2015 Şubat Anneleri

mery60 mery60 bizim primada sızdırıyodu hatırlarsın. hala çok uzun süre uyumuşsa ve çok au içmişse gece yine sızdırıyo ama maşallah on kilo oluyo bezi normal yani.

ama bağlama stilimi değiştirdim artık eskisi gibi sızdırmıyor. bezin yan bantlarını gece yatarken biraz daha sıkı yapıştırıyorum. birde önden ve arkadan içe doğru kıvırıyorum gündüz çok yukarda diye ama gece kıvırmıyorum. böyle yapmaya başladığımdan beri sızdırmıyor. bizimde 5 numero.

Maşallah canım ikisi de durmuşlar dışarda ağlamadan ne güzel :) kayınvalidenden döndünüz mü kendi evinize canım ne kadar kaldınız orda? Benim bebek doğduktan sonra annem 40 gün yanımda olacak sonrasında tek olurum berat o zamana kadar biraz alışır sanırım miniğe
Döndük evet 10 gün falan oldu geleli ev sahibi problem çıkardı Bu kadar kişi Bu Evde kalamazsınız şikayet var gürültü oluyor falan Türk ev sahibi Alman olsa Böyle olmazdı Onlar çocuk konusunda Daha anlayislilar neyse mecbur geldik Eve 17 gün kaldım orda aslında çok ıyi gelmişti orda kalmak Ama Bugün kayınvalide geliyor 1 haftalığına eşim seminere gitcek 2 gün Yok sehhirdisinda gelmese kafayı oynatırım. alışıyor İlk günlere göre bizimkisi Hiç zarar vermiyor anlamıyor Belki küçük öpüyor çoğunlukla kucağına almak istiyor seninde yaklaşmış Ne kadar zorlajiyorsundur Ama daha zorlanacaksin sonlara Doğru hazırlıklı ol :) Benim ikinci hamileliğim Daha ağır geçti Doğum yaptım oh be dedim rahatladım Ne kadarda zorlaniyormusum meğer şimdi sere serpe yatıyorum :)
işte ben o yüzden gurbet elde yanında kimse yokken ikinciye cesaret edebilmene hayran kalmıştım. ama üzülme çok bunaldığında bi kaç sene sonra rahatlayacağını, her şeyin rayına oturacağını düşün. Allah sağlık versin evlatlarına, çok zor hele yalnızken ben biriyle zorlanıyorum sen ikisiylen. sadece bakımını yapmayı bırak birde kıskançlık meselesi var. zamanla alışacak bence ve küçüğü biraz ele avuca gelip oyundan anladığı zaman bence abisi ona bayılacak, yeni oyun arkadaşı o olacak :) biraz deli cesareti var bende hiç sonunu düşünmedim aslında bu kadar zor olacağını bilseydim ertelerdim eşim çocuk hastası hep 4 tane derdi Dün diyor ki bitti daha yok evet sabırla bekliyorum Dün ebe büyük için Artık İki kelimelik cümleler kurmalı dedi Ama acele etmeyin baharabdogru konusmazsa Bence pedagoga gidin dedi Burda çocuklar için gruplar var İşte oralara götür sosyallesain hemde canınız sıkılmaz Evde dedi Artık çıkabilirim dışarıya goturcem Geçen arkadaş gitmiş anneler çay kahve içiyor çocuklarda oynuyorlar girişi 4 euro imiş haftada İki kere gidebilirim aslında belkide daha çok bilemiyorum

sende arada bir birini kayınvalidene bırak mesela, birini de al yanına çık bi yerlere git. o bile sana çok iyi gelecektir. kv çok uzak mı size? yeni ev durumu ne oldu?
onlardayken küçüğü bırakıp büyükler gittik alışverişe Ama dönerken koşar adım Geldim tahmin ettim ağladığını baktım apartmandan duyulur sesi beşer onar çıktım merdiveni :) kayınvalide 1-2 saatlik arabayla Başka şehirde Ama artık gidemeyiz ev sahibi çamura yattı. eşim Artık işe girdi şimdi Daha ıyi ev buluruz bekliyoruz ariyoruz.

