2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323

Tabi canım haklısın ben ek gıda vereceğim saatte artık ısrar etse de emzirmiyorum ve gerçekten faydasını gördüm ek gıdayı kabul ediyor bu sefer yarın çay bardağı çorba içiyor ve sonra da emiyor

Ben kızım bağırsak düğümlemesi geçirene kdr her gün usanmadan blw yaptım bir sürü farklı şey tattırdım bu hastalıktan 1 hafta önce başladı ağzını açmama sonra da katı gıda veremedim fln derken umarım geri düzene girer

Düzen çok önemli maşallah çok güzel oturtmussun. Zaten bebekler de rutini seven varlıklar. Her şey alıştıklari rutinde olsun istiyorlar. Bugüne kadar hep uykuya taktım saati rutini derken kafayı sıyırdım. Ama şimdi anladım ki yemek için de aynı şey gerekli.

Kalkınca önce kahvaltısını mı vercez yani ondan sonra mı anne sütü
Ben sabah önce 5 ml kadar su veriyorum sonra kahvaltı. Kahvaltısını yeteri kadar yaparsa 1-1buçuk saat sonra süt yada mama ama az yaparsa hemen peşinden veriyorum mamasını. Öyle denersen yani karnı açken ek gıdayı daha kolay alır

Maşallah canım bebeğine. Düzen konusunda haklısın bizde saatli gidiyoruz en fazla yarım saat oynar öğün ve uykularımız arasında. Meyveden dertteyiz muz hariç yemiyor hiçbirini.
Çorba tarifini deneyeceğim kıyma bizde kullanıyoruz 2 haftadır sıkıntı olmadı sevdi tadını.
Pirinç unu hala yemiyor biraz ara verip denedim yok. Ama dün akşama doğru İrmikli muhallebi yapıp içine elma rendesi ilave ettim hem tat verdi hemde yedi bizimki. Bende meyve sevdirmesin yollarını arıyorum. Böyle bir çözüm buldum varsa önerin alırım:)

Düzelir canım sen sıkıntı yapma yeterki bebeğin iyi olsun. çorbalarına çok az zeytinyağı eklesen(belkide ekliyorsunuz bilemedim,:) ) sıkıntı olur mu ki bu durumda.
Ben direkt olarak blw hiç yapmadım ama bazı gıdaları eline veriyorum boğazına kaçırma ihtimali olmayanları yani yiyor oynuyor iyi oluyor aslında. Ama herşeyede cesaret edemedim açıkçası

Z.yağı katıyorum çorbalarına

Yutamayacağı parça kopardığında elimi ağzına sokup o lokmayı aldığım oldu benim:) blw yaparken oturup bebeğinin karşısında onu izliyorsun zaten

Eymen de meyve çok seviyo gibi. Muzu çatalla ezip elimle veriyorum kolayıma geliyo. koca muzu yiyo. mandalina çok seviyo. bir dilim sadece veriyorum. kayınvalidem ayvayı haşlayıp geçende verdi pekmezle yedi ilkkez ayva verdik. ama meyve ben de hiç yemiyorum. eve alan olup önüme koyarlarsa yerim :) inş. yaza çilek yicez bol bol bi tek sevdiğim meyvedir. aynen muhallebi içinde yiyo ama her şeyi ayrı yemeyi öğrenmesi lazımmış. maalesef mandalina muz dışında hiçbir meyveyi sade şekilde yediremiyorum.
İnşallah. düzene girecektir cnm. annem hep der. bebeğe yemek yedirmek ve yemeği sevdirmek bir sanattır. çok doğruymuş. ben 1 öğün yemek yiyen insanım. oldum olası böyleydim. yemekle hiç mi hiç aram yoktur. annem her gün dövcem seni diye arıyo. inş oğlum böyle gider. sırf onun için akşam sofra kuruyorum evde sofra düzeni olsun diye. mama sandalyesi dışında doyurmuyoruz. mutfakta yiyo.

Kızlar pırasa süper geliyor dişe. Çiğ pırasayı iyice yıkayın, 15-20 cm uzunluğunda kesip kalın yerini eline verin, dişetlerini uyuşturuyor bayılıyorlar. Ben vermeden buzdolabına da koyuyorum soğuk soğuk. Yalnız dişi çıkmış olanlar arada kontrol edin, jilet gibi dişleriyle soydu geçen gün :)

Canım bizde diş yok ama elma armut salatalık ne verirsem koparıyor pırasa ve soğan vermeye korkuyorum iki gündür çok huysuz ağrı kesici verdim çok etkisi olmadı yinede versem pırasa koparirmi acaba

Canım bizde diş yok ama elma armut salatalık ne verirsem koparıyor pırasa ve soğan vermeye korkuyorum iki gündür çok huysuz ağrı kesici verdim çok etkisi olmadı yinede versem pırasa koparirmi acaba
Bizdede diş yok ama maşallah ayva Veriyordum koparmaya başladı artıksadece havuç veriyorum o yüzden

Pırasa hakkaten çok rahatlatıyor bebekleri hatta benim oğlum pırasayı görünce seviniyodu :) şimdi 3gün arayla alttaki 2 dişimizide patlattık ağtıdan sızıdan uyuyomıyoruz yiyemiyoruz hep ağlıyoruz

Ağrıkesicide pek etkili olmadı

Koparamıyorlar canım iç içe ya. Ama gözünün önünde olsun yine de

Bu cocuk duzen olusturtmuyor bana ya..

gorunce sizi panikledim simdi sut iciyor bir saat sonra ek gida ..1 1 bucuk saat sonra sut.. erken mi veriyorum beklesem daha mi cok yer ???

