2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
ilk adım arabaları da çok tehlikeli. adı ilk adım ama hiç alakası yok :) arabadan tutununca kayıyo çocuğun elinden. onu ancak çok iyi yürümeyi öğrenince teslim edebilirsin bebeğe. şimdilik üstüne oturup direksiyonu tutuyoruz okdr. ama arkasını açıp yürütmeye çalışınca araba öne gidiyo çok hızlı :) tavsiye etmiyorum. Yürüteç de çok zararlı ben de almadım. ama inanki kurtuluş olabiliyor(yemek yaparken 15 20 dakik oyalamak için komşu böyle dedi.) 8.ayda alıcam ben de kayınvalidem yemek yaparken kullanır veya tuvalete vs. giderken içine koyuverir. 5 dakika. 40tlye bulmuştum biyerde. kalırsa alcam kalmazsa da pahalı bişey almam zaten. bizi mama sandalyesi 1 saat oyalıyor şimdilik bakalım :)
Haklısın canım bazen gerçekten tuvalete bile gidemiyorum bütün gün beraberiz ama yapışık dolaşıyoruz resmen uyanıkken. Hadi ayrı olsak gün içinde özlüyor diyeceğim. Yürüteçten düşende çok oluyormuş canım bilgin olsun ben yemek yaparken mama sandalyesine koyuyorum o oyuncaklarını atıyor ben topluyorum sonra tekrar atıyor öyle geçinip gidiyoruz:KK66: ilk arabamı da 9. Aydan sonra öneriyorlar henüz almadım ama daha sağlam birşey araştırmak lazım dediğin gibiyse.

Dr göturdum canım idrar çıkışında yapışıklık var küçük bir yerden yapıyor oda içerde idrar birikmesine neden olmuş olabilir idrar enfeksiyonuna sebep olmuştur diye idrar kültürü istedi küçük bir kanamaya neden olabilir dedi bende yaptirmadim yarın bir başka Dr gostericem küçük bir operasyonla açılması gerekiyormuş
Geçmiş olsun canım. İnşallah öyle operasyona fln gerek kalmadan düzelir canı yapıyordur yavrumun niye ağlasın yoksa. Ama çözümü varmış sen üzülme annesi düzelir inşallah

Sevgili anneler, bugün işe başladım. Kızım ek gıda hiç bi şey yememis ki normalde kahvaltı dahil yerdi. Bugün sabah 6.30 dan 14.00'a kadar 180 cc anne sütü içmiş. Sizce bu yeterli midir? Kızım 6 ay 23 günlük.
Alıştıkları düzenin aksi olduğu zaman tepki veriyorlar canım normal birkaç günde alışır merak etme. Evet az gibi ama çok acıksa dayanamazdı zaten merak etme sen oda düzene girer

kızlar cumartesi günü beyin ve iç organ ultrasonu çektirdik. gerekli değilmiş ama doktor yapalım kafatası kapanınca 1 yaşından sonra emaara girmek zorunda kalır dedi. içimiz rahat etsin diye yaptırdık ama şart değil. her yerine bakıldı :) sağ beyin sol beyin aynı büyüklükte (arkadaşımın oğlu 7 yaşında. hareketlerinde problem olduğu için emar çekildi. sağ tarafı 5 sol tarafı beynin 12 yaşında. resmen afedersiniz ergen çocukları gibi kızlara sataşıp pipisi kalkıyo. sonra bi anda bebek gibi hareketler yapıveriyor. onlarda şüphelenip gitmişlerdi. beynin bir tarafı geriden geliyo, bir tarafı önde gidiyo ve genetik demişler. arkadaşımın hareketleride hep acaipti zaten :KK43: bu teşhis koyuldu. ben de bu yüzden gittim içim rahat etsin diye) gitmişken organlara da bakıldı. pipisine ve yumurtalarına baktılar. aynı büyüklükte yazıyodu kağıtta. biri büyük biri küçük olunca kısırlık oluyomuş vs. böbreklerine safra kesesine dalağına kalbine ciğerlerine bağırsaklara kısacası herşeye bakıldı. çok şükür herşey yolunda. kalp kapakçıkları iyi çalışıyo dedi. bende büyüme vardı kapakçıkta.
Çok iyi canım için rahat etmiştir. Bunun için hangi birime götürdün hepsi kontrol edilmiş bende baktırmak istiyorum ne zamandır. Şükür görünen bir problemimiz yok ama tedbir tedbirler. Maşallah bebeğine bu arada sağlıklı sıhhatli büyüsün inşallah

Çok iyi canım için rahat etmiştir. Bunun için hangi birime götürdün hepsi kontrol edilmiş bende baktırmak istiyorum ne zamandır. Şükür görünen bir problemimiz yok ama tedbir tedbirler. Maşallah bebeğine bu arada sağlıklı sıhhatli büyüsün inşallah
her ay gittiğim çocuk doktoruna gittim o sordu yapalım mı diye. geç yapılınca ilerde istediğimiz zaman emara girmek zorunda klaır falan diyince tamam dedik. ultrasonla bakıyolar hiç korkulcak bişey değil 150 TL aldılar. Rutin 7.ay kontrolünde yaptılar işte. kafasına bakarken biraz ağladı. bastırıyolar baya boşluğu. doktor ağlasın daha iyi ellemeyin dedi. 5 dakika sürdü. kolunu tuttuk sadece. her zamanki gibi ben de kızarıp bozardım o ağlıyo diye. eşim hemen rengin attı diyip durdu sinir etti beni.

