Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,0%
  • erkek

OY: 96 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    183
Hastanede yalın ayak gezsen hastaneyi bulup gelip tokatlarım seni samimiyetimize dayanarak, sorry mdkffk
Ahahahhaahh aşermek gibi bir şey benimki ya. Ayaklarım hep yandığı için kendimi her yerde yalın ayak yürürken hayal etme dürtüsü 😆 Bir de şu kalıp sabunlar ve toz deterjanlar beni benden alıyor. Bir kaşık yesem diyorum her makineye koyacak olmamda 😂 Sonra hayır bu doğru değil, dürtüsel bir şey, geçecek doğumdan sonra diye diye kendimi yatıştırıyorum ilk günden beri 😂

Ayy Alman disiplini demek ki🥲 onlar değişik bir millet zaten karda kışta bebekler öyle beresiz atkısız dolanıyordu ben şok olmuştum. Ama bence riske atmazlar bebeği de seni de, mutlaka bir oluru vardır. çatın falan nasıl, tek sorun kafa iriliği mi?
Kesinlikle çok değişikler🥲
Doktorum henüz çatı muayenesi gibi bir şey yapmadı. Ebe vajinal muayene yapıyor sürekli o da saolsun her şey yolunda bir sorun yok diyor. Doğumla ilgili konuşmak istediğimde de bunu hastane ile konuşacaksın deyip susturuyor😂
Umarım sağlıkla alırız bebeklerimizi kucağımıza🥹

Ay foruma girip yazılanlarıda okuyamıyorum vakit kalmıyor benim kız biraz meme reddi gibi olay yaşıyoruz sanırım memeyi alıyır iki fırt sonra tekrar aranıyır iki fırt sinirlenip tekrar aranıyır 3 saat emzirmekle uğraşıyorum bu sefer de tam doymuyor mecburen şırıngayla besleme yapıyorum sarılık olma yolunda ilerlicek çünkü biz şuan 1 numara bez kullanıyıruz sleepy molfixe göre bir tık küçük diye onunla başladık lohusalık zormuş anam dikişlerin acısı gece sürekli kalkıp emzirmeye çalışmak uyku muyku haram ama şikayet ediyor muyum tabiki hayır Allah isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın onun yüzüne bakınca dert tasa kalmıyor
canım benim hepimiz geçicez bu yollardan. zorluğu hiç geçmeycekmiş gibi geliyor bana da öyle gelmişti ilkinde. aman Allahım biz napıcaz modundaydım sürekli 😁 iki üç haftaya düzene oturuyor. emmeye alışıyor, evine alışıyor. Allah kolaylık versin ♥️

