- 27 Mart 2014
- 3.623
- 1.781
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #54.361
anladım canım ama ben psikolojk olarak bittim bakıcıya emanet edip işe başlayacağım uzun zamanlarda sağdığım sütün yağ oranı zaten az oluyo sağım aralarını uzattım bitiyor artık bende bebeğime vakit ayırmak istiyoum çok yoruldum sağımm zamanı geçince resmn sinirlniyorum bebeğime kızıyordum misal uyumadığı yada yaramazlık yaptığı için ilk 6 ay ilk zamanlar dışında mama kullanmadık her işte vardır bir hayır diyorum artık :) Sevgiler :)Ilk baslarda her beslrnmede sagiyordum canim tek gogus emdi zaten biri cabuk gitti o yuzden teke dusunce yetmedi sut mama destekli gitmeye basladik. iki ay oncesine kadar gunde 500 ml kadardi sonra 300 sonrada 100 e dustu simdide 20 ml zor cikiyor malesef . Tabiki pompa olmasa emmedigi icin anne autunden mahrum kalacakti ama pompada bebegin yerini tutmuyor iste yada zaten bitecekti pompa bahane. Umarim artirabilirsin sutunu beslenmeye dikkat et her ml cok degerli cok onemli. Misal azda olsa anne sutu alirken kabizlik yoktu en fazla bir gun yapmazdi bir haftadir iki yada uc gunde yapiyor. Zeytinyagi hic eksik olmuyor beslenmemizde ama dedigim gibi anne sutu sindirimi kolaylastirdigi icin eksikligi hemen fark etti
Çokk teşekkür ederim kızlarr
maşallah canım birden yapacak gülsima sanırım :) kaç kilo oldu gülsima canım bizim arada 1 gun var kızlarla 6 haziran ayarlamadım bi tarihiMaşallah cnm benim kız da 6 haziran doğumlu ya daha emeklemiyor ve tutunup kalkmıyor ikisine de çabası var ama henüz başaramadı :))
Bizde de durum aynı. 4 kere kalkıyorsa ikisinde emziriyorum ikisinde pışpışlayıp yatırıyorum. Emzirdiğim zamanlarda bilr aslında aç olmadığını farkediyorum ama yine de acaba aç mı diye emzirmeden yapamıyorum.Ben de öyle yapıyordum, sadece iki uyanmada emziriyordum, diğerlerini emzik ve pişmiş ile geçiştirmwyw alışmıştı. Fakat bizim de galiba üst dişler geliyor emzik pişmiş ı ıh illa emip sakinleşmek istiyor ama kısa emip uyuyor. İnatlaşmak istemiyorum, ağrı kesici niyetine emiyor gibi
Çok sevindim canım :) Bakalım ne zaman toparlanacağız, ne zaman normale dönecek vücutlarımız.Kızlar bu hafta bakicimiz işe başlayacak. İlk hafta kızımi bakıcısı ile tanıştırmak için izin aldım, eşlik edeceğim. İnşallah iyi bi ilişki kurabiliriz.
Tahlil yaptırmıştım; hatırlarsanız saclarim dökülüyor, tırnaklarım kırılıyor ve dişim kırıldı demiştim. Sonuclarim hayatımda ilk defa normal değerlerde çıktı. Hep bi şeyler de sorun çıkardı. Doktor gebelik sonrası olur, iyi beslen gecer dedi.
