Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,0%
  • erkek

OY: 96 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    183
Sabah hafif kasılmalar vardı sonra yuruyememeye başladım 3 ten sonrada arttı taş gibiydi dinlendim ama yok 6 da geldim açıklık bakıldı 3 cm bebek kanalda gelmek üzere doktor da kasılmalar çok fazla dedi nst zaten uçmuş sonra tahliler yapıldı 1 saat sonra çıktı hemen alındım sezeryana

İhmal etme cnm benim kntr de pazar di Ama cumartesiyi seçti kendi doktorum sabah gelecek nöbete haberi var yanıma gelicek
Hoşgelmiş sefa getirmiş bebişimiz 🧿🙏🏼🥰

Kızlar eşime çok sinirliyim ya. Eşimin ablası falan haftada 2 3 kez görüntülü arıyor özellikle pazarları babası da akıllı telefon aldı o da pazarları görüntülü aramaya başladı. Ve ablası sabah 11.30 da aramış daha uyuyorduk. Neyse eşim dönmedi .Bugün babam annem kardeşim akşam yemeğine geldiler, kardeşim ve eşimin arası epey iyi o dünden gelmişti annemle babamda birkaç saat önce geldi. Neyse biz annemle yemekleri ayarlıyorduk ablaı yine görüntülü aradı eşimde açmış odada işi vardı bir iki dk o ara konuşmuş sonra baktım kapatmadı sinirlendim geri gelmiş annemler gösteriyor beni falan gösteriyor çok siniflendim Ablası da çekirdek çitleye çitleye napıyonuz öyle bi ahmeti aradıydım falan dedi sonra kapattılar ama aşırı sinirim bozuldu benim ailem asla pazar ya da eşimin evde olduğu saatte görüntülü aramaz hele ki onun ailesi bizdeyken. Ki demiştim hadta içi ablası napıyosun falan yazmıştı annemler gelcek haftasonu diye bahsetmiştim. Bana çok saygısız ve görgüsüzce geliyor böyle şeyler. Sonra eşimin telefonuna baktım kaç kere aramış diye. Aramadan da niye telefonlarımı açmıyosun falan yazmış eşimde 12den önce pazarları görüntülü arama demiş gülerek. Yani gerçekten inanılmaz görgüsüzce zaten 4 çocuklu çocukları da görgüsüz olan birisi. Tahammül ediyorum asla bir sayfısızlık Kırıcı bir şey söylemedim hep güler yüzlü iyi niyetliyim aramızda bir problem olmadı ama o kadar sinirlendim ki yüzüm falan düştü ağlıycaktım sinirden. Durum falan atasım geldi göndermeli hiç sevmem öyle şeyleri ama yani evli bir çift pazar bence asla aranmaz benimde erkek kardeşim var asla böyle bir şey yapmam evlenince yani. Gerçekten eşime de sinirliyim yüz buluyor ailem varken de sabahın köründe de istediğim saatte ararım rahatlığını veriyor bence onlara. Eşime çok öfkeliyim ama sanki farkında bile değil.
Iıııyyy meraklı yaaaa, tam görümce bög bög bög 🤢🤮

Peki istemediğin birşeyi zorla yaptırıyorlar mı desen ben istemiyorum sezeryan olacağım kabul etmiyorlar mı
Ya valla hiç o noktaya bile gelemedik henüz ama eşim saçmalama öyle bir şeye izin vermem diyor saolsun😂

Yurtdışında kafa büyüklüğü direk sezaryen aebebi değil sanırım, benim doktorum ingilterede çalışmış öyle demişti. Siz nerdesiniz bilmiyorum ama, bana da sezaryen senin için rahat olur kesik çok olmasın dersen dedi, ama normal doğuma engel demedi
Ben de Almanyadayım. Burda da 4,5 kg üzerini sezaryen endikasyonu olarak kabul ediyorlarmış ama istersen vajinal da doğurabilirmişsin🥲 hatta insanlar evde falan doğuruyorlar. Ben dinledikçe dehşete düşüyorum bu nasıl bir cesaret diye😅
Bir de biz çok yeniyiz bu ülkede resmen bilmediğimiz bir sağlık sisteminin içinde çırpınıyor gibi hissediyorum.

