Kim demis rahatlattigimizi :) dun acildeydim bebeklerden biri solda ve ben sol tarafimda iki gundur hateket hissetmiyordum geceleri daha com sıkıntı basiyor esime soyleyince o da korktu hemen acile gittik meger solda sadece basi varmis birinin o yuzden hareketler sagdaymis. Yani bundan sonra full stress :))Kızlar ben 24.haftalık ikiz bebek hamilesiyim Bende şimdiden doğum korkusu var Bu duyguyla başedemiyorum siz nasıl kendinizi rahatlatiyorsunuz Bu arada ilk doğum olacak benim
:)) ayy kıyamam hayatımızda hep bu tarz ilginç komik farklı anılar olucak sanırım bende haftasonu gittim hastaneye gezinmemem gerektiği için tekerlekli sandalyedeydim herkes beni işaret edip doğuma gelmiş bak maşallah galan diyordu ikiz olucağı düşünülmüyor genelde. Buarada ben hiç alttan muayeneolmadım sancıyla gittim duyum geldi gittim doktor alttan muayene ile daha da tetiklemek istemiyorum tehlikeli olur dedi yapmadı hiçEvet ya buz farkliyiz :) ben de yeni catladim zaten. Dun acile ambulansla bi kadin getirdiler 39. Hafta dogumu basladi diye. Benim karnim kocaman onunki benimkinin yaninda kuccucuk kaldi. Acik doktoru geldi ikimize bakiyor ambulansla gelen hangimiz diye :) ben anladim hemen utana utana benimkiler ikiz jaftam daha o kadar ileri degil diger hasta daha acil beklerim dedim :) bu arada sanciyla geleni alttan muayene ediyorlar haberiniz olsun
Yaaaa ne güzel ben de de tam tersi geceleri yarasa gibiyim gündüzleri can sıkıntısı uyusam belki Zaman geçer biraz uyuyayım diye yatıyorum 10dk sadece uyukısuzluğa alıştım şimdidenMaşallah canım sıcacık bi aile işte negüzel. Bende okadar uykucu oldumki şuaralar gündüzleri iki saat arayla uyuyorum öyle bi uyumakki gözlerim kapanıyor direnemiyorum sende nasıl uyku durumu
Dene dene işe yarayacağını düşünüyorum gerginlik kaşıntısının en iyi çaresi nemlendirme umarım sende de işe yarar kaşıntı kötü birşey çünkü:)Sagol canim haklisin bi de vazelin deneyeyim. Bebe yagi yetmiyor demekki. Catlak kremlerjde aninda emiliyor zaten. Catlamasini bosverdim aci aci kasinmasa raziyim
hayırlı uğurlu olsun canım Allah sağlıkla yerlerine evlerine yerleşmelerini nasip etsin bebeklerimizinBabymallde cok guzel bir indirim var 250 liraya 100 lira cek veriyor. Bizde arabamizla besiklerimizi aldik cok sukur. Benim evim kucuk ve odalardan birini bosalttigim halde besikler odayi kapladiyerlestirince foo cekerim
Masaalah canim :) con guzel bisey uc cocuk ama evlere sigamiycaz :)
haklısın evlere sığmıycaz,bir çocuk bile eve ruh ve neşe getiriyor bizde ikişer üçer :) inşallah neşeyle huzurla mutlulukla dolsun inşallah yuvalarımız.tabi gürültü-bol çocuk kavgası ve telaş da cabası.allah sağlıkla kucaklarımıza evimize getirmeyi nasip etsin evlatlarımızı varsın sığmayalımNe guzel olmus gule gule yatsinlar insallah
Aynen yaa :))) muayene icin beklerken bile herkes karnima bakiyor. Dogumu gelenlere bakiyorlar sanirim alttan. Ben tedavilerde ve kanamam oldugunda alttan muayene oluyordum psikolojim oyle yorulduki anlatamam:)) ayy kıyamam hayatımızda hep bu tarz ilginç komik farklı anılar olucak sanırım bende haftasonu gittim hastaneye gezinmemem gerektiği için tekerlekli sandalyedeydim herkes beni işaret edip doğuma gelmiş bak maşallah galan diyordu ikiz olucağı düşünülmüyor genelde. Buarada ben hiç alttan muayeneolmadım sancıyla gittim duyum geldi gittim doktor alttan muayene ile daha da tetiklemek istemiyorum tehlikeli olur dedi yapmadı hiç
