Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Selam herkese.. Sayfalari okuyamadim henuz. Herkes iyidir umarim. Elif beren 10.11de 2650gr 49cm olarak dogdu :)

Ikimiz de iyiyiz. Henuz kalkmadim yeni birseyler yemeye basladim. Insallah sonrasi da kolay olur. Hepinizi opuyorum
Canim benim gözünüz aydiiiiiinnnn.darisi başimiza:dua:sezeryan oldun degilmi?

Hem doğumla ilgili bilgiler hem kedişle ilgili bilgiler çok açıklayıcı oldu :) bizim kedi zaten bi hassas bizi 2 gün görmese evde başkası ona yem verse stresleniyor stresten hastalanıyor ... şimdiden ilgi arsizi bebekle nolur oy oy çok zor. Yaşayıp göreceğiz artik :)

Zor oluyor, ama kedini mutsuz görmek zor. Ben artık alıştım. Eskisi gibi neşeli bir kedi değil, ama yavaştan da kızımla kovalamaca filan oynamaya başladılar, bakalım hayırlısı :) kedinin karakterine çok bağlı tabii. Sizinki hemen sever umarım, sorunsuzca atlatırsınız :KK66:

Canım sürekli anlaşma yeniliyoruz bebişimle, gece sayıyoruz artık, az kaldı çokşükür, çok merak ediyorum seni,bebişi, nasıl gidiyor tatlım, sağlıkla kalın siz de, sevgiler...
çok yorgunum canım ya aslında bebiş çok rahat uykusu gazı emmesi. ama ben gözümü ayıramıyorum. bikaç defa uykuda kustu korkuyorum boğazına kaçar diye. yemeğimi bile yatakta bebişe bakarak yiyorum. bikaç ay geçip bebiş toparlanınca psikopatlığım umarım geçer . sende sağlıkla kal

Çok güzel canım,sağlıkla gelsin minik meleğinizinşallah, sen de tecrübelisin, 2.çocukta işin bizlere göre hem kolay hem zor, Allah hepimize yardım etsin.
Sen de 39.haftayı tamamlamış olacaksın inşallah, benim bu konuda da netbilgim yok, ta ki geçen aya kadar bebek asıl kiloyu son ayında alıyor diye biliyordum,meğer son haftalarda günde sadece 15 gram alıyormuş, 2 hafta kalsa içeride 200 gramcık yani,tabii kilo tek problem değil,sadece bakımı daha kolay, emme vs. refleksleri daha gelişmiş deniyor o açıdan önemli,yoksa sağlıklı olsunlar küvöz ihtiyacı vs olmasın önemli olan o.Hal böyle olunca 37 mi 38 mi 39 mu hangi hafta olduğu sanırım ciğer gelişimi açısından kritik oluyor, onu da anne karnında görüp, sezaryen tarihini ona göre vermeleri mümkün değil demek ki, 1eylülde doktorum bize soracak muhtemelen, 5 eylül kendi ameliyat günü, 9 eylülü ben istiyorum, son günler su azalması vs. durumlarından da çekiniyorum, evde bildiğin havuzdan çıkmış gibi terlediğim için iç çamaşırımdaki ıslaklığı ayırt etmeme imkan yok. O yüzden beklemek ve beklememek arasında çok kararsızım ben de, tabii doktorum yönlendirecektir ama ben şimdiden alternatiflere kafa yorup kendimi nasıl zorlayabilirim egzersizleri yapıyorum zihnimde, iyi ki oğlum annesi gibi yengeç burcu olmayacak:KK66:
Hamileliğimin her safhasını özleyeceğimi şimdiden hissedebiliyorum sadece ve sadece bu sıcaklarla olan imtihanımızı her daim kötü hatırlayacağım, ben ki yaz, temmuz çocuğu, ben ki 45 derece antalya sıcağında ıstakoz gibi güneşlenip gıkı çıkmayan ben, kardan kıştan tırsım tırsım korkan ben, kar kış hayali kuruyorum, bildiğin pencere önünde yağmur duası ediyorum, inşallah hayırlısıyla kurtulalım hepimiz, sevgiler canım...
Aynı dertten muzdaribiz canım bende ewde oturduğum yerde sırılsıklam oluyorum ve hayatımda bukadar terledigimi hatırlamıyorum kizimda temmuz da doğum yaptım ama inan hiç hatırlamıyorum bu kadar terledigimi..
Gece kalkıp üstümü değiştiriyorum sabah yine su gibi kalkıyorum.
Bu arada biz anne baba çocuk olarak yengeç burcuyuz :)) oğlum başak olarak gelicek aramıza nasıl olucak merak edioruz :)
Inşallah istediğin zamanda gelir oğlun. Ciğer gelişimi 37.haftada tamamlanıyor normalde son ay hızlı kg alıp ancak son iki hafta yeri dar olduğu için azalıyor kg alımı. Hiç merak etme yanılma payı yüksek oluyor ultrosonda belki dediklerinden daha fazla gelir kgsu
Doktorların doğum kg su olarak kabul ettiği kg 2.500 dür bunu normal görüyorlar. Tabi bakımı kolay oluyor ama daha düşük doğarsa da çok çabuk toplanıyor lar merak etme sen. Rabbim gönlüne göre wersin inşallah.
Ewet ikinci olunca insan daha rahat oluyor elbette ama emmeyince gaz sorunu olunca sarılık olunca hiç şüphesiz tecrübelerimin yerini stres ve olumsuzluklar alacak biliorum. allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun canım.. sağlıcakla esinle birlikte kucağına alman dileğiyle :KK36:

