2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
İyi akşamlar arkadaşlar herkese hayırlı sağlıklı hamilelikler diliyorum benden bi iki hafta daha tecrübeli arkadaşlarım : bugün 5 .haftam ve karından keseyi görebildik çok şükür.. Şimdi kalp atışını beklicez dee ne zaman gitmek mantıklı ,sizler kaçta duydunuz yazarsanız sevinirim

Satlarimiz yakin birbirine dr kontrolunuz ne zaman inşallah saglikla ilerler gebeligimiz
Birlikte sağlıkla ilerler İnşallah gebeliğimiz :) Haftaya carsamba gel dedi dünde tahlil yaptırmıştı 2800 lerde cıktı hcg :) bakalım haftaya görürüm İnşallah kesemi :)

Benimkide görülürmüydü acaba ya ay şuan nasıl mutlu oldum senin adına :) günler nasıl gecicek bilmiyorum carsamba gel dedi doktor :) niye pazartesi falan demediyse artık :)
Çarşambaya az var bide ondan sonra kalp atışını beklemek var ki odaha fazla .. Ah bi duysak da içim rahat etsee

Çarşambaya az var bide ondan sonra kalp atışını beklemek var ki odaha fazla .. Ah bi duysak da içim rahat etsee
Kalp atışı icin ne zaman gideceksin peki var ya şu 1 ay gecse saglıklı bebeklerimizin kalp atışlarını bi duysak daha da rahatlıcam :) bırak ben kendi aileme bile söylemedim herşey belli olsın istedim ondan dolayı kimseye naz da edemiyorum onca ağrılarım falan oluyor ama tutuyorum kendimi :)

Haha bende aynı durumdayım. Kimselerle paylaşamıyorum korkudan bir ben bir eşim biliyoruz. Cinsiyetini ögrenene kdr söylemem ben

Haha bende aynı durumdayım. Kimselerle paylaşamıyorum korkudan bir ben bir eşim biliyoruz. Cinsiyetini ögrenene kdr söylemem ben
Cinsiyete kadar da çatlarım artık :) 4 ve 5 ayda öğrenenler var düşünemiyorum :) zaten sabırsız bi yapım var :) şu keseyi ve kalp atışlarını duyuyim sonra en yakınlarıma hemen yetiştircem :)

Hamilelikte içilmesi ve içilmemesi gereken çay lar. Yararlı bir yazı bence :)

Şunu unutmayın gebelikte bitki çaylarıtüketin..Hamileliğinizde, günlük sıvı ihtiyaçlarınızı karşılamak için siyah çay ya da kahve gibi içeceklerin yerine, daha faydalı olduğunu bildiğiniz bitki çayları tüketmelisiniz. Uzmanlara göre hamileliğinizde içeceğiniz bitki çayları sizin için gerçekten faydalıdır, ancak bazı türlerinin erken doğum ve düşük riskini artırdığıda unutulmamalıdır.

Hangi Bitki Çayının Ne Faydası Var ?

Ihlamur, zencefil, papatya, rezene, kuşburnu, yeşilçey ve tüm meyve çayları gebelik döneminizde, sizin için çok faydalıdır. Bu yüzden gebeliğiniz boyunca bitki çaylarını günde iki fincana kadar tüketebilirsiniz.

Gebelikte Ihlamur :Bağışıklık sisteminizi güçlendirerek, grip ve soğuk algınlığına karşı sizi korur. Ihlamurun ödem çözücü etkisi olduğundan, böbreklerinizi yormadan vücudunuzda biriken ödemi indirir.

Gebelikte Papatya Çayı :Sindiriminiz kolaylaştırarak, sizi ruhsal açıdan rahatlatır. Sakinleştirici etkisi bulunur. Uykusuzluk probleminiz varsa, papatya çayı iyi gelecektir.

Gebelikte Rezene Çayı:Bağırsaklarınızda gaz oluşmasını engelleyip, sizi rahatlatır ve sindiriminize zardımcı olur. İştahsızlık probleminize iyi gelir. Ayrıca emzirme döneminizde de süt veriminiz artırır.

Gebelikte Zencefil Çayı :Bulantılarınızı önler, şişkinlik hissinizi azaltır, hazımsızlığı düzeltir.

