2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Ben veriyorum. Babymix. Çünkü mayalayacak süt bulamıyorum bir türlü. Bebeğim de çok sevdi bu yoğurdu. Veriyorum ben de napim.
Senin dediğini duymamıştım. Önerirsen onu deneyeyim.

Nerden ediniyorsun bu arada?
Marketlerde satılıyor canım Atatürk Orman çiftliği nin yoğurdu. Ben ankarada yaşıyorum burda ve çevre illerde var istanbulda var mı bilmiyorum. Sut olarak doktorumuz AOÇ nin günlük sütünü kullan dedi. Mayam da AOÇ. Ee o zaman direkt AOÇ nin yoğurdunu verelim diyo eşim :KK70: Babymix in diğer yoğurtlardan farkı ne acaba probiyotik olduğunu biliyorum başka bir şey yok dimi içinde katkı maddesi meyve vs?

Canım benimde tutmuyordu yoğurdum hatta instagram da yoğurt kavanozun ters çevirip kalıp gibi yoğurdun u gösteren anneleri gördükçe sinir olurdum :)

Tecrübeli bir anneden aldığım tüyo ile artık benimkide tutuyor çok şükür. Ilınan sütü mayalicagim kaplara koyuyorum üzerine temiz tülbent ı katlayıp kapatıyorum lastik geçiriyorum etrafına tülbent kaymasın diye. Bu tülbent yoğurtla buharlaşan suyu emiyor ve yoğurdun sulu değil katı oluyor.ayrıca üzerine kapağını tam kapatmaman gerek hava almadan mayalanma olmuyor. Maya olarak da taze ev yoğurdu bulursan daha iyi bence hazır yoğurt kullandim başta sündü yoğurt
Komşudan maya buldum da o güzel tuttu. Küçük kaplara yapıyorum ben tek kullanımlık üzerine havlu kağıt kapatıyorum mesela o suyunu çekiyor aklında olsun derim.
Evet bizde de sunme problemi oluyor. Tadı iyi ama o şeyi bebeğime yedirmem. Dediğin gibi hazır yoğurt kullanmaktan olabilir. Bir gün ev yoğurdu bulursam tekrar denicem. Tülbent güzel fikir :)

Marketlerde satılıyor canım Atatürk Orman çiftliği nin yoğurdu. Ben ankarada yaşıyorum burda ve çevre illerde var istanbulda var mı bilmiyorum. Sut olarak doktorumuz AOÇ nin günlük sütünü kullan dedi. Mayam da AOÇ. Ee o zaman direkt AOÇ nin yoğurdunu verelim diyo eşim :KK70: Babymix in diğer yoğurtlardan farkı ne acaba probiyotik olduğunu biliyorum başka bir şey yok dimi içinde katkı maddesi meyve vs?

Heh aynen ben de o kafadayım işte :)
Sütü hazır al, yoğurdu hazır, sonra mayala ne anladım ben o işten :) O sebeple bende babymix almaya başladım. Katkı maddesi meyve falan yok içinde. Sade yoğurt. Tadı da çok güzel tattım :)

Kızlar ben sek günlük süt ile mayaliyorum. Katı oluyor, aslında çok kolay ama ben de istediğim kıvam için en başta 3-4 kere dökmüştüm. Şimdi elim alıştı mutfağı toparlerken bir yandan yapıp koyuyorum hemen kaloriferin altına

Merhaba tecrubeli haziran annislsri
Ben 2017 haziran annesiyim
2014 kasim annesiyim
Yeni alisvsris konusunu kestiremiyrm
Bu tarz kiyafetler 0-3 aylik mi alinmali
Ya da bebek ne kadarlkkken giyebilir ( bnm bebeklee buyuk oluyor iki aylikken 3-6 giyer)

Temmuzda bir aylik olacak
Ben nasil giydircem
Onu
Uzun kollular yakmaz mi
Gecesi nasil
Gunduzu nasil
Neler almaliyim
Bilemedim
Yardim eder misiniz?

