Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Şimdi dogum yapmış kızlarr sütün yanında mama verenler hangi mamayı veriyorsunuz hangi mama olmalı. Sezeryanla dogum yapıcam oyle alelade bi mama alınmasın dogumdan sonraye bırakmayım alayım bari şimdiden ne olur ne olmaz diye belki sütüm geç gelir vermek lazım olur
Ben Aptamile başladım canım. Sütüm pek doyuracak kadar gelmedi, dün mama başlamak zorunda kaldık. İyi gibi sıkıntı yaşamıyoruz.

bende sariliktan korkuyorum ya nasil anlayacaz sutun yetip yetmedigini doktor kontrolunde soylerler artik mecbur kalirsak tabi mama vermek sart
canım bende hastane de gün içinde bebeği yemek ten önce ve sonra hep tarttılar ve bu değerlere bakıp yetip yetmiceğine karar verdiler. mesela benim sütüm çok akıyor günde kaç defa göğüs pedi değiştiriyorum. bide süt sağma makinesinde 15 dakika da kaç ml süt geldiğine bakıp bebeğimin emme hızına bakıp ne kadar emdiğini anlayabiliyorum. bide çiş ve kakalı bezden de anlarsın. ilk beş gün benim de yeterli değildi ama mama vermedim.şimdi de gayet rahatım. emzirmek gibisi yok canım

Kızlar mama çok çok zorda kalmadıkça vermeyelim bebeklerimize sütüm yetmiyo doymuyo deyip vermek bence çok yanlış azcık sütle doyarlar ilk günlerde gelen o sarı süt çok kıymetli göğsümüz yara olsa bile emzirmek en güzeli emzirdikçe göğsünüzün dolup taştığına yetip arttığına hayranlkla şahit olacaksınız inşallah mama bebişleri bayıyor sindirimi zor olduğu için bebek uyanmak bilmiyor haliyle de sık emmiyor süt de emdikçe artan birşey kısır döngü oluyor hepten mamaya mahkum oluyor yavrucaklar mama ile beslemek ise göründüğü gibi kolay değil gaz sorunları uyku sorunları peşisıra geliyor hijyen sağlamak gece yarısı kalkıp mama hazırlamak eziyet resmen
Bunları sütü gelmeyip mama kullanmak zorunda olanları tenzih ederek söylüyorum
Benim dünyamda sezeryan neyse mama da o