Kızlar bu detaya takılmak istemezsim ama merak işte, şimdi bebişlerimiz kese içerisinde sudalar, normal doğumda su boşalıyor,bebek ya keseyle ya da kesesiz vaziyette doğuyor, peki sezaryen olduğunda deriye kesi atılıyor, sonrasında da içeride bebeğin kesesi mi patlatılıyor ve bebeğin suyu içeriye mi akıyor, böyle açık açık sorduğum için kusura bakmayın, merakımı yenemedim
Sezaryende anne uyusturulduktan sonra 7 kat kesi atiliyor canim.Iste cilt , cilt alti falan kesildikten sonra rahimdrn geçip amniyotik keseye ulasiliyor.Bu keseyi de kesip bebeği cikariolar sonra icerde kalan herseyi temizliolar.O su iceri aksa da temizlenio.Hani bazı anneler der ya normal doğum yap içinde ne varsa temizlensin diye :) Aslında sezaryende de içinde bişey kalmio. Benim doguma girecek ekiple nerdeyse her gün konusuyoruz.Onlar bebek 3700 ün ustundeyse sezaryene gir diolar kendini hirpalama hersey cok gelisti diolar ama ben oluruna kadar normal istiorum.Insallah sağ salim aliriz kucagimiza

İnşallah canım ya, bir de adama ben git dedim, gitme dersen gitmeyeceğim, bayram sonrasına bırakacağım dedi, o da içime sinmedi, annesini getirmeyi teklif etti onu da istemedim, sabahın beşinde konuştuk görüntülü, anladı tabii durumu, sancın var senin, abimlere haber vereyim, hastaneye gidin vs. başladı, benim de sancım olsa da içim bir rahat ne bileyim, eşim yokken kendimi doğumda hayal bile edemiyorum, dua et canım bize. Eşim yok diye yemeği de geçiştiriyorum bugünlerde hep, meyve süt filan idare ediyorum , dün eşimin arkadaşları vardı, ayakta kaldım azıcık biraz da ondan sanırım, inşallah bekler bakalım paşa, senin Rüzgar misali Selim Tuna da deşip çıkacak göbeğimi.

Ne kadar aşık bir hamiş :KK200:
Göndermesen bu defa lohusayken gidecekti ve bence daha kötü.
Bizler inan bana çok şanslıyız, görüntülü görüşme yapabiliyorsunuz baksana:halay:
Yıllarca millet asker yolu gözlermiş, her izinde hamile kalır ve kayınvalide elinde zebil olurlarmış yazık:eek:
Çok az kaldı kuzum cuma günü yine el ele :KK200:

Bayramdan sonra gidip alırsın bir kaç gün daha gecikmiş olur, nasılsa bayramda çalışmadığın için o günden başlatamaz:halay:, bir haftaya kadar benim kızın da hareketleri çok fazlaydı şimdi biraz değişti yine hareket var ama içten dönme hareketi gibi garip bir his oluyor:KK33:, uyku için sana bişey diyemem hamileliğimden beri hiç uyku sorunu yaşamadım 11-12 gibi her zaman uyurum:oops:
Zaman Zaman öyle içten de oluyor hemen tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorum doktorla bir konuşayım bakalım ne diyecek
Kolestazi karaciğerle ilgili bir problemmiş annede herhangi bir problem olmuyor ( kaşıntı dışında ) Bebek'te ise kakasını yeme sorunu falan oluyormuş Allah korusun.
Allah korusun Can'ım inşallah sağlıkla alalım kucaklarımıza

kubbaa kubbaa evet kuzum kayinvalidem ve birlikte çalıştığı doktor inanilmaz tecrübeliler. onlar girecek dogumuma doktor falan neyse de kayinvalidemden çok cekiniorum soyleyemiorum da! Ay beni yine bi heyecan bastı
Can'ım Sezer'den neyse de normal de herşey canlı yayın
Eminim kv çok heyecanlıdır torununu kucağına ilk alacak kişi olacak diye müthiş bir deneyim