Kaçıncı haftada kafa 10cm’i geçti acaba sizin? Benim doğumum Kasım sonunda normalde. 37+1’de kafa 10cm’i geçmişti. Ağırlığı da 3700gr civarındaydı. Doktorum doğumda 4200 civarı bekliyorum dedi. Ama sezaryen gerekebilir gibi konuşmadık hiç. Kadınlar 4 kg üzeri bebekleri doğurabilirler bu normal bir süreç deyip geçti. Türkiye’de de olmadığım için biraz gerginim. Sizin doktorunuzun özellikle söylediği bir şey oldu mu size?
Benim 36+0’da geçti. Hayır sadece zorlanırsın dedi çatıyı genişletmeye çalış spor yap diyordu en başından beri. Belki gelişme hızı yavaşlar diyordu. Ama en başından beri her şey normal ilerlerse seni normal doğurturum diyordu tüp bebek olduğu için çok risk almayalım diyordu. Başka doktorları bilemiyorum. Belki 2.3. gebeliklerde durum farklı da olabilir. Kişinin çatısının uygunluğu da çok önemli. Kanala girmesi zor oluyor diye okudum çünkü.

Hocahnm Hocahnm tam istediğim şey aslında 😂 sakinleştirici mi vurdular acaba sana ondan mı uyudun? Anestezi ile uyutmadılar o zaman…
Kız yok anestezidir o. Bizde de tüp bebekte yumurta toplarken 15-20 dakika uyutuyorlar, mis gibi uyanıyorsun. Öyle videolarda gördüğün narkoz gibi değil. Ben çok seviyorum mesela o kafayı. Aşırı huzurlu bir uyku ve uyanınca hiçbir sersemlik olmuyor, 10 dakika yatırıyorlar başın dönmesin diye, sonra kalkıp gidiyorsun, hayatına devam ediyorsun. Muhtemelen doğumda verdikleri anestezi de o kuzucum.

Benim 36+0’da geçti. Hayır sadece zorlanırsın dedi çatıyı genişletmeye çalış spor yap diyordu en başından beri. Belki gelişme hızı yavaşlar diyordu. Ama en başından beri her şey normal ilerlerse seni normal doğurturum diyordu tüp bebek olduğu için çok risk almayalım diyordu. Başka doktorları bilemiyorum. Belki 2.3. gebeliklerde durum farklı da olabilir. Kişinin çatısının uygunluğu da çok önemli. Kanala girmesi zor oluyor diye okudum çünkü.
Ya bizde şu an 40. Haftadayız ne karnım indi ne kanala girdi hala bekliyoruz. Artık ultrason da yapmadıkları için ne durumdayız onu da bilmiyorum🥲
Peki gelişme hızında bir değişim oldu mu sizin?
Umarım sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız🙏🏻

edahandro edahandro bildiğimiz narkoz olmuyor o zaman o? Acaba spinal ile başlatıp sonra ondan vurdurup uyusam mı? Mantıkl geldi bu 😂
Tabi tabi kuzuum. Bi orta boy şırıngadan damardan veriyorlar. İki saniyede gidiyorsun. Hatta hep hemşirelere "hoççagalın ben gidiyom" Espirisi yapmak isterim o an 😅 çok komik oluyor... Tatlı mis gibi bir uyku uyuyorsun, sonra o kadar huzurlu uyanıyorsun ki hiç sersemlik olmuyor. Çok minik bi anestezi olduğu için çarpmıyor bence. Uyanınca On dakika yatırıp evine yolluyorlar, hiç sendeleme falan olmuyor. Tabiki bünyeden bünyeye değişiyordur ama o videolardaki gibi ayılamama sayıklama durumu yok bu anestezide. Minnacık birşey. Spinalle başlayıp, anesteziye neden döneceksin? Spinalle devam etsen hazır başlamışken?

edahandro edahandro bildiğimiz narkoz olmuyor o zaman o? Acaba spinal ile başlatıp sonra ondan vurdurup uyusam mı? Mantıkl geldi bu 😂
Ben dizimden ameliyat olurken spinal anestezi aldım. Sonra korktum biraz ben korkuyorum dedim, naptılarsa bi rahatlama geldi hafif bi ses duyuyo gibiyim bi yandan ama duymuyo da gibiyim gözüm falan gitti. Kapıdan çıktığımda da uyanmıştım. Narkoz değil de sakinleştiricinin dozuyla oynayıp hallediyolar bence 🥹

