Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Bazı erkekler gerçekten hic anlamıyorlar gebelik psikolojiisni, eşler de bazen maalesef vurdumduymaz olabiliyor bizim kadar duygusal değiller, anlayamıyorlar empati kuramıyorlar o yüzden takılma canım streslenme son 1 günün, kendini üzüp yorma bence.

Başından itibaren o gebe ben kocası:KK14:
Ya bir insan gece yarısı şu tatlıyı canım çekti diyip kalkar mı?
Ben 9 ayda toplamda 10 kg, o toplamda 15 kg aldı sen hesap et:KK12: şu bebiş doğsun ben yapacağımı biliyorum ona:sinirli:

Ne zaman ilgiye ihtiyacım olsa eşime ihtiyacım olsa o zaman onun bana daha çok ihtiyacı olduğunu görüp benim ondan beklerken ona yapıyor olarak kendimi bulmam kadar çok sinirlenmissin :sinirli:
Onlar herzaman haklıdır canım hiç uğraşma kendini de boşa yıpratma :bicak:

Hah bak aynen öyle. Benim bir yerim ağrımaya görsün hemen onunda bir tarafı ağrıyor. Bugün kafasını duvara sürtüp kıvılcım çıkartacaktım:sinirli: farketti toparlamaya çalıştı. Bende tatlı uykusundan uyandırıp bir sürü iş yaptırdım az önce azad ettim uyudu:KK62: :KK59:

Son 1 gün ve ben sinir küpüyüm:KK12:
Doğum öncesi agresifliği mi desem, insanların göstermelik yanındayız pışpışına mı uyuz oluyorum desem bilemedim. Adam gitti içeride tv karşısında çiğdem çitliyor:olamaz:
Akşama kadar çamaşır yıkadım yemek yaptım anam ağladı. Azıcık nazlatılmak istiyorum :olamaz:
Kafasını boşaltacakmış beyefendi. Doğum stresi varmış:oha: o kadar sinirliyimki odanın içinde ne var ne yok duvara fırlatıp parçalamak istiyorum :sinirli:
Manava karpuz almaya gidecek gibiyim, sanki çocuğu ben değil bunlar doğuracak:oha:
Bende doğumdan evvel senin gibiydim şimdi kendime kızıyorum oglumun son tekmelerinin tadını ckarmadim diye :anne:

Arkadaşlar yazamadim hepinize teşekkür ederim oğlum 3500 kilo 50 cm doğdu maşallah emmesi falan iyi gaz problemi yaşadık bir ara o agladikca bende ağladım zaten emzirmeyi annem ve eşim yardım ediyor kendimi eksik hissettim o orda ağlarken benim elimden bir şey gelmiyor diye sezeryan olmanın en kötü tarafı buymus ben ameliyathane de çok çabuk bayilip ayildim hatta 6 saat sonra normal şekilde yurudum ama bebeği yardımsız kucağa alamamak beni çok üzdü tek tesellim oğlumun sağlıklı olup zor bir doğum olmasına rağmen çok çabuk toparlanmam.

Canım Allah kavuştursun sizi de, ben sevgiliyken asker yolu bekledim, zordur bilirim, sizin için daha da zor, Rabbim sağlıkla hayırlısıyla kavuştursun inşallah, sanırım Ankarada asker eşin, Rabbim yardımcısı olsun tüm askerlerin, polislerin.
aminn canim evet Ankara'da askerliği..Allah herkesin ailesini yuvasını korusun canim meleklerimize bi kavusalim insallah tüm sıkıntılar hafifleyecek

Evet bıraktım canım progestanda kullanıyordum onuda bıraktım uzun süredir kullanmıyorum şuan sadece kan ilacı içiyorum
Benim doktorum doguma iki üç gün kala birakirsin dedi normal dogum düşünüyor ama normal dogumun zamani belli degil ki acaba suni sancıyla mi dogumu başlatacak. Bugün randevum var sorayim bakayim hepsini bakalim ne diyecek

Geldş canım:)çok teşekkür ederimmm:KK66:

Gozun aydin canim. Aferim Selim Tuna'ya soz dinledi bekledi babasini :))

Son 1 gün ve ben sinir küpüyüm:KK12:
Doğum öncesi agresifliği mi desem, insanların göstermelik yanındayız pışpışına mı uyuz oluyorum desem bilemedim. Adam gitti içeride tv karşısında çiğdem çitliyor:olamaz:
Akşama kadar çamaşır yıkadım yemek yaptım anam ağladı. Azıcık nazlatılmak istiyorum :olamaz:
Kafasını boşaltacakmış beyefendi. Doğum stresi varmış:oha: o kadar sinirliyimki odanın içinde ne var ne yok duvara fırlatıp parçalamak istiyorum :sinirli:
Manava karpuz almaya gidecek gibiyim, sanki çocuğu ben değil bunlar doğuracak:oha:

