2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Bebeğinin minnacık ayakları olan var mı? Kızım 19 numara giyiyor altı tabanlı ayakkabılar da 20 ya da 21 den başlıyor kızıma tabanlı ayakkabı alamadım gerçi yürümeye de başlamadı ama başlayınca bileği saran bir ayakkabı almak istiyorum ama ayakları minicik:KK45:

Süperfit marka ayakkabı alan oldu mu hiç? 20 numarası çok büyük olur mu acaba kızıma diye düşünüyorum

Bu süperfit ayakkabıları bu ara iyi indirimde özellikle mothercare ve flo da
Canim bizim minik adam cusse olarak tam bir dana, ama ayaklar 20 numara :)))) bugun ilk kez adim atmis ellerini birakip park yatakta, iki adimdan sonra korkup dusmus :)
Ben de bilekli ayakkabi aldim pancodan, ama henuz giydirmedim.

cnm asıl zor zaman şimdi :) bizimki 2 aydır yürüyor ve evde artık girmediği yer kalmadı. dün eşimle salonda televizyona daldık maalesef ve Eymen nerede derken çok korktuk balkon kapısını açık bırakırım hep ama cam hiç açmam. bir gitsek balkona, saksının içindeki tüm toprak olduğu gibi küçük oturma odamda. koltuk, televizyon, sehpalar, halı, koltuğun altı inanamazsınız :KK43: bir de yemiş ağzı ve burnunun içi toprak dolu sadece 10 dakikacık boşladım ve mahvetmiş tüm odayı ellerini duvara sürmüş. gece 11'e kadar oda temizledik iftardan sonra. primasını atmayı öğrettik ve her şeyi çöp kovasına atıyor. eşimin telefonu çöpten çıktı. artık çöpü kontrol etmeden atamıyoruz. ayakkabıların altını yalarken yakaladık daha neler neler, kumandanın pilini çıkarmayı öğrendi kapağını açıp. her şeyin pillerini çıkartıyor. say say bitmiyor 2 aydır yapmadığı kalmadı. tuvaletin kapısı açıksa yandık. klozete elini sokuyor. yapma dedikçe yapıyor.
Okuyunca sesli bir sekilde abbooovvvv nidasi cikti agzimdan :))))) ben de bugun ilk kez adim atmis diye seviniyordum.. :)

Senin kız kendisi minnoş zaten yerim ben onun minik ayaklarını. Canım kızınıza götür giydirip deneyerek al çok az büyük olması gerekiyor ya fazlası zarar.
Süperfit incelemenin hiç. İlk adım ayakkabısı mı onlar anatomik olanlardan yoksa ilk adımdan sonra giydiklerinden mi? Bende bir tane daha almayı düşünüyorum da zaten ne zamana kadar ilk adım alacağız onuda bilmiyorum unuttum doktora sormayı

Bu ayakkabı işi iyice zaten kafaları karıştırıyor her markanın ilk adım ayakkabısı adı altında ayakkabıları birbirinden farklı oluyor

Bu süperfit i instagram da görmüştüm çok sağlıklıymış filan benim götürüp deneme imkanım yok küçük bir yerdeyiz buralarda satılmıyor malesef internetten almak gerek işte

Çocuğun baş parmağı ile auyakkabu ucu arasında 1.5 cm olmalıymış ki mantıklı biz kendimize bakarsak bizde de öyle oluyor o 1.5 cm pay yütrürken kayboluyor

Kızlar bu arada cumartesi oğlumun tahlillerini yaptırdık. Kan aldırmak korktuğum kadar zor olmadı neyse ki. Şimdide sonuçlar için aradım. Çok şükür herşey normal. Dvit ve demiri bırakıyoruz. Darısı hepinizin çocuklarının başına inş. Birdaha kontrol 6 ay sonra. Bayramdan sonrada göz muayenesine götüreceğim hiç yaptırmadı daha yaptıran var mı

Gözün aydın :)

Ben hiç Demir kullanmadım çocuğuma hiç gerek olmadı vitamine de wellcare d vitamini olarak devam ediyorum doktor 2 yaşa kadar dedi bizde hatta ömür boyu kullanılabilirmiş

Göz muayenesi de aklımda henüz hiç götürmedim

cnm asıl zor zaman şimdi :) bizimki 2 aydır yürüyor ve evde artık girmediği yer kalmadı. dün eşimle salonda televizyona daldık maalesef ve Eymen nerede derken çok korktuk balkon kapısını açık bırakırım hep ama cam hiç açmam. bir gitsek balkona, saksının içindeki tüm toprak olduğu gibi küçük oturma odamda. koltuk, televizyon, sehpalar, halı, koltuğun altı inanamazsınız :KK43: bir de yemiş ağzı ve burnunun içi toprak dolu sadece 10 dakikacık boşladım ve mahvetmiş tüm odayı ellerini duvara sürmüş. gece 11'e kadar oda temizledik iftardan sonra. primasını atmayı öğrettik ve her şeyi çöp kovasına atıyor. eşimin telefonu çöpten çıktı. artık çöpü kontrol etmeden atamıyoruz. ayakkabıların altını yalarken yakaladık daha neler neler, kumandanın pilini çıkarmayı öğrendi kapağını açıp. her şeyin pillerini çıkartıyor. say say bitmiyor 2 aydır yapmadığı kalmadı. tuvaletin kapısı açıksa yandık. klozete elini sokuyor. yapma dedikçe yapıyor.

