- 28 Şubat 2010
- 736
- 1.331
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #55.761
Hadi ya bizimki daha oralara gelemedi demek ki :) beşik olayı çok tehlikeli ya ben bir kere tirmandigini görsem bir daha gözüme uyku girmez heralde.Maşallah size ne güzel rahatsın. Benim gittikçe zorlaşıyor canım. Nerede yaramazlık var oraya gidiyor pıtır pıtır. Dün beşikten kendisini atıyordu neredeyse tırmanmış zor yetiştim. Çekmecelere, tv ye dolap kapaklarına gidiyor hiç gözümü ayıramıyorum.
Aynen canım. Daha bırakıp tuvalete bile gitmem herhaldeHadi ya bizimki daha oralara gelemedi demek ki :) beşik olayı çok tehlikeli ya ben bir kere tirmandigini görsem bir daha gözüme uyku girmez heralde.
Allah bağışlasın oğlunuzu. Öğrendikleri bazı şeyleri zaman zaman yapmıyorlar. Çok üzerine düşmeyin bir süre sonra tekrar yapıyorlar. Birde erkek bebeklerde bazı motor becerileri daha geç gelişiyor kız bebeklere göre. Hiç kafanıza takmayın değişiyorlar hergünKizlar mrb.31 mayis dogumlu oglusum,onceden Anne baba dede aba day I vb..birkac buna benzer kelime soyluyordu.ama simdi Sadece dede 've baba cani isterse aba diyor.soyledigim herseyi anliyor sizce neden boyle oldu ki,fikri olan varmi
Senin kız kendisi minnoş zaten yerim ben onun minik ayaklarını. Canım kızınıza götür giydirip deneyerek al çok az büyük olması gerekiyor ya fazlası zarar.Bebeğinin minnacık ayakları olan var mı? Kızım 19 numara giyiyor altı tabanlı ayakkabılar da 20 ya da 21 den başlıyor kızıma tabanlı ayakkabı alamadım gerçi yürümeye de başlamadı ama başlayınca bileği saran bir ayakkabı almak istiyorum ama ayakları minicik
Süperfit marka ayakkabı alan oldu mu hiç? 20 numarası çok büyük olur mu acaba kızıma diye düşünüyorum
Bu süperfit ayakkabıları bu ara iyi indirimde özellikle mothercare ve flo da
Canım aynı sorun bizde de var.yatagin içinden dışarı tırmanma.Bir haftadır da dıştan içe doğru tırmanıp yatagin içine atlamaya çalışıyor.gecen gün bir baktım az kalmış içine düşmeye.Senin oğlusun GB benim kızım da yaramazlık peşinde sürekli.park yatak bizimki de büyük boyutlu olandan almistim uzun süre kullansın diye ama yüreğim ağzımda uyanirda içinden atlar diye.yakalazsam kesinlikle çıkıyor içinden.benim yatagimin ayak ucunda yatağı çbenim yatağın üstüne çıktı geçen gün.eger görmeseydim kesinlikle düşerdi.@biyologmerve canım yanlış hatırlamıyorsam yer yatağını sen kullanıyordun. Yaptırdın mı yoksa hazır mı aldın, iç yatağı nasıl, memnun musun? Çok soru sordum ama benim yaramaz park yatağa tırmanıyor da düşecek diye korkuyorum. Bende almayı düşünüyorum da detaylıbilgi alayım dedim
Superfit bakmadım hiç canım.benim kızların ayakları da minnacık:) ablasinin ilk adım ayakkabısı vardı yeni baya onu giyindiriyorum.19 numara biraz boşluk bile var.Bebeğinin minnacık ayakları olan var mı? Kızım 19 numara giyiyor altı tabanlı ayakkabılar da 20 ya da 21 den başlıyor kızıma tabanlı ayakkabı alamadım gerçi yürümeye de başlamadı ama başlayınca bileği saran bir ayakkabı almak istiyorum ama ayakları minicik
Süperfit marka ayakkabı alan oldu mu hiç? 20 numarası çok büyük olur mu acaba kızıma diye düşünüyorum
Bu süperfit ayakkabıları bu ara iyi indirimde özellikle mothercare ve flo da
