2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Selam kızlar , benim kızım 2 saate bir ya ek gıda ya mama ya da meme alıyor meme alıyorsa 1.5 saat sonra acıkıyor ağlıyor ek gıda veriyorum , hipp in tahıllı kaşık mamasını sevmedi maalesef , sürekli püre yapmak ta yoruyor beni , sadece püre değil verilen ek gıdayı da ısıtmak ılıtmak zor geliyor açıkçası , 200 cc veren arkadaşlar maşallah benim kız da Yen'i Yen'i 130 cc içmeye başladı

Peki gece emmelerini kesmek için nasıl bir yöntem öneriyor doktorun? Ben bir kaç kez emzirmeden geri uyutmayı denedim kıyametler koptu gecenin bir yarısı.
Doktor her mızmızlanmada su ver dedi. ve gece sadece şimdilik 10. ayın sonuna kdr sadece 1 kere mama ver ve tek bşr saat metodunda dedi (ben de 2 gecedir sadece saat 2.00'da veriyorum. ) bak ben çok kuralcıyım maalesef :) o yüzden saat konusu bnm için çok önemli 1 dakika bile erken veya geç vermem mamayı. şimdi akşam saat 9.00'da son 120 cc mamayı içip uyuyoruz. saat 1'de başlıyo kundak içinde gerilmeye. su veriyorum uykuya devam. Hiç kıpırdamıyo. saat kurdum 2.00'da çalıyo. kıpırdamasa bile mamayı yapıp veriyorum. bir kere oldu içmesi. sonra saat 6da başlıyo yine gerilmelere. su verdim yattığı yerden ama hiç kucağıma almadan. Sonra saat 7.00 de ilk mamasını içip, 10.00da sıkı bir kahvaltı, öğlen yemeği, püreler vs. derken günün 2. maması 17.00, 3.maması da yine yatarken 9.00'da. çok takıntılı olduğum için. kayınvalidem bile bu saatler dışına çıkamıyo. baskı yapıyorum :) 2 gündür sadece 1kez mama emiyo.
Normalde 21.00,01.00,05.00 yani 2 bazen 3 bile oluyodu. şimdi 1 kez mama 2 kez su ile bitiyo gece. Emziren anneler için de geçerli aslında bu durum biliyo musun. çünkü 6. aydan sonra acıkmadıkları bilimsel olarak gerçekmiş. google den araştır sen de cnm. ben inatçıyımdır bu konularda bnm dediğim olacak illaki. doğru değil belki, ama bak oluyomuş demekki. su ile uykuya devam.

sor cnm. internetten de araştır bak. gece emmesi yalancı bebiş oyunu. arkadaşımın oğlu koca eşek, pınarın gece sütü varya uyanıp istiyorum diyomuş hala. veeeeer diye bağırıyomuş. 10. aydan sonra tamamen kescem bakalım inşallah dinler beni sıpam. :)

Valla sütğm yeterse 1 bucuk 2 yaşına kdr emzirmeyi düşünüyorum
Anne sütünden güzel ne varki mhrum bırakma bebişini

Valla sütğm yeterse 1 bucuk 2 yaşına kdr emzirmeyi düşünüyorum
Anne sütünden güzel ne varki mhrum bırakma bebişini
Benim içimden de aynısı geçiyor ne yalan söyleyeyim ama diş olayı çok canımı sıkıyor. Yeni doğum yaptığımda göğüslerim hiç yara filan olmadı benim, şimdiye kadar sorunsuz emzirdim; hatta çok da keyif aldım emzirmekten. Ama artık çok canım yanmaya başladı. Çok kuvvetli çekiyor ve dişleriyle baya baya hırpalıyor.
Biraz da canımın yanmasından ötürü şımarıklık yani benim kesmek istemem :) Neyse, daha zaman var, o zaman gelsin bakacağız artık.

