- 26 Ekim 2015
- 1.398
- 1.087
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #53.981
Anladım canım sağol ben de artık şaşırıyorum ne verecegim konusunda dönüşümlü veriyorum ben de ama daha kereviz ıspanak vermedim erken olur belki diye 5 temmuz doğumlu oğlum, havuç patates balkabağı brokoli bunları verdim şimdilik brokoliyi sık vermiyorum amaBen her gün havuç ve sarımsak atıyorum canım gerisi değişiyor. Bazen patates kabak
Bazen balkabağı, bazen karnabahar yada brokoli bazen kereviz.
Yağ biberi ekliyorum bu ara. Yani değişiklik olsun diye döndürüyorum açıkçası. Ama gaz yapacağı için karnabahar sanırım hergün olmaz. ıspanak belki iki günde bir olabilir. tam bilgim yok o konuda ama kereviz haftada bir veririm. Yani sırf menü değişsin maksadıyla yapıyorum
Cok teşekkür ederim canim ne sorsam hep cevap veriyorsun az yeyince haliyle erken vermek istiyorum ama bazen 2 3 saat uyuyup bir sey vermedigim oluyor o zaman yine 1 cay bardagina yakin yiyor iştahlı da anlamadim ki sutu mamayi mi azaltsam daha cok ac birkacam artik bizde kestik gece beslenmesini corba yemek iki cesit olunca kasik mamasi denedin mi belki severCanım her zaman önce ek gıdayı vermelisin. Yani karnı tamamen aç olmalı tabi bebeğe bağlı bu saat olayı ama 1 buçuk saatte bir sık geldi bana.
Sabah 7-8 arası mama veriyorum ben.
Saat 10-10.30 uyanıyor biraz su içiriyorum ve kahvaltı yapıyoruz
12.00 gibi süt yada mama( kahvaltıyı az yapıyor biraz o sebeple arayı kısa tutuyorum)
Saat 2-3 arası çorba püre
Önceden bu öğünden 1 saat sonra mama veriyordum artık onu kestik bir kase içiyor çorbasını
2 saat sonra falan yoğurt meyve
Bundan sonrasında mama yada süt bizim gece beslenmesine alışmadı henüz muhallebi falan yemiyor inatçı keçi. yapıp yapıp döküyorum
Ölçüye gelince doktorumuz tam öğün olarak 1 subardağı dedi öyle yapıyorum. ama dediğim gibi Ne kadar yerse ona göre mama süt sıklığını ayarlıyorum. Bazen tam yiyor o öğünü mamayla tamamlamıyorum. Bebek belirliyor yani evet bir rutin var yarım saat oynar genelde ya geç uyanır ya erken ona göre hazırlıyorum herşeyini
Evet sagma azalirtir dediler ama bende bi azalma olmadi artma oldu cunku sagim.saatlerim duzenli isi duzensizlesince artiyor simdi 600 cc falan cikiyo.iste bide ustune 2 3.kere mama bazen oyle gidiyoruz ama sahma cok meziyetli ne guzel uykuda emiyormus sik emzirerek artirabilirsin memebasina degmesi bile hormonlari uyariyor.. benim kixim gorunce ciglik atiyo ...Gün içinde bende sağarak veriyorum ve giderek azaldığını farkındayım canım malesef.2. ayından beri uykuda emiyor sadece. On gün öncesine kadar ek gıdalar hariç sabah mama gündüzleri öğün anne sütü akşam mama gece uykuda anne sütü şeklindeydi şimdi gün içinde malesef 1 öğün süt cıkıyor sanırım giderek azalıyor
Canım bizim durum da aynı. 6,5 aylık oldu bizimki, 28 haziran doğumlu. En geç 21:00 - 21:30 gibi uyuyor.. Sonra 23:00 gibi emmeye kalkıyor.. Sonra 2-3 saatte bir emer. Gerçi son zamanlarda emme aralığı uzadı gibi biraz. Sabah yataktan kalkışı 07:30-08:00 arası bir saat. 9:30-10:00 gibi tekrar yatar.Günaydın kızlar bende haziran annesiyim
Oglum 7 aylık 17 haziran dogumlu
Uyku düzeniniz nasıl?