Kızlar selam. Geçmiş sayfalara çok dönemedim umarım herkes iyidir.
Bizim doğum hikayelerini anlattığımız forum başlığını bulamadım. Hazır zaman bulmuşken burada anlatmak istedim.
Kasılmalarımın başlangıcına hepiniz şahit oldunuz. Çarşamba gecesi 1 gibi adet ağrısından biraz şiddetli ritmik kasılmalarım başladı. Normalde hiç kimseyi rahatsız etmeyecek boyuttaydı ama araları 5 dk olduğu için o gece pek uyuyamadım. Sabah kontrol için hastaneye gittik ve nst de doğruladı sancıları ve 1 cm açıklığım oluşmuş. Eve gittik ve aynı şiddetteki sancılar akşam 9 a kadar devam etti. Akşam üstü biraz daha şiddeti arttı ve araları yine 5 dk. O arada ebeyle sürekli iletişim halindeydik. Ebe kliniğe çağırdı beni nst ve açıklık muayenesi için. Açılma 1-2 cm ve aynı şiddette çıktı. Bebeğin başı da yukarda. Bizi eve gönderdi sabah 11-12 gibi biraz sıkışmaya başlarsın kötü olduğunu hissettiğin anda gelirsin dedi. Eve döndük, anahtarı çevirdik ve birden suyum bacaklarımdan boşaldı. Doktorumu aradım, bu açıklıkla suyunun gelmesi beklediğimiz bir şey değil sen hastaneye gel, sana bir epidural takıp biraz uyumanı sağlayalım sabah da açıklık artmaya başlar doğuma alırız dedi. Gittim epidural takıldı ama bir türlü geçmedi sancılar. Ağrılarım var diyorum ohoo daha ne ağrıların olacak 2 cm sin sen 7-8 cm de duramazsın diyorlar. Ama bendeki kasılma artık şiddetli baskı şeklinde geliyor ve arası 3 dk da bir. uyuşma testi yaptılar ve epiduralin beni uyuştırmadığına karar verdi anestezi doktoru. Bu sefer kateteri çıkarıp tekrar epidural doz yapıldı ve morfin de katıldı. Ama ben yine aynı giderek artıyor sancılarım. Tamam dedim öleceğim ben herhalde 4-5 cm olan açılmamda bu haldeysem kesinlikle beni uyutup sezeryana alın dedim. Gözünüz korkmasın bu arada sonunu okuyun. :D Sonra birden benim tuvaletim geldi dedim. Ebem açıklığı kontrol ederken bir de ne görsün, 10 cm açılmışım ve bebeğin kafası gözüküyor! O yüzden aldığım epiduraller hiçbir işe yaramamış çünkü doğum başlamış çoktan. Beni hemen oradan aldılar doğumhaneye getirdiler. Eşim de ben epidural takılıp geleceğim diye beklerken hemşireler koşun karınız doğuruyor diye apar topar çağırmışlar. :D Sonrası 5 dk içinde oldu. Üç ıkınmayla kucağımdaydı bebeğim. Epizyotomi olmadı ufak bir iki sıyrık oldu o da sıkıntı yaratmadı. Benimkine şok doğum diyorlarmış meğerse. Ben de kendimde yaşayınca öğrendim. :)) Hemen kucağıma almak çok güzeldi. Eşim de göbek kordonunu kesti. Şimdi karşımda uyuyor minik kuşum. Hemen toparladım kendimi. Görenler doğum yapmışsın demiyorlar. Normali sezeryani bir kenara en önemli olan sağlıkla gelmeleri. Ben çok dilemiştim Allah nasip etti ama sezeryan olsa da hiç önemli değil. Bir gülüşleri dünyaya bedel. Hepinizin bebeği sağlıkla gelsin inşallah da burada doğum günlerini kutlama planları yaparken de bulalım kendimizi. :)

Bizim doğum hikayelerini anlattığımız forum başlığını bulamadım. Hazır zaman bulmuşken burada anlatmak istedim.
Kasılmalarımın başlangıcına hepiniz şahit oldunuz. Çarşamba gecesi 1 gibi adet ağrısından biraz şiddetli ritmik kasılmalarım başladı. Normalde hiç kimseyi rahatsız etmeyecek boyuttaydı ama araları 5 dk olduğu için o gece pek uyuyamadım. Sabah kontrol için hastaneye gittik ve nst de doğruladı sancıları ve 1 cm açıklığım oluşmuş. Eve gittik ve aynı şiddetteki sancılar akşam 9 a kadar devam etti. Akşam üstü biraz daha şiddeti arttı ve araları yine 5 dk. O arada ebeyle sürekli iletişim halindeydik. Ebe kliniğe çağırdı beni nst ve açıklık muayenesi için. Açılma 1-2 cm ve aynı şiddette çıktı. Bebeğin başı da yukarda. Bizi eve gönderdi sabah 11-12 gibi biraz sıkışmaya başlarsın kötü olduğunu hissettiğin anda gelirsin dedi. Eve döndük, anahtarı çevirdik ve birden suyum bacaklarımdan boşaldı. Doktorumu aradım, bu açıklıkla suyunun gelmesi beklediğimiz bir şey değil sen hastaneye gel, sana bir epidural takıp biraz uyumanı sağlayalım sabah da açıklık artmaya başlar doğuma alırız dedi. Gittim epidural takıldı ama bir türlü geçmedi sancılar. Ağrılarım var diyorum ohoo daha ne ağrıların olacak 2 cm sin sen 7-8 cm de duramazsın diyorlar. Ama bendeki kasılma artık şiddetli baskı şeklinde geliyor ve arası 3 dk da bir. uyuşma testi yaptılar ve epiduralin beni uyuştırmadığına karar verdi anestezi doktoru. Bu sefer kateteri çıkarıp tekrar epidural doz yapıldı ve morfin de katıldı. Ama ben yine aynı giderek artıyor sancılarım. Tamam dedim öleceğim ben herhalde 4-5 cm olan açılmamda bu haldeysem kesinlikle beni uyutup sezeryana alın dedim. Gözünüz korkmasın bu arada sonunu okuyun. :KK70: Sonra birden benim tuvaletim geldi dedim. Ebem açıklığı kontrol ederken bir de ne görsün, 10 cm açılmışım ve bebeğin kafası gözüküyor! O yüzden aldığım epiduraller hiçbir işe yaramamış çünkü doğum başlamış çoktan. Beni hemen oradan aldılar doğumhaneye getirdiler. Eşim de ben epidural takılıp geleceğim diye beklerken hemşireler koşun karınız doğuruyor diye apar topar çağırmışlar. :KK70: Sonrası 5 dk içinde oldu. Üç ıkınmayla kucağımdaydı bebeğim. Epizyotomi olmadı ufak bir iki sıyrık oldu o da sıkıntı yaratmadı. Benimkine şok doğum diyorlarmış meğerse. Ben de kendimde yaşayınca öğrendim. :)) Hemen kucağıma almak çok güzeldi. Eşim de göbek kordonunu kesti. Şimdi karşımda uyuyor minik kuşum. Hemen toparladım kendimi. Görenler doğum yapmışsın demiyorlar. Normali sezeryani bir kenara en önemli olan sağlıkla gelmeleri. Ben çok dilemiştim Allah nasip etti ama sezeryan olsa da hiç önemli değil. Bir gülüşleri dünyaya bedel. Hepinizin bebeği sağlıkla gelsin inşallah da burada doğum günlerini kutlama planları yaparken de bulalım kendimizi. :)
:KK51::KK51:Cok guzel yaaaa ne guzel saglikla aldin kucagina
darisi biz bekleyenlerin basina olsun insallah

