2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Benim de iştahım pek yok. Hayal ettiğinden farklı bi durumla karşılaşınca şoka giriyor insan. Çok şükür saglikli daha ne isterim degil mi buna şükür bu zamanlar gecer. Bazen ben beceremiyorum sanıyorum ama eşim teselli ediyor yardımcı oluyor.

Maşallah çok rahat olmuş doğumun. Benim de doğum anı öyleydi öncesini saymazsak. Bi oğlun daha varmış Allah kolaylığıni verir inşallah

Ben sadece ben böyleyim. Uyumayan devamli huzursuz olsan bebek Benim sanıyorum bazenve daha fazla korkmaya başlıyorum.

Ne güzel bi dogum hikayesi Insallah bizede boyle kolay nasip olur Benim ilk bebegim olucak.41. Haftanin sonunda gelmis seninki yani 42.haftaya mi gircektin Burda benim doktorum en fazla 41+1 e kadar bekletcegini soyledi sonra adim atmamiz gerektigini Seni nasil beklettiler kendi isteginle mi?Benimkinin de gelecegi yok Beklemek daha mi iyi yoksa bebek cok kilo alir dogum zorlasir mi?Benim boyum 158 doktor zaten küçük oldugumu soyleyip duruyo eger beklersem bebek kilolu olursa direk sezaryene alir diye korkuyorum

Canim beni takip eden doktor 42ye kadar bekletiyordu zaten. Ama 40i bitirdigim hafta bazi sebeplerden yollarimiz ayrildi ben de arkadaslarimin calistigi yerde yapmak istedim dogumumu. Orda 41+3 e kadar bekleme karari almistik ortaklasa.normal dogum baslatilacakti.Ama bebis 41i bitirdigim gun kendiliginden geldi. Benim bebek de kiloluydu yukarida soyledim zaten tabii benim boyum senden fazla bi de daha once de kilolu bebek dogurdum bu sefer de dogurabilecegime inandim sagolsun arkadaslarim da destek oldular. Bi de bence son haftalarda artik 30 kusurlu haftalarda oldugu gibi cok kilo almiyorlar,buyume hizlari yavasliyor.

İş doğumdan sonra başlıyor:) 10 gündür foruma bile bakamadım. Çok yorucu. Bizim de gaz problemimiz başladı sabsimlex aldık bugün faydası olur inşallah. Bol bol uyuyun hamile arkadaşlar. 24 saat falan:) eşinizle gezin. Uzun uzun duşta kalın. Çok özleyeceksiniz. Ben bana söylendiğinde abatttıklarıjı düşünürdüm. Herşeye vakit bulurum derdim. Öyle olmuyormuş. Çok bunaldıydım Zaman'lar oluyor. Çok şükür sağlıklıyız. Bundan güzeli yok tabi. Allah sabır kolaylık versin annelere

ilk bebeğim kolikti. 3. gün başlamıştı benimki de.akşam 7 de başlayıp 10 da biten bi ağlama krizi vardı. hergün aynı saatlerde oluyordu. sadece fön makine sesiyle duruyordu.kolik bebekler anne karnını özlüyorlarmış, fön mak,inesi elektrikli süpürge vb sesler anne karnındaki seslere benzediği için rahatlıyorlarmış. o da radyasyon yayıyor diye açmıyorduk mümkün olduğunca. bezde sallayınca duruyordu ama sen sakın alıştırma bezde sallamaya falan.bilirim, çok zor, yıpratıyor anneyi 50 gün sürdü, 51. gün geçti. 51. gün 2 saat deliksiz uyuduğumda ohhh be demiştim . mümkün olduğunca kendini yıpratmamaya çalış, bil ki bu geçici bir süreç ve bitecek.şimdiki bebeğimse sakin. her bebek farklı oluyor.

Benim bebeğimde çok ağlıyo kızlar 20gündür uyku uyumadım desem yeri bana bağımlı oldu memeden ayrılmıyo ayırınca bağırıyo sürekli emmek istiyo uyanık olduğu zaman asla sakin durmuyo sürekli gaz sorunu yaşıyoruz damla kullanmıyorum siz hangi damlayı kullanıyorsunuz ve hangi gün başladınız kaç günlükken bebeğiniz hamile arkadaşlar gerçekten ilk zamanlar zor geçiyo iyi dinlenin iyi hazırlanın bebeğinize

Ben de dün geceyi hastanede geçirdim. Şiddetli mide bulantısı ve gaz sancısı gibi kasılmalar başladı. Önce mide bulantısı için serum verdiler. Hafifledi. Sonra muayene ettiler canım çok yandı kendimi hiç rahat hissetmiyorum o durumda hiiiç açılma yok sadece rahimde yumuşama çıktı. Nst ye bağlandım ne sancı ne bişey hiçbirşey çıkmadı. Eve geldim ardından ishal başladı ama sancılarım birtürlü geçmedi.O kadar sancı çektim ki bugün bile akşama kadar kasılma sancı şeklinde devam etti. Doğursam ancak bu kadar acı çekerdim o anı yaşamış kadar oldum.Ama stres oldum gaz sancılarına dayanamıyorum, muayene de rahat değilim. Bu durumda normalden vazgeçicem sanırım öyle bir psikolojiye girdim

gaz sancıları daha kötü canım. doğum sancıları o kadar şiddetli başlamıyor. ishal isen bol su içmeyi ihmal etme

