- 24 Aralık 2015
- 531
- 472
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #55.801
Ben başladım sabahları mamasını su yerine sütle yapıyorum.zaten formül süt hiç icmedi. Dedigin kadar ancak oluyor yarım bardak kadar.Dün de 6-12 aylık bebekler için ilk adım sütü diye bir süt gördüm markette pınar'ın ondan aldım bu sabah ondan verdim. Şimdilik bir yan etki farketmedim.artik böyle böyle alıştırmak istiyorum . İlerleyen zamanlarda gece yatmadan bir bardak ballı süt içsin istiyorum.Kızlar inek sütü vermeye başlayan var mı? Tepkileri nasıl bebişlerin? Doktorumuz yarım çay bardağı başlayıp yavaş yavaş artırmamızı söyledi. Birkaç ay sonra mama ile yer değiştirip mamayı bırakın tamamen dedi. Sizlerin bu konudaki fikirlerinizi merak ettim. Nasıl ilerlesek ki
Canım çıplak ayakla dediğim corapla gezdiriyorum ben.evet ciplak ayak bir zaman sonra üşüyor ayaklari.Ya patik gibi de değil ama tabanı sert değil bu aralar ayakkabı bakıyorum zaten belki yürümesine faydalı olur
Evde de çıplak ayakla buz gibi oluyor biz de slipstop ile yürütüyoruz artık yürüsün diye elinden tutup yürütmeye çalışıyoruz hep :)
cnm asıl zor zaman şimdi :) bizimki 2 aydır yürüyor ve evde artık girmediği yer kalmadı. dün eşimle salonda televizyona daldık maalesef ve Eymen nerede derken çok korktuk balkon kapısını açık bırakırım hep ama cam hiç açmam. bir gitsek balkona, saksının içindeki tüm toprak olduğu gibi küçük oturma odamda. koltuk, televizyon, sehpalar, halı, koltuğun altı inanamazsınızbir de yemiş ağzı ve burnunun içi toprak dolu sadece 10 dakikacık boşladım ve mahvetmiş tüm odayı ellerini duvara sürmüş. gece 11'e kadar oda temizledik iftardan sonra. primasını atmayı öğrettik ve her şeyi çöp kovasına atıyor. eşimin telefonu çöpten çıktı. artık çöpü kontrol etmeden atamıyoruz. ayakkabıların altını yalarken yakaladık daha neler neler, kumandanın pilini çıkarmayı öğrendi kapağını açıp. her şeyin pillerini çıkartıyor. say say bitmiyor 2 aydır yapmadığı kalmadı. tuvaletin kapısı açıksa yandık. klozete elini sokuyor. yapma dedikçe yapıyor.
Benim kızım inek sütü içmeyecek bağırsakları sorunlu olduğu için
Canım çıplak ayakla dediğim corapla gezdiriyorum ben.evet ciplak ayak bir zaman sonra üşüyor ayaklari.
Çok sevdiği bişeyle denesen? Meyvelerden falan öyle bayılarak yediğı varsa muz şeftali gibi onları kendi ağzına götürmeye daha meyilli olur. Sonra yavaş yavaş öğünlerini de kendi yemeye heveslenir inşallah.6 aydır oğluma ben yemek yediriyorum. Kendi kendine yemesi için hiç müsade etmedim. Havaların soğukluğunu bahane bilip. Kendimce de haklıyım ev de kalorifer olmasına rağmen 2 odanın petekleri yeterli çalışmadığı ve pencere kenarlarından çok soğuk geldiği için ayrıca belirli saatlerde yakabildiğimiz için(belediyemiz tarafından yasak saatler var aşırı hava kirliliği oluyor)
Duşa sokamayacağım için havaların ısınmasını bekledim. E benim bebe de geldi 1 yaşına 2-3 haftadır yiyebileceği şeyleri önüne koyuyorum bekliyorum yemesini.
Yok insan bi mıncıklar bi eller bi yokşar bi nesin sen yahu bu kadın ne amaçla bunu buraya koydu acep filan der. Yok bazı şeylerin yüzüne bakmıyor bazı şeyleri mıncıklayıp yere atıyor. İlk erişte verdim yedi hatta avuçlaya avuçlaya yedi. Peynirde öyle ama birkaç gündür hayatta ağzına götürmüyor (yemekleri) başka bişey olsa bin kere lemirmişti.
Var mı venim gibi olan ve çözümü olan
Olsun canım ayran icer,peynir yer onlardan alır kalsiyum.ilerde duzelmeyecek bir şeymiş rahatsızlığı nedir cimcimenin.
canım bizde bir iki hafta kadar sürekli elimizden tutarak oda oda gezdik şimdi kendisi istediği yere gidiyor elimizi bıraktığında hep arkasında hali hazırda düşerse tutalım diye gezdik bi hafta çok şükür çok düşmesi olmadı sert bi şekilde otururdu genellikleKızlar ya benim kızım yurume denemeleri yaparken dusuyor. Şimdiye kadar 5-6 defa düştü. Çok korkuyorum bi şey olacak diye. Bebekleri yürüyen anneler sizinkiler de dusuyor muydu?