Gebelikte Kuşburnu Çayı :C Vitamini açısından oldukça zengin bir bitkidir. Hastalıklarınızda vücudunuzdaki genel direnci sağlar. Ayrıca ödem söktürücü özelliği bulunmaktadır.

Gebelikte Yeşilçay :Yeşilçaydaki kafein, siyah çaya oranla daha az olduğundan tercih sebebiniz olmalıdır. Kan dolaşımınızı düzenleyici, soğuk algınlığına karşı koruyucudur.

Gebelikte Adaçayı :Bu dönemde rahim kaslarınızı uyarıcı ektisi bulunduğundan, gebeliğinizin son dönemlerinde adaçayı tüketmemelisiniz.

Keten Tohumu :Omega 3 açısından zengin olmasına rağmen kanama riskinizi artırır. Bu nedenle gebeliğiniz boyunca tüketmemeye özen gösterin.

Gebelikte Ahududu : C vitamini ve organik asitleri içeren bir çok hastalığa iyi gelir, ancak doğum kasılmalarınızı başlatıcı etkisi bulunduğundan gebeliğinizin son dönemlerinde tüketmenizi önermiyoruz.

Gebelikte Sinameki Çayı :Kuvvetli müshil görevi görür, bağırsaklarınızdaki vitamin, mineral emiliminizi azalttığından gebeliğiniz süresince tüketmeyiniz.

Fesleğen, biberiye, yaban mersini, sarı kanturan, melisa yaprağı, aloe vera, karahindiba gibi bitki çaylarını da, hamilelik döneminizde içmeniz erken doğum, kana ve düşük riskinizi artırır. Bu nedenle tüketmenizi önermiyoruz.

Gebe olan meleklerim Rabbim MELEKLERİNİZİ sağ salim sağlıklı bi şekilde kucağınıza almanızı nasip etsin inşallah..

Hamileliğiniz sırasında ihtiyacınız olan en önemli besin maddelerini almanızı sağlayacak beş yiyeceğin hangileri olduğunu biliyor musunuz?İşte alışveriş listenize mutlaka eklemeniz gereken beş süper yiyecek ve onları süper yapan nedenler:1. ISPANAKIspanak sağlıklı bir kan düzeyine sahip olmanıza, enfeksiyonlarla mücadele etmenize yardımcı olan ve bebeğinizin gelişmekte olan omurgasını korumaya yarayan folik asit, demir ve c vitamini gibi besin maddelerini içerir.

Folik asit: Bir çok araştırma gebe kalmadan önce ve erken gebelik aylarında günde 400 mikrogram (0.4 miligram) folik asit almanın, bebeklerde ciddi beyin ve omurilik hastalıklarını %70 den fazla azalttığını göstermiştir. En çok rastlanan sinir sistemi hastalıklarını; spina bifida (omurganın kapanmayarak açık kalması), anansefali (beyinin gelişmemesi), ve ensefalosel (beyinin kafatası kemiğinden dışarı çıkması) oluşturur.
Uzmanlar hamileliğin planlanmasından 12. haftasına kadar günde 400 mikrogram folik asit takviyesi alınmasını tavsiye ediyorlar.
Diğer folik asit kaynaklarıBrokoli, mercimek, fasulye, portakal suyu, tam tahıl ekmeği, marul, yer fıstığı
DemirHamilelik sırasında aldığınız demirin üçte bir kadarını kendi kan tedariki için bebek kullanacaktır. Bunun nedeni demirin vücudunuzdan bebeğe oksijen taşıyan hemoglobinin yapımı için gerekli temel madde olmasıdır.
Diğer demir kaynakları Kırmızı et, yeşil yapraklı sebzeler, fındık
C Vitamini Vücudunuz C Vitaminini depolayamaz, bu nedenle düzenli olarak C Vitamini almanız gerekir. C Vitamini açısından zengin besinleri yemeniz hem demir emilimini kolaylaştırır hem de enfeksiyonlar ile mücadele etmenize yardımcı olur.

Diğer C Vitamini kaynakları Turunçgiller, kiwi, brokoli, patates, lahana

2. SÜTSüt ve süt ürünleri bebeğinizin kemik gelişimine yardımcı olur.
KalsiyumKalsiyum kemik ve diş sağlığı için gereklidir ve bebeğin gelişimi için çok önemlidir. Hamilelik sırasında kemik yoğunluğunuzda azalma olur, bu nedenle bu dönemde yeterli kalsiyumu almanız büyük önem taşır.

