- 24 Ocak 2014
- 16.691
- 9.728
- 32
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #54.001
Emziren anneler, bebişinizi ne zaman memeden kesmeyi düşünüyorsunuz? Ben 9-10 aylık gibi kesmeyi planlıyorum.. Dişleri çıktığından beri tedirginim emzirirken, sanki mememi minik bir piranhanın ağzına veriyormuşum gibi hissediyorum :)) Anneme söyledim güldü, o da aynı sebepten kesmiş bizi memeden 9 aylıkken.
Çok erken değil mi canımEmziren anneler, bebişinizi ne zaman memeden kesmeyi düşünüyorsunuz? Ben 9-10 aylık gibi kesmeyi planlıyorum.. Dişleri çıktığından beri tedirginim emzirirken, sanki mememi minik bir piranhanın ağzına veriyormuşum gibi hissediyorum :)) Anneme söyledim güldü, o da aynı sebepten kesmiş bizi memeden 9 aylıkken.
Emziren anneler, bebişinizi ne zaman memeden kesmeyi düşünüyorsunuz? Ben 9-10 aylık gibi kesmeyi planlıyorum.. Dişleri çıktığından beri tedirginim emzirirken, sanki mememi minik bir piranhanın ağzına veriyormuşum gibi hissediyorum :)) Anneme söyledim güldü, o da aynı sebepten kesmiş bizi memeden 9 aylıkken.
emeklemiyo benm ki ya koyarkoymaz sırtüstü dönüyo ama dengede durabiliyo 10-15 saniye bide 2 adım atıyo korktuumdan tutuyorum hemenkızlar bu arada oğlum geri geri emeklemeye başladı. o da zıplamayı 7/24 yaptığı için yüz üstüde zıplıyo o yüzden geri gidiyo.
sizin bebekler nasıl, emeklemesi
Oyuncaklarından da sıkıldı çok. sadece pembe kitabı ile oynuyo ve yüzümüzde bez ile nefessiz kalma oyunu horoz gibi ötüyo tek oynadığı oyun oldu. kitap dışında diğer oyuncakları yere atıp arkalarından uzun uzun bakıyo. kitapta palyaço ve ayı var onları açıyorum tükrük oyunu yapıyo onlara. arada pet şişeyle de oynuyo. ama artık çıngırakmış diğer ses yapan oyuncaklarmış oynamıyo hiç. mama sandalyesinde oturuyo. ağzındaki emziği çıkarıp onla konuşuyo resmen emziğe çığlıklar atıyo. doktorum alma dedi oyuncak. eşimde para tuzağı baksana oynamıyo diyip duruyo.
ben de 1 yaş diye biliyodum ama hem doktorum bu konudan bahsetti. hemde google den bütün önüme çıkan sayfalara baktım. hepsinde de doktorun dediği yazıyo. 6. aydan itibaren emmeler kesilebilir yazıyo. maalesef 6. ayın sonunda gece acıkmaları bitiyomuş yani. tamamen alışkanlıktanmış. doktor gece emmeyi kesebilirsin. büyüme hormonu gece salgılandığı için yediği süt bir fayda etmiyor büyümesine. sadece ve sadece karanlıktır büyüme hormonu salgılayan dedi. ben de akşam en son saat 9da 200 cc zorla verdim. sonra gece 2 de tuvalete kalktığımda verdim. uyuyodu. bidaha sabah uyandığında işte. bu hafta 1 kere verip, önümüzdeki hafta kesicem emmeyi. cnm. zaten uyanmıyo ben kalktıkça veriyodum. o uyanmıyo hiç. 1 yaşını bekleme dedi. ayırması zor olur 3 yaşına kadar gece emen bebek hastalarım var dedi doktor. denicem bakalım. 1 hafta sonra sonucu haber veririm. gündüz mama emip gece kescem. (gündüz 2 veya bebeğin isteğine bağlı en fazla 3 kez dedi emme olayını.) makarnaya da 8. ay sonunda başlayabilirsiniz dedi. kıymalı veya sebzeli. sade kesinlikle verme dedi. ilk başta 3-5 tane makarna ile bol sebze püresi ile başlıcaz. aklıma gelmişken yazim dedim. :)9 ay erken gibi geldi bana cnm ne güzel sütün varken emzir aslında burada emzirmeye cok uprasıp bebeği emmeywn anneler oldu çok üzüldüler ben 30 aya kadar emziririm bi aksilik çıkmazsa hamilelik düşünüyoruz olursa da tandem nursing yapacagm Allah izin verirse
