2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
seda222008 Haklisin canim yurutec konusunda normalde ilk arabam kullaniyoruz ama ziplamaktan denge saglayamiyor,zaten hic oturmuyor.cok hareketliyiz bizyuruteci lavoba mutfakta iken kullaniyorum acikcasi mecburiyet.Dr gun icerisinde 45dk 1 saat gecirmememi soyledi.tabiki en sagliklisi hic koymamak ama sartlarrr

Günaydın güzel anneler
Uykusuz bir gecenin sabahından günaydın

Benim kız 7.5 aylık

Anne, mama diyor. Güzel sesler çıkarıyor.
Dönmüyor, emeklemiyor, sürünmüyor. Yüzüstü koyunca çığlığı basıyor.
Desteksiz oturuyor, kendisi bir yere tutunup kalkamıyor. Ben ayaklarına bastırınca basıyor, 1-2 adım atıyor, sonra atmıyor

Sadece elini ver deyince vermeyi öğrendi. Bay bay alkış falan bilmiyor. Alkışı öğretmeye çalışıyorum, alkışta çok gülüyor ama kendisi yapmıyor.

Gece 500 kere uyanıyor, gece 11.30- 12 den önce uyumuyor.

Ek gıda sorunumuz yok şimdilik. Ne versem yiyor. Alerji olmadı.

Beslenme konusu da bizde şöyle
Sabah 7 gibi uyanınca anne sütü
1 saat sonra 150 cc mama
Sonra uyku 8.30-9 arası
11 de uyanınca kahvaltı da peynir yumurta sarısı krep pekmez ıhlamur falan veriyorum
Sonra 1-2 saat sonra meme
1 saat sonra mama
Aralarda meme
Akşam bizimle yemekte ne varsa ve yoğurt
Uykudan önce mama

Öğlen formül mama yerine artık sebze çorbası ver canım bence. Her iki günde bir yeni sebze ve bir hafta sonunda kuzu kıymayı da ekle minicik. Kırmızı mercimek, bulgur, pirinç hepsinden bir tatlı kaşığı. Artıra artıra bir kase püre onun tüm vitamin ihtiyacını karşılar. 6 ay doldu değil mi

Benim kız ek gıdayı sevmiyor elmayı bile istemiyor, brokoliden nefret ediyor, çoklu besin alerjisi var....
Kızıma baba demeyi öğretmeye çalışıyorum Abba Abba diyor kızım ablan yok nerden öğrendin diyorum

Çorbayı genelde akşam bizimle beraber içiyor. Öğlen meyve veriyorum buraya yazmayı unutmuşum. Ben blw yapıyorum. Kendi eliyle yediği için püre vermiyorum. Yoğurt ve çorbayı kendisi bardakla içiyor

Kızlar yardım çarşamba gece hafif ateşle başladık perşembe biraz iyiydi perşembe gece atesliydik 38.5 sabaha kadar bı inip bir çıkıti c.tesi normale döndü gece başladı sağa sola dönüp durmaya sabaha kadar pazar gece ağlayarak kalktı dovmussun gibi ağladı bu gece yine aynı 5.30 kadar ağladı şimdi yine Dr götürmeyi düşünüyorum ama çözümü olan varmı gün içerisinde bı sıkıntısı yok oynuyoruz gülüyoruz

bizimkinin aynısı. 22 haziran doğumluyuz. 2 dişimiz var. uyurken bile zıplama hareketi yapmaya başladı. 10 kilo oldu ve zıplarken herkes yeter diye isyan ediyo. ikizim var teyze :) kol kası yaptım ağrıyo geceleri bugün gelmicem valla size diyo sürekli :) aynı şeyler. yürüteçten anlamıyo. dün komşununkine koydum ayaklar sürünüyo yerde. daha aklı ermiyo ayaklarına basıp kendini kaldırmak. adım atıyoruz biz de sonra hemen zıpzıp

