2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

benimkinin kendiliğinde kırılıp döküldü :) nasıl keseceğim bu minik tırnakları diyordum biraz hareketli kundak yapınca hiç bağlatmıyor ellerini bu arada bir akrabam bacaklarını düzeltip kundaklsın demiş biraz sıkıca , siz kundaklarken ne yapıyorsunuz

Evet bazilari kirilip dokuluyor kendiliginden ama kendini cizer diye korktum hepsini kestim o yuzden. Kundak yapmıyorum ben hele ki bacaklarini sikica kundaklamak kalca cikigi riskini arttiriyor onu asla yapmam

sancıların sıklık süresnini takip edin ben de su gelmişti sonra da kırmızımsı kıvamlı bir akıntı sanki doğum tarihiniz geçmiş gibi Allah yardımcınız olsun bol bol evin içinde yürüyüp çömelme hareketi yapın açılmanız hızlansın

Sancı mı anlayamıyorum bazen belden giriyo bazen kasıktan kaç dkda bi olması gerekiyo hastane bi saat uzaklıkta bize çok şiddetli girmiyo ama bıçak saplanır gibi ağrıyo

arkadaşım boynuna 2 tur dolanmış kordonla doğurdu . genelde dolanır çözülürmüş kordon sık sık yaparmış bebekler bunu korkmayın inşallah hiç bir şey olmaz tedbir amaçlı harektlerini takip edip sık sık nst ye girin kordonu bu arada kendi doğumumda gördüm oldukça uzundu dolanmaması enteresan olurdu bence o uzunlukla Allah kolay doğum nasip etsin
İnşallah dediğiniz gibidir. Teşekkür ederim yazdığınız için.

Canım bende mama kullanmak zorunda kaldım . Sütüm birden kesildi tekrar ameliyata alınınca . Biberon verdik göğüs ucum içine kactı biraz pompayla cektim falan ama süt yoktu. Egem emmek istemedi zor geldi. Süt için sana harika bi dormül söyleyim bulgur corbası . Sürekli içiyorum sütün fazla olursa bineronu bırakır bebek .
Bulgur gaz yapmiyor mu

cekırdeklı siyah üzüm,kecıboynuzu pekmezi,dalak......doktorunun verdıgı kan surupları hapları varsa ıhmal etme canım cok dusuk cunku kan degerın.allah tez vakıtte sıfa versın

cok gecmıs olsun yaa.allah kımseye yasatmasın.plesanta butun halınde degılmıkı nasıl bı kısmı ıcerde unutuluyo.hanı bebek cıkıyor bı bes dakıka sonrada bebegın eşi cıkıyor sanırım onu kastedıyosun dımı .neyse allah şifa versın canım:KK68:
aynen canım bebeğin eşi bütün halinde ama benimkini parçalamışlar işte parçalarıda unutmuşlar. Sonradan onu plesenta anomalisine bağladılar galan ama inanmıyorum yani cunki doğumda kulağımla duydum diktikten sonra parça kalmış olabilir dediklerini ihtimale bıraktılar yani doğru olsa bile . Dediğin gibi geçti gitti cok şükür

Bulgur gaz yapmiyor mu
Valla gram yapmıyo . Ama bide şu var ben gaz yapacak diye yememezlik etmiyorum mesela taze soğab cok gaz yapar ama yiyorum . Hertürlü gazı oluyo zaten bebeğin. Kendime göre önlemler aldım gaz için mesela yemeklerimin hepsine kimyon atıyorum. Rezene çayı içiyorm . Gazı yok değil yavrumun ama atıyoda cok zorlamadan .

