2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
anladım canım ama ben psikolojk olarak bittim bakıcıya emanet edip işe başlayacağım uzun zamanlarda sağdığım sütün yağ oranı zaten az oluyo sağım aralarını uzattım bitiyor artık bende bebeğime vakit ayırmak istiyoum çok yoruldum sağımm zamanı geçince resmn sinirlniyorum bebeğime kızıyordum misal uyumadığı yada yaramazlık yaptığı için ilk 6 ay ilk zamanlar dışında mama kullanmadık her işte vardır bir hayır diyorum artık :) Sevgiler :)

Maşallah cnm benim kız da 6 haziran doğumlu ya daha emeklemiyor ve tutunup kalkmıyor ikisine de çabası var ama henüz başaramadı :))
maşallah canım birden yapacak gülsima sanırım :) kaç kilo oldu gülsima canım bizim arada 1 gun var kızlarla 6 haziran ayarlamadım bi tarihi

Bizde de durum aynı. 4 kere kalkıyorsa ikisinde emziriyorum ikisinde pışpışlayıp yatırıyorum. Emzirdiğim zamanlarda bilr aslında aç olmadığını farkediyorum ama yine de acaba aç mı diye emzirmeden yapamıyorum.

Çok sevindim canım :) Bakalım ne zaman toparlanacağız, ne zaman normale dönecek vücutlarımız.

Bakıcı için de içini ferah tut. Bir iki gün sonra bırakıp bi kaç saatliğine dışarı çok gel mesela. Bebek kadar senin de alışman lazım bebeğini bırakmaya. Bana ilk etapta çok zor gelmişti.

Aynen canim sen ne yaparsan yap olacagina varir. Tabiki anne sutu ne kadar cok alirlarsa ojadar iyi ama bazen mumkun olmuyor. gecen ay kendi kontrolum vardi doktoruma cok guvenirim ona biraz dert yandim tabiki uzun sure emse cok iyi olur ama sutun en verimli zamani ilk 6 aydir ve karin doyurmaktan ziyade bebegi guclendirir sonra verimi giderek azalir besleyiciligi doyuruculuga donusur dedi. Yani isterdik tabi keske 2 yasina kadar emseydi yada anne sutu alabilseydi ama en azindan 7 ay yararlandi ya hic olmasaydi diyorum aştim artik . Ben sinirlerim cok yipranmissa yaklasmiyorum canim babasina veriyorum biraz nefes alip sonra Iyi birsey degil tabi ama sigara icmeye basladim tekrar arada bir tane iciyorum bi dusa giriyorum ohh ondan sonra sinir fln kalmiyor. Sende kendini gergin hissettiginde bi yarim saat uzak kal kendin icin birsey yap o arada sakinlesirsin sonra minnos sende sinir yapmaz. Daha cok savunmasiz muhtac annesi: )

Tamam canım doğru diyorsun, asil benim alismam lazım. Tavsiyen için çok teşekkürler...

Ben daha bugün kendi anneme sordum anne sütüm değişiyor sanki rengi açıldı iyice diye :) O da artık bebeği doyurmak gibi bir misyonu yok sütünün, sadece bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı bu saatten sonra dedi.

Düşündüm gerçekten de artık sütten ziyade yiyeceklerle doyuruyor karnını. Dışardaysak ve hazırlıklı çıkmamışsam doymak için emiyor. Onun dışında ya uyumak için, ya keyfine ağzında geveliyor, ısırıyor filan..

Dediğin çok doğru. Ben çalışmaya başlamadan önce sabrım çok çabuk tükeniyordu ama şimdi hem bebeğimi özlemiş oluyorum hem de tahammül sınırım çok yükselmiş oluyor. Arada sırada uzaklaşmak iyi geliyor insana.

Merhaba bayanlar 8inci ayımızı doldurmak üzereyiz beslenme düzeninizi öğünleri nasıl yapıyorsunuz benim oğluşum 16 haziranda 3kg boyu 50 cm olarak doğdu şu anda 8 kilo 900 gr buyu 70 cm çok zayıf geliyor bana bu son iki ayda çok az kilo aldı.

