- 22 Ekim 2015
- 1.361
- 1.622
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #54.021
3 ay korunma iğnesimi bahsettiğinBen deri altı implant olayını araştırıyorum. Sanırım onu yaptıracağım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
3 ay korunma iğnesimi bahsettiğinBen deri altı implant olayını araştırıyorum. Sanırım onu yaptıracağım
Doktor her mızmızlanmada su ver dedi. ve gece sadece şimdilik 10. ayın sonuna kdr sadece 1 kere mama ver ve tek bşr saat metodunda dedi (ben de 2 gecedir sadece saat 2.00'da veriyorum. ) bak ben çok kuralcıyım maalesef :) o yüzden saat konusu bnm için çok önemli 1 dakika bile erken veya geç vermem mamayı. şimdi akşam saat 9.00'da son 120 cc mamayı içip uyuyoruz. saat 1'de başlıyo kundak içinde gerilmeye. su veriyorum uykuya devam. Hiç kıpırdamıyo. saat kurdum 2.00'da çalıyo. kıpırdamasa bile mamayı yapıp veriyorum. bir kere oldu içmesi. sonra saat 6da başlıyo yine gerilmelere. su verdim yattığı yerden ama hiç kucağıma almadan. Sonra saat 7.00 de ilk mamasını içip, 10.00da sıkı bir kahvaltı, öğlen yemeği, püreler vs. derken günün 2. maması 17.00, 3.maması da yine yatarken 9.00'da. çok takıntılı olduğum için. kayınvalidem bile bu saatler dışına çıkamıyo. baskı yapıyorum :) 2 gündür sadece 1kez mama emiyo.Peki gece emmelerini kesmek için nasıl bir yöntem öneriyor doktorun? Ben bir kaç kez emzirmeden geri uyutmayı denedim kıyametler koptu gecenin bir yarısı.
sor cnm. internetten de araştır bak. gece emmesi yalancı bebiş oyunu. arkadaşımın oğlu koca eşek, pınarın gece sütü varya uyanıp istiyorum diyomuş hala. veeeeer diye bağırıyomuş. 10. aydan sonra tamamen kescem bakalım inşallah dinler beni sıpam. :)Hmmmm anladım sağol cnm aslında ben de doktoruma sormalıyım gece emzirmeyi kesmeli miyiz diye kesintisiz uyuması daha faydalıdır belki dediğin gibi büyüme hormonu gece salgılanıyor
Benim bebeğim bazen 6 7 saat uyuyor kesintisiz bazen de sürekli ama sürekli emiyor ben de o gün hasta olacak herhalde antibiyotik niyetine emiyor diye düşünüyorm çnkü muhakkak o gün dışarda geçirmişizdir soğukta karda çıkmışızdır fln
Ben de kendi kendime böyle çıkarımlarda bulunuyorum
Makarnayı ben de merak ediyordm ztn ne varaa 8 aydan sonra başlanıyor herhalde
Valla sütğm yeterse 1 bucuk 2 yaşına kdr emzirmeyi düşünüyorumEmziren anneler, bebişinizi ne zaman memeden kesmeyi düşünüyorsunuz? Ben 9-10 aylık gibi kesmeyi planlıyorum.. Dişleri çıktığından beri tedirginim emzirirken, sanki mememi minik bir piranhanın ağzına veriyormuşum gibi hissediyorum :)) Anneme söyledim güldü, o da aynı sebepten kesmiş bizi memeden 9 aylıkken.
Benim içimden de aynısı geçiyor ne yalan söyleyeyim ama diş olayı çok canımı sıkıyor. Yeni doğum yaptığımda göğüslerim hiç yara filan olmadı benim, şimdiye kadar sorunsuz emzirdim; hatta çok da keyif aldım emzirmekten. Ama artık çok canım yanmaya başladı. Çok kuvvetli çekiyor ve dişleriyle baya baya hırpalıyor.Valla sütğm yeterse 1 bucuk 2 yaşına kdr emzirmeyi düşünüyorum
Anne sütünden güzel ne varki mhrum bırakma bebişini
Valla resmen kendi kendimi gaza getirdim ve dün mızıklandığında ne meme ne su hiç bişey vermeden geri uyuttum :) Yanımda yatıyordu zaten, sırtını döndürdüm bana, güzelce göğsüme yasladı başını. Popişe piş piş yapa yapa uyuttum sabahın dördünde :)Doktor her mızmızlanmada su ver dedi. ve gece sadece şimdilik 10. ayın sonuna kdr sadece 1 kere mama ver ve tek bşr saat metodunda dedi (ben de 2 gecedir sadece saat 2.00'da veriyorum. ) bak ben çok kuralcıyım maalesef :) o yüzden saat konusu bnm için çok önemli 1 dakika bile erken veya geç vermem mamayı. şimdi akşam saat 9.00'da son 120 cc mamayı içip uyuyoruz. saat 1'de başlıyo kundak içinde gerilmeye. su veriyorum uykuya devam. Hiç kıpırdamıyo. saat kurdum 2.00'da çalıyo. kıpırdamasa bile mamayı yapıp veriyorum. bir kere oldu içmesi. sonra saat 6da başlıyo yine gerilmelere. su verdim yattığı yerden ama hiç kucağıma almadan. Sonra saat 7.00 de ilk mamasını içip, 10.00da sıkı bir kahvaltı, öğlen yemeği, püreler vs. derken günün 2. maması 17.00, 3.maması da yine yatarken 9.00'da. çok takıntılı olduğum için. kayınvalidem bile bu saatler dışına çıkamıyo. baskı yapıyorum :) 2 gündür sadece 1kez mama emiyo.
