- 25 Kasım 2015
- 138
- 116
- 36
Canım benim ya Allah korumuş yine diyelim ama Canım en kısa zamanda başka bi hastaneye kontrole git mutlaka, bebeğinle sağlıkla kafan rahat bi şekilde devam et canımCanim zateb cok kotu şeyler oldu. Şu kadar söyleyim sen anla kocamı görmek bile istemiyorum. Psikolojik anlamda çöktüm .o kürtajı canlı yapmaya çalıştılar izin vermedim yaptıramadımda zaten.En son zaten dün öğrendimki ameliyata giderken şoka girmişim kan 4te tansiyon yerlerdeymiş zaten en son kulaklarım duymuyodu görmüyodumda. İsyan bayraklarını cekip cıktıö dün hastaneden. Evimize geldik. Pekmezler kompostolar incirler falan kendi kendime bakmaya çalışıyorum cokta mutluyum şükür
oyle cok sey deniyorum ki tek ilac zaman sanirim iyilesicekler insallah Rabbim yardim etsiçok kötü acıyor insanın canı, bilirimçok geçmiş olsun. memenin koyu kısmının hepsini ağzına almalı bebek. öyle yara olmuyor. tez zamanda iyileşir umarım.doğum sancısı başladığında soğan sürünce çatlamıyor diyorlar ama ben kokar diye denememiştim.
Canm ben de iyiyim.bekliyorum iste.bakalm ne zaman gelecek bebis?benim kasntm da son bi kac gündür biraz artti.ama ilacn dozunu değiştirmedim az kaldi doguma zaten.canm kadntn gittikce azalır ve ramamen gecer on gune kadar.bi ablamn dogum yaptığı gün gecti.ama diger ablam günde 4 kere hap icmesine ragmen 197 ile doguma gitti ve sonrasnda yaklask bir ay kasndi.evet cnm aynen sürpriz yaptı hayırlısı böyleymiş. 38de düşünüyoduk biliyosun. çok korktum bir anda suyum gelince. aslında normal doğum da olabilirdi ama doktorum riske atmak istemedi . sezeryan sonrası toparlanmak baya zormuş. bugün 9.gün sancılarm hala var ama kızıma sağsalim kavuşmuş olmam her şeyi unutturuyor. senin durum ne allemde? bu arada kaşıntım doğumdan sonra geçmedi kaşındım ilk 2-gün kaşıntı ve ateş basması yaşadım. anestezi sanırım tetikledi iyice.. iğne falan vurdular.ilaca devam ediyorum.azaltarak sonlandırıcam. 2-3 gündür kaşıntım yok gibi çok şükür. darısı sağlıkla sana ve tüm arkadaşlara inşallah.
+- 300 oynama payı bırakıyolar biliyosun. Benimki biraz garip ama canım. Geçen hafta 3300 ölçtü bu hafta 3800. Ve defalarca ölçtü yanılmaktan korktu dr. Alttan da muayene etti. Aşağı inmemiş yumuşama yok. Doğum görünmüyo dedi. Göbek çevresi 41. Haftada görünüyo bebeğin. Çok zorlayıcı bi süreç bizi bekliyo dedi. Drum aslına bakarsanız normal doğumcu. Muayene başında bile beni durumuma göre 42 ye kadar bekletebileceğini söylemişti. Ama ölçümdeki bu olay çok şaşırttı yani. Sancı da hiç yok. Ben de beklemeyelim o zaman dedim destekledim dru. Zaten ben 4 üstü bebek için kendimi güçlü hissetmiyorum açıkçası. Bikaç yöntem var doğumu başlatabilecek ama dr uygun görmedi bebek için de benm için de. Yarın 39+2 yim zaten.