Merhaba kızlar. Son 10 sayfayı okuyamadım. Bugün biraz stresli geçti. Öğlende randevum vardı. Suyum azalmış, plesenta yaşlanmış. Doktorum önce perinatologa gönderdi. Sen bir git de, gelince konuşuruz, biliyorum normal istiyorsun, benim işim bu, gerekirse 10 saat başında beklerim vs dedi. Perinatolog da suyun azalmasını ve plesenta yaşlanmasını doğruladı. Günde 3 kez yemeklerden sonra yat yatıp hareket say, 1 saat içinde 10 hareketolursa 3 gün daha dayanırsın dedi. Tekrar kendi doktoruma gittiğimde sezeryana almak istedi. Ben istemeyince de riski kabul etmediğini başka bir doktora yönlendireceğini söyledi. Öylece döndük eve. Şimdi ne yapacağımı bilemiyorum. Ama ne olurda olsun suni sancı bile denenmeden sezeryan istemiyorum. Perinatolog çömelme egzersizi yap bu arada dedi, yapıyorum. Dua edin bana. Şuan bir doktorum bile yok:(

Merhaba kızlar. Son 10 sayfayı okuyamadım. Bugün biraz stresli geçti. Öğlende randevum vardı. Suyum azalmış, plesenta yaşlanmış. Doktorum önce perinatologa gönderdi. Sen bir git de, gelince konuşuruz, biliyorum normal istiyorsun, benim işim bu, gerekirse 10 saat başında beklerim vs dedi. Perinatolog da suyun azalmasını ve plesenta yaşlanmasını doğruladı. Günde 3 kez yemeklerden sonra yat yatıp hareket say, 1 saat içinde 10 hareketolursa 3 gün daha dayanırsın dedi. Tekrar kendi doktoruma gittiğimde sezeryana almak istedi. Ben istemeyince de riski kabul etmediğini başka bir doktora yönlendireceğini söyledi. Öylece döndük eve. Şimdi ne yapacağımı bilemiyorum. Ama ne olurda olsun suni sancı bile denenmeden sezeryan istemiyorum. Perinatolog çömelme egzersizi yap bu arada dedi, yapıyorum. Dua edin bana. Şuan bir doktorum bile yok:KK43:
Canım yürüyüş ve sıcak suya oturma, hurma, afedersin eşle beraber olma dene istersen hepsini.. Allah kolaylık versin inşallah. Neden suni sancı vermiyorsunuz diye bir sor istersen doktoruna da. Sen elinden geleni yaptıktan sonra ne kadar istesek olmuyor bazen. İmtihan oluyoruz. Kısmet herşey. En önemli şey bebeğimiz ve sensin