Normalde 21.00,01.00,05.00 yani 2 bazen 3 bile oluyodu. şimdi 1 kez mama 2 kez su ile bitiyo gece. Emziren anneler için de geçerli aslında bu durum biliyo musun. çünkü 6. aydan sonra acıkmadıkları bilimsel olarak gerçekmiş. google den araştır sen de cnm. ben inatçıyımdır bu konularda bnm dediğim olacak illaki. doğru değil belki, ama bak oluyomuş demekki. su ile uykuya devam.
sor cnm. internetten de araştır bak. gece emmesi yalancı bebiş oyunu. arkadaşımın oğlu koca eşek, pınarın gece sütü varya uyanıp istiyorum diyomuş hala. veeeeer diye bağırıyomuş. 10. aydan sonra tamamen kescem bakalım inşallah dinler beni sıpam. :)
Yok cnm 5 senelik deri altına takılıyor3 ay korunma iğnesimi bahsettiğin
Ya yatağı nasıl ayıracağız. Oğlum aşık galiba bana :) sabaha kadar gözünü her açtığında yanaşıp yanak yanağa, dudak dudağa yapmaya çalışıyor kuzum. Arada emzik tampon hihiii. Gün geçtikçe yapışıyoruz, eşim bebeğin odasına iyice alıştı. Ev bambaşka bir hale döndüValla resmen kendi kendimi gaza getirdim ve dün mızıklandığında ne meme ne su hiç bişey vermeden geri uyuttum :) Yanımda yatıyordu zaten, sırtını döndürdüm bana, güzelce göğsüme yasladı başını. Popişe piş piş yapa yapa uyuttum sabahın dördünde :)
Bizde de durum ayni :) bizim odamizdaki besikte uyuyor aksamlari ama ben dayanamayip gece koynuma aliyorum :) yumos yumos uyuyoruz.. esim de misafir odasini benimsedi iyice :)Ya yatağı nasıl ayıracağız. Oğlum aşık galiba bana :) sabaha kadar gözünü her açtığında yanaşıp yanak yanağa, dudak dudağa yapmaya çalışıyor kuzum. Arada emzik tampon hihiii. Gün geçtikçe yapışıyoruz, eşim bebeğin odasına iyice alıştı. Ev bambaşka bir hale döndü
Bu günler bir daha gelmez diye avutuyorum kendimi, yaz tatili dönüşü sistem kurarız diyorumBizde de durum ayni :) bizim odamizdaki besikte uyuyor aksamlari ama ben dayanamayip gece koynuma aliyorum :) yumos yumos uyuyoruz.. esim de misafir odasini benimsedi iyice :)
vicdan yaptım kendime. ben öyle dedim diye kesme istersen. yani senin bebeğin senin kararın. ben sadece gerçek olan doktorlar tarafından onaylanmış bu bilgiyi paylaşmak istedim.Valla resmen kendi kendimi gaza getirdim ve dün mızıklandığında ne meme ne su hiç bişey vermeden geri uyuttum :) Yanımda yatıyordu zaten, sırtını döndürdüm bana, güzelce göğsüme yasladı başını. Popişe piş piş yapa yapa uyuttum sabahın dördünde :)
ben oğlumun odasındaki açılan koltukta yatıyorum. eşim odamızda yalnız. arada yanına uğruyorum :) ama uyumak için değil. oğlum kendi yatağında uyuyo. ben de koltukta. genelde yatağında uyuyo. çok kıpırdanınca yanıma alıyorum fakat koltuğun en dibine koyuyorum onu. benle uyumaya alışmasın diye. yine ayrı yanımdayken bile. Şu 7 ayda sadece 3 sefer koynuma aldım o da dişin çıktığı hafta. çok güzel bir his. dayanmaya çalışıyorum sırf düzeni bozulmasın diye. kendi odasında aslında yalnız uyuyabilen bir bebek benimki, fakat biz kundak yaptığımız için doktor yalnız bırakma yüz üstü dönme ihtimali var dedi. (sadece omuz ile kalça arası kundakta, bacaklar ve kafa boşta) 2 gündür kollarını açıp sadece belini sarıyorum, fakat elleriyle gözlerini kafasını ağzını mahvediyor. Uyutmuyo şımarık elleri, yavrumu. doktor, alıştığı için kundaktan 1 yaşına kadar koparma dedi. internette de araştırdım. alışan bebekleri 1 yaşından önce serbest uyuma düzeni koymayın yazıyo. bakalım ne olacak sonumuz :)Ya yatağı nasıl ayıracağız. Oğlum aşık galiba bana :) sabaha kadar gözünü her açtığında yanaşıp yanak yanağa, dudak dudağa yapmaya çalışıyor kuzum. Arada emzik tampon hihiii. Gün geçtikçe yapışıyoruz, eşim bebeğin odasına iyice alıştı. Ev bambaşka bir hale döndü
Yok canım benim, üzülme. Karnı toktu, tamamen huysuzluğundan mızırdanıyordu :) yoksa o uyutmamın dışında bir kere emzirdim zaten.vicdan yaptım kendime. ben öyle dedim diye kesme istersen. yani senin bebeğin senin kararın. ben sadece gerçek olan doktorlar tarafından onaylanmış bu bilgiyi paylaşmak istedim.