Bebegim yarın tam 8 aylik oluyor. Günler nasıl geçti nasıl da büyüdüler.. Şimdiden yeni doğmuş hallerini özlüyorum ama gelecekteki hallerini de cok merak ediyorum. Benim tembel miniğim hiç ablasına çekmemiş ablasi sekiz bucuk aylık yürumüştü bu sekerlik daha emeklemiyor bile üstelik yüzüstü kalmaktan da nefret ediyor. Ek gidaya pek alışamadı 6 tane dişi olmasına rağmen çok az yiyor ama sürekli emmek istiyor. Emmeden uyumadığı için de biz bu öğün işini tam ayarlayamiyoruz.. boyunu tam olarak bilmiyorum ama 9500 kilosu.. bizde durumlar böyle

Maşallah bebeğine hiç dertlenme. Bir saglık problemi yoksa kiloyu problem etme her bebek tombik olacak diye birsey yok ki.
Benim oğlum 6 haziranda 3.950 doğdu. Boyu 50 cm di. Şimdi 8 kg boyu 71 cm. İki ayda 200 g aldı sadece ama hareketlendikce artık kilo alımları azaldı

Evet canım benim kizginligim ona yansımaz ama içim içimi yiyor vakit geçti sagmadim kesilir diye 7 ay böyleydi. benim daha çok bu yöndendi stresim.yoksa sabaha kadar aç Susuz uykusuz kalsam onun gülüşü yetiyor gerçekten mutlu olması yetiyor 50 tane milk plus içecek içtim pompa kampları ve artık emekliyor adım atmak istiyor bugünlerde geri gelmiyor bebeğim den çok pompa basindayimdir. Verimli olsun keyifli olsun istiyorum canım ne güzel yazmışın. Teşekkürler.

Maşallah kuzuma canım çok iyi bence çok haklısın çok hareketli ler fit olsunlar :) kilo da ileride bir çok soruna öncü.

Benim verebilecek bir eşim bile yok annemlerdeyiz görev çıkmıştı ona.

Evet öyle bi derdim yoktu aslında biraz çevreden etkileniyorum zayıflamış diyolar . zaten takıntılıyım biraz. Doğduğundan beri uyku problemi var. Hala gazı devam ediyor özellikle yeni bişey denediğimde sabahlıyoruz. senin bebişinede maşallah Allah bağışlasın yavrularımızı

Bebek bakımı için kitap önerebilir misiniz kızlar, tracy hogg bebek bakımı mucize çözümler nasıl sizce okuyan var mı

Gaz olayi bizde de ayni cnm dun yer elmasi katmistim corbasina gece saat basi kalkti.
kalkmasi degilde gazi olunca ciglik cigliga uyanio sakinlesmesi yrm saat suruyo ee zaten bir yarim saat sonra tekrar kalkicak diye diye benim uykum kacti bu sefer:)

Gaz olayi bizde de ayni cnm dun yer elmasi katmistim corbasina gece saat basi kalkti.
kalkmasi degilde gazi olunca ciglik cigliga uyanio sakinlesmesi yrm saat suruyo ee zaten bir yarim saat sonra tekrar kalkicak diye diye benim uykum kacti bu sefer:)
Aynen Işığı açıp oturuyoruz artık. Gecelerden nefret eder oldum. Ya sabır çekerek beşik sallıyom

Aynen Işığı açıp oturuyoruz artık. Gecelerden nefret eder oldum. Ya sabır çekerek beşik sallıyom
Ben dün gece zıvanadan çıktım resmen.. hani bir sıkıntısı var da uyumuyor ağlıyor desem sabaha kadar oturayım oğlumla, ya da sadece uykusunu almış oynamak istiyor olsa kalkıp oynayayım. Ama sebepsiz yere gözü kapalı mızıklamıyor mu o zaman çileden çıkıyorum. Sanki gıcıklığına yapıyormuş gibi geliyor :)) Tabi bunlar o andaki hislerim oluyor, bir kaç dk sonra sakinleşip kendime kızıyorum bu sefer çocuğa sinirlendim diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…