Dışarıda iyi oluyor yiyecek bir şey ayarlayamazsam hazırda meme var :)
Gece emzirmesinden 1 yaşına gelince kesiyormuşuz
İşteee, bilemiyorum ki erken mi değil mi.. Ondan fikrinizi soruyorum :)Çok erken değil mi canım
Orası da öyle.. Kafam çok karışık bu konuda.. Ama bildiğim birşey var ki yavaş yavaş memem üstündeki hakimiyetimi tekrar ele geçirmek istiyorum :)Allah seni çok güldüm erken değilmi sütün varsa ve emiyosa kesme bence 1 damlası bile ne kadar şifa onlara
Peki gece emmelerini kesmek için nasıl bir yöntem öneriyor doktorun? Ben bir kaç kez emzirmeden geri uyutmayı denedim kıyametler koptu gecenin bir yarısı.ben de 1 yaş diye biliyodum ama hem doktorum bu konudan bahsetti. hemde google den bütün önüme çıkan sayfalara baktım. hepsinde de doktorun dediği yazıyo. 6. aydan itibaren emmeler kesilebilir yazıyo. maalesef 6. ayın sonunda gece acıkmaları bitiyomuş yani. tamamen alışkanlıktanmış. doktor gece emmeyi kesebilirsin. büyüme hormonu gece salgılandığı için yediği süt bir fayda etmiyor büyümesine. sadece ve sadece karanlıktır büyüme hormonu salgılayan dedi. ben de akşam en son saat 9da 200 cc zorla verdim. sonra gece 2 de tuvalete kalktığımda verdim. uyuyodu. bidaha sabah uyandığında işte. bu hafta 1 kere verip, önümüzdeki hafta kesicem emmeyi. cnm. zaten uyanmıyo ben kalktıkça veriyodum. o uyanmıyo hiç. 1 yaşını bekleme dedi. ayırması zor olur 3 yaşına kadar gece emen bebek hastalarım var dedi doktor. denicem bakalım. 1 hafta sonra sonucu haber veririm. gündüz mama emip gece kescem. (gündüz 2 veya bebeğin isteğine bağlı en fazla 3 kez dedi emme olayını.) makarnaya da 8. ay sonunda başlayabilirsiniz dedi. kıymalı veya sebzeli. sade kesinlikle verme dedi. ilk başta 3-5 tane makarna ile bol sebze püresi ile başlıcaz. aklıma gelmişken yazim dedim. :)
ben de 1 yaş diye biliyodum ama hem doktorum bu konudan bahsetti. hemde google den bütün önüme çıkan sayfalara baktım. hepsinde de doktorun dediği yazıyo. 6. aydan itibaren emmeler kesilebilir yazıyo. maalesef 6. ayın sonunda gece acıkmaları bitiyomuş yani. tamamen alışkanlıktanmış. doktor gece emmeyi kesebilirsin. büyüme hormonu gece salgılandığı için yediği süt bir fayda etmiyor büyümesine. sadece ve sadece karanlıktır büyüme hormonu salgılayan dedi. ben de akşam en son saat 9da 200 cc zorla verdim. sonra gece 2 de tuvalete kalktığımda verdim. uyuyodu. bidaha sabah uyandığında işte. bu hafta 1 kere verip, önümüzdeki hafta kesicem emmeyi. cnm. zaten uyanmıyo ben kalktıkça veriyodum. o uyanmıyo hiç. 1 yaşını bekleme dedi. ayırması zor olur 3 yaşına kadar gece emen bebek hastalarım var dedi doktor. denicem bakalım. 1 hafta sonra sonucu haber veririm. gündüz mama emip gece kescem. (gündüz 2 veya bebeğin isteğine bağlı en fazla 3 kez dedi emme olayını.) makarnaya da 8. ay sonunda başlayabilirsiniz dedi. kıymalı veya sebzeli. sade kesinlikle verme dedi. ilk başta 3-5 tane makarna ile bol sebze püresi ile başlıcaz. aklıma gelmişken yazim dedim. :)
Bence erkenİşteee, bilemiyorum ki erken mi değil mi.. Ondan fikrinizi soruyorum :)
Peki gece emmelerini kesmek için nasıl bir yöntem öneriyor doktorun? Ben bir kaç kez emzirmeden geri uyutmayı denedim kıyametler koptu gecenin bir yarısı.
