Aynen öyle diyorlar sende hastanede indi diyince sevindim ama 2.miş senin canımGenelde bir iki hafta onceden iner derler ama bunlarin kesin yuzde yuz kaideleri yok canim
bende bu gece siddetli ishal sancılarıyulla uyandım.sankı lavman yapmıslarda bagırsaklarım harıl harıl calısıyor.cok fenaydı butun gecem wc de gectı.üşüme vardı gaz sancılarıyla ates basıyodu.bu gece dogurcam dedım resmen mahvetti beni yaa.bugun kontrolum var bakalım nolcakBen de dün geceyi hastanede geçirdim. Şiddetli mide bulantısı ve gaz sancısı gibi kasılmalar başladı. Önce mide bulantısı için serum verdiler. Hafifledi. Sonra muayene ettilercanım çok yandı kendimi hiç rahat hissetmiyorum o durumda hiiiç açılma yok sadece rahimde yumuşama çıktı. Nst ye bağlandım ne sancı ne bişey hiçbirşey çıkmadı. Eve geldim ardından ishal başladı ama sancılarım birtürlü geçmedi.O kadar sancı çektim ki bugün bile akşama kadar kasılma sancı şeklinde devam etti. Doğursam ancak bu kadar acı çekerdim o anı yaşamış kadar oldum.Ama stres oldum gaz sancılarına dayanamıyorum, muayene de rahat değilim. Bu durumda normalden vazgeçicem sanırım öyle bir psikolojiye girdim
Gunaydin arkadaslar doguranlar bebisleriniz nasil uykulari gaz durumlari nasil? Dogurmayanlarda az daha sabredin eninde sonunda dogacak bebisler cok az kaldi.
Ben bisey sormak istiyorum dogum yapan arkadaslar saglik ocagina kayit yaptirdiniz mi bebeginizi. Yani asi takibi yapilacak ya bizmi haber veriyoruz dogum oldu diye yoksa onlar otomatik olarak sistemden goruyorda bize donusmu yapiyorlar?
Ilk dogumumda saglik ocagi kendi aramisti su gun gelin test yapicaz diye. Busefer 13 gun oldu arayan soran yok tedirgin oldum bende gec kaldigimiz seyler varmi diye ?
5 günlük olunca bebeğin topuk kanı alınıyor. sen haber ver 15 günlük olunca da d vitaminine başlıyorsun. bebeğini al bir görün istersenGunaydin arkadaslar doguranlar bebisleriniz nasil uykulari gaz durumlari nasil? Dogurmayanlarda az daha sabredin eninde sonunda dogacak bebisler cok az kaldi.
Ben bisey sormak istiyorum dogum yapan arkadaslar saglik ocagina kayit yaptirdiniz mi bebeginizi. Yani asi takibi yapilacak ya bizmi haber veriyoruz dogum oldu diye yoksa onlar otomatik olarak sistemden goruyorda bize donusmu yapiyorlar?
Ilk dogumumda saglik ocagi kendi aramisti su gun gelin test yapicaz diye. Busefer 13 gun oldu arayan soran yok tedirgin oldum bende gec kaldigimiz seyler varmi diye ?
Hastanede bir kere alinmisti birde saglik ocagi alacak dediler bende ilkindeki gibi aramalarini bekledim. 13 gun oldu cok gec kalmisiz sanirim. D vitamini doktorumuz verdi 15 gunluk olunca baslayin dedi onu aldik en iyisi bugun saglik ocagina gidim ben5 günlük olunca bebeğin topuk kanı alınıyor. sen haber ver 15 günlük olunca da d vitaminine başlıyorsun. bebeğini al bir görün istersen
bende bu gece siddetli ishal sancılarıyulla uyandım.sankı lavman yapmıslarda bagırsaklarım harıl harıl calısıyor.cok fenaydı butun gecem wc de gectı.üşüme vardı gaz sancılarıyla ates basıyodu.bu gece dogurcam dedım resmen mahvetti beni yaa.bugun kontrolum var bakalım nolcak
benımde catı ,rahım acıklıgı muaynem cok korkunctu ama dogum surecı farklı hemen vazgecmek yokyapabılırız ınsallah
bu arada canim benimde o gaz sancilari ve ishal kusma ile doguma hazirlik baslamis demek ki. senin de 2 gune falan baslayabilirgaz sancıları daha kötü canım. doğum sancıları o kadar şiddetli başlamıyor. ishal isen bol su içmeyi ihmal etme
Zor kismi atlstmissin epiduralle cok rahat bi dogumun olcak Insallah Bu arada kac haftaliktin 40+ mi?benim yarin gunum doluyo ve hicbi belirtim yok Daha da gecikir diye korkuyorumbenim hastaneye yatisim yapildi kizlar. gece 3 te hafif hafif sancilarim basladi. sabah 5 te siddeti artti 10 dakika da 1 gelmeye basladi. evde hazirliklarimi yaptim falan 5 dakikada 1 e dusunce hastaneye geldik. bu arada nisan da geldi.acilmam o kadar sanciya ki bana siddetli gelmisti 1.5 cmrahim guzel yumusamis ama oyle dediler.epidural takilana kadar belki benim agri esigim dusuk bilmiyorum bi hayli kivrandim acikcasi epiduralden sonra rahatladim simdi. beklemeye devam ediyoruz. dua edin lutfen.
28 mart beklenen günunmus yazmistin onceden hatirladim Allah kolaylik versin bir avazda kurtulursun insallah Dualarim seninle darisi basima :)bu arada canim benimde o gaz sancilari ve ishal kusma ile doguma hazirlik baslamis demek ki. senin de 2 gune falan baslayabilirhazirlikli ol:)
Sen git canım. Bazen aramayı ihmal edebiliyorlar. Topuk kanı için de geç kalmadın. 1 ay içinde alınabiliyor. Bende 15 günlükken verdim. Vitamini de doktorun verdiyse kaçırdığın birşey yok :)Gunaydin arkadaslar doguranlar bebisleriniz nasil uykulari gaz durumlari nasil? Dogurmayanlarda az daha sabredin eninde sonunda dogacak bebisler cok az kaldi.
