- 24 Ocak 2014
- 16.691
- 9.728
- 32
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #53.961
işte emen bebeğin ek gıda serüveni biraz zorlu olabiliyor. bizimki 60 günlük kesildi sütten hep mama emdi. o yüzden ek gıdaya çok çabuk alışmış oldu. ama muhakkak vermelisin ek gıda. büyüdükçe hiç yemicek aklı erdikçe memik diye tutturcak. eltimden biliyorum. çok zor alıştı ek gıdaya. artık 1 yaşındaydı nerdeyse hala bir kaç kaşık ile doyuruyodu karnını. sütü çok olmasına rağmen hemen memeden kes demişti doktoru. koca kız 3 yaşındaydı hala memikleri elleyip süt var mı diyodu. yemek kavgası yapıyodu kızıyla. yemeğini yemezsen memik yok diyodu. neyse anlatmim daha fazla. :). ama ek gıdaya zorla cnm. nasılsa 7 ayını bitiriyolar. ya da seninki bitirmiştir bile. seni de emsin ama ek gıda saatinde mesela yemezse emzirme, 1 saat sonra yine o yemediği ek gıdada ısrar et. sonra emzir bence cnm. Yani yine de sen bilirsin gerçi çocuğunu tanıyosun. sütünü de heba etme, sadece ek gıda saati geldiğinde ek gıdaya ısrar etki ciddi olduğunu anlasın. Bilemiyorum ki. cnm.
Canım nasılsıınn gülsima nasıll
Düzen çok önemli maşallah çok güzel oturtmussun. Zaten bebekler de rutini seven varlıklar. Her şey alıştıklari rutinde olsun istiyorlar. Bugüne kadar hep uykuya taktım saati rutini derken kafayı sıyırdım. Ama şimdi anladım ki yemek için de aynı şey gerekli.uykusu varken çok, bizim ki bile gıdayı almıyo cnm. uyku çok dert o yüzden. ama ben onun dilini çözdüm artık. gece 2 kes mama emiyo (anne sütü yerine dedi doktor. saat 2'de ve 6'da.) en son yatarken 5. öğün olan mamayı 9da içip uyuyo 2'ye kadar. inanki sattlerimiz dakika olarak bile hiç şaşmadan düzeni kurdum. kayınvalideme her gün notlar bırakıyorum. çok önemli dedi doktor sen mesela bugün saat 2 de çorba verdiysen yarın 2'yi 5 geçmemeli dedi. çok dikkat ediyoruz bu konu hakkında. sen de illaki o saatler için diretmelisin. sabah 6da mama, 9 da kahvaltı. 12 de çorba, 15'te mama gibi gidiyo. saatlerin kesinlikle dakikası bile şaşmamalı. 4. aydan beri bu düzende.
Ben sabah önce 5 ml kadar su veriyorum sonra kahvaltı. Kahvaltısını yeteri kadar yaparsa 1-1buçuk saat sonra süt yada mama ama az yaparsa hemen peşinden veriyorum mamasını. Öyle denersen yani karnı açken ek gıdayı daha kolay alırKalkınca önce kahvaltısını mı vercez yani ondan sonra mı anne sütü
Maşallah canım bebeğine. Düzen konusunda haklısın bizde saatli gidiyoruz en fazla yarım saat oynar öğün ve uykularımız arasında. Meyveden dertteyiz muz hariç yemiyor hiçbirini.uykusu varken çok, bizim ki bile gıdayı almıyo cnm. uyku çok dert o yüzden. ama ben onun dilini çözdüm artık. gece 2 kes mama emiyo (anne sütü yerine dedi doktor. saat 2'de ve 6'da.) en son yatarken 5. öğün olan mamayı 9da içip uyuyo 2'ye kadar. inanki sattlerimiz dakika olarak bile hiç şaşmadan düzeni kurdum. kayınvalideme her gün notlar bırakıyorum. çok önemli dedi doktor sen mesela bugün saat 2 de çorba verdiysen yarın 2'yi 5 geçmemeli dedi. çok dikkat ediyoruz bu konu hakkında. sen de illaki o saatler için diretmelisin. sabah 6da mama, 9 da kahvaltı. 12 de çorba, 15'te mama gibi gidiyo. saatlerin kesinlikle dakikası bile şaşmamalı. 4. aydan beri bu düzende.
Düzelir canım sen sıkıntı yapma yeterki bebeğin iyi olsun. çorbalarına çok az zeytinyağı eklesen(belkide ekliyorsunuz bilemedim,:) ) sıkıntı olur mu ki bu durumda.Tabi canım haklısın ben ek gıda vereceğim saatte artık ısrar etse de emzirmiyorum ve gerçekten faydasını gördüm ek gıdayı kabul ediyor bu sefer yarın çay bardağı çorba içiyor ve sonra da emiyor
Ben kızım bağırsak düğümlemesi geçirene kdr her gün usanmadan blw yaptım bir sürü farklı şey tattırdım bu hastalıktan 1 hafta önce başladı ağzını açmama sonra da katı gıda veremedim fln derken umarım geri düzene girer
Düzelir canım sen sıkıntı yapma yeterki bebeğin iyi olsun. çorbalarına çok az zeytinyağı eklesen(belkide ekliyorsunuz bilemedim,:) ) sıkıntı olur mu ki bu durumda.