Dalak yeni doğum yapmış kadınlar için çok kullanılır cnm kan yapar mis yağda kizartip yiyebilirsin e tabi pekmez de kan yapar
Canım dalak duydumda ömrü hayatımda yiyemediğim tek şey sakatattır. Şimdilik pekmez aldım hem dur hem keçiboynuzu. Kan ilaçlarımıda kullanıyorum. Umarım düzelir yoksa mevbur dalakta yicez :KK43:

Canım bence başka bir hastaneye git Allah korusun kanda tüm dengeni bozcak farklı değerlerde olabilir eve gitme başka bir yerde de muayene ol başına bişe gelse birde kağıt imzalatmışlar demekki riskli bir durum evde kanamayla kanın daha fazla düşer kan yapıcı yiyeceklerlede yükseltemezsin düzgün bir hastaneye gitsen 2-3 günde herşey düzelir bence ihmal etme bebeğini düşün tedbirli ol rabbim acil şifa versin nasıl iş yapıyorlar nasıl insanların hayatını böyle riske atıyorlar anlamıyorum
Sen ben kimsenin umrunda değil ki işte canım . Herkes oarasını alıp rahat yaşama derdinde . Kanamam durdu zaten hastaneden cıkmadan o yüzden cıktım yoksa zaten cıkmayı bırak yürümeye halim yoktu. İşte şimdi bebeğimin kontrolleri falan bitsin kendime başlıcam . 2 gündür cok iyiyim çok şükür .bu bi hadta özellikle kanamam olmaması önemli en küçük artışta hemen hastaneye koşcaz . Yoksa sadece değerlerim düşük demelerine göre. Rabbim bana ikinci canı verdi resmen .

aklın varsa Dr.ları dinle kendi başına karar verme
Evet haklısın doktorları dinleyip hergün dikişli dikişli tuşe yapılmasına , şeyime iğrenen gözlerle bakan hasta bakıcısından tut asistanına kadar bütün insanları görmeye katlanmam lazımdı. Ama daha dur bu ne ki bak sana ne anlatayım. Hiç bir suçum yoktu. Düzgn ıkın dediler cok düzgün ıkındım. Gözlerim yuvalarından fırladı . Burnumun morarmasından yüzümün rengini anladım sen düşün. 4 saatte evladımı sırf diğerleri de korkmasın diye tek bir kere bağırmadan sancı çekerek doğurdum. 1 bucuk saat boyunca buz gibi doğumhanede dikişlerim dikilsin diye bekledim. Cok derin yırtık var dediler içime 20 tane metal sokarAk 5 kişi dikiş yaptılar. O masadan tek başıma indim yavrum kucağımda odaya gidemeden bayılıp kaldım. Sırf o doktor dediklerin hata etti diye 2gün daha sancı çekip unuttuklarının acısını çektim. Dur bak daha bitmedi 2 kere daha bayıldım yine anlamadılar kan pıhtısı dediler. Hadi ultrasona diyip canlı canlı kürtaja aldılar.dikişli dikişli ağlata ağlata o parçaları alamadıklarını temizlikçinin dahi iprene iğrene baktığını gördüm . Hadi acıdık bari anestezi yapalım dediler bütün dikişlerim söküldü demelerine göre temizleyip tekrar diktiler toplamda 18dikiş etti mi sana . Gözümü açtım ziyarete diye gelen annem ablam kocam bütün herkes zırıl zırıl ağlamış. E kimsenin haberi yok tabi benim bile yoklen normal. Dur sonunuda anlatayımsda o aklın varsa lafını yut.!!! Damar bulamadılar ayaklarıma bağladılar Ayağa kalkamayacak diye sonda soktular. 9 ayrı damardan kan trambosit ilaç falan fıstık verildi. 11 saat boyunca su harici tek bişey yedirmediler sütümde olmadı haliyle anlarsın ya . O halde tekrar tuşe yaptılar hemde defalarca . Yavrumu birkere kucağıma alamadım annem iki büklüm mememe tutturdu. Süt gelsin diye .o açlık cığlıklarını mama içmemek için cırpınışını boynuma sokuluşunu ömrüm boyunca unutamıcam. Şimdi bana hangi akıldan hangi vicdandan bahsediyosan o aklını kendine sakla senin olsun. bilip bilmeden insanları yargılar gibi kırıcı saçma sapan yazarsan karşından bunu alırsın!