Ve kızım hala anne demiyor. Cook istiyorum ya :)
Aynen canim sen ne yaparsan yap olacagina varir. Tabiki anne sutu ne kadar cok alirlarsa ojadar iyi ama bazen mumkun olmuyor. gecen ay kendi kontrolum vardi doktoruma cok guvenirim ona biraz dert yandim tabiki uzun sure emse cok iyi olur ama sutun en verimli zamani ilk 6 aydir ve karin doyurmaktan ziyade bebegi guclendirir sonra verimi giderek azalir besleyiciligi doyuruculuga donusur dedi. Yani isterdik tabi keske 2 yasina kadar emseydi yada anne sutu alabilseydi ama en azindan 7 ay yararlandi ya hic olmasaydi diyorum aştim artik . Ben sinirlerim cok yipranmissa yaklasmiyorum canim babasina veriyorum biraz nefes alip sonra Iyi birsey degil tabi ama sigara icmeye basladim tekrar arada bir tane iciyorum bi dusa giriyorum ohh ondan sonra sinir fln kalmiyor. Sende kendini gergin hissettiginde bi yarim saat uzak kal kendin icin birsey yap o arada sakinlesirsin sonra minnos sende sinir yapmaz. Daha cok savunmasiz muhtac annesi: )anladım canım ama ben psikolojk olarak bittim bakıcıya emanet edip işe başlayacağım uzun zamanlarda sağdığım sütün yağ oranı zaten az oluyo sağım aralarını uzattım bitiyor artık bende bebeğime vakit ayırmak istiyoum çok yoruldum sağımm zamanı geçince resmn sinirlniyorum bebeğime kızıyordum misal uyumadığı yada yaramazlık yaptığı için ilk 6 ay ilk zamanlar dışında mama kullanmadık her işte vardır bir hayır diyorum artık :) Sevgiler :)
Tamam canım doğru diyorsun, asil benim alismam lazım. Tavsiyen için çok teşekkürler...Çok sevindim canım :) Bakalım ne zaman toparlanacağız, ne zaman normale dönecek vücutlarımız.
Bakıcı için de içini ferah tut. Bir iki gün sonra bırakıp bi kaç saatliğine dışarı çok gel mesela. Bebek kadar senin de alışman lazım bebeğini bırakmaya. Bana ilk etapta çok zor gelmişti.
Ben daha bugün kendi anneme sordum anne sütüm değişiyor sanki rengi açıldı iyice diye :) O da artık bebeği doyurmak gibi bir misyonu yok sütünün, sadece bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı bu saatten sonra dedi.Aynen canim sen ne yaparsan yap olacagina varir. Tabiki anne sutu ne kadar cok alirlarsa ojadar iyi ama bazen mumkun olmuyor. gecen ay kendi kontrolum vardi doktoruma cok guvenirim ona biraz dert yandim tabiki uzun sure emse cok iyi olur ama sutun en verimli zamani ilk 6 aydir ve karin doyurmaktan ziyade bebegi guclendirir sonra verimi giderek azalir besleyiciligi doyuruculuga donusur dedi. Yani isterdik tabi keske 2 yasina kadar emseydi yada anne sutu alabilseydi ama en azindan 7 ay yararlandi ya hic olmasaydi diyorum aştim artik . Ben sinirlerim cok yipranmissa yaklasmiyorum canim babasina veriyorum biraz nefes alip sonra Iyi birsey degil tabi ama sigara icmeye basladim tekrar arada bir tane iciyorum bi dusa giriyorum ohh ondan sonra sinir fln kalmiyor. Sende kendini gergin hissettiginde bi yarim saat uzak kal kendin icin birsey yap o arada sakinlesirsin sonra minnos sende sinir yapmaz. Daha cok savunmasiz muhtac annesi: )
Çok teşekkür ederim canımcancağızım çok geçmiş olsun defneciğime
Maşallah bebeğine hiç dertlenme. Bir saglık problemi yoksa kiloyu problem etme her bebek tombik olacak diye birsey yok ki.Merhaba bayanlar 8inci ayımızı doldurmak üzereyiz beslenme düzeninizi öğünleri nasıl yapıyorsunuz benim oğluşum 16 haziranda 3kg boyu 50 cm olarak doğdu şu anda 8 kilo 900 gr buyu 70 cm çok zayıf geliyor bana bu son iki ayda çok az kilo aldı.
Aynen canim sen ne yaparsan yap olacagina varir. Tabiki anne sutu ne kadar cok alirlarsa ojadar iyi ama bazen mumkun olmuyor. gecen ay kendi kontrolum vardi doktoruma cok guvenirim ona biraz dert yandim tabiki uzun sure emse cok iyi olur ama sutun en verimli zamani ilk 6 aydir ve karin doyurmaktan ziyade bebegi guclendirir sonra verimi giderek azalir besleyiciligi doyuruculuga donusur dedi. Yani isterdik tabi keske 2 yasina kadar emseydi yada anne sutu alabilseydi ama en azindan 7 ay yararlandi ya hic olmasaydi diyorum aştim artik . Ben sinirlerim cok yipranmissa yaklasmiyorum canim babasina veriyorum biraz nefes alip sonra Iyi birsey degil tabi ama sigara icmeye basladim tekrar arada bir tane iciyorum bi dusa giriyorum ohh ondan sonra sinir fln kalmiyor. Sende kendini gergin hissettiginde bi yarim saat uzak kal kendin icin birsey yap o arada sakinlesirsin sonra minnos sende sinir yapmaz. Daha cok savunmasiz muhtac annesi: )
Maşallah kuzuma canım çok iyi bence çok haklısın çok hareketli ler fit olsunlar :) kilo da ileride bir çok soruna öncü.Maşallah bebeğine hiç dertlenme. Bir saglık problemi yoksa kiloyu problem etme her bebek tombik olacak diye birsey yok ki.