Ben direkt olarak blw hiç yapmadım ama bazı gıdaları eline veriyorum boğazına kaçırma ihtimali olmayanları yani yiyor oynuyor iyi oluyor aslında. Ama herşeyede cesaret edemedim açıkçası
Eymen de meyve çok seviyo gibi. Muzu çatalla ezip elimle veriyorum kolayıma geliyo. koca muzu yiyo. mandalina çok seviyo. bir dilim sadece veriyorum. kayınvalidem ayvayı haşlayıp geçende verdi pekmezle yedi ilkkez ayva verdik. ama meyve ben de hiç yemiyorum. eve alan olup önüme koyarlarsa yerim :) inş. yaza çilek yicez bol bol bi tek sevdiğim meyvedir. aynen muhallebi içinde yiyo ama her şeyi ayrı yemeyi öğrenmesi lazımmış. maalesef mandalina muz dışında hiçbir meyveyi sade şekilde yediremiyorum.Maşallah canım bebeğine. Düzen konusunda haklısın bizde saatli gidiyoruz en fazla yarım saat oynar öğün ve uykularımız arasında. Meyveden dertteyiz muz hariç yemiyor hiçbirini.
Çorba tarifini deneyeceğim kıyma bizde kullanıyoruz 2 haftadır sıkıntı olmadı sevdi tadını.
Pirinç unu hala yemiyor biraz ara verip denedim yok. Ama dün akşama doğru İrmikli muhallebi yapıp içine elma rendesi ilave ettim hem tat verdi hemde yedi bizimki. Bende meyve sevdirmesin yollarını arıyorum. Böyle bir çözüm buldum varsa önerin alırım:)
İnşallah. düzene girecektir cnm. annem hep der. bebeğe yemek yedirmek ve yemeği sevdirmek bir sanattır. çok doğruymuş.Tabi canım haklısın ben ek gıda vereceğim saatte artık ısrar etse de emzirmiyorum ve gerçekten faydasını gördüm ek gıdayı kabul ediyor bu sefer yarın çay bardağı çorba içiyor ve sonra da emiyor
Ben kızım bağırsak düğümlemesi geçirene kdr her gün usanmadan blw yaptım bir sürü farklı şey tattırdım bu hastalıktan 1 hafta önce başladı ağzını açmama sonra da katı gıda veremedim fln derken umarım geri düzene girer
Canım bizde diş yok ama elma armut salatalık ne verirsem koparıyor pırasa ve soğan vermeye korkuyorum iki gündür çok huysuz ağrı kesici verdim çok etkisi olmadı yinede versem pırasa koparirmi acabaKızlar pırasa süper geliyor dişe. Çiğ pırasayı iyice yıkayın, 15-20 cm uzunluğunda kesip kalın yerini eline verin, dişetlerini uyuşturuyor bayılıyorlar. Ben vermeden buzdolabına da koyuyorum soğuk soğuk. Yalnız dişi çıkmış olanlar arada kontrol edin, jilet gibi dişleriyle soydu geçen gün :)
Bizdede diş yok ama maşallah ayva Veriyordum koparmaya başladı artıksadece havuç veriyorum o yüzdenCanım bizde diş yok ama elma armut salatalık ne verirsem koparıyor pırasa ve soğan vermeye korkuyorum iki gündür çok huysuz ağrı kesici verdim çok etkisi olmadı yinede versem pırasa koparirmi acaba
Koparamıyorlar canım iç içe ya. Ama gözünün önünde olsun yine deCanım bizde diş yok ama elma armut salatalık ne verirsem koparıyor pırasa ve soğan vermeye korkuyorum iki gündür çok huysuz ağrı kesici verdim çok etkisi olmadı yinede versem pırasa koparirmi acaba
Canım her zaman önce ek gıdayı vermelisin. Yani karnı tamamen aç olmalı tabi bebeğe bağlı bu saat olayı ama 1 buçuk saatte bir sık geldi bana.Bu cocuk duzen olusturtmuyor bana ya..
gorunce sizi panikledim simdi sut iciyor bir saat sonra ek gida ..1 1 bucuk saat sonra sut.. erken mi veriyorum beklesem daha mi cok yer ???
:d her ikisini siz nasil 3.saate ayarliyorsunuz. kahvalti ,corba ,ara, yemek, seklinde 3 yemek kasigi.
yanina bazen ek bir seylerde ekliyorum az mi kizlar herkes cok fazla veriyosun diyor..
gec uyaniyodu eskiden kahvalti, ara,aksam corba, geceye dogru muhallebi idi ona mi dönsem ?
birde 1 cay bardagi kadar yogurt yedirince kustu bugun yarim saat olmustu sut iceli mama mama deyince verdim sonra zorlamisim galibao yuzden aklimsa soru olustu benim daha acikmasini mi beklesem..bir de cok mu uyuyor sizce uyumadan pek icmez sutu sabah ogle aksam uykusu var işte 12 bucuk gibide uyur... 3 yk kasigina cikarmaya çalışıyorum yedigini
meyve yogurt tiksindi resmen.. sarimsak sogan et ver cekil .. birde diri yemeyi seviyor artik.
Gün içinde bende sağarak veriyorum ve giderek azaldığını farkındayım canım malesef.2. ayından beri uykuda emiyor sadece. On gün öncesine kadar ek gıdalar hariç sabah mama gündüzleri öğün anne sütü akşam mama gece uykuda anne sütü şeklindeydi şimdi gün içinde malesef 1 öğün süt cıkıyor sanırım giderek azalıyor7 ay sagdim hala sagiyorum bitsin deyip olmaz diyorum basa donuyorum.. sagma ile pek gitmiyor bu ek gida olayi
Ben her gün havuç ve sarımsak atıyorum canım gerisi değişiyor. Bazen patates kabakKızlar meraba sebze verme sıklığınız nasıl mesela patatesi havucu kaç günde bir veriyorsunuz, hergun farklı sebze mi veriyorsunuz, hangi sebzenin daha sık hangi sebzenin daha seyrek verilmesi lazım netten araştırdım ama tatmin olamadım sizler sorayım dedim