:d her ikisini siz nasil 3.saate ayarliyorsunuz. kahvalti ,corba ,ara, yemek, seklinde 3 yemek kasigi.
yanina bazen ek bir seylerde ekliyorum az mi kizlar herkes cok fazla veriyosun diyor..
gec uyaniyodu eskiden kahvalti, ara,aksam corba, geceye dogru muhallebi idi ona mi dönsem ?

birde 1 cay bardagi kadar yogurt yedirince kustu bugun yarim saat olmustu sut iceli mama mama deyince verdim sonra zorlamisim galiba o yuzden aklimsa soru olustu benim daha acikmasini mi beklesem..bir de cok mu uyuyor sizce uyumadan pek icmez sutu sabah ogle aksam uykusu var işte 12 bucuk gibide uyur... 3 yk kasigina cikarmaya çalışıyorum yedigini

meyve yogurt tiksindi resmen.. sarimsak sogan et ver cekil .. birde diri yemeyi seviyor artik.

Son düzenleme:
Kızlar meraba sebze verme sıklığınız nasıl mesela patatesi havucu kaç günde bir veriyorsunuz, hergun farklı sebze mi veriyorsunuz, hangi sebzenin daha sık hangi sebzenin daha seyrek verilmesi lazım netten araştırdım ama tatmin olamadım sizler sorayım dedim

Canım her zaman önce ek gıdayı vermelisin. Yani karnı tamamen aç olmalı tabi bebeğe bağlı bu saat olayı ama 1 buçuk saatte bir sık geldi bana.
Sabah 7-8 arası mama veriyorum ben.
Saat 10-10.30 uyanıyor biraz su içiriyorum ve kahvaltı yapıyoruz
12.00 gibi süt yada mama( kahvaltıyı az yapıyor biraz o sebeple arayı kısa tutuyorum)
Saat 2-3 arası çorba püre
Önceden bu öğünden 1 saat sonra mama veriyordum artık onu kestik bir kase içiyor çorbasını
2 saat sonra falan yoğurt meyve
Bundan sonrasında mama yada süt bizim gece beslenmesine alışmadı henüz muhallebi falan yemiyor inatçı keçi. yapıp yapıp döküyorum
Ölçüye gelince doktorumuz tam öğün olarak 1 subardağı dedi öyle yapıyorum. ama dediğim gibi Ne kadar yerse ona göre mama süt sıklığını ayarlıyorum. Bazen tam yiyor o öğünü mamayla tamamlamıyorum. Bebek belirliyor yani evet bir rutin var yarım saat oynar genelde ya geç uyanır ya erken ona göre hazırlıyorum herşeyini

7 ay sagdim hala sagiyorum bitsin deyip olmaz diyorum basa donuyorum.. sagma ile pek gitmiyor bu ek gida olayi
Gün içinde bende sağarak veriyorum ve giderek azaldığını farkındayım canım malesef.2. ayından beri uykuda emiyor sadece. On gün öncesine kadar ek gıdalar hariç sabah mama gündüzleri öğün anne sütü akşam mama gece uykuda anne sütü şeklindeydi şimdi gün içinde malesef 1 öğün süt cıkıyor sanırım giderek azalıyor

Ben her gün havuç ve sarımsak atıyorum canım gerisi değişiyor. Bazen patates kabak
Bazen balkabağı, bazen karnabahar yada brokoli bazen kereviz.
Yağ biberi ekliyorum bu ara. Yani değişiklik olsun diye döndürüyorum açıkçası. Ama gaz yapacağı için karnabahar sanırım hergün olmaz. ıspanak belki iki günde bir olabilir. tam bilgim yok o konuda ama kereviz haftada bir veririm. Yani sırf menü değişsin maksadıyla yapıyorum

Ben çorbayı 14 çeşitten yapıyorum kızlar. Tadı değişik olsun diye her seferinde bir malzemeyi daha baskın yapıyorum. Patates, havuç, bal kabağı, ıspanak, kereviz, brokoli, yer elması, bir diş sarımsak, kuzu kıyma, organik bulgur, pirinç, kırmızı mercimek. 2 bardak su, pişince 1 tatlı kaşığı sızma z.yağı. Yarım kase öğlen, yarım kase akşam 19:00 da veriyorum. Üzerlerine uyuyacağı zaman meme emeceği için yarımşar kase veriyorum. Bunun dışında saat 11:00 gibi meyve püresi 16:30- 17:00 gibi yarım kase yoğurdu var. Aralar ve kahvaltı anne sütü. Artık 7 aylık olacağız inşallah, biz de kahvaltıya ufak ufak başlarız :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…