2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    323
Bence hiç üzülme canım. Ne güzel olmuş. Benimki de cok düşkün oldu. Nasıl birakicaz bilmiyorum. Bence oğlun hazır ve bunu iyi degerlendirmelisin :)

Darısı başımıza diyelim ...
 
Bence hiç üzülme canım. Ne güzel olmuş. Benimki de cok düşkün oldu. Nasıl birakicaz bilmiyorum. Bence oğlun hazır ve bunu iyi degerlendirmelisin :)

Darısı başımıza diyelim ...
Şu an memeyi ısrarla istediği tek bir zaman var.. O da işten eve geldiğim zaman. Beni koltuğa oturtup üstüme tırmanıyor ve gözlerimin içine bakarak yakamı çekiştiriyor. Yarım saat oynaşa oynaşa emiyor beni. Ondan sonra meme zerre kadar umrunda değil. Belki diyorum kardeşi gelince, onu görüp emer tekrar.. Nedense istemiyorum beni emmeyi bırakmasını.

Bir taraftan da kendime kızıyorum, şimdi böyle davranıyorsan kesin çocuğu kendine bağımlı yetiştireceksin rahat bırak diye..
 
Uyum süreçleri gerçekten de çok hızlı oluyor, bazen ben de çok şaşırıyorum. Değişime karşı zorlanıp gözünde büyüten gerçekten bizleriz, bebekler çok güzel geçiriyorlar bu süreçleri.
 
Aynı duyguları yaşıyoruz. O ilk giriş anı harika :) bilemiyorum canım ya bazen de yola devam demek geliyor içimden.

Senin durum farkli olacak, şimdi bıraksa iyi olur gibi. Sen en iyisini bilirsin tabii ki de...

Bu arada kızın nasıl :) adını netlestirdiniz mi?
 
Valla en iyisi filan değil, hiç bir şey bilmiyorum. Akışına bırakıp göreceğim ne olacak.

Kızım iyi çok şükür, kontrolüm cumartesi günüydü. 363 gram 22 cm bir minnak. Herşey yolunda ve normal dedi doktorum. Sadece benim kilomu biraz fazla buldu.. :) şaşırmadım. Hunharca yiyorum çünkü. Bu ay biraz daha dikkat etmeye çalışacağım. İkinci trimesteri 65 kilo tamamlasam yeter bana. Yani 1,5-2 kilo daha alma hakkım var bu ay, kendime göre :)

İsmi netleştirdik, Duru koyacağız :) Mart ayı gibi artık bebek hazırlıklarına başlarım diye düşünüyorum.
 
Onları da denedik canım. Sıcak soğuk duş ayakta oturur oyun vs hepsini... Bulamadım henüz nedenini... Pazar günü olsun istemiyorum valla. Bi görsen ağlarsın inan!
Ya bu durum öyle zor ki seni çok iyi anlıyorum. Benim kızım bebeklikten beri ne yaparsam yapayım asla kandıramıyorum. Öyle ağlıyor ki kaskatı kesiliyor korkudan bacakları falan. Oyuncak, başka yerde yıkamak, başkasının yıkaması, onun eline vermek fıskiyeyi, ablasını yıkarken onu da dahil etmek, tekneli teknesiz, şarkılar vs vs neler neler denemedim ki...artık direk hiç birşey yok gibi telaş etmeden soyunup kucağıma alıyorum oturuyorum olduğu kadar yıkıyorum. Büyüdükçe alışır dedim ama bizde tam tersi oldu. Duşa girmeden başlıyo kaçıyor II ıı deyip kafasını sallamaya önce. Zorla yakalıyorum ama çok üzülüyorum. Mutlaka ağlamaktan kusar banyoda. Bu yüzden karnı tok iken yıkamam.
Biz henüz yenemedik korkuyu...
Ben bir şekilde sudan korktuğunu ve o korkuyu üzerinden atamadığnı düşünüyorum ama ne zaman, nasıl bilemiyorum. Çok küçükken iyiydi sonra ne oldu da bu hale geldi bilemiyorum.
 
