Hoşgeldin yeniden :)) Sıla kreşten olumlu etkilendi mi? Yeni şeyler öğreniyor mu Can'ım, konuşmasına falan faydası oldu mu? Bide altını değiştiriyorlar mı?ben iyiyim sağol biz kayınbiraderimle kırtasiye açtık sabah ben duruyorum öğleden sonra o geliyor bu yüzden sıla yarım gün kreşe başladı 3-4 saat kadar kalıyor, eve çok yakın okul yürüme 10 dk ,sınıfta 6 çocuk var, sıla memnun şükür heyecanla gidiyor sınıftaki arkadaşlarını seviyor vs vs... begüm maşallah cimcime olmuş sende ne var ne yok
Can'ım Berat her gün muz yiyor demiştin ya ondan kabız oluyordur yavrucak, aslında bu a bi çözüm bulsanız, ilerde makatında çatlak falan olmasın Allah korusun. Hani ben bebek nutellası yapıyordum bi ara hatırlıyor musun? İncir kuru üzüm, kayısı falan haşlayıp çekiyordum. Her gün ondan iki kaşık yese bence yumuşatır karnını. Yazık yavrucağıma yaaaBizimki de molfix bazen sadece geceleri sızıyor bazen sızmıyor canım molfix in büyük paketiyle küçük paketindeki bezler farklı canım küçük paketi daha iyi daha az sızdırıyor bir de bizimkilerin yatış pozisyonundan kaynaklı bence canım sızdırması çünkü beratın gündüz hiç sızmıyor saatlerce değiştirmediğim oluyor atına da çok biniyor hiç sızmadı gündüz sadece gece sızıyor gece sabaha kadar yüz üstü yatıyor berat böylece tüm yaptığı çişler ön kısımda birikip zıbının karın bölgesi ıslak oluyor hep yani sırt üstü yatsa çiş arkadaki pamuğa da gitse sızmaz kakayı hiç sızdırmadı ama molfix şimdiye kadar gerçi berat hiç cıvık yapmaz hep taş gibi yapar kakasını çok ağlayarak acı çekerek yapıyor zaten değiştirdiğimde de hep kanlı oluyor
İnşallah her şey çok daha iyiye gidecek Can'ım, lohusalık çoooook zor. Sakin olmaya çalış ve bunların senin elinde ol aldığını hepsini hormonlarının yaptığını düşün. Salihi de anlamak lazım, nerden geldiği belli olmayan bi bebek hep annesine yapışık, hem iki yaş bunalımı dediğin gibi. Allah sağlık versin gerisi hep halloluyor Can'ım.,Döndük evet 10 gün falan oldu geleli ev sahibi problem çıkardı Bu kadar kişi Bu Evde kalamazsınız şikayet var gürültü oluyor falan Türk ev sahibi Alman olsa Böyle olmazdı Onlar çocuk konusunda Daha anlayislilar neyse mecbur geldik Eve 17 gün kaldım orda aslında çok ıyi gelmişti orda kalmak Ama Bugün kayınvalide geliyor 1 haftalığına eşim seminere gitcek 2 gün Yok sehhirdisinda gelmese kafayı oynatırım. alışıyor İlk günlere göre bizimkisi Hiç zarar vermiyor anlamıyor Belki küçük öpüyor çoğunlukla kucağına almak istiyor seninde yaklaşmış Ne kadar zorlajiyorsundur Ama daha zorlanacaksin sonlara Doğru hazırlıklı ol :) Benim ikinci hamileliğim Daha ağır geçti Doğum yaptım oh be dedim rahatladım Ne kadarda zorlaniyormusum meğer şimdi sere serpe yatıyorum :)
onlardayken küçüğü bırakıp büyükler gittik alışverişe Ama dönerken koşar adım Geldim tahmin ettim ağladığını baktım apartmandan duyulur sesi beşer onar çıktım merdiveni :) kayınvalide 1-2 saatlik arabayla Başka şehirde Ama artık gidemeyiz ev sahibi çamura yattı. eşim Artık işe girdi şimdi Daha ıyi ev buluruz bekliyoruz ariyoruz.
