Maşallah canım kiloları gayet iyi zaten bundan dolayı çatlamışsın ve acıyor hala. Çok zor sanırım inşallah geçer tez zamanda acısı rahatlarsınz. Şeker yüklemesi mi tekrardan hay aksi. Neyse olsun önemli değilmiş. Okudum da gebelik şekeri bebeklerin tombiş olmasından başka zarar vermiyormuş. Sularının çok olmasının tek riski erken doğum, suyun erken gelmesi. Ama zaten çok şükür riskli zamanlar geride kaldı inşallah. Dinlenerek 34-35 i görsek yeter diyorum. Tabi dururlarsa 37 de kabulümüz:) yani canını sıkma tombik bebişlerini öperim :) maşallahhh 41kereKizlar hastanedem geldim. İlk defa nstye girdim ama ogle tatilinde bitince doktora gosteremedim arayip yorumlar dediler. Yalniz 15 dakkalik nst bende 1.5 saat surdu. Cunku bebeleri bulamadilar. İkizler icin ayri hastane olmasi lazim. 5 6 hemsire ugrasti zor buldu kuzularimi. Nst igrenc biseymis bu arada. Doktorum demisti zaten nstye ne zaman girecegim dedigimde ozenme bi esprisi yok ayrica yorucu demisti cok hakliymis. Zaten yatinca carpintim oluyor dusunun halimi. Daha girmeyenlere tavsiyem yaninizda tisort goturun yatmaktan iyice sicak basiyor.
Bebislere gelince kilolari firlamis biri 1600 oburu 1900 olmus ve sulari fazlaymis. Doktor bu kilo artisi ve su sekerden olabilir dedi tekrar 50 lik seker yuklemesi yapti. Yani kilonunda hayirlisini isteyelim kizlar. Suyu benim gibi fazla olan bebis kilosu ani artan var mi aranizda
Ah canım ah o nst den bıkmış biri olarak Nasıl iyi anlıyorum seni/ki yarın yine nst günüm/ben her hafta gidiyorum ama kalp atışlarını almasak da olur diyo Dr um önemli olan sancıları almak bizim durumumuzda diye ama hastanede yattığımda diğer ebelere ben gösteriyordum yerlerini bebeklerin o halde kalp atışları zor yakalanıyordu.Kizlar hastanedem geldim. İlk defa nstye girdim ama ogle tatilinde bitince doktora gosteremedim arayip yorumlar dediler. Yalniz 15 dakkalik nst bende 1.5 saat surdu. Cunku bebeleri bulamadilar. İkizler icin ayri hastane olmasi lazim. 5 6 hemsire ugrasti zor buldu kuzularimi. Nst igrenc biseymis bu arada. Doktorum demisti zaten nstye ne zaman girecegim dedigimde ozenme bi esprisi yok ayrica yorucu demisti cok hakliymis. Zaten yatinca carpintim oluyor dusunun halimi. Daha girmeyenlere tavsiyem yaninizda tisort goturun yatmaktan iyice sicak basiyor.
Bebislere gelince kilolari firlamis biri 1600 oburu 1900 olmus ve sulari fazlaymis. Doktor bu kilo artisi ve su sekerden olabilir dedi tekrar 50 lik seker yuklemesi yapti. Yani kilonunda hayirlisini isteyelim kizlar. Suyu benim gibi fazla olan bebis kilosu ani artan var mi aranizda
Canım kaç kg aldın toplamda?? Ben hala çatlamadım ama bekliyorum yani illaki çatlıycam. Karnım size göre küçüktür nispeten. Toplam 10kg aldım ama benim önceden yağlı bi göbeğim vardı belki ondandır. Zayıf biri değildim balık etliydim. İnşallah çatlamam ama ikizlerle pek mümkün olduğunu sanmıyorm. Canım yakında acısı geçer inşallah kafana takma görüntüsünü bişey olmaz napalım yani. Benim kalcam, bacaklarım da full çatlak ama pek rahatsız etmiyor beni.[/QUOTE
15 kilo aldım çok mu acaba yani kollarım bacaklarım aynı göbeğim çok sivri benim sizinde öyle mi acaba hamile eşofmanlarım bile düşüyor artık. Çok mu kilo aldım acaba. Acısından uyuyamıyorum yatamıyorum bukadar olacağını düşünmemiştim hiç
Aynen öyle dikenli top benzetmen tam olmuş canım vazeline buladık resmen ama yok ya fayda etmiyor bio oil iyi gelir umarım. Çatlak değil sanki yarık gibiOy oy oy o aci yokmu o aci cok fena. Uyuyamamamin bir sebebi de o catlaklarin acisi. Catlayan yerler var ya sanki bir dikenli top geziyor ustunde tarifi yok. Sen mi soyledinAdes___ mi soyledi vazelini o biraz ise yaradi ama biraz yaradi yani sayili gunumuz kaldi cekicez ne yapalim
Ohh maşallah canım benimde suyum fazlaydı kasılmalar için yattığımda hastanede bu da sebep olabilir demişlerdi sonra biraz suyum geldi bidaha gelmedi ama ozaman riskli zamanlardı sende atlatmışsın inşallah bişey olmaz 36 37 görürüz canım benim nstde 20 şer dakika tutuyorlar okadar çok bağlandımki yerlerini ben gösteriyorum buarada sizden nst için ayrı ücret alıyorlarmı? Nst ayrı ücret alınması saçma geliyor bana bu haftalar muayenenin içinde olmalı aslındaKizlar hastanedem geldim. İlk defa nstye girdim ama ogle tatilinde bitince doktora gosteremedim arayip yorumlar dediler. Yalniz 15 dakkalik nst bende 1.5 saat surdu. Cunku bebeleri bulamadilar. İkizler icin ayri hastane olmasi lazim. 5 6 hemsire ugrasti zor buldu kuzularimi. Nst igrenc biseymis bu arada. Doktorum demisti zaten nstye ne zaman girecegim dedigimde ozenme bi esprisi yok ayrica yorucu demisti cok hakliymis. Zaten yatinca carpintim oluyor dusunun halimi. Daha girmeyenlere tavsiyem yaninizda tisort goturun yatmaktan iyice sicak basiyor.