öncelikle hayırlı olsun normal doğumda öncesi süreç kolay değil tabiki ama sonrası daha rahat oluyor, benim de dikişlerim fazlaydı ve hissettim sizinki gibi sakın sadece ben mi yaşadım bunları diye kendinizi üzmeyin, bu arada bebeğinizi her emzirdiğiniz de başını boyun bölgenize gelecek şekilde yatırın ve sırtını sıvazlayıp elinizi hafifçe sırtına vurun gazını çıkarın gazı çıkmadan yatırmayın asla sabırla sıvazlayın gazın bu şekilde kolay çıkması için emzirirken başının mümkün mertebe yüksekte olmasına dikkat edin , her bebekte bu gaz problemi oluyor çünkü mideleri henüz gelişmedi , ben internetten masaj videoları izledim bazen gazı çıksın diye onları uyguluyorum. daha çok küçük annesi size alışmaya çalışıyor, tabi sizde anne olmaya. o ağladığında sakın ağlamayın konuşun onunla sakinleştiğini göreceksiniz bende ağlamıştım ilk sancıları tuttuğunda ne yapsam susmamıştı en sonunda konuşarak ona dokunarak kucağımda dik tutup gezdirerek susturabileceğimi keşfettim uzmanlarda anne sakin olmalı diyor bebek ağladığında yoksa bizim stresimizle bebek daha kötü olurmuş. bu arada gaz sancısı varken sakın sırt üstü yatırmayın daha çok ağlar emzirdikten sonra da yatırmayın hemen, gaz sancısını beklemeden oluşmasını önleyecek ne varsa yapın gün içinde bebek yağıyla karnına masaj yüz üstü yatırıp sırtını sıvazlama yapabilirsiniz, dikkat edin ağzı kapanmasın bu arada . siz de gaz yapan yiyeceklerden uzak durun, ayağınızdan çorabı sırtınızdan yeleği hırkayı çıkarmamaya çalışın. bu arada gazı varken meme vermek çıkmayan gazın üstüne yeni gaz ekler , hırçın şekilde memenizi tutmaya çalışıyorsa gazı vardır. bende doğuma uykusuz girdim üstüne 3 gece belki 3 saat ancak uyuyabildim, şimdi yavaş yavaş alışıyorum sizde alışacaksınız inşallah bu arada kendinizi eve hapsetmeyin 40 gün falan arada çıkın dışarı, anne olmak kolay değil Allah hepimizin yardımcısı olsun.

her emzirmeden sonra gazını alın mutlaka ki o çıkan gaz sadece uçtaki gazmış doktor demişti içindeki diğer gazlarıda sancılanmadan çıkarmak lazım

mazoshest doğurdun sanırım. Sesin çıkmıyor. Senin de günün geçmişti normal olacaktı doğumun. Meraklardayım. Bende 41 in sonunu bekliyorum. Kendi sancım olmazsa suni denenecek. Cok korkuyorum o yüzden.

Hikayen çok güzel canım benim gibilere umut olmuş saol sana birkaç bişe sormak istiyorum 41 e kadar doğumla ilgili belirtin varmıydı bebeğin kanala inmesi açılma gibi yoksa herşey sonanda mı oldu birde 8 cm ken nasıl epidural verdiler 5 ten sonra verilmiyor die biliyorum bu arada Allah analı babalı büyütsün kuzunu

bende bebeğin suyunun durumu için acile gittim.buyuk ihtimal carsamba günü suni sancı alacağım yatışım yapılacak...12 saatlik hem serumla hemde alttan ip gibi birşeyle verilen suni sancı tecrubem var bu yuzden korkularımın o bebege kavusma anını düşünmekle kaybolacağına inanıyorum..korktukça daha cok acı cekiliyor..oysa ağrılara karsı güclü oldukça sancılar kıyasla daha azalıyor..ya o sancıları hep çeksem ne yapardım şükür bitecek az kaldı filan diye teselli etmiştim kendi kendimi ..bu arada bugün manda yogurdu yememi tavsiye ettiler eskiden günü gecenlere yediriyorlarmış bilgisi olan var mı?

Hayir hic belirti yoktu rahim agzim taş gibi kapaliydi nst de tek tük sanci cikiyordu o da bazen yani her zaman degil..asagiya da inmemisti bebis. Gerci inmesi cok onemli degil cunku ilk dogumlar haricinde bebegin inisi sancilar basladiktan yani dogum eylemi basladiktan sonra oluyor.neyse..artik gelmeyecek diye dogumu baslatma planlari yapmaya baslamistik ama birden oldu iste. Gece acilmis demekki yoksa ben epi topu bunun 3 saatini hissettim 3 saatte 10 cm acilma olamayacagina gore.epidurale gelirsek evet normalde yapmiyorlar cunku 8 cm den sonra zaten bir sey kalmamis doguma gozuyle bakabiliyorlar daha da önemlisi epidural icin hareketsiz kalmak cok önemli 8 cm iken agrilar da siddetli oldugu icin hareketsiz kalmak zor bi aksilik olur diye yapmıyorlar ama ben sıktım disimi, iyi de oldu zaten dogumda insani mahfeden agrilar son bir iki saatlik agrilar oncesindekiler kolayca atlatiliyor.

Canım benim ilk bebeğim 40+2 bitti yarım santim açılma çok hafif yumuşama varmış bebekte yukarda hiç sancım yok bebek inmez sezeryana mecbur kalırım diye korkuyorum ilk bebeklerde inmesi mi gerekiyor

Canım benim ilk bebeğim 40+2 bitti yarım santim açılma çok hafif yumuşama varmış bebekte yukarda hiç sancım yok bebek inmez sezeryana mecbur kalırım diye korkuyorum ilk bebeklerde inmesi mi gerekiyor

Genelde bir iki hafta onceden iner derler ama bunlarin kesin yuzde yuz kaideleri yok canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…