Bu aradaseda222008 senin bebeğin gibi benimki de parmağından tutunarak yürüyor bir haftadır. Bakalım ne zaman parmagimi bırakacak :)
Canım o zaman havucu çiğ ver rendeleyebilirsin mesela kendisi yiyor nasıl olsa. Pişmiş havuç kabız yaparmış.Evet canım zaten doktor da öyle sesi peynir yoğurt ile devam edin diye
Yani rahatsızlığı gaz sıkışması kabızlık filan o kadar çok sıkışıyor ki gaz çiş yapmıyor mesela ilginç kusuyor sıkışmadan dolayı kabızlık zaten başa bela
Canım o zaman havucu çiğ ver rendeleyebilirsin mesela kendisi yiyor nasıl olsa. Pişmiş havuç kabız yaparmış.
Birde zeytin yağını dene mutlaka pırt pırt gaz çıkarttırıyor
Çok sevdiği bişeyle denesen? Meyvelerden falan öyle bayılarak yediğı varsa muz şeftali gibi onları kendi ağzına götürmeye daha meyilli olur. Sonra yavaş yavaş öğünlerini de kendi yemeye heveslenir inşallah.
Huzursuz oldukları zaman anneden ayrılmıyorlar canım hamile olduğun için zor olur tabi.Sağol canım şimdilerde sab simplex kullanıyorum tekrar kızıma ilk aylarda da kullanmıştım o kesmişti kolik sancısını şimdi tekrar aklıma geldi yine aldık yine faydalı oldu. Ya bu sıkışma nasıl bir şeydir evde feryat figan ağlayan bir çocuk düşün uykusundan birden çığlık çığlığa uyanıyor geçmiyor da öyle çabucak. Sabah 4 gibi 5 gibi başlıyor feryat figan biniyoruz arabaya geziyoruz 1-2 saat masajlar yapa yapa anca düzeliyor. Her günümüz böyle nerdeyse. Baba kucağına gitmiyor rahatsız olduğu zaman asla kucağımdan inmez. Karnım da büyüdü biraz zor taşıyorum. :) Doğduğundan beri gaz sancısı problemi oldu işte 1 yaşını doldurdu kızım Hale'n daha bitmedi. Rabbim dermansız dert vermesin de. :) içimi döktüm ben de :)
Huzursuz oldukları zaman anneden ayrılmıyorlar canım hamile olduğun için zor olur tabi.
Bizimkinde kolik 4 ay sürdü gaz damlalarıda işe yaramadı, sanki daha çok kıvrandırıyordu verdiğim zaman. Sonra damlaları kestim ayaklarının altına sıcak su torbası koydum daha doğrusu ılık su, gece kalkıp değiştirdim falan öyle rahata erdik canım sende dene istersen
Canim gaz konusunda rezene cayini tek gecerlim. Biz de simplex kullanmistik ufakken, ne zaman biraktik hatirlamiyorim ama her gun mutlaka rezene icer bizim ufaklik. Pitir pitir attiriyor ondan sonra gazlari.Sağol canım şimdilerde sab simplex kullanıyorum tekrar kızıma ilk aylarda da kullanmıştım o kesmişti kolik sancısını şimdi tekrar aklıma geldi yine aldık yine faydalı oldu. Ya bu sıkışma nasıl bir şeydir evde feryat figan ağlayan bir çocuk düşün uykusundan birden çığlık çığlığa uyanıyor geçmiyor da öyle çabucak. Sabah 4 gibi 5 gibi başlıyor feryat figan biniyoruz arabaya geziyoruz 1-2 saat masajlar yapa yapa anca düzeliyor. Her günümüz böyle nerdeyse. Baba kucağına gitmiyor rahatsız olduğu zaman asla kucağımdan inmez. Karnım da büyüdü biraz zor taşıyorum. :) Doğduğundan beri gaz sancısı problemi oldu işte 1 yaşını doldurdu kızım Hale'n daha bitmedi. Rabbim dermansız dert vermesin de. :) içimi döktüm ben de :)
Evet canım yürüme belirtisi inşallah. Elini o bırakana kadar bırakma çok düşerse korkar yürümez bu seferde.Deneyeyim canım ne zaman sancı çekse zaten hemen ayaklarını karnını ısıtmaya çalışıyorum
Oğlun yürüyordu di mi? Kızım elinden tutturup evin içinde yürüyor sürekli istiyor eskiden zorlardım kalkmazdı otururdu hemen şimdi oturtmaya çalışıyorum oturmuyor bu artık yürümeye başlayacak olması göstergesi mi?