Canim beniiimm son gununu guzel gecirmeye calis, evet cok faktor var ettafta sinir bozan ama kuzucunla tek beden son gununuzun keyfini cikar :)

Arkadaşlar yazamadim hepinize teşekkür ederim oğlum 3500 kilo 50 cm doğdu maşallah emmesi falan iyi gaz problemi yaşadık bir ara o agladikca bende ağladım zaten emzirmeyi annem ve eşim yardım ediyor kendimi eksik hissettim o orda ağlarken benim elimden bir şey gelmiyor diye sezeryan olmanın en kötü tarafı buymus ben ameliyathane de çok çabuk bayilip ayildim hatta 6 saat sonra normal şekilde yurudum ama bebeği yardımsız kucağa alamamak beni çok üzdü tek tesellim oğlumun sağlıklı olup zor bir doğum olmasına rağmen çok çabuk toparlanmam.

Benzer seyleri ben de dun gece yasadim. Arkadas emdigi herseyi kustu ve dunku cisli bez sayisi 2 olunca 30cc mama vereyim dedim ama icmeyi bilmiyor malesef. Biberonla kasikla vs derken 5 cc zarzor cikti. Ilk gece 1,5 saat dun 2,5 saat uyudum sadece haliyle cikan sut de belli. Nasil yetersiz hissettim nasil agladim anlatamam. Neyse sukur gece 3 saatlik blok bi uyku yapabildim de gogusler toparlandi. Simdi iyiyiz sukur ama dun bildiin acizlikte son noktayi yasadim herhalde.

Hepsi gececek insallah. Kendine guven sen annesin. Onun sahip olabilecegi en iyi anne sensin. Kimse senden iyi bakamaz ona :)

Arkadaşım ya lavman ne oluyor duyuyorum da sormadım kimseye kalın bagırsağın temizlenmesi işlemi snaırım dmi netten araştırdığım kadarıyla. Her doğum yapacak kişiye yapılıyor mu? Yoksa bizim tercihimiz mi ? Hangi aşamada oluyor o ?
cnm genelde gaz cikaramadigin durumlarda yapiliyor ... ben ilk dogumda yaptirmadim gazimi cikarmistim ama bunda cikaramadim doktorumda eve gondermek istemedi o sekil taburcu etmiyorlar ... mecburi oldum ama korkacak bise yok kendini kasmadikca...

Canim beniiimm son gununu guzel gecirmeye calis, evet cok faktor var ettafta sinir bozan ama kuzucunla tek beden son gununuzun keyfini cikar :)

Benzer seyleri ben de dun gece yasadim. Arkadas emdigi herseyi kustu ve dunku cisli bez sayisi 2 olunca 30cc mama vereyim dedim ama icmeyi bilmiyor malesef. Biberonla kasikla vs derken 5 cc zarzor cikti. Ilk gece 1,5 saat dun 2,5 saat uyudum sadece haliyle cikan sut de belli. Nasil yetersiz hissettim nasil agladim anlatamam. Neyse sukur gece 3 saatlik blok bi uyku yapabildim de gogusler toparlandi. Simdi iyiyiz sukur ama dun bildiin acizlikte son noktayi yasadim herhalde.

Hepsi gececek insallah. Kendine guven sen annesin. Onun sahip olabilecegi en iyi anne sensin. Kimse senden iyi bakamaz ona :)
cnm bende gunde 2 3 kere kaka yapiyor diye doydugunu dusunuyorum hic mama vermek istemiyorum :( bu arada sen neler yiyorsun..ben petibor visne suyu hosaf corba ve bol bol su...ama cok acikiyorum ya emzirdikce...

sinemnur sinemnur Tekrar maşallah size:nazar:herkes yapamaz zaten duygusal erkek daha bi başka oluo ama kuzum eşim zamanında ameliyat çok çekmiş,mide die kendisinde bişey yok:KK70: bide bendeki ölüm korkusunu bildiğinden panik atak geçirenilceğimi bilio ortalığı inletebilirim,belkide forumun en korkağı benimdir yani :-) o yüzden yanımda olması lazım,annem babam bile bu kadar olduğunu bilmio gerçi kan alınırken bi kere krize girdiğimi gördüler ama işte bakalım biz deniycez izin verirlerse elbet:KK3:

cnm bende gunde 2 3 kere kaka yapiyor diye doydugunu dusunuyorum hic mama vermek istemiyorum :KK43: bu arada sen neler yiyorsun..ben petibor visne suyu hosaf corba ve bol bol su...ama cok acikiyorum ya emzirdikce...