Eki Görüntüle 1958368

Selam Allah sqğlıkla kavuşmayı nasip etsin benim kızım 6 haziranda doğdu ve temmuzda 40ı çıktıktan sonra atlet ve üzerine yarım kol zıbın altına da çorap ile duruyordu evde, gece de altına pijama giydiriyordum.

Benim kızım çok minyon olduğu için 3 aylıksa 3 ay kıyafeti 6 aylıksa 6 ay kıyafeti oluyor kızıma

Yani benim kızım ilk doğduğunda newborn giydi 0-3 aylar büyük geliyordu:) temmuzda da 0-3 ay giydi

Şimdi sana ne desem bilemedim bebeğinin kalıbına bağlı. Mothercare 5li bodyleri çok güzel oluyor 0-3 ay olanı bnm kızım 5 ay giydi kalıbı geniş onları düşünebilirsin. Atlet olarak da carters 5li atlet seti almıştım.

Kızlar ben sek günlük süt ile mayaliyorum. Katı oluyor, aslında çok kolay ama ben de istediğim kıvam için en başta 3-4 kere dökmüştüm. Şimdi elim alıştı mutfağı toparlerken bir yandan yapıp koyuyorum hemen kaloriferin altına

Canım tarif etsene nasıl yapıyorsun ben de bir türlü tutturamıyorum da. Günlük sütle deniyorum ben de.

Canım benimde tutmuyordu yoğurdum hatta instagram da yoğurt kavanozun ters çevirip kalıp gibi yoğurdun u gösteren anneleri gördükçe sinir olurdum :)

Tecrübeli bir anneden aldığım tüyo ile artık benimkide tutuyor çok şükür. Ilınan sütü mayalicagim kaplara koyuyorum üzerine temiz tülbent ı katlayıp kapatıyorum lastik geçiriyorum etrafına tülbent kaymasın diye. Bu tülbent yoğurtla buharlaşan suyu emiyor ve yoğurdun sulu değil katı oluyor.ayrıca üzerine kapağını tam kapatmaman gerek hava almadan mayalanma olmuyor. Maya olarak da taze ev yoğurdu bulursan daha iyi bence hazır yoğurt kullandim başta sündü yoğurt
Komşudan maya buldum da o güzel tuttu. Küçük kaplara yapıyorum ben tek kullanımlık üzerine havlu kağıt kapatıyorum mesela o suyunu çekiyor aklında olsun derim.

Hmmmmmmm
Canım hem tülbent ile örtüp üzerine de kapağını koyup kapağını aralıklı mı bırakıyorsun?

Kızlar ben oğlum a montessori yer yatağı yaptırmayı düşünüyorum. Nasıl olur kullanışlı olurmu acaba. Şuan idealini b eşiğinde atıyor ama tutunup kalkıyor içinde bu yüzden korkuyorum atar kendini diye.hem beşik ablamın.ablamda hamile .yaza doğru zaten beşiği geri vermem gerekecek. Ne alsam bilemedim

Aynen ben de montessori yatağı düşünüyorum ama onda da yanda korumalık oluyor ya çocuklar onun üzerinden atlamaya çalışıyormuş fln. Bu bebelere nasıl bir çözüm bulsak:) hiç koruma yaptırmayıp yatağın sağını solunu açık mı bıraksak

Selam Allah sqğlıkla kavuşmayı nasip etsin benim kızım 6 haziranda doğdu ve temmuzda 40ı çıktıktan sonra atlet ve üzerine yarım kol zıbın altına da çorap ile duruyordu evde, gece de altına pijama giydiriyordum.