Kızlar eşime çok sinirliyim ya. Eşimin ablası falan haftada 2 3 kez görüntülü arıyor özellikle pazarları babası da akıllı telefon aldı o da pazarları görüntülü aramaya başladı. Ve ablası sabah 11.30 da aramış daha uyuyorduk. Neyse eşim dönmedi .Bugün babam annem kardeşim akşam yemeğine geldiler, kardeşim ve eşimin arası epey iyi o dünden gelmişti annemle babamda birkaç saat önce geldi. Neyse biz annemle yemekleri ayarlıyorduk ablaı yine görüntülü aradı eşimde açmış odada işi vardı bir iki dk o ara konuşmuş sonra baktım kapatmadı sinirlendim geri gelmiş annemler gösteriyor beni falan gösteriyor çok siniflendim Ablası da çekirdek çitleye çitleye napıyonuz öyle bi ahmeti aradıydım falan dedi sonra kapattılar ama aşırı sinirim bozuldu benim ailem asla pazar ya da eşimin evde olduğu saatte görüntülü aramaz hele ki onun ailesi bizdeyken. Ki demiştim hadta içi ablası napıyosun falan yazmıştı annemler gelcek haftasonu diye bahsetmiştim. Bana çok saygısız ve görgüsüzce geliyor böyle şeyler. Sonra eşimin telefonuna baktım kaç kere aramış diye. Aramadan da niye telefonlarımı açmıyosun falan yazmış eşimde 12den önce pazarları görüntülü arama demiş gülerek. Yani gerçekten inanılmaz görgüsüzce zaten 4 çocuklu çocukları da görgüsüz olan birisi. Tahammül ediyorum asla bir sayfısızlık Kırıcı bir şey söylemedim hep güler yüzlü iyi niyetliyim aramızda bir problem olmadı ama o kadar sinirlendim ki yüzüm falan düştü ağlıycaktım sinirden. Durum falan atasım geldi göndermeli hiç sevmem öyle şeyleri ama yani evli bir çift pazar bence asla aranmaz benimde erkek kardeşim var asla böyle bir şey yapmam evlenince yani. Gerçekten eşime de sinirliyim yüz buluyor ailem varken de sabahın köründe de istediğim saatte ararım rahatlığını veriyor bence onlara. Eşime çok öfkeliyim ama sanki farkında bile değil.
Benim bu konudaki tavrımı herkes az çok bilir zaten 😅 Bırak görüntülüsünü her akşam yapılan sesli konuşmalara bile tahammülüm yok. Bir ara eşiminkiler de akıllarına ne gelse arıyorlardı zırt pırt uzun bir süre sabrettikten sonra fena patlamıştım. Yani ne yazık ki bunu yapmadığımızda yeterince idrak edemiyorlar durumun ciddiyetini. Ben kayınvalidemler bize geldiğinde hani senede bir iki kez geldikleri için kalmalı, oturup çay içiyorsak sohbet ediyorsak kendi ailem bile arasa açmıyorum o anda. Çünkü ne acelesi var yani evde misafir var. İlla ki biraz sonra ortam dağılacak biri mutfağa gider biri namaza gider bir şey olur o esnada konuşulur. Kimseyi de evinde misafir varken darlamayı doğru bulmuyorum. Cumartesi pazar ekstradan ayıp tabi. İnşallah doğumdan sonra bunlara zamanları olmaz da dışarıda bu işi görüp eve öyle gelirler. Durum falan paylaşma boşver, anlamayana davul zurna az diye boşuna dememişler. Sen eşinle konuş bunu. Pazar günü meselesinin altını özellikle çiz bence canımm.

edahandro edahandro bebeğe narkoz geçmesin diye spinalle başlayıp sonra uyumaya dönmek mantıklı geliyor en azından panik atağım tutarsa çözüm olur 😃
Benim bir arkadaşım yaptı bunu. 9 saat suni sancı, apar topar sezaryen, spinal anestezi, panik atak ve genel anestezi. Bir doğumda tüm doğum tiplerini deneyimledi 😅

edahandro edahandro bebeğe narkoz geçmesin diye spinalle başlayıp sonra uyumaya dönmek mantıklı geliyor en azından panik atağım tutarsa çözüm olur 😃
Panik atak için sakinleştirici yaparlar. Onu yapınca da zaten öyle kaygı maygı atak falan kalmaz kuzum. Koskoca sakinleştirici, herkesi sakinleştiriyor seni mi sakinleştiremicek. Hatta "verin ben kendi kendimi ameliyat ederim" kafasına geliyorsundur o sakinleştiricilerle. Ha şu da var; oldu ki kötüye gidiyor, zaten orda hemen anestezi uzmanı verir uyutur seni, sana sormazlar bile 😍 sen kafanı rahat tut kuzucum. Hamilelikte hiç panik atağın tuttu mu?

Sedasyon deniyor iste ona , edanin da dedigi gibi tup bebekte opu olurken almistik biz miss gibi uyaniyosun . Gerci ben de senin gibiyim oyle kolay uyumusmuyorum bu da beni korkutuyor doktora da soyledim bisey olmaz zaten kontrol ediyoruz biz dedi . Bakalim . 🤣
Doktor çıkacaz yakında :) orda bile bi inat var uyuş işte ne zorluk çıkartıyorsun buraların havasından mı suyundan mı 😜 yok yok diyorum ya ben anlamadım bile uyumuşum 🫠 doktor hocahanım konuşuyor dedi susturdular beni saniyelikti