Amiin hepimizin insallah :) facebookda oyuncu anne var takip ediyormusun. O da senin gibi bi ikiz bi tek uclemishayırlı uğurlu olsun canım Allah sağlıkla yerlerine evlerine yerleşmelerini nasip etsin bebeklerimizin
haklısın evlere sığmıycaz,bir çocuk bile eve ruh ve neşe getiriyor bizde ikişer üçer :) inşallah neşeyle huzurla mutlulukla dolsun inşallah yuvalarımız.tabi gürültü-bol çocuk kavgası ve telaş da cabası.allah sağlıkla kucaklarımıza evimize getirmeyi nasip etsin evlatlarımızı varsın sığmayalım
Biliyorum canım bende çok yaşadım malesef çok zor oluyorAynen yaa :))) muayene icin beklerken bile herkes karnima bakiyor. Dogumu gelenlere bakiyorlar sanirim alttan. Ben tedavilerde ve kanamam oldugunda alttan muayene oluyordum psikolojim oyle yorulduki anlatamam
En son hastanede kaldığımda bakmıştı açılma varmı diye genelde de serviks ölçmek için ultrasonla alttan muayene ediyorAynen yaa :))) muayene icin beklerken bile herkes karnima bakiyor. Dogumu gelenlere bakiyorlar sanirim alttan. Ben tedavilerde ve kanamam oldugunda alttan muayene oluyordum psikolojim oyle yorulduki anlatamam
Kızlar benim her muayenede doktor rahim ağzı uzunluğuna bakıyor. Kaç cm, kısalmışmı vs diye. Size bakmıyor mu doktor şaşırdım doğrusu. Doğumu tetikler yazmışsın canım gerçekten miii korktm şimdi ama ben 2-3 haftada bir alttan da muayene oluyorum. Bi sıkıntı olmadı çok şükür.:)) ayy kıyamam hayatımızda hep bu tarz ilginç komik farklı anılar olucak sanırım bende haftasonu gittim hastaneye gezinmemem gerektiği için tekerlekli sandalyedeydim herkes beni işaret edip doğuma gelmiş bak maşallah galan diyordu ikiz olucağı düşünülmüyor genelde. Buarada ben hiç alttan muayeneolmadım sancıyla gittim duyum geldi gittim doktor alttan muayene ile daha da tetiklemek istemiyorum tehlikeli olur dedi yapmadı hiç
Burda duymuştum arada okuyordum unuttum bak uzun zamandır bakmıyorum tecrübeye ihtiyacım çokAmiin hepimizin insallah :) facebookda oyuncu anne var takip ediyormusun. O da senin gibi bi ikiz bi tek uclemis
Benim gogusler ilk uc ay buyudu sonra duruldu o yuzden bisey kullanmiyorum. Bir de bi yerde goguslerinizi ovmayin sıkmayin gogus kremleri kullanmayin diyordu. Sanirim gogusler uyarilinca sut geliyormus ve bu da rahim kasilmalarina sebep oluyormus. Bebis dogunca rahmi iyilestiren o kasilmalar hamileyken erken doguma sebep oluyormus. Ne kadar dogru bilmiyorum ama korkumdan hic bisey yapmiyorum. Ama dogum sonrasi kullanmak icin gogus pedi ve lansinoh lanolin krem aldim. Kalkan kelebek falan almadim onu sadece gogus ucu olmayan iki arkadasim var onlardan baska kullanana rastlamadim o yuzden almadimHanımlar göğüs çatlaklarına şimdiden tedbir amaçlı bişey yapıyormusunuz? Ben karnıma yağ sürerken göğüslerimede sürüyorum okadar. Göğüs pedi aldım krem almadım göğüs kalkanı alıcaktım vazgeçtim sonra alsamıydım acaba siz ne düşünüyorsunuz
Karindanda rahim agzi olcumu yapiliyor ama cok hassas bir olcum degil. Benim kanamam oldugunda hem ustten hem alttan olcuyordu ama degerim iyi oldugu icin alttan olcmeye gerek yok dedi sonralari. Ama kritik sinirlardaysa tabi alttan olcum en dogrusuymusKızlar benim her muayenede doktor rahim ağzı uzunluğuna bakıyor. Kaç cm, kısalmışmı vs diye. Size bakmıyor mu doktor şaşırdım doğrusu. Doğumu tetikler yazmışsın canım gerçekten miii korktm şimdi ama ben 2-3 haftada bir alttan da muayene oluyorum. Bi sıkıntı olmadı çok şükür.
