Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Ilaclari mecburen kullanicas. Ameliyat durumu soz konusu cunku. Allah korusun enfeksiyon riskini alamayiz. Benimkinde de yziyor merak etme :)

Hastanede son gun kahvaltida haslanmis yumurta zeytin ve recel vardi. Peynir de koymuslar ama ben yemiyorum zaten. Evde de ona sadik kaldim bu sabah. Yanina dereotu ve potibor ekledim ben de senin gibi :)
ohh afiyet olsun cnm...idrar yaparken bende yanma oluyor sonda yerinde iste o zaman bende kullanim ilaclari korktum biraz

cnm genelde gaz cikaramadigin durumlarda yapiliyor ... ben ilk dogumda yaptirmadim gazimi cikarmistim ama bunda cikaramadim doktorumda eve gondermek istemedi o sekil taburcu etmiyorlar ... mecburi oldum ama korkacak bise yok kendini kasmadikca...
Canım normal doğumdan önce de yapılıyor diye biliyorum, sezaryenden önce de yaptılar mı lavman? Bir de sondayı epiduralden sonra takıyorlar değil mi? Gaz sıkıntısı için de yapıldığını bilmiyordum, ne mutlu size prenseslerinle evdesin, minik ablamız nasıl karşıladı kardeşini, ilk tepkiler beklediğin gibi mi;)

Arkadaşlar çok şükür bebeğimiz doğdu sabah geldiğimde nstye bağladılar sancılarım başlamış 90ları gördük ilk sezeryan beni aldı doktorum sancım var diye. Ultrason da 3250 gözüküyordu 3600 doğdu 51 cm çok şükür iyi benimde sancılarım var henüz afedersiniz gaz çıkaramadım yürüyorum ama fayda etmedi henüz doğum yapanlara hayırlı olsun darısı yapmayanlara inşallah
Gözünüz aydın canm, maşallah kuzucukda iyi bir kiloda doğmuş, Allah analı babalı büyütsün inşallah:KK200:

Eylül anneleri yardım lütfen....
öncelikle doğum yapmış olan arkadaşlarımıza hayırlı olsun, doğum yapacak arkadaşlarımıza ise hayırlı sağlıklı kolay doğumlar diliyorum. Hamileliğimin ilk aylarında topiğe yazmışlığım var lakin sonrasında her gün şehir dışına git gel sadece takip etmekle kaldım.
Ben bu sabah başıma gelen olayla ilgili fikir almak istiyorum. afedersiniz sabah tuvalete gittiğimde sümüksü şeffaf yumurta akı gibi renksiz damarlı ve kanlı bir akıntım geldi. Bu nişan olabilir mi sizce?????

Arkadaslar 37. Hafta dogum izni benim bayramin 4. Gunune denk geliyor ben oncesinde mi sonrasinda mi alacagimi hala cozemedim biri bana sunu etraflica anlatsaaa lutfen:skandal:
Merhaba benimde Bayram'ın 2.günü 37 hafta doluyor salı günü yani bende bayram sonrası pazartesi alırım diye düşündüm ama haftaya randevum var doktora sorcam cuma günü açığız derse o gün verir herhalde keşke pazartesi alsak diğer günler boşa gitmez :KK49:

Canım daha öğreneceğimiz ne çok şey var, pötibörün bilmediğimiz bir etkisi mi var, ben hiç şekerli şeyler yiyemiyorum, afedersin anında ishal yapıyor, neden pötibör yiyoruz, neden peynir yemedin bir de, yenmemesi mi gerekiyor?

Potibor klasik ameliyat sonrasi yiyecegi :) bir hastane klasigi yani. Kolay sindirilir gerekli enerjiyi verir karbonhidrat oldugu icin. Baska bi nedeni yok.

Peynir ben kucuklugumden beri hic yemedim yiyemiyorum. Ozel bi nedenden degil yani benim killigim :))

Merhaba kızlar maşallah bebişlerimiz doğmuş doğum yapan anneler Allah analı babalı sağlıklı büyütsün darısı bizlere ben burdan takip ediyorum tecrübe kazanıyorum heyecanlanıyorum okudukça benim ekim gözüküyor ama doktor 28 eylül sezeryana gün verdi :KK73:

ohh afiyet olsun cnm...idrar yaparken bende yanma oluyor sonda yerinde iste o zaman bende kullanim ilaclari korktum biraz

Enteresandir ne lavman yaptilar ameliyattan once ne de sonda taktilar. Oglumda da lavman yapilmamisti ama sonda takilmisti. Muhtemelen o yuzdendir.