Son düzenleme:
edahandro edahandro çok sağol canım söylediklerin iyi geldi. Benim at gibi uyutulmam lazım 😃 bir haftadır geceleri tutuyor tansiyonum ve kalbim yüksek çıkıyor ama tamamen psikolojik bir rahatsızlığım yok, doğumu düşününce başlıyor.

edahandro edahandro çok sağol canım söylediklerin iyi geldi. Benim at gibi uyutulmam lazım 😃 bir haftadır geceleri tutuyor tansiyonum ve kalbim yüksek çıkıyor ama tamamen psikolojik bir rahatsızlığım yok, doğumu düşününce başlıyor.
Anladım kuzum. Benim panik atak hastası bir arkadaşım vardı. Gebelikte hiç panik atağı tutmamıştı, ondan sordum. Hamilelik iyi geldi falan diyordu. Doktorun düşünsün doğumunu, sen bebişini düşün 😍 bakalım kime benzeyecek, saçlı mı keltoş mu doğacak, suda tosarmış yanaklarını nasıl nasıl sevsen acabası, böyle şeyler düşün.. Doktoruna bırak kendini ve dediğim gibi işler oldu ki kötüye gitti onlar uyutuverir zaten seni, anlamazsın bile.

Esim grip oldu cokk sinir yaaa onu ayaga kaldiriyim diye cebellesiyorum umarim gecmez bana. Basim cok agriyo hapsiriyorum , isin kotusu ilac da icemiyorum bi ihlamur patlatayim bakalim iyi gelecek mi olmadi kalsiyum sandoz icerim🥹

Kesinlikle çok değişikler🥲
Doktorum henüz çatı muayenesi gibi bir şey yapmadı. Ebe vajinal muayene yapıyor sürekli o da saolsun her şey yolunda bir sorun yok diyor. Doğumla ilgili konuşmak istediğimde de bunu hastane ile konuşacaksın deyip susturuyor😂
Umarım sağlıkla alırız bebeklerimizi kucağımıza🥹
Doğum yaptıktan sonra da yazıp bilgilendirirsen bizi de seviniriz. Senin durum bizden önde malum.

Ay foruma girip yazılanlarıda okuyamıyorum vakit kalmıyor benim kız biraz meme reddi gibi olay yaşıyoruz sanırım memeyi alıyır iki fırt sonra tekrar aranıyır iki fırt sinirlenip tekrar aranıyır 3 saat emzirmekle uğraşıyorum bu sefer de tam doymuyor mecburen şırıngayla besleme yapıyorum sarılık olma yolunda ilerlicek çünkü biz şuan 1 numara bez kullanıyıruz sleepy molfixe göre bir tık küçük diye onunla başladık lohusalık zormuş anam dikişlerin acısı gece sürekli kalkıp emzirmeye çalışmak uyku muyku haram ama şikayet ediyor muyum tabiki hayır Allah isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın onun yüzüne bakınca dert tasa kalmıyor
Canım bu meme reddi değil, meme reddi yapacak durumu da yok şu an zaten, memeden başka gözü bir şey görecek durumda değil 😀 öncelikle sakin kalmaya çalış, bunların hepsi geçici.

Sütün yoğun şekilde gelmeye başladı mı, tazyikli aktığını hissediyor musun, göğüslerin dolu dolu, sert bir his var mı? Eğer böyleyse, sütün tazyikli oluşu hoşuna gitmiyor olabilir. Aç, meme istiyor ama sütün o şekilde gelmesi hoşuna gitmediği için bırakıyor, e ama aç ne yapsın yeniden meme arıyor döngüsü gibi. Bunun çözümü ön sütü sağmak, sütün tazyiğini azaltıp bebeğe daha yağlı ve sakin akan kısmı icirmek olabilir.

Bir de bebeğinin tam doymadigini nereden biliyorsun? Ben de hiç anlamazdım ve korkardım haklısın ama sayısal bir veri ya da başka bir şey var mı elinde? Şu yüzden soruyorum, bebeğin sürekli emmek istemesi "aç bu bebek doymuyor, sütün yetmiyor"la alakalı değil. Bir arkadaşım bana bebeğin memeden başka neyi var demişti, gerçekten öyle. 2 saatte bir emzirmek kitabi bir bilgi, çoğu bebek çok daha fazlasını, gece gündüz memede kalmayı talep ediyor. Hiç stres yapma, panik olma. Bu dönem çok hızlı geçiyor.