Dr göturdum canım idrar çıkışında yapışıklık var küçük bir yerden yapıyor oda içerde idrar birikmesine neden olmuş olabilir idrar enfeksiyonuna sebep olmuştur diye idrar kültürü istedi küçük bir kanamaya neden olabilir dedi bende yaptirmadim yarın bir başka Dr gostericem küçük bir operasyonla açılması gerekiyormuş
Çok geçmiş olsun canım. Sünnet ettirmiş miydin oğlunu?? Bu arada kızın mı oğlun mu tam hatırlayamadım ama idrar çıkışı filan deyince erkek olduğunu varsaydım :)

her ay gittiğim çocuk doktoruna gittim o sordu yapalım mı diye. geç yapılınca ilerde istediğimiz zaman emara girmek zorunda klaır falan diyince tamam dedik. ultrasonla bakıyolar hiç korkulcak bişey değil 150 TL aldılar. Rutin 7.ay kontrolünde yaptılar işte. kafasına bakarken biraz ağladı. bastırıyolar baya boşluğu. doktor ağlasın daha iyi ellemeyin dedi. 5 dakika sürdü. kolunu tuttuk sadece. her zamanki gibi ben de kızarıp bozardım o ağlıyo diye. eşim hemen rengin attı diyip durdu sinir etti beni.
Oh ne güzel için rahatlamış işte, maşallah bebişe :) Bu arada bu ultrason rutin muayene mi yoksa doktorun rutin kontroller dışında hazır gelmişken aradan çıkarmak mı istedi?
Biz de cumartesi gideceğiz 7. ay kontrolümüze de, doktor derse şaşırmayayım diye soruyorum :)

Bu arada bebeğinin boyu kilosu nasıl?

Bizimki pek kilo almıyor sanki, biraz kafamı kurcalıyor bu durum..

Çok geçmiş olsun canım. Sünnet ettirmiş miydin oğlunu?? Bu arada kızın mı oğlun mu tam hatırlayamadım ama idrar çıkışı filan deyince erkek olduğunu varsaydım :)
Teşekkür ederim canım kızım var internette bira araştırdım ki bebeklerde de olan bı durumus bir başka Dr daha goturucem

Bırakmaz merak etme :) şu an bakan kişinin tarzına da alışması lazım. Benim oğlum 2,5 aylıktan beri bakıcıda olduğu için biz öyle bir geçiş sorunu yaşamadık. Sağolsun bakıcımla koordineli şekilde gidiyoruz, kafası karışmıyor çocuğun :)
Valla biz bi grip atlattık sonra bi daha yakalandık.. Şimdi bu ikinci gribi atlatmaya çalışıyoruz ama ilk gribe göre çok daha iyi. Teşekkürler ilgilendiğin için :)
Babası b
Gecmis olsun... tez zamanda şifa bulursunuz inşallah.

Teşekkür ederim canım kızım var internette bira araştırdım ki bebeklerde de olan bı durumus bir başka Dr daha goturucem
Cahilliğime ver canım, kız çocuklarda duymamıştım o yüzden erkek olduğunu düşündüm.. Götürün tabi, ikinci bir görüş her zaman daha iyidir :) Çok çok geçmiş olsun tekrar.

Bırakmaz merak etme :) şu an bakan kişinin tarzına da alışması lazım. Benim oğlum 2,5 aylıktan beri bakıcıda olduğu için biz öyle bir geçiş sorunu yaşamadık. Sağolsun bakıcımla koordineli şekilde gidiyoruz, kafası karışmıyor çocuğun :)
Valla biz bi grip atlattık sonra bi daha yakalandık.. Şimdi bu ikinci gribi atlatmaya çalışıyoruz ama ilk gribe göre çok daha iyi. Teşekkürler ilgilendiğin için :)
Babası bakıyor şuanda ve araları da oldukça iyidir ama gecede etkilendi. Akşam gayet güzel yedi. Size de geçmiş olsun.

Alıştıkları düzenin aksi olduğu zaman tepki veriyorlar canım normal birkaç günde alışır merak etme. Evet az gibi ama çok acıksa dayanamazdı zaten merak etme sen oda düzene girer
Evet öyle gibi görünüyor. Çünkü ben gittikten sonra normal bi şekilde yedi. Ne yapalım zor ama alışacağız.

Cahilliğime ver canım, kız çocuklarda duymamıştım o yüzden erkek olduğunu düşündüm.. Götürün tabi, ikinci bir görüş her zaman daha iyidir :) Çok çok geçmiş olsun tekrar.
Estağfurullah canim cahillikle ilgisi yok yaşayınca öğreniyor insan bende hep erkekler de duyardım başıma gelip araştırınca normal olduğunu öğrendim

Oh ne güzel için rahatlamış işte, maşallah bebişe :) Bu arada bu ultrason rutin muayene mi yoksa doktorun rutin kontroller dışında hazır gelmişken aradan çıkarmak mı istedi?
Biz de cumartesi gideceğiz 7. ay kontrolümüze de, doktor derse şaşırmayayım diye soruyorum :)

Bu arada bebeğinin boyu kilosu nasıl?