Çok güzel çokta uygunmuş kaçar tane almak lazım bu penye battaniyelerden 4 tane aldım ben iki tane daha almak istiyordum aslında ama çıkamadım bidaha alamadımhttp://www.englishhome.com.tr/circus-snoopy-pamuklu-bebe-battaniye-mavi.html?stk=True Kızlar english home da %50indirm var aslında herşey tamamdı ama uyumadan önce kundak yapmak işe yarıyor ince penye battaniye yoktu aynısının bi pembe bi mavisini aldım ikisi 31 tl ye geldi...
Bendede kalın vardı 4 tane ama uyku öncesi ince bi penye battaniye iyi oluyor birer tane aldım yeter ince ben netten aldım o yüzden +6 lira kargo ücreti çıkmama da gerçek kalmadı zaten yataktan da çıkamıyorum yaÇok güzel çokta uygunmuş kaçar tane almak lazım bu penye battaniyelerden 4 tane aldım ben iki tane daha almak istiyordum aslında ama çıkamadım bidaha alamadım
Ayy sağol canım hemen aldım ben de 2 tane, bide kundak aldım mavi, pembesi bitmiş. Tesekkürler :)http://www.englishhome.com.tr/circus-snoopy-pamuklu-bebe-battaniye-mavi.html?stk=True Kızlar english home da %50indirm var aslında herşey tamamdı ama uyumadan önce kundak yapmak işe yarıyor ince penye battaniye yoktu aynısının bi pembe bi mavisini aldım ikisi 31 tl ye geldi...
Güle güle kullansın minnoşlarımız bana uygun geldi fiyatı baya bürsürü şey beğendim ama önceden almıştım zaten herşey çok güzeldi aklım kalmadı değilAyy sağol canım hemen aldım ben de 2 tane, bide kundak aldım mavi, pembesi bitmiş. Tesekkürler :)
Canım ben her hafta nst için veriyorum muayene bi veriyorum bi vermiyorum haftada bir gidince hastaneye zaten ebeler hemşirelerle dost oldumOhh maşallah canım benimde suyum fazlaydı kasılmalar için yattığımda hastanede bu da sebep olabilir demişlerdi sonra biraz suyum geldi bidaha gelmedi ama ozaman riskli zamanlardı sende atlatmışsın inşallah bişey olmaz 36 37 görürüz canım benim nstde 20 şer dakika tutuyorlar okadar çok bağlandımki yerlerini ben gösteriyorum buarada sizden nst için ayrı ücret alıyorlarmı? Nst ayrı ücret alınması saçma geliyor bana bu haftalar muayenenin içinde olmalı aslında
sagol tatlim ama sevinemedim bile kilo artisini da suya bagladi. Sekerim de normal cikmis bakalim yarin ariycam ne diyecek. Bu arada ayda bir olan kontroller 15 gune dustu.Maşallah canım kiloları gayet iyi zaten bundan dolayı çatlamışsın ve acıyor hala. Çok zor sanırım inşallah geçer tez zamanda acısı rahatlarsınz. Şeker yüklemesi mi tekrardan hay aksi. Neyse olsun önemli değilmiş. Okudum da gebelik şekeri bebeklerin tombiş olmasından başka zarar vermiyormuş. Sularının çok olmasının tek riski erken doğum, suyun erken gelmesi. Ama zaten çok şükür riskli zamanlar geride kaldı inşallah. Dinlenerek 34-35 i görsek yeter diyorum. Tabi dururlarsa 37 de kabulümüz:) yani canını sıkma tombik bebişlerini öperim :) maşallahhh 41kere
Valla aciyor ki nasil aciyorAh canım ah o nst den bıkmış biri olarak Nasıl iyi anlıyorum seni/ki yarın yine nst günüm/ben her hafta gidiyorum ama kalp atışlarını almasak da olur diyo Dr um önemli olan sancıları almak bizim durumumuzda diye ama hastanede yattığımda diğer ebelere ben gösteriyordum yerlerini bebeklerin o halde kalp atışları zor yakalanıyordu.
