Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,0%
  • erkek

OY: 96 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    183
Kızlar çıktım kontrolden 35+3 Bebek 2.530 gram olmuş dedı küçük bebek olacak üç geninmde pıhtılaşma var çok bekletmıycem seni erken alacam dedı 38+0 da yanı 7 aralıkta dogum icin gün verdi aslında daha erken almam gerek ama kuvöze girmesin dedı canm sıkıldı biraz
Hiç canını sıkma 35+1 ya da 2 de tam hatırlamıyorum 2400 dü 36 da 2700 olmuş 38 de alacak diyorsun hem 38 çok normal bir tarih hem de kilosu da gayet normal küçük değil

36 hafta kontrolünden selam 😍 2780 olmuş. Sancı falan çıkmadı. Evde yalancı sancılar oluyor bile diyemedim nst o kadar düzdü ki 😂 her hafta gideceğiz bakalım. Aşağıda plesanta ile normal doğumu deneyeceğiz bence bir şey olmaz dedi 😂 ne derse tamam diyorum zaten o ara bir mallık geliyor amuda kalk dese bir dakika diyip deneyecekmişim gibi geliyor.
ne kadar asagida olctu mu? benim de oyleydi burda farkli doktorlar ayni hastane icinde plesanta rahim agzina 2cm uzaklikta olmadikca vajinal dogum yapamayiz kurallar geregi demisti bana, hatta cm olarak ne kadar yakinsa rahim agzina o kadar erken gun vericez 37. haftandan itibaren demislerdi, kanama oluyor risk almiyoruz demislerdi. en son olcumde yukselmisti benim gerek kalmadi artik olcume. doktoruna mutlaka sor bir dahaki sefere ne kadar uzak rahim agzina. minimum 2cm demekki normal dogumu goze aldigina gore, istersen internette de arastir canim baya ciddiye aliyorlar burdaki dogum hastanesinde bu durumu, doktor kararina birakilmiyor burda, orda da benzerdir diye dusunuyorum. seninki asagidaysa bile 2cm vardir mutlaka rahim agzina

Kızlar çıktım kontrolden 35+3 Bebek 2.530 gram olmuş dedı küçük bebek olacak üç geninmde pıhtılaşma var çok bekletmıycem seni erken alacam dedı 38+0 da yanı 7 aralıkta dogum icin gün verdi aslında daha erken almam gerek ama kuvöze girmesin dedı canm sıkıldı biraz
36+2 ydi cnm doğum yaptım bende korktum.ama çok şükür girmedi cnm kilosu iyiydi 2880 olarak doğdu ama USG ye göre 37+4 du merak etme

Aslında daha çok korkuyorlar 🫣 Bebek hareket ettiğinde veya ağladığında inanılmaz stres oluyorlar. Sadece uyurken koklayıp ne olduğunu çözmeye çalışıyorlar 🫢 Yaklaşık 3 aylık insan bebek ve 2 kedi annesi olarak 😅😅

Tüy kısaltma bir çözüm değil maalesef çünkü tamamını kesmedikleri için olan tüyler yine dökülüyor 🫠 Eğer düzenli aşılama yapılıyorsa tüy yutması bir problem değil zaten biliyorsunuzdur. Bir de ilk zamanlar yanaşmayacaklar emin olun asıl sorun bebişin oral dönemi ve emekleme dönemi🥲 O zamana gelince tecrübelerimi aktarırım yine 😅
canım çok teşekkürler mesajın için. epey mühim bir konu bu benim ve burada birçok arkadaşım için. tecrübelerini paylaşırsan seviniriz gerçekten 🌹

Çanta hazırlama kontrolcüsüne yakalanma bak 🤣 bugün çantayı halletsen toplasan yarım saat sürüyor eşyaları hazırsa 😁 en azından kıyafetlerinizi 😁 ben de foto çekiminde giyeceklerini falan yıkamadım. Kocam beyim gitmiş gs storedan bir tane daha hastane çıkışı almış neymiş fotoyu onunla çektircekmişiz. Ben boşuna mı isimli tulum yaptırdım 🫠🫠 kv de bi hastane çıkışı aldı güya bakalım bebiş hastaneden neyle çıkacak bütün valiz düzenim değişti 15 tane takımla gidicem hastaneye herhalde djdjdj
iki kombini de giyse? 2 tane çekseler? olmuyor mu öyle?

benim de planım o yönde de🥰

Ay ne bılıyım her gün de yıyorum nıye almamış kılo anlamadım
Canım benim her bebek bir değil ki yapı itibariyle minyon da olacak olabilir. O kadar da geri de değil bence kilo olarak da tabi en iyi doktorlar bilir. Bi önceki kontrolden sonra mı almamış mesela. Bir de pıhtılaşma için iğne falan kullanıyorsun dur zaten hiç korkma Allahın izniyle.