Emziriyosun ya. üzülürüm sonra ben sebep olurum diye. yavrunun günahına girmek istemem.
sen de sor doktoruna, araştır. Evet doğru söylüyosun ben de uygulıcam dersen içim rahat eder.
Cnm biryerde okumuştum diş çıkınca canı acırmış bagzı annelerinBenim içimden de aynısı geçiyor ne yalan söyleyeyim ama diş olayı çok canımı sıkıyor. Yeni doğum yaptığımda göğüslerim hiç yara filan olmadı benim, şimdiye kadar sorunsuz emzirdim; hatta çok da keyif aldım emzirmekten. Ama artık çok canım yanmaya başladı. Çok kuvvetli çekiyor ve dişleriyle baya baya hırpalıyor.
Biraz da canımın yanmasından ötürü şımarıklık yani benim kesmek istemem :) Neyse, daha zaman var, o zaman gelsin bakacağız artık.
Yaa çok güzel ama mis gibi kucak kucağa :) valla ben yatağımı veremedim eşime, oğlanın odası onun oldu:)ben oğlumun odasındaki açılan koltukta yatıyorum. eşim odamızda yalnız. arada yanına uğruyorum :) ama uyumak için değil. oğlum kendi yatağında uyuyo. ben de koltukta. genelde yatağında uyuyo. çok kıpırdanınca yanıma alıyorum fakat koltuğun en dibine koyuyorum onu. benle uyumaya alışmasın diye. yine ayrı yanımdayken bile. Şu 7 ayda sadece 3 sefer koynuma aldım o da dişin çıktığı hafta. çok güzel bir his. dayanmaya çalışıyorum sırf düzeni bozulmasın diye. kendi odasında aslında yalnız uyuyabilen bir bebek benimki, fakat biz kundak yaptığımız için doktor yalnız bırakma yüz üstü dönme ihtimali var dedi. (sadece omuz ile kalça arası kundakta, bacaklar ve kafa boşta) 2 gündür kollarını açıp sadece belini sarıyorum, fakat elleriyle gözlerini kafasını ağzını mahvediyor. Uyutmuyo şımarık elleri, yavrumu. doktor, alıştığı için kundaktan 1 yaşına kadar koparma dedi. internette de araştırdım. alışan bebekleri 1 yaşından önce serbest uyuma düzeni koymayın yazıyo. bakalım ne olacak sonumuz :)
Bana da öyle geliyordu ama kaymış işte..Biz geri cekilme yontemiyle devam ediyoruz. Yani ikinci bebegi de istedigim icin kaza kursunu beni uzmez :) o yuzden cok detayli dusunmedim bu konu ustunde. Ama ikinciden sonra spiral taktiririm heralde, sanki en guvenlisi oymus gibi geliyor bana.
Doğru diyosun canım bi de iğne var onu da bi araştırıyım benseker000 cnm spiral+geri çekilme yöntemiyle takılın çift koruma olur
Prez. Mi hamile kaldın canım?Canım iki ayda kayıyorsa sıkıntı gercekten
Biz prez. kullanıyoruz. Bana iki yıl bebek yok dedi doktor bende tedirgin oluyorum çünkü korunurken hamile kalmıştım olacak olduktan sonra ne yaparsan yap oluyor demekki. Ama spiral olsada prez. Kullanın daha garanti olur tedirgin olmazsın
Spiral taktıktan ne kadar sınra hamile kalmış canım biliyomusun? Sanırım kayarsa ilk bi ay içinde kayıyormuş o yüzden 1 ay sonra kontrole çağırıyorlarCanm korkmaya devam et o spiral bi işe yaramıyo maalesef komşum şuan 3 aylık hamile bebeğide 9 aylık