cnm asıl zor zaman şimdi :) bizimki 2 aydır yürüyor ve evde artık girmediği yer kalmadı. dün eşimle salonda televizyona daldık maalesef ve Eymen nerede derken çok korktuk balkon kapısını açık bırakırım hep ama cam hiç açmam. bir gitsek balkona, saksının içindeki tüm toprak olduğu gibi küçük oturma odamda. koltuk, televizyon, sehpalar, halı, koltuğun altı inanamazsınızBebegim 1 haftadır yürüyor ve ben inanılmaz rahatladımBu hafta doğumdan beri geçirdiğim en rahat en kolay haftaydı. Bitti, her şey buraya kadarmış :) bütün zorluk bu kadarcikmis işte. Artık evde tuvalete gidebiliyorum (birlikte tabi ki), yemek yapabiliyorum, çamaşır yerleştiriyorum ortalığı toplayabiliyorum. O peşimde geziyor :)çok şükür allahima çooook mutluyum enn zor dönem tutunup kalkıp da yuruyemedigi zamanlar var ya işte o. Eğer o donemlerdeyseniz azıcık sabredin kızlar tünelin ucunda ışık var
Gözün aydın olsun:)Kızlar bu arada cumartesi oğlumun tahlillerini yaptırdık. Kan aldırmak korktuğum kadar zor olmadı neyse ki. Şimdide sonuçlar için aradım. Çok şükür herşey normal. Dvit ve demiri bırakıyoruz. Darısı hepinizin çocuklarının başına inş. Birdaha kontrol 6 ay sonra. Bayramdan sonrada göz muayenesine götüreceğim hiç yaptırmadı daha yaptıran var mı
maşallah bebeğine cnm biz geçen hafta yaptırdık. benm kucağımda kıpırdamadan durdu göz muayenesinde. ışıklara baktı durdu öyle. doktor acaip sesler de yaptı dikkatini çekti. maşallah hiç problem çıkmadı. kucağında tutarsın cnm bir problem çıkarmaz inşallah. biz ayrıca ortopedi bölümüne de gittik kemik gelişimi için. ayaklarına diz kapaklarına bacaklarına baktılar. hiç bir yamukluk vs yok Allah'a şükür. Yürümesine baktı. koşarak yürümesi gayet normal. sağ ayak net basıyor sol ayak biraz parmak ucunda hala. 10 aylıktan beri yürümesinden kaynaklı parmak ucu basmaları dedi. diğer ayakta 1 ay içinde net basacaktır dedi.Kızlar bu arada cumartesi oğlumun tahlillerini yaptırdık. Kan aldırmak korktuğum kadar zor olmadı neyse ki. Şimdide sonuçlar için aradım. Çok şükür herşey normal. Dvit ve demiri bırakıyoruz. Darısı hepinizin çocuklarının başına inş. Birdaha kontrol 6 ay sonra. Bayramdan sonrada göz muayenesine götüreceğim hiç yaptırmadı daha yaptıran var mı
:)) Allah'ım ya yaramaza bak çok tatlı.cnm asıl zor zaman şimdi :) bizimki 2 aydır yürüyor ve evde artık girmediği yer kalmadı. dün eşimle salonda televizyona daldık maalesef ve Eymen nerede derken çok korktuk balkon kapısını açık bırakırım hep ama cam hiç açmam. bir gitsek balkona, saksının içindeki tüm toprak olduğu gibi küçük oturma odamda. koltuk, televizyon, sehpalar, halı, koltuğun altı inanamazsınızbir de yemiş ağzı ve burnunun içi toprak dolu sadece 10 dakikacık boşladım ve mahvetmiş tüm odayı ellerini duvara sürmüş. gece 11'e kadar oda temizledik iftardan sonra. primasını atmayı öğrettik ve her şeyi çöp kovasına atıyor. eşimin telefonu çöpten çıktı. artık çöpü kontrol etmeden atamıyoruz. ayakkabıların altını yalarken yakaladık daha neler neler, kumandanın pilini çıkarmayı öğrendi kapağını açıp. her şeyin pillerini çıkartıyor. say say bitmiyor 2 aydır yapmadığı kalmadı. tuvaletin kapısı açıksa yandık. klozete elini sokuyor. yapma dedikçe yapıyor.
cnm kan tahlili yaptırdık geçen hafta bizzat sordum ne durumda diye. ben hiç kan ilacı da vermedim 4. ayından beri pekmez içiriyoruz. sonuçları temiz çıktı. kansızlık hiç yok. genetik olabilir dedi ve eşim bana baktı. ben de hep toprak yerdim. 7/24 havuç yiyorum sırf toprak kokusu aldığım için. sürekli durmadan havuç var elimde.:)) Allah'ım ya yaramaza bak çok tatlı.
Bu soylediklerinin tipkisinin aynısından bizde de var:)) çöpçü diyoruz ona:)kaldırıyorum cop kovasini mecbur.icine birşeyler atıyor gidip açıp açıp bakıyor.tuvalet en sevdiği yer.koltuga hop çıkıyor ordan koltuğun koluna ordan konsolları üstüne.
Allah yardımcımız olsun.bu zamanlari zor oluyor.