Bir durum olursa yaz, benden daha tecrübeli anneler de var, elbet birilerinin bildiği bir şeyler vardır 🤍

Esim grip oldu cokk sinir yaaa onu ayaga kaldiriyim diye cebellesiyorum umarim gecmez bana. Basim cok agriyo hapsiriyorum , isin kotusu ilac da icemiyorum bi ihlamur patlatayim bakalim iyi gelecek mi olmadi kalsiyum sandoz icerim🥹
Hemen odaları ayırın ve ayağa falan kaldırma. Kendi kendine kalksın. Ihlamur yaparsan mutfakta bırak, o gidip kendi alsın. Aynı odada bulunmayın bence kuzum. Yatakları falan ayırın. Son dakika antibiyotik kullanmak zorunda kalmayasın.

Hemen odaları ayırın ve ayağa falan kaldırma. Kendi kendine kalksın. Ihlamur yaparsan mutfakta bırak, o gidip kendi alsın. Aynı odada bulunmayın bence kuzum. Yatakları falan ayırın. Son dakika antibiyotik kullanmak zorunda kalmayasın.
Ayirdik kuzum arada geliyo yanima git diyorum allahtan kendine air odasi var takil olrda diyorum 🤣 insallah sorunsuz atlatiriz. 🙏🏻

Ayirdik kuzum arada geliyo yanima git diyorum allahtan kendine air odasi var takil olrda diyorum 🤣 insallah sorunsuz atlatiriz. 🙏🏻
Atlatırsınız kuzum 🙏🏼 tedbirleri almışsınız, bişicik olmaz inşallah. Sen şu hastane çantasına işini ne yaptın? Bugün yoklama alacaktım, aydodo aydodo sen de mi yapmamıştın çantayı?

Canım bu meme reddi değil, meme reddi yapacak durumu da yok şu an zaten, memeden başka gözü bir şey görecek durumda değil 😀 öncelikle sakin kalmaya çalış, bunların hepsi geçici.

Sütün yoğun şekilde gelmeye başladı mı, tazyikli aktığını hissediyor musun, göğüslerin dolu dolu, sert bir his var mı? Eğer böyleyse, sütün tazyikli oluşu hoşuna gitmiyor olabilir. Aç, meme istiyor ama sütün o şekilde gelmesi hoşuna gitmediği için bırakıyor, e ama aç ne yapsın yeniden meme arıyor döngüsü gibi. Bunun çözümü ön sütü sağmak, sütün tazyiğini azaltıp bebeğe daha yağlı ve sakin akan kısmı icirmek olabilir.

Bir de bebeğinin tam doymadigini nereden biliyorsun? Ben de hiç anlamazdım ve korkardım haklısın ama sayısal bir veri ya da başka bir şey var mı elinde? Şu yüzden soruyorum, bebeğin sürekli emmek istemesi "aç bu bebek doymuyor, sütün yetmiyor"la alakalı değil. Bir arkadaşım bana bebeğin memeden başka neyi var demişti, gerçekten öyle. 2 saatte bir emzirmek kitabi bir bilgi, çoğu bebek çok daha fazlasını, gece gündüz memede kalmayı talep ediyor. Hiç stres yapma, panik olma. Bu dönem çok hızlı geçiyor.

Bir durum olursa yaz, benden daha tecrübeli anneler de var, elbet birilerinin bildiği bir şeyler vardır 🤍
Yaaa minik pandalara bak sen 🥹 Demek memeden süt gelmemesi kadar tazyikli gelmesi de sinir ediyor çok tatlılar uf 🥹 Bunlar çok kıymetli bilgiler ya, ön sütü sağmak falan belki de böyle düşünmezdim sütüm ziyan olmasın neden sağayım falan derdim başka bir pencere açtı bana. Teşekkürler çok 🥹❤️

X