Evet haklısın doktorları dinleyip hergün dikişli dikişli tuşe yapılmasına , şeyime iğrenen gözlerle bakan hasta bakıcısından tut asistanına kadar bütün insanları görmeye katlanmam lazımdı. Ama daha dur bu ne ki bak sana ne anlatayım. Hiç bir suçum yoktu. Düzgn ıkın dediler cok düzgün ıkındım. Gözlerim yuvalarından fırladı . Burnumun morarmasından yüzümün rengini anladım sen düşün. 4 saatte evladımı sırf diğerleri de korkmasın diye tek bir kere bağırmadan sancı çekerek doğurdum. 1 bucuk saat boyunca buz gibi doğumhanede dikişlerim dikilsin diye bekledim. Cok derin yırtık var dediler içime 20 tane metal sokarAk 5 kişi dikiş yaptılar. O masadan tek başıma indim yavrum kucağımda odaya gidemeden bayılıp kaldım. Sırf o doktor dediklerin hata etti diye 2gün daha sancı çekip unuttuklarının acısını çektim. Dur bak daha bitmedi 2 kere daha bayıldım yine anlamadılar kan pıhtısı dediler. Hadi ultrasona diyip canlı canlı kürtaja aldılar.dikişli dikişli ağlata ağlata o parçaları alamadıklarını temizlikçinin dahi iprene iğrene baktığını gördüm . Hadi acıdık bari anestezi yapalım dediler bütün dikişlerim söküldü demelerine göre temizleyip tekrar diktiler toplamda 18dikiş etti mi sana . Gözümü açtım ziyarete diye gelen annem ablam kocam bütün herkes zırıl zırıl ağlamış. E kimsenin haberi yok tabi benim bile yoklen normal. Dur sonunuda anlatayımsda o aklın varsa lafını yut.!!! Damar bulamadılar ayaklarıma bağladılar Ayağa kalkamayacak diye sonda soktular. 9 ayrı damardan kan trambosit ilaç falan fıstık verildi. 11 saat boyunca su harici tek bişey yedirmediler sütümde olmadı haliyle anlarsın ya . O halde tekrar tuşe yaptılar hemde defalarca . Yavrumu birkere kucağıma alamadım annem iki büklüm mememe tutturdu. Süt gelsin diye .o açlık cığlıklarını mama içmemek için cırpınışını boynuma sokuluşunu ömrüm boyunca unutamıcam. Şimdi bana hangi akıldan hangi vicdandan bahsediyosan o aklını kendine sakla senin olsun. bilip bilmeden insanları yargılar gibi kırıcı saçma sapan yazarsan karşından bunu alırsın!
Cok şey çekmissiniz. Cok gecmis olsun. Yalnız KESK'e bu kadar ayrıntı vermeyip Biz doğurmayanları düşünse idiniz. Özelden cevap verebilirdiniz. Resmen şok olarak okudum. Cok üzüldüm. Ama burda kendimi Nasıl kastım anlatamam.
Umarım en yakın Zaman'da sağlığınıza kavuşup bebişinizle ilgilenebilirsiniz

Okurken icim parcalandi Nasil dayandin sen :KK43: dogum zaten basli basina travma Sana neler yasatmislar öyle Insallah bunlari en kisa zamanda unutup sagligina kavusursun Ne diyecegimi bilemedim bosver sen kimsenin dediklerine kulak asma Moral cok onemli bebegine siki siki sarilip kokla o herseyi unutturur

Sen ben kimsenin umrunda değil ki işte canım . Herkes oarasını alıp rahat yaşama derdinde . Kanamam durdu zaten hastaneden cıkmadan o yüzden cıktım yoksa zaten cıkmayı bırak yürümeye halim yoktu. İşte şimdi bebeğimin kontrolleri falan bitsin kendime başlıcam . 2 gündür cok iyiyim çok şükür .bu bi hadta özellikle kanamam olmaması önemli en küçük artışta hemen hastaneye koşcaz . Yoksa sadece değerlerim düşük demelerine göre. Rabbim bana ikinci canı verdi resmen .
Canım bütün başına gelenleri okudum da Allah korumuş valla iyi kurtulmuşsun Allah bebeğini sana senide bebeğine bağışlamış sakın bir daha o hastaneye adım atma ama başka hastanede sık sık değerlerine baktır ihmal etme sen farketmeden içten bi kanama fln olur Allah korusun kanın düşer bak minicik bebeğin var sana çok ihtiyacı var sen çok iyi olmalısın içim acıdı resmen inşallah en kısa zamanda herşey yoluna girer ama lütfen ihmal etme iyiyim diye düşünme git tahlillerini yaptır