Ama elini bırakınca hiç duramıyor hemen popo üstü düşüyor 1 sn bile durmuyor
Sağol canım şimdilerde sab simplex kullanıyorum tekrar kızıma ilk aylarda da kullanmıştım o kesmişti kolik sancısını şimdi tekrar aklıma geldi yine aldık yine faydalı oldu. Ya bu sıkışma nasıl bir şeydir evde feryat figan ağlayan bir çocuk düşün uykusundan birden çığlık çığlığa uyanıyor geçmiyor da öyle çabucak. Sabah 4 gibi 5 gibi başlıyor feryat figan biniyoruz arabaya geziyoruz 1-2 saat masajlar yapa yapa anca düzeliyor. Her günümüz böyle nerdeyse. Baba kucağına gitmiyor rahatsız olduğu zaman asla kucağımdan inmez. Karnım da büyüdü biraz zor taşıyorum. :) Doğduğundan beri gaz sancısı problemi oldu işte 1 yaşını doldurdu kızım Hale'n daha bitmedi. Rabbim dermansız dert vermesin de. :) içimi döktüm ben de :)[/QUOT
Gaz sancısınin hala devam etmesi çok kötü canım ya üzüldüm sizin için.gercekten zor bir durum.Benim kızım ishal oldu ya geçenlerde sanırım karnı ağrıyordu birde.aman Allah'ım nasıl çırpınan cirpina aglamaydi o öyle.İnsan çaresiz kalıyor ;(
Bio gaia diye bağırsak,sindirim düzenleyici bir gaz damlası var .Ben Yenidoğan döneminde gaz sancısı için onu kullanmıştım.Burda da bir arkadaş kullanıyordu.cok iyi damla.istersen Eczacıbaşı bir danış .Sap dan daha iyi gelmişti.kakasını yapmasına faydası olmustu.
Zaten öyle alışır ki. O attikca sen önüne koymalisin. Ama ye ye diyerek değil, sadece elma bebeğim bunu yiyebilirsin de ve önüne koy. Zaten bir buçuk yaşında kadar bi şeyleri atmayı severler bebekler. Atarlar sonra peşinden bakarlar. Geri gelmemesi iyi değildir. Attığı nesneyi yiyeceği her neyse önüne koymaliyiz ki bebek beni bırakıp gitti, geri gelmedi demesin. Böylece anne dışındaki şeylerle de güvenli ilişki başlar. Bebekler cansız objelere de canliymis gibi davranir. Bu dönem olumsuz geçerse duygusal olarak zayıf bir ruh durumunun zemini atılır.Aslında sıkıntı şu en sevdiği meyve elma sepetin içinden alıp ısırıp ısırıp atıyodu sağa sola olduğu gibi kabuklu kabuklu ama önüne koyduğumda ilgilenmedi. Bi erişteyle ilgilendi ilk yediğinde ondan sonra onu da yerlere attı hep
cnm biz geçtiğimiz hafta gittik kontrole yarın 1 yaşında oluyoruz. Doktorum başlayabilirsin süte korkma dedi. güvendiğin yer varsa açık süt, oradan alabilir veya 1 yaş sütlerini verebilirsin dedi. (1 yaş sütü ile başladık pipetli 200 ml sütü bir kerede içti, bir kutu sabah bir kutu akşam yatarken içiyor, gece zaten 4 aydır beslenmemiz yok. ) lıkır lıkır içiyor daha versem içecek. günde 3 kere içebilir ara öğünlerde de dedi. ben sabah akşam veriyorum. mamayı kestim tamamen. bir kutu var elimde mama muhallebi yaparak bitireceğim onu da. 2 yaşına kadar 1 yaş sütünü verebilir veya normal günlük süte de başlayabilirsin. hiç bir problem olmaz dedi.Kızlar inek sütü vermeye başlayan var mı? Tepkileri nasıl bebişlerin? Doktorumuz yarım çay bardağı başlayıp yavaş yavaş artırmamızı söyledi. Birkaç ay sonra mama ile yer değiştirip mamayı bırakın tamamen dedi. Sizlerin bu konudaki fikirlerinizi merak ettim. Nasıl ilerlesek ki
bizim ki bir aydır beyazı yiyor. yumurta delisi ben hiç sevmem yumurta zor yiyorum beyazını. babası 10 yumurta gömüyor spordan dolayı. oğluma da versen heralde 4 tane yer gibi. yetmiyor bir yumurta. bitince yumurta kabına vuruyor eliyle niye bitti diye.Valla canım bizim kontrolümüz 10 gün sonra. Ben de o zaman soracağım bu inek sütü meselesini. Ondan sonra yavaş yavaş gündüz anne sütünü kesip, inek sütü-mama karışık gitmeyi planlıyorum. Sonrasında mamayı tamamen kesmek istiyorum. Akşamları emsin istediği kadar :) Zaten bir lokmacık sütüm kaldı.
Ben ufaktan yumurta beyazı vermeye başladım. Tadım mahiyetinde. Alerjik bir durum olmadı çok şükür.