Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,0%
  • erkek

OY: 96 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    183
Nasıl birşeymiş kuzum ssncı? Ben hala anlayamıyorum. Karnın sertleşmesi mi? Ben de 35+1im aynıyız 😍🥰
canım nasıl tarif edeyim bilemedim ama şöyle:
benim hareket sandığım şey; bazen sadede kayma-tekme gibi, bazen de karnına dayanıyor (toplanma denilen şe) ve oradan çıkmak ister gibi itiyor kendini. hareketlerde sadece kalp atışları arttı ama işte tam o “itme” hissi sırasında gördüm 10’lu sayılardan 30’a çıkışını. hafiften bir ağrı da oluyor o zaman. bilmem işine yarar şekilde anlatabildim mi ama

canım nasıl tarif edeyim bilemedim ama şöyle:
benim hareket sandığım şey; bazen sadede kayma-tekme gibi, bazen de karnına dayanıyor (toplanma denilen şe) ve oradan çıkmak ister gibi itiyor kendini. hareketlerde sadece kalp atışları arttı ama işte tam o “itme” hissi sırasında gördüm 10’lu sayılardan 30’a çıkışını. hafiften bir ağrı da oluyor o zaman. bilmem işine yarar şekilde anlatabildim mi ama
Anladım kuzum sanırım bir yere toplanınca, poposunu dayadı diye düşündüğüm şey aslında sancı. Bence anladım kuzum 😍 sağol

Kıskanıyorum benim oğluşum 🤣🤣🤣 sen tut 9 ay karnında taşı gitsin Gs formasıyla gözümün önünde resim çekilsinler 🤣🤣 neyse mecbur susucaz napalım 😁😁 senin kombinlerin neler?
söyleyim ama dövme beni😂
1-Atatürk’lü ve ismine yapılmış tulum
2-Fenerbahçeli ismine yapılmış tulum
3-Yurtdışından aldığım böyle şık , mavi bi tulum

hangisini yapayım bilemedim😀😀

sen Fenerli misin yoksa? yani o zaman biraz zor tabii Galatasaray kombinine okey demek🤩

söyleyim ama dövme beni😂
1-Atatürk’lü ve ismine yapılmış tulum
2-Fenerbahçeli ismine yapılmış tulum
3-Yurtdışından aldığım böyle şık , mavi bi tulum

hangisini yapayım bilemedim😀😀

sen Fenerli misin yoksa? yani o zaman biraz zor tabii Galatasaray kombinine okey demek🤩
İsimlileri kesin yaptır da yurtdışından aldığını kendin çekersin evde olmadı. Ben sana güzel pozlar bulurum çekilecek çok iyi bir arşiv biriktirdim bu konuda 😁
Ay takım tutmuyorum bacım fenerliydim bi ara gs forması giyip maça gittim 🤣 o yüzden ortalık malı gibi oldu benim takım djdjdj

İsimlileri kesin yaptır da yurtdışından aldığını kendin çekersin evde olmadı. Ben sana güzel pozlar bulurum çekilecek çok iyi bir arşiv biriktirdim bu konuda 😁
Ay takım tutmuyorum bacım fenerliydim bi ara gs forması giyip maça gittim 🤣 o yüzden ortalık malı gibi oldu benim takım djdjdj
ay süper olur, çok teşekkür ederim

olsun ya, ne güzel, muhtemelen eşin için çok
önemli bir anı paylaşmış olmuşsunuz♥️

Bir de vajinismus geçmişi olan biri olarak açıklık muayenesi için ben yazmak istedim. İlk yapıldığında nasıl birşey olduğunu bilmediğim için kendimi kastım ve azcık acıdı. Sonrasında çok can yakan birşey olmadığını bildiğim için kendimi kasmadım ve can yakmadı. Benim açıklığım olduğu için 1 aydır 20 kez falan rahat bakılmıştır. Bazı kişilerin bakışından kaynaklı bakıldıktan sonra hafif regl ağrısı oluyor ama acıdığı için değil bazıları bakınca da vajinal ultrasonla bakılmış gibi hiç acı hissedilmiyor. Ama cidden korkacak birşey yok. bunu size korkudan uzun süre acır diye ilişkiye bile girememiş biri olarak söylüyorum 🤭 Doğumda en korktuğum şey parmakla bakılmasıydı. 1 aydır onun stresini attım alıştım korkulacak bişeyi yok. Şimdi sırada korktuğum normal doğum yaparsam kesi ve dikiş ihtimali bilmediğim için korkuyorum. İnşallah o da kötü bişey değildir. Hissedilmiyordur inşallah

hah aynen. işte belli ki öyle 30 vs olunca biraz ağrı oluyor. 100’lere çıkınca 3-4 katı şiddetle doğum sancısı dediğimiz şey oluyor demek ki🤍
Ben ntsde 100leri gördüm düzenli değildi ama 30 40lardan birden 100 100 oldu hep sancı olarak artmadı ama evde bana birşey oluyor ve gece nts olsa Dr. Doğuma alır ama hastanede korkudan heralde sancım kaçıyor benim