Canim kakali bez sayisinda sorun yok her bez kakali ama cisli bez sayisini baz aliyorlar beslenme takibi icin. Bi de minis dogdu malum kilo problemi var fazlaca kaybetmesi istenmiyor. O yuzden stress oldum sanirim. Normalde icgudusel gelisimine guvenirim beslenme olayinin ama doktor beni panik yapti galiba.

Doguma gitmeden elma incir uzum kayisi karisik komposto yapmistim. Acil durumlarda yemek icin pogaca borek atmistim buzluga. Kv bizde gecen haftsonu bi olay yasadik. Esimle birlikte anladik ki annesine guvenirsek ac kalicam sivadim kollari mecbur. Annem de gelirken bakliyatsiz asure konservelemesini rica etmistim onalri getirmis. Sadece dovme ve kuru meyvelerle yapiyor, nisbeten gaz ypma ihtimali dusuk.

Sut icin bol bol su ve uyku kesinlikle. Ama proteini de birakmadan besleyiciligini arttirmak lazim. Bugun uyudum sukur bariz farkli durumdayim. Cig sebze meyve yemeyecegim bi sure. Dun patates tavuk salcasiz domates suyu ve zeytinygiyla posette firinladim kendime. Iki gun onu yicem kesmeli un corbasiyla. Sonra yine patatesli haslama gibi bisi var aklimda dudklude. Simdilik alerjiyi ve gazi tetiklemeyecek sekilde gidiyorum. Sonra cesitlenices insallah. En guvenli 2 sebze kabak ve patates. Kabiz ihtimali yoksa pirinc de tuketilebilir tabi.

Kizlar kusura bakmayin acik acik yzdim yemekleri ama baska arkadaslara da fikir olur diye. Umarim cani ceken olmaz hakkinizi helal edin cok

@rootstock canım çok tebrik ederim giremedim foruma Allah analı babalı büyütsün şanslı mutlu sağlıklı uzun ömürlü bi bebek olsun inşallah

Kızlar benim minik kozam da doğdu 24.08 21.50 de doğum hikayemi de bi ara yazarım inşallah şimdi toparlanmaya çalışıyorum 7 cm açıklıkla hastaneye gittim suyum gelmediği için de ne zaman gideceğime karar veremedim çok da rutin değildi çünkü sancılar annem kızınca arabaya atladık ve arabada sancılarım rutine bağladı çok kolay bi normal doğum oldu ama sonrasında kılcal damarımdaki bi çatlak sebebiyle çok kan kaybettim başımda en son doktorlar kanamamın nerden olduğunu anlyamadığı için panikti sonrasını hatırlamıyorum bayılmışım neyse ki doğru müdahalelerle şimdi iyiyim ama kendime gelene kadar bebeğime çoktan mamalar verilmiş şimdi emiyo ama sütüm gelmiyo uğraşıyorum inşallah emzirebilirim
Herşeye rağmen harika bi duygu kendimde olmamama rağmen tek duyduğum şey içerdeki kızımın ağlama sesiydi tek endişem ona kavuşamamak bakamamaktı
Allah herkese sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah herkes benden daha güzel daha sağlıklı bi şekilde kavuşur bebeğine
Uzun zamandır ortalarda yoktun meğerse bebişin dünyaya gelmiş, Allah analı babalı sağlıklı büyütmeyi nasip etsin, sen de şimdi iyisindir inşallah canm, cennet kokulunla bol sütlü günler dilerim size:KK200::KK200:

Canim kakali bez sayisinda sorun yok her bez kakali ama cisli bez sayisini baz aliyorlar beslenme takibi icin. Bi de minis dogdu malum kilo problemi var fazlaca kaybetmesi istenmiyor. O yuzden stress oldum sanirim. Normalde icgudusel gelisimine guvenirim beslenme olayinin ama doktor beni panik yapti galiba.

Doguma gitmeden elma incir uzum kayisi karisik komposto yapmistim. Acil durumlarda yemek icin pogaca borek atmistim buzluga. Kv bizde gecen haftsonu bi olay yasadik. Esimle birlikte anladik ki annesine guvenirsek ac kalicam sivadim kollari mecbur. Annem de gelirken bakliyatsiz asure konservelemesini rica etmistim onalri getirmis. Sadece dovme ve kuru meyvelerle yapiyor, nisbeten gaz ypma ihtimali dusuk.