Yarın Allah izin verirse gidicem.daha detaylı konuşucam.ben paniklediğim için pek fazla birşey soramamıştım.Eğer bir risk görmezse yatıcam hastaneye sezeryan için hayırlısıyla.Massallah darisi bize :) doktorun bir bildigi vardir diyecegim ama bildigi neyse seninle de paylasmasi gerekirdi :) yani bekleyince nasil riskler var vs gibi. Ama doktorunun soyledigi zaman da cok iyi bir zaman sadece sebebini sana tam aciklayamamis sanirim :) gelismeleri bizimle de paylasirsan sevinirim
Ayy hadi inşallah hayırlusıyla sağ salim kucağına alırsın minnoşları. Ne kadar heycanlı Allahımmm o günleri biz de en güzelinden yaşayalm inşallah. Kavuşacaksın minnoşlara Allahın izniyle. Ne güzel bir duygu bukadar yaklaşmış olmak. Bizleri habersiz bırakma canım. Şimdiden Allah yardımcın olsunYarın Allah izin verirse gidicem.daha detaylı konuşucam.ben paniklediğim için pek fazla birşey soramamıştım.Eğer bir risk görmezse yatıcam hastaneye sezeryan için hayırlısıyla.
Bundan sonra ben de baktırmıyım zaten yapacak bişey yok artık yatmaktan başka. Biraz da benim merakımdan bakıyo doktor. Ama daha sesimi çıkarmıcam sormicam. Bi sorum olacaktı kızlar. Aramızda normal doğum isteyen yada yapacak olan var mı??? Bizim sıpalar baş aşağı duruyolar ikiside. Doktor istersen normal de doğurturum ama önermem dedi. Kendi eşini bile genel anesteziyle sezeryan yapmış. Sen nasıl istersen dedi. Kafam çok karıştı ne yapmalı şimdi,,???Karindanda rahim agzi olcumu yapiliyor ama cok hassas bir olcum degil. Benim kanamam oldugunda hem ustten hem alttan olcuyordu ama degerim iyi oldugu icin alttan olcmeye gerek yok dedi sonralari. Ama kritik sinirlardaysa tabi alttan olcum en dogrusuymus
Canim kendini nasil iyi hissedeceksen doktorun da hangisinin daha uygun oldugunu soyluyorsa onu yap. İkizlerde son donemlerde acil gidip ilki normal ikinci sezeryan olan cok duydum. Benim kardeslerim ikiz onlarda pasa pasa normal dogmuslar dogumlarida gayet normalmis :) ben ameliyatli oldugum icin sezeryan olacak mecburBundan sonra ben de baktırmıyım zaten yapacak bişey yok artık yatmaktan başka. Biraz da benim merakımdan bakıyo doktor. Ama daha sesimi çıkarmıcam sormicam. Bi sorum olacaktı kızlar. Aramızda normal doğum isteyen yada yapacak olan var mı??? Bizim sıpalar baş aşağı duruyolar ikiside. Doktor istersen normal de doğurturum ama önermem dedi. Kendi eşini bile genel anesteziyle sezeryan yapmış. Sen nasıl istersen dedi. Kafam çok karıştı ne yapmalı şimdi,,???
Rahim ağzı ölçümünü de karindan yapiyr benim doktorum canim ama alttan yapilan kadar tam ölçüm değilmiş benim suyumda geldi ya oyüzden tetiklemek istemiyorum dedim hic alttan muayene etmed ama belki benimle durumla ilgili bi tedbirdir senin durumun için sakıncalı değildir belkiKızlar benim her muayenede doktor rahim ağzı uzunluğuna bakıyor. Kaç cm, kısalmışmı vs diye. Size bakmıyor mu doktor şaşırdım doğrusu. Doğumu tetikler yazmışsın canım gerçekten miii korktm şimdi ama ben 2-3 haftada bir alttan da muayene oluyorum. Bi sıkıntı olmadı çok şükür.
Göğüsleri ovmamak gerektiğini bende duymustumda kremler önceden kullanmaya baslayip gogus uçlarını beslemekte lazımmış ama bende sürmüyorum su ilaci içeyim şöyle besleneyim ay su içmeliyim derken başka birşeye fırsat kalmıyor :))Benim gogusler ilk uc ay buyudu sonra duruldu o yuzden bisey kullanmiyorum. Bir de bi yerde goguslerinizi ovmayin sıkmayin gogus kremleri kullanmayin diyordu. Sanirim gogusler uyarilinca sut geliyormus ve bu da rahim kasilmalarina sebep oluyormus. Bebis dogunca rahmi iyilestiren o kasilmalar hamileyken erken doguma sebep oluyormus. Ne kadar dogru bilmiyorum ama korkumdan hic bisey yapmiyorum. Ama dogum sonrasi kullanmak icin gogus pedi ve lansinoh lanolin krem aldim. Kalkan kelebek falan almadim onu sadece gogus ucu olmayan iki arkadasim var onlardan baska kullanana rastlamadim o yuzden almadim