Cnm uc geninde pihtilasma oldunu nasil anladi acaba
Genetık test yaptırdım onda çıkmıştı iki geb heterizigot bir gen mutant çıkmıştı
Canım benim her bebek bir değil ki yapı itibariyle minyon da olacak olabilir. O kadar da geri de değil bence kilo olarak da tabi en iyi doktorlar bilir. Bi önceki kontrolden sonra mı almamış mesela. Bir de pıhtılaşma için iğne falan kullanıyorsun dur zaten hiç korkma Allahın izniyle.
Evet en son kontolumde baya almıştı sımdı almamış pıhtılaşma olduğu ıcın bebegı erken alalım rıske atmayalım dedı

Anladım kuzum sanırım bir yere toplanınca, poposunu dayadı diye düşündüğüm şey aslında sancı. Bence anladım kuzum 😍 sağol
Aa bende kaç kere oldu kendini dayıyor sanıyorum böyle top gibi yukarı çıkıyor karın ama dokununca felan saniyeler sürüyor üç saniye felan yine de sancı mı oluyor o. Geçen sabah alttan ilk defa oldu o toplanma kabarma. Doktor kafası kanala yerleşmiş dedi de. Ben düşündüm acaba kendini aşağı mı ittirdi ondan mı böyle aşağı da oldu. O zaman oda sancıydı

Ben ntsde 100leri gördüm düzenli değildi ama 30 40lardan birden 100 100 oldu hep sancı olarak artmadı ama evde bana birşey oluyor ve gece nts olsa Dr. Doğuma alır ama hastanede korkudan heralde sancım kaçıyor benim
Canım sende ileri haftada doktor değiştirmek zorunda kaldın ya nasıl yaptın. Bende özel takipliydim. Hastaneye yatınca devlette perinatoloji takipliydim. Bugun artık bize gelmene gerek yok normal kadın doğuma git dediler. Son günlerim özelden doktorlara bakıyorum. Kabul ederler mi bilmiyorum. Deneyimlerini bilmiyorum çok kararsız kaldım. Sem içşne sinen birini buldun mu

canım bana daha erken bi haftada doktor yaptı, yani neredeyse hissetmedim diyeyim.
kendimi hiç kasmayacağım tutmuştu. belki onla ilgilidir
Uf tüp bebek sürecinde şu muayene olaylarından biraz bıkmışım galiba, kızım alınmasın ama 🥲 geçen spekulumla muayene oldum o 30 saniye bitmedi. Normalde hiç dert etmem halbuki.

Kızlar çıktım kontrolden 35+3 Bebek 2.530 gram olmuş dedı küçük bebek olacak üç geninmde pıhtılaşma var çok bekletmıycem seni erken alacam dedı 38+0 da yanı 7 aralıkta dogum icin gün verdi aslında daha erken almam gerek ama kuvöze girmesin dedı canm sıkıldı biraz
Haftada bebekler 250 gr alıyor. 38 de senin bebek yaklaşık 3 kg olacak kötü bi kilo asla değil. Bide bizim akrabalarda da çok pıhtı sorunu var genimizde var. Herkes hamile kaldığı dönemden itibaren kullandı sulandırıcı iğne / hap. İçlerinde normal doğum yapan da var yani bu hesaba göre demek onların bebeğini doktor erken almamış pıhtı olmasına rağmen sana neden böyle dedi doktorum bilmiyorum. Bizimkilerin çoğu özellikle sezeryan seçti keyfi olarak o yüzden 38 de doğurdu lar hep. Mesela bana doktorum sulandırıcı hapı 35de kestirdi içmiyorum iki haftadır. Normal doğum yapacağım erkenden alalım vs demedi

Uf tüp bebek sürecinde şu muayene olaylarından biraz bıkmışım galiba, kızım alınmasın ama 🥲 geçen spekulumla muayene oldum o 30 saniye bitmedi. Normalde hiç dert etmem halbuki.
Niye speklumla baktı ki doktor. Birsürü şeyi deneyimlemiş birisi olarak speklum en çirkini. Parmak onu yanında karından ultrason gibi kalır😂

Niye speklumla baktı ki doktor. Birsürü şeyi deneyimlemiş birisi olarak speklum en çirkini. Parmak onu yanında karından ultrason gibi kalır😂
Hahaha of öyle mi 😂 ben de hiç sevmiyorum spekulum ya. Akıntım fazlaydı da sürüntü almıştı doktorum. Parmak sadece transferden sonra doktorum fitil koymuştu vajinama o zaman deneyimledim, baskı olmuştu sadece. Umarım onun gibidir. Ayıldım bayıldım diyenler abartıyor sanırım. Sen nasılsın? Var mı bir gelişme?