Aynen katılıyorum. Çaresizim...
 
buna sevinmelisin kendi kendine bırakmış ne güzel bi uğraşın olmamış
 
Çok güzel bir isim. Allah sağlıkla kucağınıza senayı nasip etsin canım
 
Güzel isim. Sağlıkla gelsin minik Duru...
Kilo durumu ikincide cok oluyor ya sonra iki çocukla verirsin boşver bence. Şuan zaten sorumluluğun yeteri kadar var, hak ediyor bedenin ödülü :)
 
bence güzel bi durum kendi kendine bırakması biz anneler memeyi kesince sanki herşey bitecek gibi hissediyoruz yada ben öyle hissediyorum sen zorlasan psikolojik olarak etkilenebilirdi belki biz şuan zorlanıyoruz geceleri memede uyuyor yatağına yatırıyorum ağlıyor mama diye uyku düzeni bozulmaya başladı gece iki kere uyanan çocuk şimdi sürekli meme vermezsem de sabah kadar ağlıyor resmen
 
İkinciye bebek yapanlar ikinciye hamile olanlar hatta üçüncüler size imreniyorum. Bi benmiyim ikinciyi istemeyen psikolojimi bozuyo düşününce hem doğumdan korkuyorum. Hem çok hızlı rahatsızlanıyorum. Gititği kadar çalışmak istiyorum. İkinci çocukta bana kimse destek olamaz ki. Bakıcıya da bırakmam.
 
Canım bu biraz da şartlarımız ve tecrübelerimizle ilgili diye düşünüyorum. Mesela benim doğumum, emzirme sürecim vs.. çok rahat geçti. Zorlanmadım o konularda fazla. Oğlumun gazı vs her bebekte olabileceği kadardı. Aşırı bir durumumuz olmadı hiç. Zaman ilerledi ek gıda uyku düzeni filan hep rahat geçişler yaşadık. Tabi ikinci bebeğin huyunu suyunu bilemeyiz, bebek işi piyango sonuçta.

Diğer taraftan oğlum 2,5 aylıkken işe geri döndüm. Bakıcı bakıyor oğluma. Aynı bakıcıyla devam ediyoruz. Şansıma çok iyi bir bakıcı denk geldi. Oğlum onu gördüğü zaman bacaklarına sarılıyor, yanaklarını öpüyor. O konuda da içim çok rahat.

21. haftanın içindeyim. Yavaş yavaş ağırlaşmaya başladım. Oğlumu yıkayamıyorum mesela. Ya da kucakta hoppidi hoppidi gezdirip oynatamıyorum. Ama yine de yemeği, altı üstü, başka oyunlardı derken ilgimi eksik etmiyorum. Memeden kesmedim hala. Bazen çok eziyetli gelse de hala emziriyorum. Memeye ihtiyacı var gibi geliyor çünkü.. ya da benim oğluma ihtiyacım var, o kısmı hala çözemedim :)

Eşim çok yardımcı bana. Gece kalktığı zaman oğlumu yatağından o alıp getirir mesela ben kucağıma almayayım diye. Ya da o yıkar, bazen o uyutur.. Çok yorgunsam o yedirir..

O yüzden ikinci çocuk benin gözümde büyümüyor hiç. Ama üçüncü dersen, benim de gözüm yemiyor. Çocuk varken gebelik o kadar da kolay değil.
 
Teşekkürler, canım senin tüyoları uyguladim. İşe yaradı, sonrasında oyun ile devam ettik... Köpükler havada uçtu falan... Cok keyifli idi :) aglamadi ya Cok şükür inşallah böyle devam eder :))


Rica ederim . Daha cok sevindim simdi
Bu miniklerin herseyleri oyun walla
Kopuklu halini dusundum de ne tatlidir eminim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…