Benim kayinvalidem çok hevesli,bi de eşimin tarafında hic kız yok ilk kız bebek o yüzden o kadar çok şey alindi ki anlatamam , abartı elbet ve fuzuli masraf. önemli olan sembolik küçük bi hatıra. Bence hastane için çikolata mevlut için de magnet oldukça yeterli canim
Can'ım ben ilk doğumum için kendim hazırladım süslerimi Mevlüt için de
Ama şimdi Zaman bulamıyorum Bebek tacımı yapabilirsem ne ala

Ozaman bende yazayım isim alternatiflerini az önce 12 adetten 3 adete düşürdük :)
1.Aziz mert
2.Yiğit alp
3.Ali emir (Emir ali)
Yardım ve yorumlarınızı bekliyorum canlar yoksa kura çekicez:KK48::KK48:
3 e inince bile karar vermek zorken 12 den iyi elemissiniz yine canim :) aziz mert benim hoşuma gitti yine de son katar sizin tabi :)

Selam herkese.. Sayfalari okuyamadim henuz. Herkes iyidir umarim. Elif beren 10.11de 2650gr 49cm olarak dogdu :)

Ikimiz de iyiyiz. Henuz kalkmadim yeni birseyler yemeye basladim. Insallah sonrasi da kolay olur. Hepinizi opuyorum
Hayırlı olsun cnm kolaylıklar ;) sağlıkla büyüsün inş

Benim belli oldu canım ağustosun finalini ben yapicam allah dan bi mani olmazsa tabi benimle birlikte 31 ağustosta doğuran arkadaşlarımız olmazsa :confused:
Yarın son kez oğlumla ultrason randewumuz war :anneadayı:
Zaman hem hiç geçmedi hemde nasıl geçti anlamadım. Korkular telaşlar her an birşey olucak korkusu tutundumu acaba derken ilk kipirdamalari neden kıpırdamıyor yoklamaları.... bulantilar stres ler etrafdakilere kulak asmalar sinirlenmeler.... kilo aldım catladim diyip göbeğine bakıp bu nasıl bir mucize diyip duygulanmalar....
Işte bunların hepsi 1 hafta sonra biticek we oğlum büyüdükçe hepsi hiç yaşanmamış gibi birer anı olarak kalacak tıpkı kızım da yaşadığım gibi...:nazar::KK200:
Eminim hepimiz aynı duyguları yaşıyoruz dur çok şükür az kaldı canım.
Ne kadar içten ve doğru şeyler yazmışsın.hepimiz bu duygulardan geçtik sanırım. İlk hcg değerim 7 çıkmıştı,olmadı derken oldu. Büyük bir kanama atlattım,kesin düştü diyerek hastaneye gittim ama kuzum orda duruyordu.hala karnıma bakıpta bu mucize değildir de nedir diye konuşuyorum kendimle ve şükrediyorum,dua ediyorum isteyenlere. Hepimizin yavrularının hayırlı güzel ömürleri olsun,sağ salim kucaklarımıza da alalım inşallah.

Ne kadar içten ve doğru şeyler yazmışsın.hepimiz bu duygulardan geçtik sanırım. İlk hcg değerim 7 çıkmıştı,olmadı derken oldu. Büyük bir kanama atlattım,kesin düştü diyerek hastaneye gittim ama kuzum orda duruyordu.hala karnıma bakıpta bu mucize değildir de nedir diye konuşuyorum kendimle ve şükrediyorum,dua ediyorum isteyenlere. Hepimizin yavrularının hayırlı güzel ömürleri olsun,sağ salim kucaklarımıza da alalım inşallah.
Inşallah canım..
Rabbim gönlünce büyütmeyi nasip etsin inşallah sağlıcakla gelsin meleğin :nazar:
Rabbim can wericekse istersen taş taşı ama wermicekse yattığın yerden kalkma istersen. Rabbim yawrularimizin ömrünü hayırlı ve uzun eylesin inşallah :dua:

Back