Benimki 20:30 gibi uyuyor sabaha kdr 2-3 kez emmek icin kalkıyor geri uyuyor
Ama ah şu kurulu saat gibi sabah 7:30 da uyanması mahvedio beni
Bu uykuyu 8:30 9 lara nasıl ala bilirim bir fikri olan varmı ?
Daha geç uyutugum da oluypr 22:00 da bile uyusa yine aynı saate uyanıyor
Ek gıdaya da tam olarak geçemedim
Sürekli emmek istiyor
Gün içinde bende sağarak veriyorum ve giderek azaldığını farkındayım canım malesef.2. ayından beri uykuda emiyor sadece. On gün öncesine kadar ek gıdalar hariç sabah mama gündüzleri öğün anne sütü akşam mama gece uykuda anne sütü şeklindeydi şimdi gün içinde malesef 1 öğün süt cıkıyor sanırım giderek azalıyor
Canım bende temmuz annesiyim yazdıklarınızı okuyorum fikir almak için fransada ki doktor gece emmeyi kesecek demiş senin doktor sadece gece emecek demisbenim kuzenim de Fransa da yaşıyor. Dün konuşuyorduk napıyosun diye. aralarında bebişlerin 8 gün var. biz büyüğüz :) o emziren annelerden. ben mama annesi :) her neyse. :) Fransa doktorları artık ek gıdanın her öğününü doyuracak şekilde arttırmasını söylemiş. her öğünü doyurucu olmalı ve ek gıda sonrası emzirmemen gerekiyor demişler. 3 saat kuralı var onlarda da. Günde 2 veya 3 gece 2 toplam 5 kez seni emsin. yemek yeme alışkanlığı kazanması için. seni 5 dakika emmesi bile onun için yeterli demişler. artık hele ki 1 yaşından sonra sadece gece 1 kez emzireceksin. Gece yemelerini (emmeyi) kesmek için. Bir normal insan gibi yeme alışkanlığı kesinlikle oturtmalısın demişler. Doktorları bu konuda oldukça kuralcıymış. Emziren anneler için bilgi vermek istedim. yani hemen hemen bizimki gibi aynı.
ben 1 aydır uyguluyorum bunu zaten. gündüz 3 gece 2 kez mama emiyo. ama artık gündüz 2 gece 2 dedi doktor. bu ayın çıkmasını beklicem. (10. aya kadar) 11. ayda sadece gece emecek gündüz emmeleri bitecek düzenini kurmalısın dedi doktor. Hafta sonu gittik 10 kilo, 74 cm, başı 46 cm. "6 ay 25 günlük" olduk. ceviz her gün ver dedi. ben hamileyken de her gün yemiştim. ceviz çok önemli dedi. büyüdükçe tane olarak verirsin sevmezse bile yemeklerine her gün eklemeyi unutma diye de belirtti.
yanlış yazmışım, gece emmesi bitecek gündüz emmesi 2 kez olacak :)Canım bende temmuz annesiyim yazdıklarınızı okuyorum fikir almak için fransada ki doktor gece emmeyi kesecek demiş senin doktor sadece gece emecek demismaşallah bebisin de tontismis :) her gün 3 Öğün ek gıda veriyomusun benim aklım çok karışık çok emdigi için yemeye fırsat kalmıyor
İlahi eşiniz 7 aylık bebeğin oynamasından nolucakmış acaba vurucak atıcak kemirecek filan. Bu erkek milleti ne bekliyosa el kadar bebelerden. Neyse bence oyuncak önemli mesela şöylr söyliyyim bi tane tırıtılımjz var bizim emeklemeye yardımcı oluyo önceleri geri geri gidiyodu benim oğlan abartmıyorum 3 gün açtım bu tırtılı koydum önüne takip etmeye başladı onu taklit etmeye başladı. Şuanda normal emekliyo hatta koltuklara beşiğine tutunup ayağa kalkıyo. Şekilli renkli oyuncağımız var küp silindir yıldız ay filan var bunları ütüste koyup kule yapıyorum bizimki emeklerek gelip yıkıyo sonra hepsini tek tek yere atıyo yuvarlanan ya da kolay hareket eden herşeyin peşinden gidiyo. Bugünde küçük sepetin içine evdeki temiz mutfak eşyalarından koydum hepsini tek tek eline aldı inceledi ısırdı filan.kızlar bu arada oğlum geri geri emeklemeye başladı. o da zıplamayı 7/24 yaptığı için yüz üstüde zıplıyo o yüzden geri gidiyo.
