2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Ben başladım sabahları mamasını su yerine sütle yapıyorum.zaten formül süt hiç icmedi. Dedigin kadar ancak oluyor yarım bardak kadar.Dün de 6-12 aylık bebekler için ilk adım sütü diye bir süt gördüm markette pınar'ın ondan aldım bu sabah ondan verdim. Şimdilik bir yan etki farketmedim.artik böyle böyle alıştırmak istiyorum . İlerleyen zamanlarda gece yatmadan bir bardak ballı süt içsin istiyorum.
Dr .da tavsiye etmiş madem bence baslamalisin canım.uc gün kuralını uygularsin denersin alerjik bir durum varmı diye.

Canım çıplak ayakla dediğim corapla gezdiriyorum ben.evet ciplak ayak bir zaman sonra üşüyor ayaklari.

kız çok güldüm okurken.. etrafın kirlenmesi bişey değil de kendilerine zarar vermeseler insan ondan korkuyor.

seda222008 M miumao Benimki de iki aydır yumurta beyazıni yiyor. İlk başta 3 gün kuralı uyguladim. Sorun olmayınca tamamını verdim. İlk zamanlar baya ilgi duydu şuanda bazen tamamını yiyor bazen yarısını.

İnek sütü meselesi de sütüm olduğu surece vermicegim ben. Kansızlık yapıyor acelesi yok bence. Yoğurdu bol yediriyorum zaten. Onun dışında krep içinde veriyorum bi sorun olmadı şükür.

Çok sevdiği bişeyle denesen? Meyvelerden falan öyle bayılarak yediğı varsa muz şeftali gibi onları kendi ağzına götürmeye daha meyilli olur. Sonra yavaş yavaş öğünlerini de kendi yemeye heveslenir inşallah.

Olsun canım ayran icer,peynir yer onlardan alır kalsiyum.ilerde duzelmeyecek bir şeymiş rahatsızlığı nedir cimcimenin.

Evet canım zaten doktor da öyle sesi peynir yoğurt ile devam edin diye

Yani rahatsızlığı gaz sıkışması kabızlık filan o kadar çok sıkışıyor ki gaz çiş yapmıyor mesela ilginç kusuyor sıkışmadan dolayı kabızlık zaten başa bela

canım bizde bir iki hafta kadar sürekli elimizden tutarak oda oda gezdik şimdi kendisi istediği yere gidiyor elimizi bıraktığında hep arkasında hali hazırda düşerse tutalım diye gezdik bi hafta çok şükür çok düşmesi olmadı sert bi şekilde otururdu genellikle

Canım o zaman havucu çiğ ver rendeleyebilirsin mesela kendisi yiyor nasıl olsa. Pişmiş havuç kabız yaparmış.
Birde zeytin yağını dene mutlaka pırt pırt gaz çıkarttırıyor

Canım o zaman havucu çiğ ver rendeleyebilirsin mesela kendisi yiyor nasıl olsa. Pişmiş havuç kabız yaparmış.
Birde zeytin yağını dene mutlaka pırt pırt gaz çıkarttırıyor

Sağol canım şimdilerde sab simplex kullanıyorum tekrar kızıma ilk aylarda da kullanmıştım o kesmişti kolik sancısını şimdi tekrar aklıma geldi yine aldık yine faydalı oldu. Ya bu sıkışma nasıl bir şeydir evde feryat figan ağlayan bir çocuk düşün uykusundan birden çığlık çığlığa uyanıyor geçmiyor da öyle çabucak. Sabah 4 gibi 5 gibi başlıyor feryat figan biniyoruz arabaya geziyoruz 1-2 saat masajlar yapa yapa anca düzeliyor. Her günümüz böyle nerdeyse. Baba kucağına gitmiyor rahatsız olduğu zaman asla kucağımdan inmez. Karnım da büyüdü biraz zor taşıyorum. :) Doğduğundan beri gaz sancısı problemi oldu işte 1 yaşını doldurdu kızım Hale'n daha bitmedi. Rabbim dermansız dert vermesin de. :) içimi döktüm ben de :)