Kız küçükse 0 numaralar napsın yazık dkfk L Lila2455 @otuzaazkala yeni analarımız siz naptınız bebek bezi konusunda
Ay foruma girip yazılanlarıda okuyamıyorum vakit kalmıyor benim kız biraz meme reddi gibi olay yaşıyoruz sanırım memeyi alıyır iki fırt sonra tekrar aranıyır iki fırt sinirlenip tekrar aranıyır 3 saat emzirmekle uğraşıyorum bu sefer de tam doymuyor mecburen şırıngayla besleme yapıyorum sarılık olma yolunda ilerlicek çünkü biz şuan 1 numara bez kullanıyıruz sleepy molfixe göre bir tık küçük diye onunla başladık lohusalık zormuş anam dikişlerin acısı gece sürekli kalkıp emzirmeye çalışmak uyku muyku haram ama şikayet ediyor muyum tabiki hayır Allah isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın onun yüzüne bakınca dert tasa kalmıyor

Kızlar eşime çok sinirliyim ya. Eşimin ablası falan haftada 2 3 kez görüntülü arıyor özellikle pazarları babası da akıllı telefon aldı o da pazarları görüntülü aramaya başladı. Ve ablası sabah 11.30 da aramış daha uyuyorduk. Neyse eşim dönmedi .Bugün babam annem kardeşim akşam yemeğine geldiler, kardeşim ve eşimin arası epey iyi o dünden gelmişti annemle babamda birkaç saat önce geldi. Neyse biz annemle yemekleri ayarlıyorduk ablaı yine görüntülü aradı eşimde açmış odada işi vardı bir iki dk o ara konuşmuş sonra baktım kapatmadı sinirlendim geri gelmiş annemler gösteriyor beni falan gösteriyor çok siniflendim Ablası da çekirdek çitleye çitleye napıyonuz öyle bi ahmeti aradıydım falan dedi sonra kapattılar ama aşırı sinirim bozuldu benim ailem asla pazar ya da eşimin evde olduğu saatte görüntülü aramaz hele ki onun ailesi bizdeyken. Ki demiştim hadta içi ablası napıyosun falan yazmıştı annemler gelcek haftasonu diye bahsetmiştim. Bana çok saygısız ve görgüsüzce geliyor böyle şeyler. Sonra eşimin telefonuna baktım kaç kere aramış diye. Aramadan da niye telefonlarımı açmıyosun falan yazmış eşimde 12den önce pazarları görüntülü arama demiş gülerek. Yani gerçekten inanılmaz görgüsüzce zaten 4 çocuklu çocukları da görgüsüz olan birisi. Tahammül ediyorum asla bir sayfısızlık Kırıcı bir şey söylemedim hep güler yüzlü iyi niyetliyim aramızda bir problem olmadı ama o kadar sinirlendim ki yüzüm falan düştü ağlıycaktım sinirden. Durum falan atasım geldi göndermeli hiç sevmem öyle şeyleri ama yani evli bir çift pazar bence asla aranmaz benimde erkek kardeşim var asla böyle bir şey yapmam evlenince yani. Gerçekten eşime de sinirliyim yüz buluyor ailem varken de sabahın köründe de istediğim saatte ararım rahatlığını veriyor bence onlara. Eşime çok öfkeliyim ama sanki farkında bile değil.
Kiz ben de gorumceyim ama hic boyle dangozluklarim yoktur. Salak salak seyler aman yaa. Kimsenin kimseye saygisi yok. Bunun gorumce olmaktan ziyade insan olmakla alakasi var. Insan bir dusunur pazar gunu acil bisey yoksa sabah sabah hem de goruntulu neden ararsin ayy hic hoslanmam. Bazen kv de diyo arayin bizi goruntulu ama oyle olur olmaz zamanlarda degil Allahtan musaitsek ariyoruz ona ragmen hoslanmiyorum.

