2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

basaktanesi basaktanesi Buldum canım buldum allah razı olsun senden . Biraz sertti suda yumuşattım kabuklarını cıkardım emdi agzında yeter mi ki baya baya yemesi mi lazım yoksa ? Miktarını bilemedim korktum bide şekerli diye . Yarın bi olsun bi iyi olsun dile benden ne dilersen canım .
elinde ezip bir parça damağına sürsen yeter canım inşallah şifa bulur minik kuzu

canım benim bebikim 52 cm idi aslında toparlak görünmüyor ama asıl problem kafası büyük dedi benim doktorum. koca kafalı diye oğlumla dalga geçtim ama minicik. bazen diyorum bu karnıma naasıl sığmış bazen de bunu çıkaramazmıydım sanki diyorum. haakkında hayırlısı olsun sağlıkla kavuşun inş
amın canım cok sagol allah razı olsun...:KK68:
pinkibal pinkibal canım gozun aydın gecmısolsun maasallah ıkınızede allah hayırlı saglıklı omurler versın:emir_bebek:
:nazar:

canım benim bebikim 52 cm idi aslında toparlak görünmüyor ama asıl problem kafası büyük dedi benim doktorum. koca kafalı diye oğlumla dalga geçtim ama minicik. bazen diyorum bu karnıma naasıl sığmış bazen de bunu çıkaramazmıydım sanki diyorum. haakkında hayırlısı olsun sağlıkla kavuşun inş
Aynen doktor benimkinede öyle söyledi , ama orantılı bence hatta minicik geliyor bana.

Merhabalar kızlar 40+1 hala gelmedi bebişim dün sabah kalp atışı çok düzensiz çıkmıştı akşamı tekrar gidip nts girdim iyi çıktıherşey çok şükür evimize döndük bakalım pzrtsi tekrar randevumuz var

Merhabalar kızlar 40+1 hala gelmedi bebişim dün sabah kalp atışı çok düzensiz çıkmıştı akşamı tekrar gidip nts girdim iyi çıktıherşey çok şükür evimize döndük bakalım pzrtsi tekrar randevumuz var
Benim de 39+4 hicbi belirti yok gelecegine dair Bi sonraki randevum 40+3 te Hareketleride yavasladi sigamiyo artik karnima insallah bi an once gelirler

Evet bu arada unutmuşum gaz problemimiz de var malesef.
Benim oğlum gün geçtikçe daha çok huysuzlaniyor. Gündüz uykusu yok. Bütün günüm onu uyutmak ile geçiyor ama nafile. Hem emmek istiyor. 5 dk emiyor uyuya kalıyor kucagimda ayrılınca uyanıyor. Sonra 15 d sonra tekrar emmek istiyor. Geceleri çok huzursuz. Bir saat uyudugunu hatırlamıyorum. Dün akşam mama vereyim dedim. Mama yi istemedi huysuzlandi ağzına verirken sonra memeyi verdim agzina sustu. Çoğu zaman gazini cikartamiyorum. Gazi olup olmadığını da anlamıyorum. Çok sık altını kirletiyor. Ona rahatsız olup uyanıyor. Ne yapacağımızı şaşırdık artık resmen hayat bize kabus oldu. Bu arada bigün 16 günlük oldu. Msji okuyan tecrübeli bi anne varsa önerilerini beklerim