sizin bebekler nasıl, emeklemesi
Oyuncaklarından da sıkıldı çok. sadece pembe kitabı ile oynuyo ve yüzümüzde bez ile nefessiz kalma oyunu horoz gibi ötüyo tek oynadığı oyun oldu. kitap dışında diğer oyuncakları yere atıp arkalarından uzun uzun bakıyo. kitapta palyaço ve ayı var onları açıyorum tükrük oyunu yapıyo onlara. arada pet şişeyle de oynuyo. ama artık çıngırakmış diğer ses yapan oyuncaklarmış oynamıyo hiç. mama sandalyesinde oturuyo. ağzındaki emziği çıkarıp onla konuşuyo resmen emziğe çığlıklar atıyo. doktorum alma dedi oyuncak. eşimde para tuzağı baksana oynamıyo diyip duruyo.
Seninle uyku ve yeme düzenimiz aynı. Bir tek sabah kahvaltıya başlamadım bugün yarın başlarız, sonrası tamamen aynı diyebilirimCanım bizim durum da aynı. 6,5 aylık oldu bizimki, 28 haziran doğumlu. En geç 21:00 - nın 21:30 gibi uyuyor.. Sonra 23:00 gibi emmeye kalkıyor.. Sonra 2-3 saatte bir emer. Gerçi son zamanlarda emme aralığı uzadı gibi biraz. Sabah yataktan kalkışı 07:30-08:00 arası bir saat. 9:30-10:00 gibi tekrar yatar.
Ek gıdanın henüz öğün olmadı gerekmez, biz şu şekilde yapıyoruz:
08:00 - 08:30 : Kahvaltı - ek gıda, yarım saat sonra anne sütü
12:00 - 12:30 : sebze çorbası, yarım saat sonra anne sütü
15:00 - 15:30 : meyve püresi , yarım saat sonra anne sütü
18:00 - 18yoğurt
o saatten sonra ben evde olduğum için canı ne kadar isterse ne zaman isterse emziriyorum.
Eğer öğün gibi çok güzel yediyse, o zaman anne sütünü yedikten yarım saat değil 1 saat sonra veriyoruz.
A anneysenmutlusun Kahvaltı çok az yapıyor bizimki onun haricinde öğle ve akşam üzeri birkaç gündür mamayla tamamlamıyoruz doyuracak kadar yiyor çok şükür canım birde gece mama yerine doyurucu birşeyler yese.
Yaklaşık on gündür emekliyor rahat bir şekilde sonra birden oturuyor koltuklardan fln tutunup kalkıyor çok tehlikeli olmaya başladı :) henüz canının acıyacağını bilmediği için atıveriyor kendisini öyle o yüzden hiç gözümü ayıramıyorum üzerinden. Bu arada şükür ilk dişimiz çıktı dün neredeyse 7 buçuk aylık olduk.
Oyuna gelince herşeyi oyuncak yapıyor ama bir türlü her aldığını ağzına götürmesini engelleyemiyorum.
biz sanırım hiç emeklemicez. sürekli zıplıyo işaret parmaklarımızdan tutunup adım atıyo bir haftadır ve yüz üstü geri geri zıplayarak gidiyo.İlahi eşiniz 7 aylık bebeğin oynamasından nolucakmış acaba vurucak atıcak kemirecek filan. Bu erkek milleti ne bekliyosa el kadar bebelerden. Neyse bence oyuncak önemli mesela şöylr söyliyyim bi tane tırıtılımjz var bizim emeklemeye yardımcı oluyo önceleri geri geri gidiyodu benim oğlan abartmıyorum 3 gün açtım bu tırtılı koydum önüne takip etmeye başladı onu taklit etmeye başladı. Şuanda normal emekliyo hatta koltuklara beşiğine tutunup ayağa kalkıyo. Şekilli renkli oyuncağımız var küp silindir yıldız ay filan var bunları ütüste koyup kule yapıyorum bizimki emeklerek gelip yıkıyo sonra hepsini tek tek yere atıyo yuvarlanan ya da kolay hareket eden herşeyin peşinden gidiyo. Bugünde küçük sepetin içine evdeki temiz mutfak eşyalarından koydum hepsini tek tek eline aldı inceledi ısırdı filan.