Evet evet edanın dediği gibi . Ben spinalmiş , epiduralmiş farkı neymiş, narkozmuş anesteziymiş ayrımlarına hiç çalışmadım çok bilgi kafa karışıklığı yapıyor bende bir şeyi tam anlamıyla öğrenmem lazım kendimi tıp makalelerinde bulmak istemedim 😅 meslek hastalığı bendeki o kadar fazla bir insan sirkülasyonu , konu sirkülasyonunda çalışıyorum ki bi süre sonra kafamı işime yaramayacak hiç bir şeyi sokmuyorum beynim yoruluyor 😅 kafanı karıştırmak istememiştim . Ama edanın dediği gibi öyle saatlerce kendine gelemediğin bir olay değil . 20 dk falan sürüyor uyuman sonra hiç bişi olmamış gibi uyanıyorsun . Belinden iğne yapıyorlar ya o da korkulacak bişi değil . Zaten sürekli başında konuşuyorlar ne yapacaklarını ayrıntılı anlatıyorlar. En ufak şeyde riske atmıyor sakinleştiriciyi de yapıyorlar hiç düşünme

Evet evet edanın dediği gibi . Ben spinalmiş , epiduralmiş farkı neymiş, narkozmuş anesteziymiş ayrımlarına hiç çalışmadım çok bilgi kafa karışıklığı yapıyor bende bir şeyi tam anlamıyla öğrenmem lazım kendimi tıp makalelerinde bulmak istemedim 😅 meslek hastalığı bendeki o kadar fazla bir insan sirkülasyonu , konu sirkülasyonunda çalışıyorum ki bi süre sonra kafamı işime yaramayacak hiç bir şeyi sokmuyorum beynim yoruluyor 😅 kafanı karıştırmak istememiştim . Ama edanın dediği gibi öyle saatlerce kendine gelemediğin bir olay değil . 20 dk falan sürüyor uyuman sonra hiç bişi olmamış gibi uyanıyorsun . Belinden iğne yapıyorlar ya o da korkulacak bişi değil . Zaten sürekli başında konuşuyorlar ne yapacaklarını ayrıntılı anlatıyorlar. En ufak şeyde riske atmıyor sakinleştiriciyi de yapıyorlar hiç düşünme
Sedasyon deniyor iste ona , edanin da dedigi gibi tup bebekte opu olurken almistik biz miss gibi uyaniyosun . Gerci ben de senin gibiyim oyle kolay uyumusmuyorum bu da beni korkutuyor doktora da soyledim bisey olmaz zaten kontrol ediyoruz biz dedi . Bakalim . 🤣

Ya valla hiç o noktaya bile gelemedik henüz ama eşim saçmalama öyle bir şeye izin vermem diyor saolsun😂

Ben de Almanyadayım. Burda da 4,5 kg üzerini sezaryen endikasyonu olarak kabul ediyorlarmış ama istersen vajinal da doğurabilirmişsin🥲 hatta insanlar evde falan doğuruyorlar. Ben dinledikçe dehşete düşüyorum bu nasıl bir cesaret diye😅
Bir de biz çok yeniyiz bu ülkede resmen bilmediğimiz bir sağlık sisteminin içinde çırpınıyor gibi hissediyorum.
Ayy Alman disiplini demek ki🥲 onlar değişik bir millet zaten karda kışta bebekler öyle beresiz atkısız dolanıyordu ben şok olmuştum. Ama bence riske atmazlar bebeği de seni de, mutlaka bir oluru vardır. çatın falan nasıl, tek sorun kafa iriliği mi?

ben de cooook ozledim hep sirt ustu uyurum normalde onu ozledim, cocugumla halinin ustunde oyun oynarim yuz ustu uzanip, uzun yuruyusler yaparim, kiyafetlerimi rahatca giyinmeyi bile ozledim
Ben de yüzüstü yatmayı severdim şimdi tamamen imkansız oldu 🥲 Hızlı hareket eden tez canlı bir yapım vardı 0.5x ‘e düştü günlük hareket hızım. Beynim hızlı gidiyor ama bedenim çok geride kalıyor bazen aradaki bu fark sinir ve tahammülsüzlük yapıyor 😄

Off bu kendini anne hisseden abla sendromu. Pazar günü saat 11de arayamazsın yani, hamileyken hele. Gece uyumuyoruz çoğumuz sabah geç uyanıyoruz, kaldı ki evde misafir varken hele büyük ayıp. Eşine bence sakince söyle, kızınca da erkekler savunma modunu açıyor çünkü

Ya bizde şu an 40. Haftadayız ne karnım indi ne kanala girdi hala bekliyoruz. Artık ultrason da yapmadıkları için ne durumdayız onu da bilmiyorum🥲
Peki gelişme hızında bir değişim oldu mu sizin?
Umarım sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız🙏🏻
Az kalmış artık sizinde güzel bir doğum olur inşallah 🙏 Şuanlık büyümeye devam ediyor 39’larda ne olur bakacağız artık. Teşekkür ederim ☺️

X