Ben de doğuramadım:)) benim çok sıkıntım yok aslında gayet güzel uyuyorum. Hareketlerim kısıtlı değil. Sokaklarda doğurcam hiç eve girmiyorum sürekli dışardayım nerdeyse:) Tek sıkıntım nefes darlığı. Kaburgalarıma yapıştı miniğim bir türlü aşağa inmiyor. O yüzden sıkıldım artık yoksa kalsın kalsın daha içimde diyordum ben bu haftaya kadar:)Bi doguramayanda benim 39+1 olduk Yarin kontrolumuz var Bugün hic iyi degilim nedense yattigim yerden kalkamiyorum Asiri asiri yorgunum Normalde gunde 1 saat mutlaka yururdum bugun karnimi bile zor doyurdum wc ye gitmeye bile usenir haldeyim Bebek gelirse herhalde koltukta dogurucam
Aslinda bende surekli disarlardaydim hareket halindeydim bugun boyle oldu Benimki bikac haftadir asagida rahat nefes aliyorum Uyku sorunun olmamasi super cunku ben geceleri uyuyamayip deliriyodum En sonunda kafeini kestim anca deliksiz 3-4 saat uyuyabiliyorumBen de doğuramadım:)) benim çok sıkıntım yok aslında gayet güzel uyuyorum. Hareketlerim kısıtlı değil. Sokaklarda doğurcam hiç eve girmiyorum sürekli dışardayım nerdeyse:) Tek sıkıntım nefes darlığı. Kaburgalarıma yapıştı miniğim bir türlü aşağa inmiyor. O yüzden sıkıldım artık yoksa kalsın kalsın daha içimde diyordum ben bu haftaya kadar:)
Ben de tam tersi uykucu oldum son bir kaç haftadır. Biz hamilelerin günü gününe uymuyor aslında:) bugün uyuyorum diyorum bir bakmışsın bu gecden itibaren uykusuzluk başlamış:) herşey anlık değişiyor hayatımzda:)Aslinda bende surekli disarlardaydim hareket halindeydim bugun boyle oldu Benimki bikac haftadir asagida rahat nefes aliyorum Uyku sorunun olmamasi super cunku ben geceleri uyuyamayip deliriyodum En sonunda kafeini kestim anca deliksiz 3-4 saat uyuyabiliyorum
hayırlı olsun,Allah analı babalı büyütsünDün 22 mart saat 13.25 te kızıma kavuştum çok şükür epidural normal doğum yaptım kızımda bende iyiyiz ama süt yok inşallah gelir çabucak
sancıların sıklık süresnini takip edin ben de su gelmişti sonra da kırmızımsı kıvamlı bir akıntı sanki doğum tarihiniz geçmiş gibi Allah yardımcınız olsun bol bol evin içinde yürüyüp çömelme hareketi yapın açılmanız hızlansınKızlar kahverengi lekelenmem oldu adet olcakmışım gibi oluyo ara ara adet sancıları geliyo nişan mı bu gelen acaba
ultrasondaki kiloya aldanmayın bana 38. haftada 3800 demişti 39. haftada 3.250 gr doğurdum. 300 grdan daha fazla bir sapma vardı yani bir doktora daha görünün doğum şekline karar vermeden önce,bu arada doğumdan 1 gün önceki muayenemde ebe ne açılma ne de doğum belirtisi yk demişti ertesi gün doğum başlamış vaziyette karşısında görünce şaşırmıştı , normal düşünüyorsanız acele etmeyin hakkınızda hayırlısı olsun .+- 300 oynama payı bırakıyolar biliyosun. Benimki biraz garip ama canım. Geçen hafta 3300 ölçtü bu hafta 3800. Ve defalarca ölçtü yanılmaktan korktu dr. Alttan da muayene etti. Aşağı inmemiş yumuşama yok. Doğum görünmüyo dedi. Göbek çevresi 41. Haftada görünüyo bebeğin. Çok zorlayıcı bi süreç bizi bekliyo dedi. Drum aslına bakarsanız normal doğumcu. Muayene başında bile beni durumuma göre 42 ye kadar bekletebileceğini söylemişti. Ama ölçümdeki bu olay çok şaşırttı yani. Sancı da hiç yok. Ben de beklemeyelim o zaman dedim destekledim dru. Zaten ben 4 üstü bebek için kendimi güçlü hissetmiyorum açıkçası. Bikaç yöntem var doğumu başlatabilecek ama dr uygun görmedi bebek için de benm için de. Yarın 39+2 yim zaten.
Dalak yeni doğum yapmış kadınlar için çok kullanılır cnm kan yapar mis yağda kizartip yiyebilirsin e tabi pekmez de kan yaparKızlat hastanede imzayı attım cıkıyorum bugün kan değerlerim cok düşük . Ama cıkmıyoda. 8.3de kaldı. Şimdi eve gidicem bana kan yapıcı şeyler söyleyin
arkadaşım boynuna 2 tur dolanmış kordonla doğurdu . genelde dolanır çözülürmüş kordon sık sık yaparmış bebekler bunu korkmayın inşallah hiç bir şey olmaz tedbir amaçlı harektlerini takip edip sık sık nst ye girin kordonu bu arada kendi doğumumda gördüm oldukça uzundu dolanmaması enteresan olurdu bence o uzunlukla Allah kolay doğum nasip etsinKızlar bebeğinin boynunda kordon olan var mı. Şimdide bu çıktı. Allahım atraksiyonsz bir kontrolüm olsun nolur ki nolur
benimkinin kendiliğinde kırılıp döküldü :) nasıl keseceğim bu minik tırnakları diyordum biraz hareketli kundak yapınca hiç bağlatmıyor ellerini bu arada bir akrabam bacaklarını düzeltip kundaklsın demiş biraz sıkıca , siz kundaklarken ne yapıyorsunuzBugun 15 günlüğüz. Oglumun tirnaklarini kestim ilk kez. Pamuk eller,tirnaklar kesilince daha da bir pamuk oldu,öpe koklaya bitiremedim.
Yavrum iyi olsunda canım başka tek bişey istemiyorum .ben iyileşirimde kendime bakarım . biraz yükselse kanım kendime gelicem dudaklarım falan beyazlıyo cunki cok yorulunca hortlak yutmuş gibiCanım benim ya Allah korumuş yine diyelim ama Canım en kısa zamanda başka bi hastaneye kontrole git mutlaka, bebeğinle sağlıkla kafan rahat bi şekilde devam et canım