyorum eyvah gelecek herhalde. Olduğum yerde durup kalıyorum sokakta bile olsam. Acil oturma ihtiyacım oluyor yapamazsam altıma kaçırma tehlikesi falan çok zor anlar 🥹 Demek ki son ayın ortak özelliği 🌸
canim eger 37 gibi baktin bebek kilosu 4 un cok ustune cikmamis yavas yavas eger vajinal istiyorsan hareket yaparsin olmadi ilik kuvete oturmak, acili yemek gibi esin masaj da yapar benim arkadasin da buyuktu bebegi 38 de dogurdu bu agustosta 4 kiloyu gecmisti erken geldi ama zTen gelisimini tamamlamis 37 hafta itibariyle

Seninki biraz daha küçüktü diye hatırlıyorum kuzum. zamanın var senin daha sanki. Ben 33 haftadayım. Bir an önce bitsin istiyorum artık. Sonra yatış yapıcam nasipse. Biberon ve emzikleri kaynat olmazsa yavaştan.
Orangegreysky Orangegreysky Konunun başını kaçırdım ama o ürünlerin çoğunda kaynatmayınız yazıyor kızlar dikkat edin. Sağım pompasının hortumunu yıkamayınız, dezenfekte etmeyiniz motorun bozulmasına sebebiyet verebilir yazıyor mesela. Ben de hastane çantasını hazırlarken bi aklımdan geçirmiştim ama okuyunca yapmadım. Siveno’nun doğal biberon temizleme deterjanını almıştım. Onunla önce biberon kurutucuyu yıkadım, sonra biberon, sağım pompası aparatları, emzikler, göğüs kalkanı vs hepsini yıkayıp kuruttum o şekilde kaldırdım. Zaten hepsinin başlığı kutusu var Allah’tan yeniden tozla temas etmesin diye.

Kızlar doğuma yaklaştı mı testi olarak bacak bacak üstüne atmayı gördünüz mü 🤣 cinsiyet hurafelerinden sonra sıra buna geldim 😁😁 yere oturup sırtı bi yere dayayıp ayakları uzatınca bir ayağı diğer ayağın üstüne atılamazsa doğum yakın diyolla 😁😁

ne zaman randevun tekrar? aslinda bas asagi pozisyon almasi icin tam haftalari 30-35 arasi sonrasi zor olabiliyor bebek buyudugu icin. bence donmus olabilir senin dogum pozisyonuna bariz agirlik varsa, ben de de oyle oldu
Cumartesi gidicem 35. Haftaya başlamış olcaz. Ablam sonuncuyu 36da doğurduğu için içim kıpır kıpır oluyor. 38den önce gelmese en azından anasına 2 hafta izin süreci verse çok güzel olur 😁

canim eger 37 gibi baktin bebek kilosu 4 un cok ustune cikmamis yavas yavas eger vajinal istiyorsan hareket yaparsin olmadi ilik kuvete oturmak, acili yemek gibi esin masaj da yapar benim arkadasin da buyuktu bebegi 38 de dogurdu bu agustosta 4 kiloyu gecmisti erken geldi ama zTen gelisimini tamamlamis 37 hafta itibariyle
Peki doğumu nasıl oldu canım? Yani öyle haddinden fazla yırtılma, dikiş ya da bebekle ilgili bir komplikasyon oldu mu? Ben istiyorum istemesine de ne bileyim çok soğuttular bir yandan da. Diyete elimden geldiği kadar dikkat edip olabildiğince uzun tutmaya çalışacağım içeride, kilosunu da artırmamaya, bakalım inşallah işe yarar 🙏

Kızlar doğuma yaklaştı mı testi olarak bacak bacak üstüne atmayı gördünüz mü 🤣 cinsiyet hurafelerinden sonra sıra buna geldim 😁😁 yere oturup sırtı bi yere dayayıp ayakları uzatınca bir ayağı diğer ayağın üstüne atılamazsa doğum yakın diyolla 😁😁
Ben çok daha akrobatik hareketler de yapıyorum pilates sırasında. O zaman bana daha epey var diyebilir miyiz 🥳

Peki doğumu nasıl oldu canım? Yani öyle haddinden fazla yırtılma, dikiş ya da bebekle ilgili bir komplikasyon oldu mu? Ben istiyorum istemesine de ne bileyim çok soğuttular bir yandan da. Diyete elimden geldiği kadar dikkat edip olabildiğince uzun tutmaya çalışacağım içeride, kilosunu da artırmamaya, bakalım inşallah işe yarar 🙏
vajinal dogurdu burda zaten sezaryene ancak acil olsa alirlar. dikisi birseyi yok sadece erken gelsin diye cok ugrasti akapunktura bile gitti daha fazla icerde buyumesin diye. en azindan 37 gibi kilosuna baksin diktor bebeginin, senin catina baksin sen de acilma hareketleri yap olmazsa yine sezaryane donersin istedigin zaman

Ben çok daha akrobatik hareketler de yapıyorum pilates sırasında. O zaman bana daha epey var diyebilir miyiz 🥳
Ay ben pilates yapmadığım için içten içe bi normal doğuramıcakmışım pişman olcakmışım gibi hissediyorum yaa vicdan azabı geliyor 😁😁 valla son dk atılamıyor diyorlardı belli olmaz mı desek 🤣

X