İnşallah benimde en azından doğum anında iner ilk gebelikte erken inmeli diyorlar demekki böylede olabiliyorbenim ilk doğumumda bebek midemdeydi ıkındıkça aşağı inmişti...bunda da yukarda önemli olan doğru ıkınmak ..burada doğum yapanların bebeklerini kucagına alma hikayelerini okudukça mutlu oluyor dualarımızı paylaşıyoruz ne güzel bizede az kaldı tabii sona kaldık ...topuk kanını benim gittiğim sağlık ocagı hastaneninkini kabul etmiyoruz hastanede imza at verme dediler ..
Saol canim gittim bugun topuk kanini aldilar ama sormayi unutmusum sonuc ne zaman belli olur diye tlfn numaraniz degismedi degilmi diye sordular sanirim sonuc cikinca arayacaklar.Sen git canım. Bazen aramayı ihmal edebiliyorlar. Topuk kanı için de geç kalmadın. 1 ay içinde alınabiliyor. Bende 15 günlükken verdim. Vitamini de doktorun verdiyse kaçırdığın birşey yok :)
Ayy hadi güzel haberlerini bekliyoruz belkide doğurdun bebeğin kucağındadır sendende güzel epidural hikayesi bekliyoruz :) sağlıkla kucağına al inşallah :)benim hastaneye yatisim yapildi kizlar. gece 3 te hafif hafif sancilarim basladi. sabah 5 te siddeti artti 10 dakika da 1 gelmeye basladi. evde hazirliklarimi yaptim falan 5 dakikada 1 e dusunce hastaneye geldik. bu arada nisan da geldi.acilmam o kadar sanciya ki bana siddetli gelmisti 1.5 cmrahim guzel yumusamis ama oyle dediler.epidural takilana kadar belki benim agri esigim dusuk bilmiyorum bi hayli kivrandim acikcasi epiduralden sonra rahatladim simdi. beklemeye devam ediyoruz. dua edin lutfen.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Hepsini uygulamaya çalışacağım. Yorgunluk ve uykusuzluk beni çok etkiledi ondan diye düşünüyorum dün bugün gayet iyiyiz maşallah. Bugün ilk kontrolümuz vardı hersey yolunda şükür. Dışarda birlikte ilk yemeğimizi yedik uslu durdu. Gittikçe alışıyoruz :) ben de dinlendikçe daha iyi hissediyorum. Emzirme kursuna katıldım bugün onun da baya faydası oldu. Sütümün yetmediğini düşünüyodum ama yeterliymiş çok mutlu oldumöncelikle hayırlı olsun normal doğumda öncesi süreç kolay değil tabiki ama sonrası daha rahat oluyor, benim de dikişlerim fazlaydı ve hissettim sizinki gibi sakın sadece ben mi yaşadım bunları diye kendinizi üzmeyin, bu arada bebeğinizi her emzirdiğiniz de başını boyun bölgenize gelecek şekilde yatırın ve sırtını sıvazlayıp elinizi hafifçe sırtına vurun gazını çıkarın gazı çıkmadan yatırmayın asla sabırla sıvazlayın gazın bu şekilde kolay çıkması için emzirirken başının mümkün mertebe yüksekte olmasına dikkat edin , her bebekte bu gaz problemi oluyor çünkü mideleri henüz gelişmedi , ben internetten masaj videoları izledim bazen gazı çıksın diye onları uyguluyorum. daha çok küçük annesi size alışmaya çalışıyor, tabi sizde anne olmaya. o ağladığında sakın ağlamayın konuşun onunla sakinleştiğini göreceksiniz bende ağlamıştım ilk sancıları tuttuğunda ne yapsam susmamıştı en sonunda konuşarak ona dokunarak kucağımda dik tutup gezdirerek susturabileceğimi keşfettim uzmanlarda anne sakin olmalı diyor bebek ağladığında yoksa bizim stresimizle bebek daha kötü olurmuş. bu arada gaz sancısı varken sakın sırt üstü yatırmayın daha çok ağlar emzirdikten sonra da yatırmayın hemen, gaz sancısını beklemeden oluşmasını önleyecek ne varsa yapın gün içinde bebek yağıyla karnına masaj yüz üstü yatırıp sırtını sıvazlama yapabilirsiniz, dikkat edin ağzı kapanmasın bu arada . siz de gaz yapan yiyeceklerden uzak durun, ayağınızdan çorabı sırtınızdan yeleği hırkayı çıkarmamaya çalışın. bu arada gazı varken meme vermek çıkmayan gazın üstüne yeni gaz ekler , hırçın şekilde memenizi tutmaya çalışıyorsa gazı vardır. bende doğuma uykusuz girdim üstüne 3 gece belki 3 saat ancak uyuyabildim, şimdi yavaş yavaş alışıyorum sizde alışacaksınız inşallah bu arada kendinizi eve hapsetmeyin 40 gün falan arada çıkın dışarı, anne olmak kolay değil Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Gozun aydin ve gecmis olsun Biz hala bekliyoruz Beklemek strese sokuyo Seninki ne güzel cok bekletmeden gelmis Ilk bebegin miydi?Kizlar cok sükür bende bebegimi aldim kucağımapazar günü gece 1:28 de normal dogumla geldi oğlum hala inanamıyorum bekleyenler hayırlısıyla tez vakitte sağlıkla alsınlar kucaklarına inşallah