Bu arada demir eksikliği olabilir mı acaba? Benim kızda çıktı eksiklik.herseyi yalama,yeme vs var.senin ki ayakkabı yalıyor, toprak yemesi varya ondan dedim.
cnm kan tahlili yaptırdık geçen hafta bizzat sordum ne durumda diye. ben hiç kan ilacı da vermedim 4. ayından beri pekmez içiriyoruz. sonuçları temiz çıktı. kansızlık hiç yok. genetik olabilir dedi ve eşim bana baktı. ben de hep toprak yerdim. 7/24 havuç yiyorum sırf toprak kokusu aldığım için. sürekli durmadan havuç var elimde.
Bir çözüm bulmak lazım canımCanım aynı sorun bizde de var.yatagin içinden dışarı tırmanma.Bir haftadır da dıştan içe doğru tırmanıp yatagin içine atlamaya çalışıyor.gecen gün bir baktım az kalmış içine düşmeye.Senin oğlusun GB benim kızım da yaramazlık peşinde sürekli.park yatak bizimki de büyük boyutlu olandan almistim uzun süre kullansın diye ama yüreğim ağzımda uyanirda içinden atlar diye.yakalazsam kesinlikle çıkıyor içinden.benim yatagimin ayak ucunda yatağı çbenim yatağın üstüne çıktı geçen gün.eger görmeseydim kesinlikle düşerdi.
Ne yapacağımı şaşırdım yaniAblasının yatağı yer yatağı gibi parmaklıklarini çıkarttım .Bir tane de bu kızıma öyle lazimda .Ablasının odası küçük başka yatak sığmıyor.yatak odama da olmaz küçük.Ne yapsam bilemiyorum
cnm asıl zor zaman şimdi :) bizimki 2 aydır yürüyor ve evde artık girmediği yer kalmadı. dün eşimle salonda televizyona daldık maalesef ve Eymen nerede derken çok korktuk balkon kapısını açık bırakırım hep ama cam hiç açmam. bir gitsek balkona, saksının içindeki tüm toprak olduğu gibi küçük oturma odamda. koltuk, televizyon, sehpalar, halı, koltuğun altı inanamazsınızbir de yemiş ağzı ve burnunun içi toprak dolu sadece 10 dakikacık boşladım ve mahvetmiş tüm odayı ellerini duvara sürmüş. gece 11'e kadar oda temizledik iftardan sonra. primasını atmayı öğrettik ve her şeyi çöp kovasına atıyor. eşimin telefonu çöpten çıktı. artık çöpü kontrol etmeden atamıyoruz. ayakkabıların altını yalarken yakaladık daha neler neler, kumandanın pilini çıkarmayı öğrendi kapağını açıp. her şeyin pillerini çıkartıyor. say say bitmiyor 2 aydır yapmadığı kalmadı. tuvaletin kapısı açıksa yandık. klozete elini sokuyor. yapma dedikçe yapıyor.
Sizede maşallah canım. İnşallah durur sakin sakin de yapılır güzelce muayenesi. Ortopedi çocuk için özel mi yoksa normal ortopedi mi canım?maşallah bebeğine cnm biz geçen hafta yaptırdık. benm kucağımda kıpırdamadan durdu göz muayenesinde. ışıklara baktı durdu öyle. doktor acaip sesler de yaptı dikkatini çekti. maşallah hiç problem çıkmadı. kucağında tutarsın cnm bir problem çıkarmaz inşallah. biz ayrıca ortopedi bölümüne de gittik kemik gelişimi için. ayaklarına diz kapaklarına bacaklarına baktılar. hiç bir yamukluk vs yok Allah'a şükür. Yürümesine baktı. koşarak yürümesi gayet normal. sağ ayak net basıyor sol ayak biraz parmak ucunda hala. 10 aylıktan beri yürümesinden kaynaklı parmak ucu basmaları dedi. diğer ayakta 1 ay içinde net basacaktır dedi.
kan ilacı hiç kullanmadık hep pekmez ile devam ettik kansızlık olmadı. Dvit'e biraz daha devam bıngıldak kapanmamış 3 ay kullanın sonra bırakın dedi.
Düzelir inşallah canım. Gözlüğü taktı ya iyileşecek inşallah.Gözün aydın olsun:)
Benim kızıma da yapıldı tahliller.serum takılmıştı ya o zaman.demir eksik çıktı maalesef.Kan şurubu kullanacağız.duzelir umarım.
Malum benim kızim gözlük kullanıyor.goz muayenesi oldu yani.Zor bir muayene olmaz canım sizinki.damla damlatılarak yapılan muayene zor oluyor ölçüm filan yapılırken,damla damlatirken... inşallah bir sorun çıkmaz.