kayinvalideden döndük maalesef babası yoktu yanımızda o Evde kalmisti. yeniden anne olmak heyecanlı Daha rahatım Tabi mesela Bunu çok daha rahat sevip öpüyorum emzirmesi altını açması herşey çok rahat ve kolay geliyor Öyle tatlı ki emme sesi gülmesi pırt yapması bile :) logusalihim Son birikigun hariç çok kötüydü o yüzden yazmak istemedim bildiğin gibi değil bayag ağır günler geçirdim eşime ya kendimi aşağıya atıcam ya çocukları bile dedim Öyle cinnet geldi Bana ebede diyorki Sen çocuğuna yaramaz diyorsan haksızlık edersin çok uslu oğlun Var diyor ben neler görüyorum diyor senin oğlun Ama çok sevgiyle büyümüş belli ıyi yetisyirmissin Zaten yaramaz diye şikayetim Yok arada ağlama krizi geçiriyor orda kayış kopuyor bende o durumda sarıl öp sakince Bekle dedi Öyle yapıyorum zaman Ama tepiniyor kucağımda Hem 2 yaş bunalımı Hem kardeş kıskançlığı Hem Evde sıkılıyor çocuk da haklı Napsin Ama bundan sonra sokaklardayim ebe hergün çık dışarı oksijen ıyi gelir dedi kar yağmur olmadığı sürece cikicam
kiz paket buyukdu bi pakete 145 dene koymuslar gitlik var sanki tovbe tovbee :)Kızlaaaaarrrr selammm!! Hep okuyorum ama yazmaya vaktim olmuyor yahu vay anasını....dadera cığım gebe olmadığına sevindim ama kistlere üzüldüm. Geçmiş olsun, inşallah hemencecik geçer. Sen Tuna ya bayılıyorsun ama hiç duru kuşumu göstermiyorsun, daha çok foto daha çok video piliiiiss :)
yeb4 canım senin de gözün aydın hadi yırttık yine :) ayrıca o evin delisini yirim:)
MaRaL_ bize de göster yav şu yakışıklıyı bizde ısıralım :) bez olayına da cevap vermişsin Can'ım sağol, ben birkaç gündür çıtçıtlı body giydirmeden bağlıyorum çiş de bez de taşmadı, belki de çıt çıt sıkıyordu ondan çıkıyordu. Kız sen de denemeden neden o kadar çok bez alıyon, al bi küçük paket iyiyse devamını al :)) sat bence sen onları sizin orda satış olayı iyi oluyor :)
Mrb anneler oglumda şubat 2015 doğumlu ama daha yürümüyor böyle sorunu olan varmı herkesin bebisi yurudumu
merhaba, benimde bildiğim en geç 18 aya kadar yürümeleri gerektiği.Mrb anneler oglumda şubat 2015 doğumlu ama daha yürümüyor böyle sorunu olan varmı herkesin bebisi yurudumu
Merhaba, evet hepimizin çocuğu yürüyor. Benim bildiğim yürümenin en geç 18 aya kadar gerçekleş eşi gerektiği.. hiç doktora götürdünüz mü? Hiç mi yürümüyor tutunarak bile olsa? Ya yürümekten korktu, ya tembellik yapıyor da fiziksel bir sorunu var bence bir an evvel doktora götürmelisiniz
erken doğdu oğlum 36 haftalık olarak doktora götürdüm 2 yaşına kadar normal dedi ama yaşında hala yurumezse getir ortopediye yonlendiririm dedi ayağa kalkıyor düşüyor sıralı gidiyor adim atmak istemiyor karşısına geçip yürütmeye calisiyorum istemiyormerhaba, benimde bildiğim en geç 18 aya kadar yürümeleri gerektiği.
eşimin akrabasının kızı 2015 ocak doğumlu o da yürüyemiyor ama erken doğmuştu 34 haftada sanırım. doktor gelişiminin geriden geldiğini söylemiş, şimdi fizik tedavi merkezine falan gidiyor.
sizin öyle bi durum var mı erken doğum gibi? bencede hemen bi doktora gösterin.