Ay inanmıyorum ben şok:rolleyes:

Benim cimcime de Hale'n daha 19 giyiyor Adidas ın ilk adım ayakkabısı altı bez gibi ilk adım ayakkabıları öyle mi oluyor ?
Canım ben 9 aylık falan olunca onlardan giydirdim. Şuanda sanki onun için biraz büyüdüler. Viccodan bakabilirsin, orda 19 numara ilk adımlarda çok çeşit var. Benim kız 21 numara giydiği için çok seçeneğimiz yoktu ama Allah tan beğendim var olan modeli.

Kızım ayakkabıyi geçen hafta evde giydi. Bugün dışarıda gayet güzel yürüdü. Bu arada kızlar benim güzel gözlü kızım, hafta sonu tutunmadan evin içinde turlamaya başladı maşallah. Sanırım bir haftaya özgürce yurur artık :) Dediğiniz gibi nerde yaramazlık orda benim fıstık... tek bırakmak olmuyor artık! Ama büyüdükçe cook tatlı oluyor :)

Yaşımıza da 10 gün kaldı. Anı mahiyetinde minik bir kutlama yapacağız babası ile. Varlığı her gün daha da hayatıma anlam katıyor; o yokken meğer tuzsuz yemek yiyormuşum ❤

Bir çözüm bulmak lazım canım
Yer yatağı şart. Gerekirse bazı eşyaların yerini değiştirebilirsin. Kızının odasından gardırop, konsol falan çıkartabilirsen yer bulup küçüğün yatağınada yer açabilirsin belki.
Benim beşikte yatağın kenarında çok sıkıntı boş bir oda var ama günışığı almıyor gerekirse oturma odasını boşaltıp oğluma yer yataklı oda yapacağım.
Evet en iyisi çok alçak bir yatak.maalesef dolabı koymaya başka yer yok.benim odalar çok küçük.olmadi ufak bir yer yatağı tarzında bir yatak yaptırıp koyacam yine de ablasının odasına.aay bu sefer de onları aynı odada yalnız birakamiyorum.abla sabah uyanıp belki birzarar verebilir diye.:)) İki bilinmeyenli denklem gibiuiz yaa:)))

Benim cimcime de Hale'n daha 19 giyiyor Adidas ın ilk adım ayakkabısı altı bez gibi ilk adım ayakkabıları öyle mi oluyor ?
Altı bez gibi olanlar patik gibi hani onları diyorsun dimi?(yurumeye başlayınca ggiyindirmeye başladım .Daha once İgiyindirmedim.evde hep çıplak ayakla geziyor.surekli yürüyor öyle) öyle değil.esnek ve çok sert olmayan,bileği kavrayan, ortopedik olmayan ayakkabilar ilk adım ayakkabısı.aslinda polarisde de var oradan da bakabilirsin.

Canım ben 9 aylık falan olunca onlardan giydirdim. Şuanda sanki onun için biraz büyüdüler. Viccodan bakabilirsin, orda 19 numara ilk adımlarda çok çeşit var. Benim kız 21 numara giydiği için çok seçeneğimiz yoktu ama Allah tan beğendim var olan modeli.

Kızım ayakkabıyi geçen hafta evde giydi. Bugün dışarıda gayet güzel yürüdü. Bu arada kızlar benim güzel gözlü kızım, hafta sonu tutunmadan evin içinde turlamaya başladı maşallah. Sanırım bir haftaya özgürce yurur artık :) Dediğiniz gibi nerde yaramazlık orda benim fıstık... tek bırakmak olmuyor artık! Ama büyüdükçe cook tatlı oluyor :)

Yaşımıza da 10 gün kaldı. Anı mahiyetinde minik bir kutlama yapacağız babası ile. Varlığı her gün daha da hayatıma anlam katıyor; o yokken meğer tuzsuz yemek yiyormuşum ❤
Maşallah kızına bak yürüdü yaşına girmeden.

:KK66: ay canım güldüm ama nasıl aklına getiriyor bukadar yaramazlığı. Kafası başka çalışıyor bu yaramazların. Kıyamam sana çok abartmış kuzu. Ben takmıyorum artıkönlemleri artırmaya bakıyorum. Sağlıkları yerinde olsun, kendilerine bir zarar gelmesinde azıcık yaramazlık yapsınlar ne olacak ki:)
Evet herşeyin başı sağlık cnm. Rabbim yavrularımızı korusun.