Sut icin bol bol su ve uyku kesinlikle. Ama proteini de birakmadan besleyiciligini arttirmak lazim. Bugun uyudum sukur bariz farkli durumdayim. Cig sebze meyve yemeyecegim bi sure. Dun patates tavuk salcasiz domates suyu ve zeytinygiyla posette firinladim kendime. Iki gun onu yicem kesmeli un corbasiyla. Sonra yine patatesli haslama gibi bisi var aklimda dudklude. Simdilik alerjiyi ve gazi tetiklemeyecek sekilde gidiyorum. Sonra cesitlenices insallah. En guvenli 2 sebze kabak ve patates. Kabiz ihtimali yoksa pirinc de tuketilebilir tabi.

Kizlar kusura bakmayin acik acik yzdim yemekleri ama baska arkadaslara da fikir olur diye. Umarim cani ceken olmaz hakkinizi helal edin cok
ben kahvaltida visne suyu ve petibor yedim..oglen corba ara ogun komposta aksam yine corba..bakalim daha yeni dogum yaptigim icin korkuyorum kabiz olmaktan :( bu arada doktorum bana dikloron ve suprax verdi agri kesici ve antibiyotik olarak...ama recetede emzirenler kullanmasin diyo kafam karisti sana hangi ilaci verdiler

Arkadaşlar Emir Hamza'm saat 11 de doğdu:halay: genel anestezi oldum kendime çok kısa sürede geldim emzirdim doktorum plasentayi elle çıkarttığını söyledi :cry: şükür iyiyiz ikimizde darısı tüm bekleyen annelere :anne:
Gözünüz aydın canm, Emir Hamza da hoşgeldi:KK200::nazar: Allah sağlıklı uzun ömürler versin inşallah, öpüyorum sevgiler :KK200: darısı biz bekleyenlere..

ben kahvaltida visne suyu ve petibor yedim..oglen corba ara ogun komposta aksam yine corba..bakalim daha yeni dogum yaptigim icin korkuyorum kabiz olmaktan :KK43: bu arada doktorum bana dikloron ve suprax verdi agri kesici ve antibiyotik olarak...ama recetede emzirenler kullanmasin diyo kafam karisti sana hangi ilaci verdiler

Ilaclari mecburen kullanicas. Ameliyat durumu soz konusu cunku. Allah korusun enfeksiyon riskini alamayiz. Benimkinde de yziyor merak etme :)

Hastanede son gun kahvaltida haslanmis yumurta zeytin ve recel vardi. Peynir de koymuslar ama ben yemiyorum zaten. Evde de ona sadik kaldim bu sabah. Yanina dereotu ve potibor ekledim ben de senin gibi :)

Teşekkür ederim canım çok sağoll, şimdi sırada Selim Tuna'ya kavuşmak var hayırlısıyla, vakit de geçmek bilmiyor, ne mutlu kavuştunuz melekelerinize, darısı bize inşallah:)

sinemnur sinemnur Tekrar maşallah size:nazar:herkes yapamaz zaten duygusal erkek daha bi başka oluo ama kuzum eşim zamanında ameliyat çok çekmiş,mide die kendisinde bişey yok:KK70: bide bendeki ölüm korkusunu bildiğinden panik atak geçirenilceğimi bilio ortalığı inletebilirim,belkide forumun en korkağı benimdir yani :-) o yüzden yanımda olması lazım,annem babam bile bu kadar olduğunu bilmio gerçi kan alınırken bi kere krize girdiğimi gördüler ama işte bakalım biz deniycez izin verirlerse elbet:KK3:
Canımsın, sağoll. Ben panik atağını bilmiyordum canım, hiç stres yapma lütfen, pozitif güzel düşüncelerle gir o kapıdan, inşallah eşine de müsade ederler, sıkı sıkı tutar ellerini, bebeğinizin ağlama sesiyle sarılırsınız birbirinize:KK200:

Ilaclari mecburen kullanicas. Ameliyat durumu soz konusu cunku. Allah korusun enfeksiyon riskini alamayiz. Benimkinde de yziyor merak etme :)

Hastanede son gun kahvaltida haslanmis yumurta zeytin ve recel vardi. Peynir de koymuslar ama ben yemiyorum zaten. Evde de ona sadik kaldim bu sabah. Yanina dereotu ve potibor ekledim ben de senin gibi :)
Canım daha öğreneceğimiz ne çok şey var, pötibörün bilmediğimiz bir etkisi mi var, ben hiç şekerli şeyler yiyemiyorum, afedersin anında ishal yapıyor, neden pötibör yiyoruz, neden peynir yemedin bir de, yenmemesi mi gerekiyor?

Back