Sağol canım evet aynen sağolsunlar eşimle annem gerçekten en büyük destekçilerim önemli olan da buBRBM Can'ım başına gelenlere üzüldüm ama neyse ki annen ve eşin çok destekçi oluyorlar. Ben 8 aylık hamileyken on iki saat yol gitmiştim otobüsle. Uçakla hop diye Ankaradasın inşallah. Vardır bir hayır. Açıkçası ben Muş'ta Doğum yapmanı tercih etmezdim, hem o kadar saat yol git, karda kışta.. hastanenin hiç iyi olmadığını duymuştum, zaten görüntüsü bile fenalık geçirtiyordu insana. Ayrıca öğretmen evi tam bir kabuslar evi!! Asssllaaaa kalamazdın. En iyisi oldu Ankara'ya gitmen. Ara tatile şurda ne kaldı güzelce annenin evinde doğurur dönersin.
Haklısın canım beratın kabuzlığı tamamen beslenme şeklinden kaynaklı bence ama yemiyor elimden bişey gelmiyor dediğin gibi deniyorum mesela kuru kayısı kuru üzüm püresi filan hiç yemiyor kuru kayısıyı öylece eline verince kemiriyor yine ama tadımlık öyle bi kaç tane yemiyor yani ilginç bi çocuk nutella sevmiyor mesela nefret ediyor sevmeyen bebek yoktur heralde berattan başkaCan'ım Berat her gün muz yiyor demiştin ya ondan kabız oluyordur yavrucak, aslında bu a bi çözüm bulsanız, ilerde makatında çatlak falan olmasın Allah korusun. Hani ben bebek nutellası yapıyordum bi ara hatırlıyor musun? İncir kuru üzüm, kayısı falan haşlayıp çekiyordum. Her gün ondan iki kaşık yese bence yumuşatır karnını. Yazık yavrucağıma yaaa
Evet canım biliyorum kabız yapan yiyeceklerle besleniyor berat diyetini nasıl değiştireceğimi bilmiyorum yemeyince ne yapacağımı bilmiyorum yani sebze yemiyor çorba içmiyor muz pirinç bulgur patates olmasa aç kalır aç kalsa da yemiyor başka bişey sütü torkunun tam yağlısını veriyorum canım ama fayda etmiyor mübarek zeytinyağı koysam tadından anlar bence berat içmez su da içiyor ama fayda etmiyor canımBRBM kiyamam canim ya kabizmi berat
benim kiz tam bu aylarda kabizdi, çok aglardi kan ter içinde kalirdi, kucagimda acil dr agoturmuslugum bile vardir
bu meret kisir bi döngüdur iyilesmesi zaman aluiroyle bi vunde olmaz ama yavas uavas rejimle çozuluyor
geçince de hep dikkat lazim bi sure
biol su içecek ama iste çàocuugn içtigi sudan nolucak kaç ml olabilirki
pirinç muz patates yok bunlari biliyondur zaten
seker ve yagli beslenecek
sut veriyorsan yagli olandan ver, yogurdun kaymagini ver,eti bile yagli olsa çok iyi olur
biberona zeytinyag katsan kokarmiki
Sağol canım ben de öyle düşünmeye çalışıyorum artık hayırlısı böyleymiş demek okul değiştirmene üzüldüm canım ya çocuklar da etkilenirler böyle değişikliklerden hangi okula gideceğin belli mi peki canım uzak mı sana yeni okulun? İnşallah sınavın da çok iyi geçer canım çocukla ders çalışmak çok zor dediğin gibi Allah kolaylık versin canımKızlar iyi akşamlar..
Şöyle hızlıca okurum geçmişidadera yeb4 hamile olmamanıza sevindim demek de çok saçma ama öyle walla sonuçta istemiyorsunuz şu anda allah isteyene versin :))
BRBM canım üzüldüm duruma ama bence var böyle çok daha iyi oldu boşver.. en azından Ankara'da olacaksın daha iyi ve güvenilir bir yer bebek toparlanınca da dönersiniz geri ne olacak sanki :)
@hebelee canım çok zor ben tahmin bile edemiyorum ama bi yandan da çok güzel bir ikinci bebek. Planları yaparken sen ikisini büyğtmğş olacaksın o zaman da çok rahat edip iyi ki böyle olmuş diyeceksin bence.. çevremde herkes arayı uzatma diyor ilerisini düşündükleri için sanırım :)
Bu aradaorigami hış geldin :))
mery60 sen nöörüyon kız :) maşallah itikat var ha sizde..
Bana gelince ayazla yalnızız evde ili gecedir eşim yine şehir dışında.. anne çocuk takılıyoruz ama zor oluyor hiç vaktim Yok..