kızlar cumartesi günü beyin ve iç organ ultrasonu çektirdik. gerekli değilmiş ama doktor yapalım kafatası kapanınca 1 yaşından sonra emaara girmek zorunda kalır dedi. içimiz rahat etsin diye yaptırdık ama şart değil. her yerine bakıldı :) sağ beyin sol beyin aynı büyüklükte (arkadaşımın oğlu 7 yaşında. hareketlerinde problem olduğu için emar çekildi. sağ tarafı 5 sol tarafı beynin 12 yaşında. resmen afedersiniz ergen çocukları gibi kızlara sataşıp pipisi kalkıyo. sonra bi anda bebek gibi hareketler yapıveriyor. onlarda şüphelenip gitmişlerdi. beynin bir tarafı geriden geliyo, bir tarafı önde gidiyo ve genetik demişler. arkadaşımın hareketleride hep acaipti zaten bu teşhis koyuldu. ben de bu yüzden gittim içim rahat etsin diye) gitmişken organlara da bakıldı. pipisine ve yumurtalarına baktılar. aynı büyüklükte yazıyodu kağıtta. biri büyük biri küçük olunca kısırlık oluyomuş vs. böbreklerine safra kesesine dalağına kalbine ciğerlerine bağırsaklara kısacası herşeye bakıldı. çok şükür herşey yolunda. kalp kapakçıkları iyi çalışıyo dedi. bende büyüme vardı kapakçıkta.

ilk adım arabaları da çok tehlikeli. adı ilk adım ama hiç alakası yok :) arabadan tutununca kayıyo çocuğun elinden. onu ancak çok iyi yürümeyi öğrenince teslim edebilirsin bebeğe. şimdilik üstüne oturup direksiyonu tutuyoruz okdr. ama arkasını açıp yürütmeye çalışınca araba öne gidiyo çok hızlı :) tavsiye etmiyorum. Yürüteç de çok zararlı ben de almadım. ama inanki kurtuluş olabiliyor(yemek yaparken 15 20 dakik oyalamak için komşu böyle dedi.) 8.ayda alıcam ben de kayınvalidem yemek yaparken kullanır veya tuvalete vs. giderken içine koyuverir. 5 dakika. 40tlye bulmuştum biyerde. kalırsa alcam kalmazsa da pahalı bişey almam zaten. bizi mama sandalyesi 1 saat oyalıyor şimdilik bakalım :)

cnm ateşini düşüyosan eğer bilemiyorum gitmeye gerek var mı sağlık ocağına götür bence yeterli olur. büyük ihtimal diş çıkaracak. biz de ateş olmamıştı ben anlamadım o yüzden.

Bir derdi olmasa ağlamaz ki bence de goturmelisin doktora. Üstelik canı acımış gibi ağlıyormus. En azından içiniz rahat eder ona göre davranırsiniz. Biz endiselenince bebeklerimiz daha çok bunu yaşıyor.

Sevgili anneler, bugün işe başladım. Kızım ek gıda hiç bi şey yememis ki normalde kahvaltı dahil yerdi. Bugün sabah 6.30 dan 14.00'a kadar 180 cc anne sütü içmiş. Sizce bu yeterli midir? Kızım 6 ay 23 günlük.

Ben 5.ay kontrolünde doktoruna sormuştum. 3-4 saatte bir 180cc içmesi normaldir demişti. Buna bakarak sanki biraz az içmiş.. Ama ilk kez senden ayrı kalıyorsa değişen şartları protesto etmiş olabilir :) alışacaktır annesi, biraz zaman ver kızına :)

Evet şu durumda yaşayacak kadar yesem yeter demiş . İnşallah tamamen bırakmaz da yeni duruma sağlıklı bir şekilde alışır. Büyüdükçe daha zor oluyor bi şeylere alışmaları. Cevap için teşekkürler...bu arada senin oğlun hastalanmıştır toparlamistir inşallah. ..

Bırakmaz merak etme :) şu an bakan kişinin tarzına da alışması lazım. Benim oğlum 2,5 aylıktan beri bakıcıda olduğu için biz öyle bir geçiş sorunu yaşamadık. Sağolsun bakıcımla koordineli şekilde gidiyoruz, kafası karışmıyor çocuğun :)
Valla biz bi grip atlattık sonra bi daha yakalandık.. Şimdi bu ikinci gribi atlatmaya çalışıyoruz ama ilk gribe göre çok daha iyi. Teşekkürler ilgilendiğin için :)

Diş canım. Paranox fitil

Diş canım. Paranox fitil
Dr göturdum canım idrar çıkışında yapışıklık var küçük bir yerden yapıyor oda içerde idrar birikmesine neden olmuş olabilir idrar enfeksiyonuna sebep olmuştur diye idrar kültürü istedi küçük bir kanamaya neden olabilir dedi bende yaptirmadim yarın bir başka Dr gostericem küçük bir operasyonla açılması gerekiyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…