- 18 Temmuz 2016
- 992
- 805
- 38
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #54.061
Bu dönemde uyku problemi olmayan yok zaten. Geçicidir umarımBenimki de yanında ben olmadan uyumuyor. Hayatım nasıl tahmin edebilirsin. İşe başliyacagim ve uykusuz bir ben... gerçekten annelik ciddi fedakarlıkmis!
Bizim doğduğundan bu yana ayni. Bazen düzenliyor, hooopp sonra gene bozuluyor...sağlıklı olsun da geçer bunlar. Bakmaya bile diyemiyorum insan, varlığı ile hayatıma kattığı değerin yanında uykusuz kalmisim hiç önemli değil...Bu dönemde uyku problemi olmayan yok zaten. Geçicidir umarım
Öğlen formül mama yerine artık sebze çorbası ver canım bence. Her iki günde bir yeni sebze ve bir hafta sonunda kuzu kıymayı da ekle minicik. Kırmızı mercimek, bulgur, pirinç hepsinden bir tatlı kaşığı. Artıra artıra bir kase püre onun tüm vitamin ihtiyacını karşılar. 6 ay doldu değil miBeslenme konusu da bizde şöyle
Sabah 7 gibi uyanınca anne sütü
1 saat sonra 150 cc mama
Sonra uyku 8.30-9 arası
11 de uyanınca kahvaltı da peynir yumurta sarısı krep pekmez ıhlamur falan veriyorum
Sonra 1-2 saat sonra meme
1 saat sonra mama
Aralarda meme
Akşam bizimle yemekte ne varsa ve yoğurt
Uykudan önce mama
Öğlen formül mama yerine artık sebze çorbası ver canım bence. Her iki günde bir yeni sebze ve bir hafta sonunda kuzu kıymayı da ekle minicik. Kırmızı mercimek, bulgur, pirinç hepsinden bir tatlı kaşığı. Artıra artıra bir kase püre onun tüm vitamin ihtiyacını karşılar. 6 ay doldu değil mi
bizimkinin aynısı. 22 haziran doğumluyuz. 2 dişimiz var. uyurken bile zıplama hareketi yapmaya başladı. 10 kilo oldu ve zıplarken herkes yeter diye isyan ediyo. ikizim var teyze :) kol kası yaptım ağrıyo geceleri bugün gelmicem valla size diyo sürekli :) aynı şeyler. yürüteçten anlamıyo. dün komşununkine koydum ayaklar sürünüyo yerde. daha aklı ermiyo ayaklarına basıp kendini kaldırmak. adım atıyoruz biz de sonra hemen zıpzıpKızlar mrb,oglusum 31mayis doğumlu ve okadar ugrasmama rağmen bay bay ,gel babası demeyi vb..basit şeyleri yapmıyor.anneee ba ba deddeee mama memme diyor canı isterse,desteksiz oturuyor,emekleme yok ama yuvarlanarak istedigi herşeye ulaşmayı başarabiliyor.ayrıca laminantin üstünde gobusunun üzerinde fır fır donuyor.birde deli gibi zipliyor,adım artırmaya çalışıyorum birkaç adım atiyor,sonra hopp ziplamaya başlıyor.arada yurutece koyuyorum onu bile zıplaya ziplaya hareket ettiriyorhenüz disimizde yok.sizin bebisler nasıl ve ne yaparlar bakalim
ilk adım arabaları da çok tehlikeli. adı ilk adım ama hiç alakası yok :) arabadan tutununca kayıyo çocuğun elinden. onu ancak çok iyi yürümeyi öğrenince teslim edebilirsin bebeğe. şimdilik üstüne oturup direksiyonu tutuyoruz okdr. ama arkasını açıp yürütmeye çalışınca araba öne gidiyo çok hızlı :) tavsiye etmiyorum. Yürüteç de çok zararlı ben de almadım. ama inanki kurtuluş olabiliyor(yemek yaparken 15 20 dakik oyalamak için komşu böyle dedi.) 8.ayda alıcam ben de kayınvalidem yemek yaparken kullanır veya tuvalete vs. giderken içine koyuverir. 5 dakika. 40tlye bulmuştum biyerde. kalırsa alcam kalmazsa da pahalı bişey almam zaten. bizi mama sandalyesi 1 saat oyalıyor şimdilik bakalım :)Mrb maşallah bebişinize. Her bebek aynı olmuyor farklı seyrediyor gelişimi bazı bebekler emeklemeden yürür belkide öyle yapacaktır sizin yaramazbenim oğlum 6 haziran doğumlu anne baba vava bubu mammm gibi sesler cıkartıyor emekliyor ve tutunacak bir yer bulduğunda kalkıyor. Bizdede zıplama yok mesela dediğim gibi hepsi farklı birşey öğretiyor bize yavaş yavaş yapar hepsini. Gel var ama baybay bizdede yok öyle elimize bakıyor ne yapıyor bunlar der gibi Yürüteç demişsiniz ama bi araştırın isterseniz yürüteç yerine yürüme yardımcısı yada ilk arabam gibi birşey daha doğru gelişimi için diye biliyorum oda 8. Ay bitince. Tabi sizin tercihiniz ama denge ve basma bozukluğu yapabiliyor yürüteç