Aslında sıkıntı şu en sevdiği meyve elma sepetin içinden alıp ısırıp ısırıp atıyodu sağa sola olduğu gibi kabuklu kabuklu ama önüne koyduğumda ilgilenmedi. Bi erişteyle ilgilendi ilk yediğinde ondan sonra onu da yerlere attı hep

Huzursuz oldukları zaman anneden ayrılmıyorlar canım hamile olduğun için zor olur tabi.
Bizimkinde kolik 4 ay sürdü gaz damlalarıda işe yaramadı, sanki daha çok kıvrandırıyordu verdiğim zaman. Sonra damlaları kestim ayaklarının altına sıcak su torbası koydum daha doğrusu ılık su, gece kalkıp değiştirdim falan öyle rahata erdik canım sende dene istersen

Deneyeyim canım ne zaman sancı çekse zaten hemen ayaklarını karnını ısıtmaya çalışıyorum

Oğlun yürüyordu di mi? Kızım elinden tutturup evin içinde yürüyor sürekli istiyor eskiden zorlardım kalkmazdı otururdu hemen şimdi oturtmaya çalışıyorum oturmuyor bu artık yürümeye başlayacak olması göstergesi mi?

Ama elini bırakınca hiç duramıyor hemen popo üstü düşüyor 1 sn bile durmuyor

Canim gaz konusunda rezene cayini tek gecerlim. Biz de simplex kullanmistik ufakken, ne zaman biraktik hatirlamiyorim ama her gun mutlaka rezene icer bizim ufaklik. Pitir pitir attiriyor ondan sonra gazlari.
Siddetle tavsiye ederim.

Evet canım yürüme belirtisi inşallah. Elini o bırakana kadar bırakma çok düşerse korkar yürümez bu seferde.
Koltuğa dayanmasını sağla yakın mesafe kollarını aç karşısına geç cesareti gelince bırakıp sana gelir o. Öyle öyle birgün bir bakmışsın yürümüş.

Zaten öyle alışır ki. O attikca sen önüne koymalisin. Ama ye ye diyerek değil, sadece elma bebeğim bunu yiyebilirsin de ve önüne koy. Zaten bir buçuk yaşında kadar bi şeyleri atmayı severler bebekler. Atarlar sonra peşinden bakarlar. Geri gelmemesi iyi değildir. Attığı nesneyi yiyeceği her neyse önüne koymaliyiz ki bebek beni bırakıp gitti, geri gelmedi demesin. Böylece anne dışındaki şeylerle de güvenli ilişki başlar. Bebekler cansız objelere de canliymis gibi davranir. Bu dönem olumsuz geçerse duygusal olarak zayıf bir ruh durumunun zemini atılır.

Canım kaşığı birlikte tutarak pratik yapın. İkimiz birlikte yiyin. Bi kaşık ona bi kaşık sana. Emin ol bir haftada öğrenir.

cnm biz geçtiğimiz hafta gittik kontrole yarın 1 yaşında oluyoruz. Doktorum başlayabilirsin süte korkma dedi. güvendiğin yer varsa açık süt, oradan alabilir veya 1 yaş sütlerini verebilirsin dedi. (1 yaş sütü ile başladık pipetli 200 ml sütü bir kerede içti, bir kutu sabah bir kutu akşam yatarken içiyor, gece zaten 4 aydır beslenmemiz yok. ) lıkır lıkır içiyor daha versem içecek. günde 3 kere içebilir ara öğünlerde de dedi. ben sabah akşam veriyorum. mamayı kestim tamamen. bir kutu var elimde mama muhallebi yaparak bitireceğim onu da. 2 yaşına kadar 1 yaş sütünü verebilir veya normal günlük süte de başlayabilirsin. hiç bir problem olmaz dedi.

bizim ki bir aydır beyazı yiyor. yumurta delisi ben hiç sevmem yumurta zor yiyorum beyazını. babası 10 yumurta gömüyor spordan dolayı. oğluma da versen heralde 4 tane yer gibi. yetmiyor bir yumurta. bitince yumurta kabına vuruyor eliyle niye bitti diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…