ne kadar asagida olctu mu? benim de oyleydi burda farkli doktorlar ayni hastane icinde plesanta rahim agzina 2cm uzaklikta olmadikca vajinal dogum yapamayiz kurallar geregi demisti bana, hatta cm olarak ne kadar yakinsa rahim agzina o kadar erken gun vericez 37. haftandan itibaren demislerdi, kanama oluyor risk almiyoruz demislerdi. en son olcumde yukselmisti benim gerek kalmadi artik olcume. doktoruna mutlaka sor bir dahaki sefere ne kadar uzak rahim agzina. minimum 2cm demekki normal dogumu goze aldigina gore, istersen internette de arastir canim baya ciddiye aliyorlar burdaki dogum hastanesinde bu durumu, doktor kararina birakilmiyor burda, orda da benzerdir diye dusunuyorum. seninki asagidaysa bile 2cm vardir mutlaka rahim agzina
Şöyle ölçmedi ama ucundan kapatıyor tam kapatmıyor. İstersen öncesi bir müdahale ederiz kanama durumuna bakarız dedi. Ama bence gerek yok doğum anında aksi bir durum olursa sezaryene geçeriz dedi. İlki normal olduğu için direk sezaryen olsun istemiyorum dedi. Kanama miktarını vs söyledi bu kadar kapattığı için kanama çok aşırı olmayacaktır dedi ama ölçmedi. Akışına bıraktım ben de artık. Normalde aşırı normal doğum yanlısı bir doktor değil sezaryen yaptığı çok doğum var o nedenle bir şey olacak olsa diretmezdi diye düşünüyorum normal diye.

bence kilosu az değil canım. 2 haftaya en az 2800 olur diye düşünüyorum. günde ortalama 25 gram alıyorlar çünkü

Canım 38 gayet iyi bir tarih, kilosu da az falan değil.. Uygulamalarda da 35. Haftaya 2500 gram diyor. Sen burdaki yorumlardan etkilenme kuzucum. Kilosu da oldukça ideal. Bence küçük değil, normal kuzum. Doktora da çok bakma. Bir takım bahaneler birşeyler yapacaklar ki 38 de alabilsin bebeği. Hem pıhtılaşma riski de varsa 38de alması çok çok iyi, zaten ideal zamanlar bence. Benimki anormal bence 😅 40. Haftada sezeryana alacak neredeyse. Ben de 35+1im, bana teeee 20-24 aralığa tarih verdi. Bu da normal değil bence 😅 su akacak yolunu bulacak guzum, bundan sonrası tevekkül.

iki kombini de giyse? 2 tane çekseler? olmuyor mu öyle?

benim de planım o yönde de🥰
Olur herhalde 2 dk üst baş değişimi zaten kaç poz çekecek 😁 ama sor bakalım ben gsli kıyafetle çekim istiyor muyum 🤣 bi de normalde eşim foto çekimi ne yea falan diyordu. Sen çekilme o zaman diyip susturdum. Şimdi müdahale etmesi sinir bozuyor 😒😒 bir de hayatta her takımı tutarım ama gsli olmam derdim. Kocamla aktivite olsun diye gs maçına bile gittim. Boşuna asla asla deme demiyorlar yürüyen örneği oldum🤣

35+1 nst’sinden çıktım bugün
bir kere 30 gördü sancı ilk kez. sancı ne demekmiş biraz anlar gibi oldum sonunda

yarın da doktor kontrolü var, bakalım kaç kilo oldu, kilo konusunu çok kafaya takıyorum. biraz minnak gibi bebeğim. boyu ve diğer ölçümleri iyiydi ama son seferde.

Canım kilosu kötü değil ki bende 37+2 yim bugün 2800 çıktı bebek genel toplam 36+1 ile uyumlu. Doktor bugun alttan bile bakmadı artık şstediği zaman gelsin dedi. Gelişim olarak biraz geride ama kan akışı normal o yüzden sorun değil dedi

Olur herhalde 2 dk üst baş değişimi zaten kaç poz çekecek 😁 ama sor bakalım ben gsli kıyafetle çekim istiyor muyum 🤣 bi de normalde eşim foto çekimi ne yea falan diyordu. Sen çekilme o zaman diyip susturdum. Şimdi müdahale etmesi sinir bozuyor 😒😒 bir de hayatta her takımı tutarım ama gsli olmam derdim. Kocamla aktivite olsun diye gs maçına bile gittim. Boşuna asla asla deme demiyorlar yürüyen örneği oldum🤣
ya canım takım babanın çocuğu ile bağ kurmasının çok güçlü bir yolu🥰 bırak çekinsinler bi tane, eğer 2. kombini yapabilirseniz. ki dediğin gibi 1-2 dklık bir iş üstünü değiştirmek 🤍

35+1 nst’sinden çıktım bugün
bir kere 30 gördü sancı ilk kez. sancı ne demekmiş bira anlar gibi oldum sonunda

yarın da doktor kontrolü var, bakalım kaç kilo oldu, kilo konusunu çok kafaya takıyorum. biraz minnak gibi bebeğim. boyu ve diğer ölçümleri iyiydi ama son seferde.
Nasıl birşeymiş kuzum ssncı? Ben hala anlayamıyorum. Karnın sertleşmesi mi? Ben de 35+1im aynıyız 😍🥰

ya canım takım babanın çocuğu ile bağ kurmasının çok güçlü bir yolu🥰 bırak çekinsinler bi tane, eğer 2. kombini yapabilirseniz. ki dediğin gibi 1-2 dklık bir iş üstünü değiştirmek 🤍
Kıskanıyorum benim oğluşum 🤣🤣🤣 sen tut 9 ay karnında taşı gitsin Gs formasıyla gözümün önünde resim çekilsinler 🤣🤣 neyse mecbur susucaz napalım 😁😁 senin kombinlerin neler?

X