Valla resmen kendi kendimi gaza getirdim ve dün mızıklandığında ne meme ne su hiç bişey vermeden geri uyuttum :) Yanımda yatıyordu zaten, sırtını döndürdüm bana, güzelce göğsüme yasladı başını. Popişe piş piş yapa yapa uyuttum sabahın dördünde :)

Ya yatağı nasıl ayıracağız. Oğlum aşık galiba bana :) sabaha kadar gözünü her açtığında yanaşıp yanak yanağa, dudak dudağa yapmaya çalışıyor kuzum. Arada emzik tampon hihiii. Gün geçtikçe yapışıyoruz, eşim bebeğin odasına iyice alıştı. Ev bambaşka bir hale döndü

Bizde de durum ayni :) bizim odamizdaki besikte uyuyor aksamlari ama ben dayanamayip gece koynuma aliyorum :) yumos yumos uyuyoruz.. esim de misafir odasini benimsedi iyice :)

Bizde de durum ayni :) bizim odamizdaki besikte uyuyor aksamlari ama ben dayanamayip gece koynuma aliyorum :) yumos yumos uyuyoruz.. esim de misafir odasini benimsedi iyice :)
Bu günler bir daha gelmez diye avutuyorum kendimi, yaz tatili dönüşü sistem kurarız diyorum

vicdan yaptım kendime. ben öyle dedim diye kesme istersen. yani senin bebeğin senin kararın. ben sadece gerçek olan doktorlar tarafından onaylanmış bu bilgiyi paylaşmak istedim.
Emziriyosun ya. üzülürüm sonra ben sebep olurum diye. yavrunun günahına girmek istemem.
sen de sor doktoruna, araştır. Evet doğru söylüyosun ben de uygulıcam dersen içim rahat eder.

ben oğlumun odasındaki açılan koltukta yatıyorum. eşim odamızda yalnız. arada yanına uğruyorum :) ama uyumak için değil. oğlum kendi yatağında uyuyo. ben de koltukta. genelde yatağında uyuyo. çok kıpırdanınca yanıma alıyorum fakat koltuğun en dibine koyuyorum onu. benle uyumaya alışmasın diye. yine ayrı yanımdayken bile. Şu 7 ayda sadece 3 sefer koynuma aldım o da dişin çıktığı hafta. çok güzel bir his. dayanmaya çalışıyorum sırf düzeni bozulmasın diye. kendi odasında aslında yalnız uyuyabilen bir bebek benimki, fakat biz kundak yaptığımız için doktor yalnız bırakma yüz üstü dönme ihtimali var dedi. (sadece omuz ile kalça arası kundakta, bacaklar ve kafa boşta) 2 gündür kollarını açıp sadece belini sarıyorum, fakat elleriyle gözlerini kafasını ağzını mahvediyor. Uyutmuyo şımarık elleri, yavrumu. doktor, alıştığı için kundaktan 1 yaşına kadar koparma dedi. internette de araştırdım. alışan bebekleri 1 yaşından önce serbest uyuma düzeni koymayın yazıyo. bakalım ne olacak sonumuz :)

Yok canım benim, üzülme. Karnı toktu, tamamen huysuzluğundan mızırdanıyordu :) yoksa o uyutmamın dışında bir kere emzirdim zaten.

Gündüz çalıştığım için anne sütün biberonla alıyor. Gece de tak diye memeden kesemem :)

Cnm biryerde okumuştum diş çıkınca canı acırmış bagzı annelerin
Veya benimkinin dişi yok ama emerken yğzğmü tırmalar saçımı çeker canm acıyor benimde
Bebege belli edin canınız acıyor diye yazıyordu
Misal memeyi cekiyorsun
Annecim canım acıyor ama diyorsun kısık sesle
Yapma oyle tamamı annecim diyosn
Anlatıyorsun yani

Yaa çok güzel ama mis gibi kucak kucağa :) valla ben yatağımı veremedim eşime, oğlanın odası onun oldu:)
Biz kundağı yazlık dönüşü 3-4 ay arası bıraktık. İlk günler yüzünü falan çizdi sonra alıştı. Seninki de hemen alışır, bırak çocuğu özgür artık yahuu :)

Biz geri cekilme yontemiyle devam ediyoruz. Yani ikinci bebegi de istedigim icin kaza kursunu beni uzmez :) o yuzden cok detayli dusunmedim bu konu ustunde. Ama ikinciden sonra spiral taktiririm heralde, sanki en guvenlisi oymus gibi geliyor bana.
Bana da öyle geliyordu ama kaymış işte..

Prez. Mi hamile kaldın canım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…