Ilaclari mutlaka kullan icerdeki dikisler apselenmesin. Ne oluyo ne bitiyo bilmiyoruz icerde tedbir olarak veriliyo antibiyotikler sakin aksatma.

Sağlık ocağındaki ebeme sorduğumda korseyi tavsiye etmiyoruz demişti,sebebini açıkçası bilmiyorum.

Q Qwest canim korseyi benim doktorum da onermemisti disardan toparlama kaslarda tembellik yapr guclenmez demisti. Sadece kusak tabir edilen sikica sarmayi onermisti o da gobek icin degil rahar hareket etmek icin. Kaslar kesildigi icin hareketler cok zorlasiyor icorganlar icerde serbest geziyor ve cok garip bir his. Kusak o anlamda oglumda iyi gelmisti ama simdi hava sicak ve hic niyetlenmiyorum bile.

Enteresandir ne lavman yaptilar ameliyattan once ne de sonda taktilar. Oglumda da lavman yapilmamisti ama sonda takilmisti. Muhtemelen o yuzdendir.

Ilaclari mutlaka kullan icerdeki dikisler apselenmesin. Ne oluyo ne bitiyo bilmiyoruz icerde tedbir olarak veriliyo antibiyotikler sakin aksatma.
sondasiz nasil idrar yaptin peki...uyusmusken hasta bezine mi valla sasirdim ... evet kullaniyorum ilac aksatmam asla ;)

Kizlar dogumdan sonra gobeginiz kalmamasi icin korse mi kullaniyrsunuz sariyr musunz

Benim doktorum kullanabilirsin ama karninin toparlamasi icin ise yaramaz ,sezeryan kesisinin daha az acimasini saglar sallanmayi onledigi icin dedi. O yuzden dogumdan bi 10gun sonra filan kullanmaya baslicam. Askili gogus altindan baslayip dize kadar olanindan siparis ettim. Gerci sicakta nasil kullanicam hic bilmiyorum evde sadece korseyle gezicem saniyorum :işsiz::KK57:

sondasiz nasil idrar yaptin peki...uyusmusken hasta bezine mi valla sasirdim ... evet kullaniyorum ilac aksatmam asla :KK66:

Canim wc ihtiyaci hic olmadi gece 4te en son su icirmislerdi zaten. Sezeryandan sonra da ilk siviyi oglen 2 de verdiler. Serum vardi ama 2lt anca bitmistir o kadar zamanda. Hic sikisiklik hissetmedim yani. Genel anestezi oldugu icin yeme ve sivi yasaklamasi vardi belki o yuzdendir. Zaten 2de kaldirip yurutup giydirdiler ilk wc vs oldu o kadar

tecrübeli anneler bişey soracaktım. bebeğimin göbeği 4 5 gün önce düştü. o bölgesi tertemiz di. bugün altını değiştirirken farkettim çok az bi kanama olmuş o da kurumuş. sildim kuruttum. korkmalı mıyım sizce

Canim doktoruna haber ver once. Baticonla sil diyecektir muhtemelen. Ama haberi olsun cunku devam eden bi kanama akinti olursa gormek isteyebilir. Gobegin tam kapanmadigi durumlarda yakiyorlar. Yakmak denen korkutucu bisi diil ucunda kimyasal olan bi cople dokunuyorlar sadece.

Arkadaşlar çok şükür bebeğimiz doğdu sabah geldiğimde nstye bağladılar sancılarım başlamış 90ları gördük ilk sezeryan beni aldı doktorum sancım var diye. Ultrason da 3250 gözüküyordu 3600 doğdu 51 cm çok şükür iyi benimde sancılarım var henüz afedersiniz gaz çıkaramadım yürüyorum ama fayda etmedi henüz doğum yapanlara hayırlı olsun darısı yapmayanlara inşallah
Masallah Allah analı babalı büyütsün bol bol sütlü insallah

V vendetta42 canim az once berenin gobegi dustu. Bebek gozlem odasini aradim hastanenin bundan sonra nasil devam edelim diye. Alkol damlatip silmemi onerdiler. Baticon vs kullanmiyorum yani diye teyid ettirdim. Yok artik onermiyoruz dogrudan %70lik alkol solusyonla temizleyebilirsiniz kanama varsa dediler. Bu vesileyle duzeltmis olayim yanlis bilgi kalmasin

Back