Anaokulundan gidiyorum çok üzülüyorum biri çocuklara demiş hangi salak demişse iyi çocuklar sarılıp ağlıyor içim gidiyor
Onun dışında 18inde sınavım var çok önemli. Daha yeni çalışmaya başladım 3-4 gün oluyor hiç zamanım olmuyor nasıl olacak bilmiyorum çok zor çocukla ders çalışmak
bi dene zeytainyagini belki içer anlamaz belli olmazEvet canım biliyorum kabız yapan yiyeceklerle besleniyor berat diyetini nasıl değiştireceğimi bilmiyorum yemeyince ne yapacağımı bilmiyorum yani sebze yemiyor çorba içmiyor muz pirinç bulgur patates olmasa aç kalır aç kalsa da yemiyor başka bişey sütü torkunun tam yağlısını veriyorum canım ama fayda etmiyor mübarek zeytinyağı koysam tadından anlar bence berat içmez su da içiyor ama fayda etmiyor canım
Biz aynıyız Can'ım kar, kış, Tuna danası, koşturmaca :) Sınavı'nda başarılar inşallah adaletli davranırlar, eğitimbirsen deneme sınavımı ne yayınlamış bi göz at istersen. Göz diyince gözün nasıl oldu bu arada?Kızlar iyi akşamlar..
Şöyle hızlıca okurum geçmişidadera yeb4 hamile olmamanıza sevindim demek de çok saçma ama öyle walla sonuçta istemiyorsunuz şu anda allah isteyene versin :))
BRBM canım üzüldüm duruma ama bence var böyle çok daha iyi oldu boşver.. en azından Ankara'da olacaksın daha iyi ve güvenilir bir yer bebek toparlanınca da dönersiniz geri ne olacak sanki :)
@hebelee canım çok zor ben tahmin bile edemiyorum ama bi yandan da çok güzel bir ikinci bebek. Planları yaparken sen ikisini büyğtmğş olacaksın o zaman da çok rahat edip iyi ki böyle olmuş diyeceksin bence.. çevremde herkes arayı uzatma diyor ilerisini düşündükleri için sanırım :)
Bu aradaorigami hış geldin :))
mery60 sen nöörüyon kız :) maşallah itikat var ha sizde..
Bana gelince ayazla yalnızız evde ili gecedir eşim yine şehir dışında.. anne çocuk takılıyoruz ama zor oluyor hiç vaktim Yok..
Anaokulundan gidiyorum çok üzülüyorum biri çocuklara demiş hangi salak demişse iyi çocuklar sarılıp ağlıyor içim gidiyor
Onun dışında 18inde sınavım var çok önemli. Daha yeni çalışmaya başladım 3-4 gün oluyor hiç zamanım olmuyor nasıl olacak bilmiyorum çok zor çocukla ders çalışmak
Bence bi doktora daha götürün tek doktorla kalmayın. Fiziksel gelişimi nasıl bıyu kilosu?erken doğdu oğlum 36 haftalık olarak doktora götürdüm 2 yaşına kadar normal dedi ama yaşında hala yurumezse getir ortopediye yonlendiririm dedi ayağa kalkıyor düşüyor sıralı gidiyor adim atmak istemiyor karşısına geçip yürütmeye calisiyorum istemiyor
Canım sabah kahvaltısı karışık ya hani, acaba ona kayısı gibi şeyleri kademeli olarak önce çok az sonra çoğaltarak en küçük parça şeklinde atsan yer mi ki? Bi de kabızlık illa beslenme değil genetik de bir faktör ayaz da kabız oluyor oysa ki yiyor herşeyden.. ama bende kabızlık büyük sorun mesel.. doktor demişti genetik de rol oybar diyeEvet canım biliyorum kabız yapan yiyeceklerle besleniyor berat diyetini nasıl değiştireceğimi bilmiyorum yemeyince ne yapacağımı bilmiyorum yani sebze yemiyor çorba içmiyor muz pirinç bulgur patates olmasa aç kalır aç kalsa da yemiyor başka bişey sütü torkunun tam yağlısını veriyorum canım ama fayda etmiyor mübarek zeytinyağı koysam tadından anlar bence berat içmez su da içiyor ama fayda etmiyor canım