Bizimki pek kilo almıyor sanki, biraz kafamı kurcalıyor bu durum..
doktor hazır 7. ayda gelmişken kafa ve organ ultrasonu alalım dedi. bi liste verdi elime, ay ay yapılması gerekn kontrolller diye ama şart değil yaptırmayabilirsiniz diye de belirtti. 8. ayda kan ve idrar testi var ama yaptırmıcam kesinlikle. 3 ay önce kan değerlerine baktılar. niye kollarını elini morartayım yavrumun. bulamıyolar damarı. idrarda vermicem. bir problem yok durup dururken deldirmek istemiyorum minik kolları. boy 74cm, kilo 10, kafa 45cm,

doktor hazır 7. ayda gelmişken kafa ve organ ultrasonu alalım dedi. bi liste verdi elime, ay ay yapılması gerekn kontrolller diye ama şart değil yaptırmayabilirsiniz diye de belirtti. 8. ayda kan ve idrar testi var ama yaptırmıcam kesinlikle. 3 ay önce kan değerlerine baktılar. niye kollarını elini morartayım yavrumun. bulamıyolar damarı. idrarda vermicem. bir problem yok durup dururken deldirmek istemiyorum minik kolları. boy 74cm, kilo 10, kafa 45cm,
Sagol canim yanitin icin. Benim bidik gecen ay 500gr almisti.. sanirim bu ay daha az aldi.. 6.ay kontrolunde 9 kilo 70cm di. Boyu uzadi ama kilo yok.. yani kucuk bir dana gibi yiyor masallah ama neden kilo almiyor acaba..

Selamlar

Dün kızım bağırsak düğümlenmesi geçirdi. :KK43: Hiçbir şey yokken birden ardı ardına kusmaya başladı ve artık en sonunda nefes alamıyordu epey morardı ve kendinden geçti bebeğim..

Tabi önce kendi doktoruna koştuk hemen düğüm görülünce devlet çocuk hastanesi genel cerrahiye gittik ameliyat için

Ama çok şükür Allahıma düğüm ameliyat olmadan çözüldü

Kucağımda baygın bebeğimle nasıl koştum neler yaşadık 3 hastane değiştik

Bebeğim anne anne diye diye kendinden geçti

Ben yavrumu kaybedeceğimi düşündüm :KK43:

1 gece kaldık hastanede şimdi eve geldik
Cok geçmiş olsun yeni gördüm allah esirgesin yavrulari

İlahi eşiniz 7 aylık bebeğin oynamasından nolucakmış acaba vurucak atıcak kemirecek filan. Bu erkek milleti ne bekliyosa el kadar bebelerden. Neyse bence oyuncak önemli mesela şöylr söyliyyim bi tane tırıtılımjz var bizim emeklemeye yardımcı oluyo önceleri geri geri gidiyodu benim oğlan abartmıyorum 3 gün açtım bu tırtılı koydum önüne takip etmeye başladı onu taklit etmeye başladı. Şuanda normal emekliyo hatta koltuklara beşiğine tutunup ayağa kalkıyo. Şekilli renkli oyuncağımız var küp silindir yıldız ay filan var bunları ütüste koyup kule yapıyorum bizimki emeklerek gelip yıkıyo sonra hepsini tek tek yere atıyo yuvarlanan ya da kolay hareket eden herşeyin peşinden gidiyo. Bugünde küçük sepetin içine evdeki temiz mutfak eşyalarından koydum hepsini tek tek eline aldı inceledi ısırdı filan.

Doktor hangi kafayla söyledi bilmiyorum ama zamane çocukları oyunsuz ve oyuncaksız olmuyolar. Evi oyuncakçı dükkanına çevirmeden tabi :)
Canim belki soran olmuştur bu tirtil nasil bisey foto yada marka model soyler misjn

Sagol canim yanitin icin. Benim bidik gecen ay 500gr almisti.. sanirim bu ay daha az aldi.. 6.ay kontrolunde 9 kilo 70cm di. Boyu uzadi ama kilo yok.. yani kucuk bir dana gibi yiyor masallah ama neden kilo almiyor acaba..
Ben kilo alımını şöyle biliyorum: 6- 9 ay; 500 gr, 9-12 ay; 300 gr. Benim kızım 6 ay 9.5 kg idi. 5 gün sonra 7 aylık olacak yaklaşık 10kg.

kilosu normal cnm. 70 cm 9 kilo. bizim biraz fazla. kiloya takma çok. zayıf bebek her zaman iyidir. şişman bebek çabuk terler, bronşit olur hemencecik. ben hep zayıf büyümüşüm annem öyle der. yiyen bebek değildin der. amcamın çocukları dana gibiydi. astım bile oldular çok terliyolardı. boşver. kilosu iyi. baksana bizimkinin de boyu çok uzun.

X