2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
O bi ara bizdede vardı nerede okduysam diş yazıyodu ama bide hala diş filan yok

Benim kizim 8.5 aylik 11.5 kilo anne sutu cok yaradi ama artik yavaslamaya basladi kilosu kahvalti hic sevmiyor corba yogurt yiyor meyve puresi cok cesit yapamiyorum herzaman bulamac denedim yedi mecburen yapicam yoksa 0 kahvalti

Benim kizim 8.5 aylik 11.5 kilo anne sutu cok yaradi ama artik yavaslamaya basladi kilosu kahvalti hic sevmiyor corba yogurt yiyor meyve puresi cok cesit yapamiyorum herzaman bulamac denedim yedi mecburen yapicam yoksa 0 kahvalti
Maşallah kuzuna bizimkide çok iştahsız ya zorla yediriyorum bu gidişle çocuğu yemekten soğutacam

6-8 ay arası sadece tadım yaptım
8 aydan sonra ek gıdayı arttırdım
8 buçuk aylık oldu kızım ve bende emzirmede isteksizlik başladı ki emzirmek için ne acılar çektiğimi yerlere vura vura ağlaya ağlaya emzirdiğimi ne yaşadığımı bi ben bilirim bi Allah bilir sırf yavrum anne sütü alsın diye

Neden böyle oldu şimdi emzirmek istemiyor canım..

Benim gibi böyle olan var mı?

Ben de düşünüyorum çok hoşuma gidiyor yaz dönüşü odasına o yatakla alıştırmak istiyorum

Evet canim bir kaç ay sonra atabilir içinden kendini.benim başıma gelmişti maalesef. Derin olmasına rağmen parmakliklari aşıp 9 aylıkti kizim atladı içinden.
Senin dediğin bildiğimiz yer yatağı sanırım. Kışın usumez mi acaba?
Ben çilek yatak odası kullanıyorum. Ondan düştü ama parmaklarını çıkarttıktan sonra baya baya alcak oluyo düşse bile hicbirsey olmaz .tavsiye ederim. Iki yatağı var üst üste parmaklarını çıkarın ca Üsttekinin kaldırdık baya alçak ve geniş.

Evet ya senin acıların baya uzun da sürdü hatta tandem yapmayı bile düşünüyorum diyordyn:)
Bebeklerde ek gıdaya geçince isteksizlik oluyor ama sen de de olmuş demek ki:)
Acaba. Bilinçaltı nin oyunu oyna olmasun.hani emziriyorum diye mi hamilelik gerçekleşmedi acaba diye düşündün ya.

Eveeettt ben varım :) Benim oğlum 1 hafta sonra 8 aylık olacak. Biz ek gıdaya biraz hızlı başladık sanırım. 6 aydan sonra tattırma şeklinde başladı ama biz şu an baya baya öğün yiyoruz. Doymak için bana ve sütüme kesinlikle ihtiyacı yok biliyorum, sadece maneviyatını doyurmak için emiyor. Zaten artık onu doyurabilecek kadar sütüm de yok..

Ben de şu meme olayı bitsin artık diye bekliyorum. Özellikle sabah karşı ayıramıyorum memeden..

3-4 ay daha sık dişini diyorum kendime. Yaşına geldiğinde tamamen keseceğim memeden. Şimdi kıyamıyorum.

Kızlar bebeğine hazır yoğurt veren var mı? Ben bu yoğurt işini bir türlü beceremiyorum olmuyor olmuyor!.. Sürekli yoğurt mayaliyorum sonra çöpe döküyorum. Ee bu çocuğa da yoğurt lazım mecbur kendi yediğimiz hazır yoğurttan veriyorum. Artık pes ettim mayalamaya da ugrasmicam. Aoc nin yoğurdunu veriyorum. Bakanlıkta çalışan ve orayı denetleyen bir tanıdığım bizzat güvenilir olduğunu söylemişti. Bilmiyorum ya off..

Olabilir aslında hatta ek gıdayı arttırsam da emme azalsa da bebek olsa bu ay diyordum

1 haftaya belli olur bakalım olmazsa gene artık denemeyeceğiz bir süre aralık ocak şubat kış doğumlu olsun istemiyorum soğuk oluyor yaaww

Ben veriyorum. Babymix. Çünkü mayalayacak süt bulamıyorum bir türlü. Bebeğim de çok sevdi bu yoğurdu. Veriyorum ben de napim.
Senin dediğini duymamıştım. Önerirsen onu deneyeyim.