Diğer kalsiyum kaynakları Peynir, yoğurt, kuru incir ve kayısı

3. USKUMRUUskumru, somon balığı ve alabalık gibi yağlı balıklarda bulunan omega 3 yağ asitleri bebeğin gözleri ve beyninin sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olur. Ayrıca sizi yüksek tansiyon ve erken doğuma karşı korur.

Omega 3 yağ asitleriOmega 3 yağları anne karnındaki bebeğin beyin gelişimi için çok önemlidir. Bazı araştırmalar hamilelik sırasında bu yağların yeterince alınmamasının bebeğin görme sisteminin gelişimini ve gelecekte sahip olacağı zeka düzeyini etkileyebildiğini ortaya koymuştur.

Ayrıca Omega 3 yağları düşük riskine karşı da koruyuculuk sağlamaktadır. Danimarka'da yapılan bir araştırma hiç balık yemeyen kadınların düşük riskinin %7.1 olduğunu, buna karşın haftada en az bir kez balık yiyen kadınların düşük riskinin %1,9 olduğunu göstermiştir.

Diğer Omega 3 kaynaklarıCeviz, badem, soya filizi, kuru fasulye, soya fasulyesi, nohut, keten tohumu ve yeşil yapraklı sebzeler.
ProteinProtein sizin ve bebeğinizin vücudunda yeni doku üretimi ve bağışıklık sisteminizin iyi çalışması için gereklidir.
Diğer protein kaynaklarıSüt ürünleri, baklagiller, mercimek, yumurta, et, balık, soya fasulyesi

Uyarı: Yüksek düzeyde cıva içeriği nedeniyle hamile kadınlar haftada iki küçük kutudan fazla konserve ton balığı tüketmemelidir.

4. YULAFYulaf kan şeker düzeylerinin dengelenmesine yardımcı olur ve enerjinizi artırır.
ProteinYulaf diğer tahıllardan daha fazla protein içerir ve kolesterol düzeyinin düşürülmesine ve glisemik İndeksin düşük olmasına yardımcı olur. Bu da kan şeker düzeylerinizin dengelenmesine ve böylece de enerjinizi dengeli bir şekilde kullanmanıza yardımcı olması anlamına gelir.
Diğer protein kaynaklarıSüt ürünleri, baklagiller, mercimek, yumurta, et, balık, soya fasulyesi

5. TAM TAHILLARTam buğday ekmeği ve çavdar gibi diğer tam tahıl unlarından yapılan ekmekler enerji düzeyinizi yükseltir ve bebeğin gelişimine yardımcı olur.
Kompleks karbonhidratlarTam tahıllar kompleks karbonhidratlar içerir ve bu da enerji sağlamasının yanında başka bazı vitamin ve mineraller ile lif almanız anlamına gelir. Enerji çöküntüleri ve dolayısıyla yorgunluğu önlemeye yardımcı olacağından beslenmenizde bu yiyeceklere ağırlık vermeniz önemlidir.
Diğer kompleks karbonhidrat kaynaklarıMercimek ve sebzeler
Çinko bebeğin gelişimi açısından çok önemlidir ve beyninin normal bir şekilde gelişmesine yardımcı olur.
Diğer çinko kaynaklarıBadem, ceviz, kabak çekirdeği

Benimde son adet tarihim 16 sıydı 4 + 3 te gittim keseyi gordum acil birsey olmazsa 7 haftada gel dedi kalp atısi falan hepsini birden goruruz dedi doktor dusuk icin haftada bir igne verdi benim bundan once iki kalp atısı durması nedeniyle kurtajım var ama bir 11 yasındada oğlum var herseyin haýırlısı gebeliğini yeni ögrenen arkadaslara hayırlı uğurlu olsun hosgeldiniz

Sende İnşallah sağlıcakla bebeğini kucagına alırsın sana da hayırlı olsın canım :)

Hosgeldin canm 2dusugnden sonra kaninda pihtilasma varmi bakildimi benimde kalp durmasi oldu 2tane ama kanimda pihltasma cikti we simdi hergun sulandirici igne oluyorum asprin bide

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…