Sizede maşallah canım. İnşallah durur sakin sakin de yapılır güzelce muayenesi. Ortopedi çocuk için özel mi yoksa normal ortopedi mi canım?
Özel bir hastanede gittiğimiz çocuk doktoru. 12. ayda göz muanesi var dedi ve isteğe bağlı ortopedi kontrolü de 12. ay içinde dedi. biz de hazır gelmişken baktıralım çünkü olduğundan çok erken yürüdü. bir problem var mıdır diye tamam dedik. mecburi değil yani.

Kızlar inek sütü vermeye başlayan var mı? Tepkileri nasıl bebişlerin? Doktorumuz yarım çay bardağı başlayıp yavaş yavaş artırmamızı söyledi. Birkaç ay sonra mama ile yer değiştirip mamayı bırakın tamamen dedi. Sizlerin bu konudaki fikirlerinizi merak ettim. Nasıl ilerlesek ki

Kızlar inek sütü vermeye başlayan var mı? Tepkileri nasıl bebişlerin? Doktorumuz yarım çay bardağı başlayıp yavaş yavaş artırmamızı söyledi. Birkaç ay sonra mama ile yer değiştirip mamayı bırakın tamamen dedi. Sizlerin bu konudaki fikirlerinizi merak ettim. Nasıl ilerlesek ki
Valla canım bizim kontrolümüz 10 gün sonra. Ben de o zaman soracağım bu inek sütü meselesini. Ondan sonra yavaş yavaş gündüz anne sütünü kesip, inek sütü-mama karışık gitmeyi planlıyorum. Sonrasında mamayı tamamen kesmek istiyorum. Akşamları emsin istediği kadar :) Zaten bir lokmacık sütüm kaldı.

Ben ufaktan yumurta beyazı vermeye başladım. Tadım mahiyetinde. Alerjik bir durum olmadı çok şükür.

Valla canım bizim kontrolümüz 10 gün sonra. Ben de o zaman soracağım bu inek sütü meselesini. Ondan sonra yavaş yavaş gündüz anne sütünü kesip, inek sütü-mama karışık gitmeyi planlıyorum. Sonrasında mamayı tamamen kesmek istiyorum. Akşamları emsin istediği kadar :) Zaten bir lokmacık sütüm kaldı.

Ben ufaktan yumurta beyazı vermeye başladım. Tadım mahiyetinde. Alerjik bir durum olmadı çok şükür.
Yumurta beyazı ben iki aydır fln veriyorum canım. Hatta benim yumurta yemeyen oğlum bir yumurtayı bitiriyor şimdi. Sevdi yani. Sizde severek yersiniz inşallah

6 aydır oğluma ben yemek yediriyorum. Kendi kendine yemesi için hiç müsade etmedim. Havaların soğukluğunu bahane bilip. Kendimce de haklıyım ev de kalorifer olmasına rağmen 2 odanın petekleri yeterli çalışmadığı ve pencere kenarlarından çok soğuk geldiği için ayrıca belirli saatlerde yakabildiğimiz için(belediyemiz tarafından yasak saatler var aşırı hava kirliliği oluyor)
Duşa sokamayacağım için havaların ısınmasını bekledim. E benim bebe de geldi 1 yaşına 2-3 haftadır yiyebileceği şeyleri önüne koyuyorum bekliyorum yemesini.

Yok insan bi mıncıklar bi eller bi yokşar bi nesin sen yahu bu kadın ne amaçla bunu buraya koydu acep filan der. Yok bazı şeylerin yüzüne bakmıyor bazı şeyleri mıncıklayıp yere atıyor. İlk erişte verdim yedi hatta avuçlaya avuçlaya yedi. Peynirde öyle ama birkaç gündür hayatta ağzına götürmüyor (yemekleri) başka bişey olsa bin kere lemirmişti.

Var mı venim gibi olan ve çözümü olan

20 numara ayakkabılar büyük oluyor kızıma 19 numarada tabanlı ayakkabı süperfit markasında var onu deneyeceğim bakalım yürümesini sağlar belki

Maşallah ne güzel darısı başımıza :)

Altı bez gibi olanlar patik gibi hani onları diyorsun dimi?(yurumeye başlayınca ggiyindirmeye başladım .Daha once İgiyindirmedim.evde hep çıplak ayakla geziyor.surekli yürüyor öyle) öyle değil.esnek ve çok sert olmayan,bileği kavrayan, ortopedik olmayan ayakkabilar ilk adım ayakkabısı.aslinda polarisde de var oradan da bakabilirsin.

Ya patik gibi de değil ama tabanı sert değil bu aralar ayakkabı bakıyorum zaten belki yürümesine faydalı olur

Evde de çıplak ayakla buz gibi oluyor biz de slipstop ile yürütüyoruz artık yürüsün diye elinden tutup yürütmeye çalışıyoruz hep :)

Benim kızım inek sütü içmeyecek bağırsakları sorunlu olduğu için

X