Benim kızım çok minyon olduğu için 3 aylıksa 3 ay kıyafeti 6 aylıksa 6 ay kıyafeti oluyor kızıma

Yani benim kızım ilk doğduğunda newborn giydi 0-3 aylar büyük geliyordu:) temmuzda da 0-3 ay giydi

Şimdi sana ne desem bilemedim bebeğinin kalıbına bağlı. Mothercare 5li bodyleri çok güzel oluyor 0-3 ay olanı bnm kızım 5 ay giydi kalıbı geniş onları düşünebilirsin. Atlet olarak da carters 5li atlet seti almıştım.
Ay cnm çook teşekkür ederımm

Aynen ben de montessori yatağı düşünüyorum ama onda da yanda korumalık oluyor ya çocuklar onun üzerinden atlamaya çalışıyormuş fln. Bu bebelere nasıl bir çözüm bulsak:) hiç koruma yaptırmayıp yatağın sağını solunu açık mı bıraksak
Ben o korumalardan nasıl nevresım serılıyor ona takılıyrm:)

Canım tarif etsene nasıl yapıyorsun ben de bir türlü tutturamıyorum da. Günlük sütle deniyorum ben de.
Ben yogrt mayalamayı cok zor sanardım
Hep tutturdum
Hamıle kalana kadarda gunluk mayaladım
Sutu ben kanatıyrm
Cam kaba aktarıyrm
Ortuye sarıyrm
Böylelıkle yaptıgım yuvası soguyana kadar sıcacık oluyor
Parmagımı sokup 10 a kadar sayıyorum
Eger elım yanmıyorsa hafıf sıcaklık varsa işte o tam kıvam
Bı kucuk cam kaseye bır tatlı kasıgı yogurt katıp
Artı seklı cızıyorum kaşıkla
Sonra kasenın kapagını yarım kapatıp
Ortuyr sarıyrm
Bes saat sonra dolaba konulabılır
Mayalanmanın dıger evresi dolapta devam eder
:)

Kızlar ek gıdayla ılgılı soru sorabılırsınız bana
Tecrübemle cevaplarım:)
Ben o konuda cok tıtız davrandım
Tereyagını bıle mayaladıgımjz yogurt uzerlerınden yaptık bız

Eveeettt ben varım :) Benim oğlum 1 hafta sonra 8 aylık olacak. Biz ek gıdaya biraz hızlı başladık sanırım. 6 aydan sonra tattırma şeklinde başladı ama biz şu an baya baya öğün yiyoruz. Doymak için bana ve sütüme kesinlikle ihtiyacı yok biliyorum, sadece maneviyatını doyurmak için emiyor. Zaten artık onu doyurabilecek kadar sütüm de yok..

Ben de şu meme olayı bitsin artık diye bekliyorum. Özellikle sabah karşı ayıramıyorum memeden..

3-4 ay daha sık dişini diyorum kendime. Yaşına geldiğinde tamamen keseceğim memeden. Şimdi kıyamıyorum.
Cocugun bır yasına kadar ana gıdası anne sutudur
Anne sutune ıhtıyacı yok olur mu
Adı ustunde ek gıda
Sakın anne sutunu azaltmayıııınnnn

Haftada bır kuzu haslama yerdı oğlum
Cok faydalı
Kuzu haslamayi benimki de çok seviyor havuclu patatesli yapıyorum en son suyunu da çorba gibi içiyor.
Ben domates olayını merak ediyorum ne zaman vereceksiniz bebeklere? Yazdan konserve domateslerim var hem onu hem de salçalı yemekleri ne zaman verebilirim merak ediyorum. Bebeğim alerjik değil şimdiye kadar hiçbir gıdaya tepki vermedi yine de 12 ayı beklemeli miyiz?

Kuzu haslamayi benimki de çok seviyor havuclu patatesli yapıyorum en son suyunu da çorba gibi içiyor.
Ben domates olayını merak ediyorum ne zaman vereceksiniz bebeklere? Yazdan konserve domateslerim var hem onu hem de salçalı yemekleri ne zaman verebilirim merak ediyorum. Bebeğim alerjik değil şimdiye kadar hiçbir gıdaya tepki vermedi yine de 12 ayı beklemeli miyiz?
Ben daha erkrn verdım
Denersın cnm
Mesela çorbasına kat
8 aydan sonra sıkıntı olmaz
9 aydan sonra buyuk yemegı gıbı yıyrbılıyorlar artık

X