Doktor hangi kafayla söyledi bilmiyorum ama zamane çocukları oyunsuz ve oyuncaksız olmuyolar. Evi oyuncakçı dükkanına çevirmeden tabi :)
Benimki de emeklemeyecek sanırımbiz sanırım hiç emeklemicez. sürekli zıplıyo işaret parmaklarımızdan tutunup adım atıyo bir haftadır ve yüz üstü geri geri zıplayarak gidiyo.
ben 60 gün emzirebildim. bu konu herkes için görecelidir. her kafadan ses çıkar, o yüzden birşey demek zor cnm. iş sende bitiyo. senin bebeğin, bebeğini tanıyosun. gelişimini sen takip ediyosun. sakın bırakma diyenler olur, bırak diyenler de olur. Ama senle bebeğin arasında bu durum cnm. yani ne diyeceğimi bilemiyorum. Bırakacak gibiyse bebeğin deneyebilirsin. sütün bitene kdr sağıp verirsin direkt memelerini kurutma cnm. keseceksen memeden direkt kesmek doğru değilmiş internette ilk başlarda çok bakmıştım. günde 1 kez emzir. arada sağıp sütünü ver. mesela. sütün bitene kadar sağıp ver, emzirmek istemiyosan, ama alışana kdr günde 1 kez bari emzir cnm, bebeğin ağrına gider bu durum. üzme yani bi anda. ilk hafta 2 kez ver bi gündüz, bi gece, sonra sadece gündüz ver. gece emzirmeleri tamamen kopmamasına sebep oluyomuş. yani gece kalkmaları açlıktan değilmiş. ben de bu gece başladım 1 kez mama vermeye. oldu başardık. gece 2 de mama emdi. 6da kıpırdanmaya başladı su verdim. uyumaya devam. yani bilemiyorum cnm. benmki bir seçenek yukarıda yazdığım ama tamamen keserek deiğilde azaltarak ve geceleri tamamen sıfırlayarak başla. bırakmak istiyorsanEmziren anneler, bebişinizi ne zaman memeden kesmeyi düşünüyorsunuz? Ben 9-10 aylık gibi kesmeyi planlıyorum.. Dişleri çıktığından beri tedirginim emzirirken, sanki mememi minik bir piranhanın ağzına veriyormuşum gibi hissediyorum :)) Anneme söyledim güldü, o da aynı sebepten kesmiş bizi memeden 9 aylıkken.
Nasıl bıraktıracağımı düşünüp araştırmadım hiç ama bizimki tam bir meme düşkünü.. Kesip eline versem dünyanın en mutlu bebeği olur herhalde..ben 60 gün emzirebildim. bu konu herkes için görecelidir. her kafadan ses çıkar, o yüzden birşey demek zor cnm. iş sende bitiyo. senin bebeğin, bebeğini tanıyosun. gelişimini sen takip ediyosun. sakın bırakma diyenler olur, bırak diyenler de olur. Ama senle bebeğin arasında bu durum cnm. yani ne diyeceğimi bilemiyorum. Bırakacak gibiyse bebeğin deneyebilirsin. sütün bitene kdr sağıp verirsin direkt memelerini kurutma cnm. keseceksen memeden direkt kesmek doğru değilmiş internette ilk başlarda çok bakmıştım. günde 1 kez emzir. arada sağıp sütünü ver. mesela. sütün bitene kadar sağıp ver, emzirmek istemiyosan, ama alışana kdr günde 1 kez bari emzir cnm, bebeğin ağrına gider bu durum. üzme yani bi anda. ilk hafta 2 kez ver bi gündüz, bi gece, sonra sadece gündüz ver. gece emzirmeleri tamamen kopmamasına sebep oluyomuş. yani gece kalkmaları açlıktan değilmiş. ben de bu gece başladım 1 kez mama vermeye. oldu başardık. gece 2 de mama emdi. 6da kıpırdanmaya başladı su verdim. uyumaya devam. yani bilemiyorum cnm. benmki bir seçenek yukarıda yazdığım ama tamamen keserek deiğilde azaltarak ve geceleri tamamen sıfırlayarak başla. bırakmak istiyorsanbilemedim