Nerden ediniyorsun bu arada?

Demir ilacı ve uyku ne alaka?
Ben hiç vermedim, gayet de uyuyor bebeğim. Yeter ki karnı tok olsun.

Canım benimde tutmuyordu yoğurdum hatta instagram da yoğurt kavanozun ters çevirip kalıp gibi yoğurdun u gösteren anneleri gördükçe sinir olurdum :)

Tecrübeli bir anneden aldığım tüyo ile artık benimkide tutuyor çok şükür. Ilınan sütü mayalicagim kaplara koyuyorum üzerine temiz tülbent ı katlayıp kapatıyorum lastik geçiriyorum etrafına tülbent kaymasın diye. Bu tülbent yoğurtla buharlaşan suyu emiyor ve yoğurdun sulu değil katı oluyor.ayrıca üzerine kapağını tam kapatmaman gerek hava almadan mayalanma olmuyor. Maya olarak da taze ev yoğurdu bulursan daha iyi bence hazır yoğurt kullandim başta sündü yoğurt
Komşudan maya buldum da o güzel tuttu. Küçük kaplara yapıyorum ben tek kullanımlık üzerine havlu kağıt kapatıyorum mesela o suyunu çekiyor aklında olsun derim.

Canim dediğin gibi bu yoğurt işi biraz sıkıntılı başta benim yaptığım yogurtla da tutmuyordu ama artik cok guzel oluyor.. neler yaptığımı anlatayım sende bi dene istersen. Bende AOÇ nin günlük sütünü kullanıyorum ilk önce sutu mayalayacagim yeri hazırlıyorum iki kat örtü seriyorum sıcak olması önemli sonra sutu iyice kaynatiyorum iki dakika kaynadiktan sonra mayalayacagim kavanoza döküyorum sutu ve yerine koyuyorum mayalayacagim yerde uygun ısıya gelmesini bekliyorum ki yeri de biraz ısınsın. Kucuk parmağımı yakmayacak ısıya düştüğünde de bir kaşık yoğurt ekleyip çok hafif karıştırıp kapağını kapatıyorum üzerini de iyice ortuyorum 5 6 saat sonra da dolaba kaldırıyorum ertesi gün yediriyorum ... bebegim de cok şükür seviyor yogurdu

Ben yogurt mayalamadim hic kayinvalidem yapiyor iki gunluk gonderiyor surekli ama birgun deneyecegim:) canim olcuyu nasil ayarliyorsun peki yani ne kadar sute ne kadar yogurt, kasik yemek kasigimi ve tepelememi yoksa silme mi. Sicakligi cok iyi anladim da olcu konusu yoruyor kafami:)

Canim eskiden küçük kavanozalara mayaliyordum yarım ltden biraz az ve bir tatlı kaşığı yoğurt koyuyordum artık 1 lt nin tamamını mayaliyorum ve bir klasik yemek kaşığı koyuyorum normal doluluk ta tepeleme değil

Merhaba tecrubeli haziran annislsri
Ben 2017 haziran annesiyim
2014 kasim annesiyim
Yeni alisvsris konusunu kestiremiyrm
Bu tarz kiyafetler 0-3 aylik mi alinmali
Ya da bebek ne kadarlkkken giyebilir ( bnm bebeklee buyuk oluyor iki aylikken 3-6 giyer)

Temmuzda bir aylik olacak
Ben nasil giydircem
Onu
Uzun kollular yakmaz mi
Gecesi nasil
Gunduzu nasil
Neler almaliyim
Bilemedim
Yardim eder misiniz?

Hazır sütten mayalamaya çalışıyosan mayalanmıyor onlar sütle ayran arasında kalıyo salyalı salyalı bende denedim hep çöp açık süt alıp dene istersen ben öyle yapıyorum geçenlerde migrosta yanlış haturlamıyorsam mayalanmalık süt satılıyodu.bide ben mayaladıktan sonra çelik ya da garnit tencerenin içine sıcak su koyup mayaladığım kapları o sıyun içine oturtuyorum sarıp sarmalayıp üşümeyeceği bi yerde bekletiyorum.

Tabi bende evde yoğurt kalmayınca kendi yediğimiz yoğurttan veriyoru. Bazı şeyler haricinde çok kasmıyorum yemeklerini. Özellikle yedirmediklerimi zaten vermiyprum verdirtmiyorum muhakkak yemesi gerekenleride öyle böyle yediriyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…