Ben 2 kere girdim çatı muayenesine, biri rahatsız edici ama acısızdı diğeri acılıydı. Yapan kişiye göre bile değişiyor bence hissiyatı, benim rahim ağzım baya gerideymiş doktor nerde yahu falan diye diye yaptı, belki ikincisinin acılı olma sebebi oydu. Cuma gidince inşallah yapmaz doktor diyorum ama yapınca da öldürmez biliyorum yani, korkmayın 🥹

Kızlar çıktım kontrolden 35+3 Bebek 2.530 gram olmuş dedı küçük bebek olacak üç geninmde pıhtılaşma var çok bekletmıycem seni erken alacam dedı 38+0 da yanı 7 aralıkta dogum icin gün verdi aslında daha erken almam gerek ama kuvöze girmesin dedı canm sıkıldı biraz
Strese girmen çok normal ama 38 hiç erken değil, kilosu da gayet normal geldi bana. 2.5 - 3.5 kg arası normal kabul ediliyor. Senin bebişin de 3 haftada en az 500 gram alır zaten, geldikten sonra da sen ona mis gibi bakarsın annesi 🥹 planlı sezaryende hep 38.hafta oluyor zaten.

Hahaha of öyle mi 😂 ben de hiç sevmiyorum spekulum ya. Akıntım fazlaydı da sürüntü almıştı doktorum. Parmak sadece transferden sonra doktorum fitil koymuştu vajinama o zaman deneyimledim, baskı olmuştu sadece. Umarım onun gibidir. Ayıldım bayıldım diyenler abartıyor sanırım. Sen nasılsın? Var mı bir gelişme?
Cidden speklumla açık tutmak daha acılı. Bana daha önceki gebelik terminasyon işlemimde balon takılmıştı rahim ağzı açılsın diye bittikten sonra daha ağlıyordum hatırlamak bile istemiyorum. Benim de bugun perinatolojide takibim bitti. Alttan bile bakmaya gerek yok istediği zaman gelsin bebek dediler. Bende ışık hızıyla özelde bi doktor arayışına girdim. Önceki doktoruma gitmek istemiyorum çok bilgili deneyimli olmasına rağmen bu süreçte bşr kez nasılsın naptınız demedi. Ve cidden her hafta çağırmıştı her hafta gitmiştim. Verdiğimiz parayla 3 kez doğum yapılırdı😂Yarın yeni birini buldum gidicem umarım memnun kalırım. Baştan birini bulmak çok rahatsız edici. Normal doğum istediğim için de sezeryana keyfi yönlendiren biri olur diye korkuyorum bakalım nasıl olacak 🤭

Cidden speklumla açık tutmak daha acılı. Bana daha önceki gebelik terminasyon işlemimde balon takılmıştı rahim ağzı açılsın diye bittikten sonra daha ağlıyordum hatırlamak bile istemiyorum. Benim de bugun perinatolojide takibim bitti. Alttan bile bakmaya gerek yok istediği zaman gelsin bebek dediler. Bende ışık hızıyla özelde bi doktor arayışına girdim. Önceki doktoruma gitmek istemiyorum çok bilgili deneyimli olmasına rağmen bu süreçte bşr kez nasılsın naptınız demedi. Ve cidden her hafta çağırmıştı her hafta gitmiştim. Verdiğimiz parayla 3 kez doğum yapılırdı😂Yarın yeni birini buldum gidicem umarım memnun kalırım. Baştan birini bulmak çok rahatsız edici. Normal doğum istediğim için de sezeryana keyfi yönlendiren biri olur diye korkuyorum bakalım nasıl olacak 🤭
Çok geçmiş olsun, eski deneyimine çok üzüldüm. Sağlıkla kucağına alırsın umarım bu kez. İyi dayandı seninki valla, yürekler ağızda epey bir bekledin gerçi ama :) doktorlar önemsemiyor ya unutup gidiyorlar, arayıp sormak akıllarına gelmiyor. Ben de normal doğum istiyorum, bu kadar doğal bir isteği karşılayabilecek bir doktor bulmak nasıl bu kadar zor olabilir anlamıyorum. Benim doktorum da son ana kadar destekler umarım.

X