Kasılmalarımın başlangıcına hepiniz şahit oldunuz. Çarşamba gecesi 1 gibi adet ağrısından biraz şiddetli ritmik kasılmalarım başladı. Normalde hiç kimseyi rahatsız etmeyecek boyuttaydı ama araları 5 dk olduğu için o gece pek uyuyamadım. Sabah kontrol için hastaneye gittik ve nst de doğruladı sancıları ve 1 cm açıklığım oluşmuş. Eve gittik ve aynı şiddetteki sancılar akşam 9 a kadar devam etti. Akşam üstü biraz daha şiddeti arttı ve araları yine 5 dk. O arada ebeyle sürekli iletişim halindeydik. Ebe kliniğe çağırdı beni nst ve açıklık muayenesi için. Açılma 1-2 cm ve aynı şiddette çıktı. Bebeğin başı da yukarda. Bizi eve gönderdi sabah 11-12 gibi biraz sıkışmaya başlarsın kötü olduğunu hissettiğin anda gelirsin dedi. Eve döndük, anahtarı çevirdik ve birden suyum bacaklarımdan boşaldı. Doktorumu aradım, bu açıklıkla suyunun gelmesi beklediğimiz bir şey değil sen hastaneye gel, sana bir epidural takıp biraz uyumanı sağlayalım sabah da açıklık artmaya başlar doğuma alırız dedi. Gittim epidural takıldı ama bir türlü geçmedi sancılar. Ağrılarım var diyorum ohoo daha ne ağrıların olacak 2 cm sin sen 7-8 cm de duramazsın diyorlar. Ama bendeki kasılma artık şiddetli baskı şeklinde geliyor ve arası 3 dk da bir. uyuşma testi yaptılar ve epiduralin beni uyuştırmadığına karar verdi anestezi doktoru. Bu sefer kateteri çıkarıp tekrar epidural doz yapıldı ve morfin de katıldı. Ama ben yine aynı giderek artıyor sancılarım. Tamam dedim öleceğim ben herhalde 4-5 cm olan açılmamda bu haldeysem kesinlikle beni uyutup sezeryana alın dedim. Gözünüz korkmasın bu arada sonunu okuyun. :KK70: Sonra birden benim tuvaletim geldi dedim. Ebem açıklığı kontrol ederken bir de ne görsün, 10 cm açılmışım ve bebeğin kafası gözüküyor! O yüzden aldığım epiduraller hiçbir işe yaramamış çünkü doğum başlamış çoktan. Beni hemen oradan aldılar doğumhaneye getirdiler. Eşim de ben epidural takılıp geleceğim diye beklerken hemşireler koşun karınız doğuruyor diye apar topar çağırmışlar. :KK70: Sonrası 5 dk içinde oldu. Üç ıkınmayla kucağımdaydı bebeğim. Epizyotomi olmadı ufak bir iki sıyrık oldu o da sıkıntı yaratmadı. Benimkine şok doğum diyorlarmış meğerse. Ben de kendimde yaşayınca öğrendim. :)) Hemen kucağıma almak çok güzeldi. Eşim de göbek kordonunu kesti. Şimdi karşımda uyuyor minik kuşum. Hemen toparladım kendimi. Görenler doğum yapmışsın demiyorlar. Normali sezeryani bir kenara en önemli olan sağlıkla gelmeleri. Ben çok dilemiştim Allah nasip etti ama sezeryan olsa da hiç önemli değil. Bir gülüşleri dünyaya bedel. Hepinizin bebeği sağlıkla gelsin inşallah da burada doğum günlerini kutlama planları yaparken de bulalım kendimizi. :)
Maşallah canım. İyi ki gitmişsin hastaneye demek ki. Su geldiğini haber vermen ve doktorunun cevabı isabet olmuş