Aynen gece emmesi nasıl kesilecek yaa benimki en fazla 1 saat uyur kesintisiz o da çok nadirHmmmm anladım sağol cnm aslında ben de doktoruma sormalıyım gece emzirmeyi kesmeli miyiz diye kesintisiz uyuması daha faydalıdır belki dediğin gibi büyüme hormonu gece salgılanıyor
Benim bebeğim bazen 6 7 saat uyuyor kesintisiz bazen de sürekli ama sürekli emiyor ben de o gün hasta olacak herhalde antibiyotik niyetine emiyor diye düşünüyorm çnkü muhakkak o gün dışarda geçirmişizdir soğukta karda çıkmışızdır fln
Ben de kendi kendime böyle çıkarımlarda bulunuyorum
Makarnayı ben de merak ediyordm ztn ne varaa 8 aydan sonra başlanıyor herhalde
Canım bende öyle yapıyordum düşecek biryerini vuracak diye ama altına kalın pike vs attım etrafınıda kırlentle kapattım işte dolap köşelerini fln öyle öyle gitmeye başladı şimdi daha tehlikeli koyduğum kırlentlere tutunup ayağa kalkıyor birde dönüp yüzüme bakıyor bırakıveriyor kendini heran tetikte bekliyorum böyle giderse kiloları veririm benemeklemiyo benm ki ya koyarkoymaz sırtüstü dönüyo ama dengede durabiliyo 10-15 saniye bide 2 adım atıyo korktuumdan tutuyorum hemen
Gece emzirmeyi kesmek çok zor gibi görünüyor ya ben bazen mama yapmak durumunda kalıyorum o zamana kadar uykuyu dağıtıp sallanmak istiyor ama süt varsa hemen veriyorum memeyi uyumaya devam ediyor sallanmadan. Zaten süt çok azaldı hiç değilse biraz daha idare etsin gece için diyordum. Başaran olursa mutlaka yazın kızlar bizde deneyelim aynı yöntemiHmmmm anladım sağol cnm aslında ben de doktoruma sormalıyım gece emzirmeyi kesmeli miyiz diye kesintisiz uyuması daha faydalıdır belki dediğin gibi büyüme hormonu gece salgılanıyor
Benim bebeğim bazen 6 7 saat uyuyor kesintisiz bazen de sürekli ama sürekli emiyor ben de o gün hasta olacak herhalde antibiyotik niyetine emiyor diye düşünüyorm çnkü muhakkak o gün dışarda geçirmişizdir soğukta karda çıkmışızdır fln
Ben de kendi kendime böyle çıkarımlarda bulunuyorum
Makarnayı ben de merak ediyordm ztn ne varaa 8 aydan sonra başlanıyor herhalde
Biz geri cekilme yontemiyle devam ediyoruz. Yani ikinci bebegi de istedigim icin kaza kursunu beni uzmez :) o yuzden cok detayli dusunmedim bu konu ustunde. Ama ikinciden sonra spiral taktiririm heralde, sanki en guvenlisi oymus gibi geliyor bana.Kızlar yaa bu korunma işi baya canımı sıkıyor..
2 ay önce spiral taktırmıştım geçen gün kontrole gittim doktor kaymış dedi benim de adetim 2 gün geçmişti tabii benim orda ödüm koptu neyse test filan yaptık hamile değilmişim
kayanı çıkarıp yenisini taktı ama ben şuan korkuyorum ya yine kaymışsa kayarsa diye tedirginim..
Siz hangi yöntemi kullanıyorsunız?
Canım iki ayda kayıyorsa sıkıntı gercektenKızlar yaa bu korunma işi baya canımı sıkıyor..
2 ay önce spiral taktırmıştım geçen gün kontrole gittim doktor kaymış dedi benim de adetim 2 gün geçmişti tabii benim orda ödüm koptu neyse test filan yaptık hamile değilmişim
kayanı çıkarıp yenisini taktı ama ben şuan korkuyorum ya yine kaymışsa kayarsa diye tedirginim..
Ben deri altı implant olayını araştırıyorum. Sanırım onu yaptıracağımKızlar yaa bu korunma işi baya canımı sıkıyor..
Canm korkmaya devam et o spiral bi işe yaramıyo maalesef komşum şuan 3 aylık hamileKızlar yaa bu korunma işi baya canımı sıkıyor..