Canım bu meme reddi değil, meme reddi yapacak durumu da yok şu an zaten, memeden başka gözü bir şey görecek durumda değil
öncelikle sakin kalmaya çalış, bunların hepsi geçici.
Sütün yoğun şekilde gelmeye başladı mı, tazyikli aktığını hissediyor musun, göğüslerin dolu dolu, sert bir his var mı? Eğer böyleyse, sütün tazyikli oluşu hoşuna gitmiyor olabilir. Aç, meme istiyor ama sütün o şekilde gelmesi hoşuna gitmediği için bırakıyor, e ama aç ne yapsın yeniden meme arıyor döngüsü gibi. Bunun çözümü ön sütü sağmak, sütün tazyiğini azaltıp bebeğe daha yağlı ve sakin akan kısmı icirmek olabilir.
Bir de bebeğinin tam doymadigini nereden biliyorsun? Ben de hiç anlamazdım ve korkardım haklısın ama sayısal bir veri ya da başka bir şey var mı elinde? Şu yüzden soruyorum, bebeğin sürekli emmek istemesi "aç bu bebek doymuyor, sütün yetmiyor"la alakalı değil. Bir arkadaşım bana bebeğin memeden başka neyi var demişti, gerçekten öyle. 2 saatte bir emzirmek kitabi bir bilgi, çoğu bebek çok daha fazlasını, gece gündüz memede kalmayı talep ediyor. Hiç stres yapma, panik olma. Bu dönem çok hızlı geçiyor.
Bir durum olursa yaz, benden daha tecrübeli anneler de var, elbet birilerinin bildiği bir şeyler vardır