Çatlakların için de çok üzüldüm yani akıttığını bilmiyordum ben sadece kaşınıyorum ama kaşımıyorum bu ani yırtılmalar bebeklerin hızlı büyümelerinden olabilir maşallah ne güzel olmuş kiloları şekerle ilgili olduğunu da düşünmüyorumbu haftadan itibaren artık hızla kilo alıyorlar biz de öyle;normal bir anne bizim haftalardan doğuma kadar ortalama 5kg alıyormuşben nazar olmasın diye yazmadım kilolarını bebeklerin ben bi de düşük kilo ilk hamile kaldım 12 kilo oldu toplam kilom gebelik başından bu yana e haliyle hızla kilo alımı bizde çatlak yaptı neyse bebeklerimiz büyüyo kendilerini yanımıza gelmeye hazırlıyorlarBu arada vazelini bol bol sür hiç kuru bırakma cildini
Çok iyi canım şeker de çıkmamış. Kilo artışı derken senin kilo almana mı diyo. Bebeklerin kilosu zaten karın bacak kafa vs ölçülerine göre belirleniyor. Sularıyla alakası yok yani. Sen içini ferah tut hiçbişey çıkmamış maşallah. Artık benim doktorum da 2 haftada 1 geliceksin dedi. Normal prosedür bu demekki. Sonra haftada sonra 2 günde 1 e düşecekmiş. İnşallah görürz o günleri.sagol tatlim ama sevinemedim bile kilo artisini da suya bagladi. Sekerim de normal cikmis bakalim yarin ariycam ne diyecek. Bu arada ayda bir olan kontroller 15 gune dustu.
Evet benden de 20lira fark aldi sasirdim zaten muayene 250 lira.Ohh maşallah canım benimde suyum fazlaydı kasılmalar için yattığımda hastanede bu da sebep olabilir demişlerdi sonra biraz suyum geldi bidaha gelmedi ama ozaman riskli zamanlardı sende atlatmışsın inşallah bişey olmaz 36 37 görürüz canım benim nstde 20 şer dakika tutuyorlar okadar çok bağlandımki yerlerini ben gösteriyorum buarada sizden nst için ayrı ücret alıyorlarmı? Nst ayrı ücret alınması saçma geliyor bana bu haftalar muayenenin içinde olmalı aslında
Bebekler gecenki kontrole gore cok hizli kilo almislar o yuzden de sekerden suphelendi. Oglen bi ariycam bakalim ne diyecek.Çok iyi canım şeker de çıkmamış. Kilo artışı derken senin kilo almana mı diyo. Bebeklerin kilosu zaten karın bacak kafa vs ölçülerine göre belirleniyor. Sularıyla alakası yok yani. Sen içini ferah tut hiçbişey çıkmamış maşallah. Artık benim doktorum da 2 haftada 1 geliceksin dedi. Normal prosedür bu demekki. Sonra haftada sonra 2 günde 1 e düşecekmiş. İnşallah görürz o günleri.
Bişey sorucam kızlar siz dışarı çıkabiliyormysunz?? Ayakta ne kadar süre durabiliyorsunuz? Benim karnım adeta taş gibi, ayakta kalınca uzun süre yemek yaparken mesela bebişler felaket şekilde dışarı doğru ittiriyolar yada bana öyle geliyo. Çok tedirgin oluyorum karnım yamuluyo. Bu arada hareket genelde sağ tarafta var, sanki sol tarafta bebek yokmuş gibi hep sağdan hareketler var ve ortadan. Sizde de tek taraflı mı??
Haklısın canım çok ayakta kalmaktan olabilir. Yatarken olmuyor çünkü. Şeker bebeklerin de tombik olmasına sebep oluyomuş. Tekil gebeliklerde bu hiçŞekerin bebeklerin değilde annenin kilo alımını etkiliyor diye biliyorum ben doktorumdan sağlık ocağında bile söylediler tabi konyrol edilmezse bebeğede zararı oluyormuş oyüzden canan karataya kadın doğumcular dava açmış şeker ölçümü yaptırmayın diyerek bebeği tehlikeye attığı için diye anlattı doktorum. Bende hep iki hafts arayla gittim yani bir muayene birde kontrol sürecinde onda ücretsiz muayene oluyordum şimdi haftalık gidiyorum. B Babygirl23 canım çok ayakta kalıyorsan ondan oluyordur yat hemen göbeğinin yumuşamasını bekle benimde önceden hareketlerimi sağda hissederdim şimdi solda ama bebekler bi sağda bi solda değilki en son gittiğimde kafaları sağda ayaklar soldaydı oyüzden solda daha çok hissediyorum tek bebeğin hareketi diye düşünme yani yanlamasına alt üst olarak duruyor benimkiler seninkilerde öyledir