Baya uzun olmuş kusura bakmayın kızlar içimi dökmek istedim.
Merhaba kızlar 22 martta normal doğumla oğlumu kucağıma aldım. 21 mart saat 4-5 gibi düzenli sancılarim gelmeye başladı. 23.30 da hastaneye yatışım yapıldı. 4-5 cm açıklığı varmış yapılan muayenede çatı kemiğim biraz yukarı doğruymuş sanırım ( sanırım diyorum doğum süresince içinde olduğum durum sancılarım uykusuzluk beynim durmuştu) önce onun normale döndürülmesi gerekiyormuş. 6-7 cm de sancılar dayanılmaz olunca epidural istedim ancak tutmadı. Tüm acıları en üst seviyede yaşadım.
Sabah doktorum gelince kemiği indirme çabaları başladı. Sancım geldikçe ıkınacaktım onlarda parmakla indirecekti. Çok acı verici bişeydi kaç saat uğraşıp hatırlamıyorum. Sıcak su banyoları, yürüyüş, pilates.. o kadar yoruldum,yıprandım ki ne dediğini anlayamaz haldeydim. En son ben yapamayinca direnince ya da beceremeyince dr Sezeryana almak zorunda kalırız dedi. Bu kadar uğraşıp acı çekip son anda Sezeryana dönmek istemedim. Gücümü toplamaya çalıştım artık sancı gelince sesim çıkmıyordu.
Öğle Arasına çıktıklarında ikinma hissi gelmeye başladı. Çok şiddetliydi her geldiğinde nefes alıp uzun uzun ıkınacaktım çalıştım. Geldiklerinde hazır olmak daha fazla ćekmek istemiyordum. Geldiklerinde baya iyi durumda başlayalım dediler. Sancım geldikçe ikindim bebek 3.730 gr olduğu için en son nokta o kemikten inmekte zorlanıyormus. Karnima bastırarak bir kaç ikinmanin daha sonunda bebeğim geldi. O an kabus bitmiş gibiydi. Bebeğimi kucağıma verdiler şoktan dokunmadin bile. Poposunda kaka da vardı. Yüzü morarmış zorlanmış bebeğim :KK43: dikişlerim baya var bebek iri olduğundan 15- 20 dk dikiş sürdü. Çoğunu hissettim :KK43:
Bebegi kucağına alınca gerçekten unutuyor insan ama benim mi bu kadar zor oldu herkesin mi öyle? Benim mi canım tatlı bilemedim. O kemik yüzünden bu kadar zor oldu sanırım.
Bebeğimle eve geldik. Sürekli ağlıyor susturamiyoruz meme istiyor sinirleniyor fazla uyumuyor gazı var. Kolik mi acaba yarın ilk kontrolümuz var. Çok yıprandım elimden bir şey gelmiyor ben de onunla Ağlıyorum artık :KK43: doğum yorgunluğunun ustune uykusuz geceler fazla dinlenememek sinirlerimi yipratti. lohusa depresyonun girdim sanırım :KK43:

Merhaba kızlar 22 martta normal doğumla oğlumu kucağıma aldım. 21 mart saat 4-5 gibi düzenli sancılarim gelmeye başladı. 23.30 da hastaneye yatışım yapıldı. 4-5 cm açıklığı varmış yapılan muayenede çatı kemiğim biraz yukarı doğruymuş sanırım ( sanırım diyorum doğum süresince içinde olduğum durum sancılarım uykusuzluk beynim durmuştu) önce onun normale döndürülmesi gerekiyormuş. 6-7 cm de sancılar dayanılmaz olunca epidural istedim ancak tutmadı. Tüm acıları en üst seviyede yaşadım.
Sabah doktorum gelince kemiği indirme çabaları başladı. Sancım geldikçe ıkınacaktım onlarda parmakla indirecekti. Çok acı verici bişeydi kaç saat uğraşıp hatırlamıyorum. Sıcak su banyoları, yürüyüş, pilates.. o kadar yoruldum,yıprandım ki ne dediğini anlayamaz haldeydim. En son ben yapamayinca direnince ya da beceremeyince dr Sezeryana almak zorunda kalırız dedi. Bu kadar uğraşıp acı çekip son anda Sezeryana dönmek istemedim. Gücümü toplamaya çalıştım artık sancı gelince sesim çıkmıyordu.
Öğle Arasına çıktıklarında ikinma hissi gelmeye başladı. Çok şiddetliydi her geldiğinde nefes alıp uzun uzun ıkınacaktım çalıştım. Geldiklerinde hazır olmak daha fazla ćekmek istemiyordum. Geldiklerinde baya iyi durumda başlayalım dediler. Sancım geldikçe ikindim bebek 3.730 gr olduğu için en son nokta o kemikten inmekte zorlanıyormus. Karnima bastırarak bir kaç ikinmanin daha sonunda bebeğim geldi. O an kabus bitmiş gibiydi. Bebeğimi kucağıma verdiler şoktan dokunmadin bile. Poposunda kaka da vardı. Yüzü morarmış zorlanmış bebeğim :KK43: dikişlerim baya var bebek iri olduğundan 15- 20 dk dikiş sürdü. Çoğunu hissettim :KK43:
Bebegi kucağına alınca gerçekten unutuyor insan ama benim mi bu kadar zor oldu herkesin mi öyle? Benim mi canım tatlı bilemedim. O kemik yüzünden bu kadar zor oldu sanırım.
Bebeğimle eve geldik. Sürekli ağlıyor susturamiyoruz meme istiyor sinirleniyor fazla uyumuyor gazı var. Kolik mi acaba yarın ilk kontrolümuz var. Çok yıprandım elimden bir şey gelmiyor ben de onunla Ağlıyorum artık :KK43: doğum yorgunluğunun ustune uykusuz geceler fazla dinlenememek sinirlerimi yipratti. lohusa depresyonun girdim sanırım :KK43:
Gecmis olsun ve gozun aydin Kiyamam bebegine strese girmis kakasini yapmis Sonucta dogumda onlarda buyuk travma yasiyor huysuz olmasi normal Bildigim kadariyla kolik bebeklerde 3.aydan sonra baslarmis Bi de senin dogumun cati kemigin yuzunden zor olmus olabilir cunku herkes bu kadar zorlanmiyor Cati muayenesinde gozukmemismiydi böyle olduğu? Bir de epidurali cok az doz mu verdiler ise yaramamis?Normalde epiduralin 15 dk da etki edip seni rahatlatmasi gerekirdi Sonucta gecmis bitmis bebegin saglikli olsun gerisi onemli degil unutulur