çok geçmiş olsun. umarım düzelirsiniz. fakat doğum yapmayan, gergin o kadar arkadaş var burda, güzel bir doğum hikayesi gelecek mi diye heyecanla bekliyorlar. biraz onları da düşünmek gerekmez mi yazarken

Cok şey çekmissiniz. Cok gecmis olsun. Yalnız KESK'e bu kadar ayrıntı vermeyip Biz doğurmayanları düşünse idiniz. Özelden cevap verebilirdiniz. Resmen şok olarak okudum. Cok üzüldüm. Ama burda kendimi Nasıl kastım anlatamam.
Umarım en yakın Zaman'da sağlığınıza kavuşup bebişinizle ilgilenebilirsiniz

çok geçmiş olsun. umarım düzelirsiniz. fakat doğum yapmayan, gergin o kadar arkadaş var burda, güzel bir doğum hikayesi gelecek mi diye heyecanla bekliyorlar. biraz onları da düşünmek gerekmez mi yazarken

Öncelikle cok özür dilerim. Sancılarım başladığında bunu sevinçle ilk burda paylaşmış ve asla ayrıntı bermeyeceğimi sadece doğum haberini vereceğimi yazmıştım ki öylede yaptım . Ama aldığım mesajlarda salaklığımdan tutun cocuğumun sağlığını düşünmeden kendi keyfim için hastaneden kaçan biri olduğuma kadar neler var. Buda son damlasıydı. Canıma tak etti yoksa bunları tekrar tekrar gözümün mnüne getirmeye bende hevesli değilim.

Okurken icim parcalandi Nasil dayandin sen :KK43: dogum zaten basli basina travma Sana neler yasatmislar öyle Insallah bunlari en kisa zamanda unutup sagligina kavusursun Ne diyecegimi bilemedim bosver sen kimsenin dediklerine kulak asma Moral cok onemli bebegine siki siki sarilip kokla o herseyi unutturur

Canım bütün başına gelenleri okudum da Allah korumuş valla iyi kurtulmuşsun Allah bebeğini sana senide bebeğine bağışlamış sakın bir daha o hastaneye adım atma ama başka hastanede sık sık değerlerine baktır ihmal etme sen farketmeden içten bi kanama fln olur Allah korusun kanın düşer bak minicik bebeğin var sana çok ihtiyacı var sen çok iyi olmalısın içim acıdı resmen inşallah en kısa zamanda herşey yoluna girer ama lütfen ihmal etme iyiyim diye düşünme git tahlillerini yaptır
Valla canıma tak dedide yazdım . Gelen mesajları görseniz ne bicdansızlığom ne akılsızlığım kaldı. Yazmayacaktım yemin ederim yazmayacaktım. Yazarken ellerimdeki teri anlatamAm ama patladı yani . L Lucky15 hastaneden neden kaçtığımı sen anladın işte arkama bile bakmadım bian şüphem olmadı kaçarken . Kontrollerime gidiyorum canım zaten şükür sorun yok şimdilik psikolojim dışında . czindab czindab teşekkür ederim canım. Yavrumu gördükçe yinede değer diyorum ama işin bide kafada yapılan savaşı var tabi. Düzelicem inşallah. Tekrardan özür dilerim ama bunca şeyin ğzerine bide insanların yorumuny çekemiyorum

bana da doktorum hurma tavsiye etti..ilk doğumumda hiç acılma olmadan suni sancı almıştım ...bakalım bu sefer hurma işe yarayacak mı?..çok agrı olur mu canım cok yanar mı diye düşünürsek bebeklerimizi üzmüş oluruz korkarsak bebek hep yukarda kalır aşağı inmez derin derin nefesler alıp verelim ki bebeğe yardımcı olalım ..hep bebekten beklemeyelim ...sancıyı illaki çekeceğiz acımız ağrımız ıllaki olacak ama sonuç da inşallah kucagımızda bebeklerle odüllendirileceğiz..

X