Benim oğlum 6 haziranda 3.950 doğdu. Boyu 50 cm di. Şimdi 8 kg boyu 71 cm. İki ayda 200 g aldı sadece ama hareketlendikce artık kilo alımları azaldı
Benim verebilecek bir eşim bile yokAynen canim sen ne yaparsan yap olacagina varir. Tabiki anne sutu ne kadar cok alirlarsa ojadar iyi ama bazen mumkun olmuyor. gecen ay kendi kontrolum vardi doktoruma cok guvenirim ona biraz dert yandim tabiki uzun sure emse cok iyi olur ama sutun en verimli zamani ilk 6 aydir ve karin doyurmaktan ziyade bebegi guclendirir sonra verimi giderek azalir besleyiciligi doyuruculuga donusur dedi. Yani isterdik tabi keske 2 yasina kadar emseydi yada anne sutu alabilseydi ama en azindan 7 ay yararlandi ya hic olmasaydi diyorum aştim artik . Ben sinirlerim cok yipranmissa yaklasmiyorum canim babasina veriyorum biraz nefes alip sonra Iyi birsey degil tabi ama sigara icmeye basladim tekrar arada bir tane iciyorum bi dusa giriyorum ohh ondan sonra sinir fln kalmiyor. Sende kendini gergin hissettiginde bi yarim saat uzak kal kendin icin birsey yap o arada sakinlesirsin sonra minnos sende sinir yapmaz. Daha cok savunmasiz muhtac annesi: )
Evet öyle bi derdim yoktu aslında biraz çevreden etkileniyorum zayıflamış diyolar . zaten takıntılıyım biraz. Doğduğundan beri uyku problemi var. Hala gazı devam ediyor özellikle yeni bişey denediğimde sabahlıyoruz. senin bebişinede maşallah Allah bağışlasın yavrularımızıMaşallah bebeğine hiç dertlenme. Bir saglık problemi yoksa kiloyu problem etme her bebek tombik olacak diye birsey yok ki.
Benim oğlum 6 haziranda 3.950 doğdu. Boyu 50 cm di. Şimdi 8 kg boyu 71 cm. İki ayda 200 g aldı sadece ama hareketlendikce artık kilo alımları azaldı
Evet öyle bi derdim yoktu aslında biraz çevreden etkileniyorum zayıflamış diyolar . zaten takıntılıyım biraz. Doğduğundan beri uyku problemi var. Hala gazı devam ediyor özellikle yeni bişey denediğimde sabahlıyoruz. senin bebişinede maşallah Allah bağışlasın yavrularımızı
Aynen Işığı açıp oturuyoruz artık. Gecelerden nefret eder oldum. Ya sabır çekerek beşik sallıyomGaz olayi bizde de ayni cnm dun yer elmasi katmistim corbasina gece saat basi kalkti.
kalkmasi degilde gazi olunca ciglik cigliga uyanio sakinlesmesi yrm saat suruyo ee zaten bir yarim saat sonra tekrar kalkicak diye diye benim uykum kacti bu sefer:)
Ben dün gece zıvanadan çıktım resmen.. hani bir sıkıntısı var da uyumuyor ağlıyor desem sabaha kadar oturayım oğlumla, ya da sadece uykusunu almış oynamak istiyor olsa kalkıp oynayayım. Ama sebepsiz yere gözü kapalı mızıklamıyor mu o zaman çileden çıkıyorum. Sanki gıcıklığına yapıyormuş gibi geliyor :)) Tabi bunlar o andaki hislerim oluyor, bir kaç dk sonra sakinleşip kendime kızıyorum bu sefer çocuğa sinirlendim diye.Aynen Işığı açıp oturuyoruz artık. Gecelerden nefret eder oldum. Ya sabır çekerek beşik sallıyom