Gecmis olsun ve gozun aydin Kiyamam bebegine strese girmis kakasini yapmis Sonucta dogumda onlarda buyuk travma yasiyor huysuz olmasi normal Bildigim kadariyla kolik bebeklerde 3.aydan sonra baslarmis Bi de senin dogumun cati kemigin yuzunden zor olmus olabilir cunku herkes bu kadar zorlanmiyor Cati muayenesinde gozukmemismiydi böyle olduğu? Bir de epidurali cok az doz mu verdiler ise yaramamis?Normalde epiduralin 15 dk da etki edip seni rahatlatmasi gerekirdi Sonucta gecmis bitmis bebegin saglikli olsun gerisi onemli degil unutulur
Çatıyla ilgili bi sorun yoktu Dr çatı iyi normal doğuma uygun demişti. Son gittiğim Dr çatı biraz yukarıda o düzeltilir doğumda demişti ve öyle oldu. Zorlandığım kısım oydu doğum kısmı o kadar zor olmadı. Epidural yapan sirtinda ödem var dedi. O yüzden mi tutmadı yapan mi iyi yapamadi bilmiyorum . Hepsini unuturumda bebeğimin sürekli ağlamasi bi sıkıntısının olması beni üzüyor. Sürekli ağlama, emzirme, pış pışlama, 15 dk yarim saat en fazla 1.5 saat uyku döngüsünde geçiyor. Sakin olduğu zamanlar çok az. Altını feryat figan değiştiriyoruz. Ilk gün iyiydi eve gelince başladı.

Çatıyla ilgili bi sorun yoktu Dr çatı iyi normal doğuma uygun demişti. Son gittiğim Dr çatı biraz yukarıda o düzeltilir doğumda demişti ve öyle oldu. Zorlandığım kısım oydu doğum kısmı o kadar zor olmadı. Epidural yapan sirtinda ödem var dedi. O yüzden mi tutmadı yapan mi iyi yapamadi bilmiyorum . Hepsini unuturumda bebeğimin sürekli ağlamasi bi sıkıntısının olması beni üzüyor. Sürekli ağlama, emzirme, pış pışlama, 15 dk yarim saat en fazla 1.5 saat uyku döngüsünde geçiyor. Sakin olduğu zamanlar çok az. Altını feryat figan değiştiriyoruz. Ilk gün iyiydi eve gelince başladı.
Ben henuz dogum yapmadim tecrubem yok ama okudugum kitapta bebekle surekli konusulmasi gerektigi yaziyor Mesela altini degistirirken simdi altini degistiricez demeliymisin ve surekli ayni cumleyi kurmaliymissin boylece bu tekrar bebegin beyninde yer edermis korkmazmis Bi de su video var aglayan bebegi sakinlestirmek icin bi profesorund buldugu yontem

Canim hayirli olsun bebisine kavuşmuşsun. ilk dogumum aklima geldi yazini okuyunca. Hayirlisiyla atlatirsin insallah bu donemi.

Benim bebeğim de oyle canim. Uyumadigi her an aglak ve ıkınır modda. Emdikten sonra gazini da mumkun mertebe cikariyoruz ama yetmiyor demek ki. Bende yine daha sakin,kayinvalidede falan hic durmuyor,çığlık çığlığa. Evin her isine kosturmanin yanisira buyuk oglumun ihtiyaclari ustune bi de bebisi sakinlestirme işi ozetle her sey bana ait. Sanirim ben de postpartum depresyon geçiriyorum cunku kendimi hic iyi hisssetmiyorum ve inanilmaz hizli zayifladim istahsizliktan.