Merhaba kızlar. Son 10 sayfayı okuyamadım. Bugün biraz stresli geçti. Öğlende randevum vardı. Suyum azalmış, plesenta yaşlanmış. Doktorum önce perinatologa gönderdi. Sen bir git de, gelince konuşuruz, biliyorum normal istiyorsun, benim işim bu, gerekirse 10 saat başında beklerim vs dedi. Perinatolog da suyun azalmasını ve plesenta yaşlanmasını doğruladı. Günde 3 kez yemeklerden sonra yat yatıp hareket say, 1 saat içinde 10 hareketolursa 3 gün daha dayanırsın dedi. Tekrar kendi doktoruma gittiğimde sezeryana almak istedi. Ben istemeyince de riski kabul etmediğini başka bir doktora yönlendireceğini söyledi. Öylece döndük eve. Şimdi ne yapacağımı bilemiyorum. Ama ne olurda olsun suni sancı bile denenmeden sezeryan istemiyorum. Perinatolog çömelme egzersizi yap bu arada dedi, yapıyorum. Dua edin bana. Şuan bir doktorum bile yok:KK43:
Kuzenimin ilk cocugunda olmustu plesenta yaslanmasi ama suyu geldigi icin sanci verip normal dogum yapmisti
Yine ayni kuzenim :)) ikinci cocugu icin doguma gittiginde bebek asagi insin diye yere comelip kollarini sedyeye uzatmis diger taraftan annesi yavas yavas kendine cekmis(hemsire onermis bunu)
belki evde deneyebilirsin
ama dogum seklin ne olursa olsun uzulme sonucta nasil geleceklerine biz degil bebislerimiz karar verecek
Sicak su ile dus almayida unutma

Merhaba benimde Bayram'ın 2.günü 37 hafta doluyor salı günü yani bende bayram sonrası pazartesi alırım diye düşündüm ama haftaya randevum var doktora sorcam cuma günü açığız derse o gün verir herhalde keşke pazartesi alsak diğer günler boşa gitmez :KK49:
Canim hangi kurumdasin?
Bana su izin olayinin mantigini anlatir misin?

Şimdi dogum yapmış kızlarr sütün yanında mama verenler hangi mamayı veriyorsunuz hangi mama olmalı. Sezeryanla dogum yapıcam oyle alelade bi mama alınmasın dogumdan sonraye bırakmayım alayım bari şimdiden ne olur ne olmaz diye belki sütüm geç gelir vermek lazım olur

Mamayi senden ziyade bebek seciyor aslinda :) ama ona simdiden sorma sansin olmadigina gore birini secmek gerekiyor tabi. Oglumda bi sure sma ile takviye yapmistik. Aptamil smaya gore daha tatli bir mama o yuzden anne sutunu tercih etmesi zor olabilir diye dusunuyorum. Aslinda enfamil en iyi mama olarak bilinir ama trde ulasmak biraz zahmetli bi de son donemde bazi olaylar okumustum suphelisi olabilecegi. Sonucta hepsi temel bi formulu kullaniyo ve bisiler ekliyip cikariyolar. Cok dq bi anlam yuklememek lazim belki :)

Ne kadar hizli gelismis hersey :)) cok cok sevindim senin adina. En onemli sey saglikli olmalari tabi ama biz boyle yarim insan gibi gezerken sana ozenmemek mumkun degil. Saglikla buyusun canim...

Canim cok kotu olmus doktorunla ilgili kisim. Ama neticede denemek istiyorsun ve zaten doktorun yri yolda biraktiysa herhangi bir yerde deneme sansin her zaman var. hakkinizda hayirli ve saglikli olan olsun. Bol bol sicak dus ve hurma tavsiye ediyor bilen arkadaslar. Herrsey gonlune gore olsun insallah..

Çok ozendin su an sana canm ya bende bu duyguyu yasamayi çok istiyorum evet doğum şekli farketmez ama benim ilk dogumum sez sebep makta geliş bunda ayni sorun yok ve normal olması için takipteyim ınş seninki gb bi doğum nasip olur

Aynen canim. Bence nisanin gelmis. Bende de olmustu
Cnm cevabın için çok teşekkür ediyorum:KK200:
Bu durumu yaşadıktan ne kadar sonra sancın başladı ya da açıklığın olduğunu öğrendin ??
Ben henüz doktora gitmedim düzensiz hafif sancılarım ve kasılmalarım var ama rahatsız etmiyor. pazartesi kontrolüm var hayırlısıyla:anneadayı:

Back