cnm ateşini düşüyosan eğer bilemiyorum gitmeye gerek var mı sağlık ocağına götür bence yeterli olur. büyük ihtimal diş çıkaracak. biz de ateş olmamıştı ben anlamadım o yüzden.Kızlar yardım çarşamba gece hafif ateşle başladık perşembe biraz iyiydi perşembe gece atesliydik 38.5 sabaha kadar bı inip bir çıkıti c.tesi normale döndü gece başladı sağa sola dönüp durmaya sabaha kadar pazar gece ağlayarak kalktı dovmussun gibi ağladı bu gece yine aynı 5.30 kadar ağladı şimdi yine Dr götürmeyi düşünüyorum ama çözümü olan varmı gün içerisinde bı sıkıntısı yok oynuyoruz gülüyoruz
Bir derdi olmasa ağlamaz ki bence de goturmelisin doktora. Üstelik canı acımış gibi ağlıyormus. En azından içiniz rahat eder ona göre davranırsiniz. Biz endiselenince bebeklerimiz daha çok bunu yaşıyor.Kızlar yardım çarşamba gece hafif ateşle başladık perşembe biraz iyiydi perşembe gece atesliydik 38.5 sabaha kadar bı inip bir çıkıti c.tesi normale döndü gece başladı sağa sola dönüp durmaya sabaha kadar pazar gece ağlayarak kalktı dovmussun gibi ağladı bu gece yine aynı 5.30 kadar ağladı şimdi yine Dr götürmeyi düşünüyorum ama çözümü olan varmı gün içerisinde bı sıkıntısı yok oynuyoruz gülüyoruz
Sevgili anneler, bugün işe başladım. Kızım ek gıda hiç bi şey yememis ki normalde kahvaltı dahil yerdi. Bugün sabah 6.30 dan 14.00'a kadar 180 cc anne sütü içmiş. Sizce bu yeterli midir? Kızım 6 ay 23 günlük.
Evet şu durumda yaşayacak kadar yesem yeter demiş . İnşallah tamamen bırakmaz da yeni duruma sağlıklı bir şekilde alışır. Büyüdükçe daha zor oluyor bi şeylere alışmaları. Cevap için teşekkürler...bu arada senin oğlun hastalanmıştır toparlamistir inşallah. ..Ben 5.ay kontrolünde doktoruna sormuştum. 3-4 saatte bir 180cc içmesi normaldir demişti. Buna bakarak sanki biraz az içmiş.. Ama ilk kez senden ayrı kalıyorsa değişen şartları protesto etmiş olabilir :) alışacaktır annesi, biraz zaman ver kızına :)
Bırakmaz merak etme :) şu an bakan kişinin tarzına da alışması lazım. Benim oğlum 2,5 aylıktan beri bakıcıda olduğu için biz öyle bir geçiş sorunu yaşamadık. Sağolsun bakıcımla koordineli şekilde gidiyoruz, kafası karışmıyor çocuğun :)Evet şu durumda yaşayacak kadar yesem yeter demiş . İnşallah tamamen bırakmaz da yeni duruma sağlıklı bir şekilde alışır. Büyüdükçe daha zor oluyor bi şeylere alışmaları. Cevap için teşekkürler...bu arada senin oğlun hastalanmıştır toparlamistir inşallah. ..
Diş canım. Paranox fitilKızlar yardım çarşamba gece hafif ateşle başladık perşembe biraz iyiydi perşembe gece atesliydik 38.5 sabaha kadar bı inip bir çıkıti c.tesi normale döndü gece başladı sağa sola dönüp durmaya sabaha kadar pazar gece ağlayarak kalktı dovmussun gibi ağladı bu gece yine aynı 5.30 kadar ağladı şimdi yine Dr götürmeyi düşünüyorum ama çözümü olan varmı gün içerisinde bı sıkıntısı yok oynuyoruz gülüyoruz
Dr göturdum canım idrar çıkışında yapışıklık var küçük bir yerden yapıyor oda içerde idrar birikmesine neden olmuş olabilir idrar enfeksiyonuna sebep olmuştur diye idrar kültürü istedi küçük bir kanamaya neden olabilir dedi bende yaptirmadim yarın bir başka Dr gostericem küçük bir operasyonla açılması gerekiyormuşDiş canım. Paranox fitil