Bu arada herkes yazmış dogum hikayesi ben de kisa bir ozet geceyim kendiminkine dair. Sat a gore 41 haftayi bitirdigim sabah 7ye 10 kala kasilmalarla uyandım. Saat tuttum 6-7 dk da bir falandi agrilar. Ama siddetli degildi emin olamadim o yuzden. Esim işe gidecekti onu kaldirdim,sen hazirlanana kadar ben bi duş alayim dedim bu arada belki bugun dogururum biraz agrim var sanki dedim. Duştayken de esime tutturdum saat,5 dk da bire düştü yarim saat içinde. Esime dedim bu agrilarla da dogurmazsam daha da doguramam. O da ise gideyim bir sey olursa arar beni geri donerim diye dusunuyormus:) hayir dedim hicbir yere gidemezsin. Annemi çağırdım, buyuk oglum uyuyordu onu anneme emanet ettik biz bi gidelim galiba dogurcam dedim. Yolda biraz daha sıklastı agrilar, hatta ışık kuyruguna girme kaynak yapalim dedim esime:) hastaneye vardik. Herkes tanidikti orda. Beni gorenlere selam verip kaciyordum acil durum var duramicam diyordum:) ilkin tanidigim bir hemsire arkadas bakti muayene etti. Rahim agzi kapalı dedi ben kalakaldim. Hayir dedim bu agriyla mumkun degil cunku buyuk oglumda bu siddetteki agrilardan 1 saat sonra falan dogurmustum. Sonra bir arkadasim geldi bakti ve müjdeyi verdi bu arada saat yaklasik 8bucuk ve acilmam 7-8 cm. Oleyy dedim oglene kalmaz dogar ama keske epidural olabilseydim hem epidurali merak ediyorum hem de bebegin cikmasina yakin agrilar cok siddetli oluyor malum,o agrilari duymak istemiyorum. Bu arada alelacele nst ye baglandim kanlarim alindi ustum basim degistirildi falan. Neyse 8 cm ken epidural yapildi basta etki etmedi bi doz daha yapildi agrilar kademeli olarak azaldi ve bitti biz bu arada tama yakin açık halde jinekolojik masada arkadaslarla muhabbet halindeyiz agri yani kasilma gelince ikinacam ama zor oluyor yani agri olmadan ikinmak gulesim geliyor falan. Gerci yine de ikinmaktan yorulmadim degil. Masada epey kaldim arada kaldim biraz yurudum cunku sipam biraz yukaridaydi asagi insin diye comeldim falan felan. Velhasil 7ye 10 kala hissetmeye basladigim agrilarim saat 10bucuk olmadan oglusuma kavusmami sagladi ve 4270 gr olarak dunyaya geldi yaramazim. Kesi yeri dikildi,epidural etkisiyle ipin gectigini bile hissetmedim o kadar konforluydu yani,hatta ertesi gune kadar hic dikis agrisi hissetmedim diyebilirim zaten bir haftada da tamamen iyilestim. Ertesi gun eve geldigimde ufak temizlikler,yemek yapma, camasir yikama vs her isimi kendim hallettim cok şükür. Sonra baska sikintilar hasil oldu ama dogum gunumuz gayet guzel gecti,devlet hastanesinde dogum yapmama ragmen ozel hastane kadar guzeldi,gerci bunda arkadaslarimin varligi etkendi. Bugun 19 gunluk olduk cok sukur:)

uyku düzesizliği bizde de var geceleri çok sık uyanıyor.gündüz daha çok uyuyor emerken uyuya kalıyor. düzeni ne zaman oturur bilmiyorum.tüm nazı babasına galiba. dikişlerimden gece sürekli kalkamıyorum acıyor. eşim kalkıp bana veriyor kızımı. düzeni oturtmak için ne yapmalı ??
Ah canım bir bilebilsem düzeni nasıl oturtabileceğimizi hepinizle paylaşıcam inan ki bende alt üst olmuş durumdayım uykusuzluk bir yandan yorgunluk bir yandan. Kendim de çok rahatsızım tam iyileşemedim çok dağıldım resmen.

Ben henuz dogum yapmadim tecrubem yok ama okudugum kitapta bebekle surekli konusulmasi gerektigi yaziyor Mesela altini degistirirken simdi altini degistiricez demeliymisin ve surekli ayni cumleyi kurmaliymissin boylece bu tekrar bebegin beyninde yer edermis korkmazmis Bi de su video var aglayan bebegi sakinlestirmek icin bi profesorund buldugu yontem

Konuşmaya çalışıyorum ama kriz halindeyken duymuyor normalde dinliyor bakıyor yüzüme kuzum benim. Video için tesekkur ederim. Videoyu izlemiştim büyük krizlerde işe yaramıyor. Küçük krizleri atlatabiliyoruz. Geçici bir süreç inşallah ikimizde alışmaya çalışıyoruz

X