Gonul83 Gonul83 ciğim bir iki gündür aklımdaydın, nasılsın diye yazacaktım, hep unutuyorum. Daha iyi olmana sevindim. Daha ne kadar kalacaksın kvde? Babanız da yanınızda mı? Abisi de kardeşine alışmış bak ne güzel. Yeniden anne olmak o bebek kokusunu tekrar almak nasıldaha tecrübeli hissediyor Muş'un kendini :) lohusalığın ne alemde, canını sıkma yaz buraya vakit bulursan
kayinvalideden döndük maalesef babası yoktu yanımızda o Evde kalmisti. yeniden anne olmak heyecanlı Daha rahatım Tabi mesela Bunu çok daha rahat sevip öpüyorum emzirmesi altını açması herşey çok rahat ve kolay geliyor Öyle tatlı ki emme sesi gülmesi pırt yapması bile :) logusalihim Son birikigun hariç çok kötüydü o yüzden yazmak istemedim bildiğin gibi değil bayag ağır günler geçirdim eşime ya kendimi aşağıya atıcam ya çocukları bile dedim Öyle cinnet geldi Bana ebede diyorki Sen çocuğuna yaramaz diyorsan haksızlık edersin çok uslu oğlun Var diyor ben neler görüyorum diyor senin oğlun Ama çok sevgiyle büyümüş belli ıyi yetisyirmissin Zaten yaramaz diye şikayetim Yok arada ağlama krizi geçiriyor orda kayış kopuyor bende o durumda sarıl öp sakince Bekle dedi Öyle yapıyorum zaman Ama tepiniyor kucağımda Hem 2 yaş bunalımı Hem kardeş kıskançlığı Hem Evde sıkılıyor çocuk da haklı Napsin Ama bundan sonra sokaklardayim ebe hergün çık dışarı oksijen ıyi gelir dedi kar yağmur olmadığı sürece cikicam

Döndük evet 10 gün falan oldu geleli ev sahibi problem çıkardı Bu kadar kişi Bu Evde kalamazsınız şikayet var gürültü oluyor falan Türk ev sahibi Alman olsa Böyle olmazdı Onlar çocuk konusunda Daha anlayislilar neyse mecbur geldik Eve 17 gün kaldım orda aslında çok ıyi gelmişti orda kalmak Ama Bugün kayınvalide geliyor 1 haftalığına eşim seminere gitcek 2 gün Yok sehhirdisinda gelmese kafayı oynatırım. alışıyor İlk günlere göre bizimkisi Hiç zarar vermiyor anlamıyor Belki küçük öpüyor çoğunlukla kucağına almak istiyor seninde yaklaşmış Ne kadar zorlajiyorsundur Ama daha zorlanacaksin sonlara Doğru hazırlıklı ol :) Benim ikinci hamileliğim Daha ağır geçti Doğum yaptım oh be dedim rahatladım Ne kadarda zorlaniyormusum meğer şimdi sere serpe yatıyorum :)
onlardayken küçüğü bırakıp büyükler gittik alışverişe Ama dönerken koşar adım Geldim tahmin ettim ağladığını baktım apartmandan duyulur sesi beşer onar çıktım merdiveni :) kayınvalide 1-2 saatlik arabayla Başka şehirde Ama artık gidemeyiz ev sahibi çamura yattı. eşim Artık işe girdi şimdi Daha ıyi ev buluruz bekliyoruz ariyoruz.

kayinvalideden döndük maalesef babası yoktu yanımızda o Evde kalmisti. yeniden anne olmak heyecanlı Daha rahatım Tabi mesela Bunu çok daha rahat sevip öpüyorum emzirmesi altını açması herşey çok rahat ve kolay geliyor Öyle tatlı ki emme sesi gülmesi pırt yapması bile :) logusalihim Son birikigun hariç çok kötüydü o yüzden yazmak istemedim bildiğin gibi değil bayag ağır günler geçirdim eşime ya kendimi aşağıya atıcam ya çocukları bile dedim Öyle cinnet geldi Bana ebede diyorki Sen çocuğuna yaramaz diyorsan haksızlık edersin çok uslu oğlun Var diyor ben neler görüyorum diyor senin oğlun Ama çok sevgiyle büyümüş belli ıyi yetisyirmissin Zaten yaramaz diye şikayetim Yok arada ağlama krizi geçiriyor orda kayış kopuyor bende o durumda sarıl öp sakince Bekle dedi Öyle yapıyorum zaman Ama tepiniyor kucağımda Hem 2 yaş bunalımı Hem kardeş kıskançlığı Hem Evde sıkılıyor çocuk da haklı Napsin Ama bundan sonra sokaklardayim ebe hergün çık dışarı oksijen ıyi gelir dedi kar yağmur olmadığı sürece cikicam
Evet canım yaklaştı :) ikinci hamilelik ilkinden daha zor oluyormuş aynen gece uyuyamıyorum midem felaket yemek yiyemiyorum gündüz dinlenemiyorum berat var yemek yapmak çok zor yaptığım yemeği yiyemiyorum her gün uykusuzum başım ağrıyor annem 25 aralıkta gelecek inş onu bekliyorum en azından dinlendirir beni bi de doğum heyecanı korkusu var birazcık iyi ki ankaraya gitmemişim orda daha çok bunalırdım eşim burda biz orda doğumu burda yapıcam daha rahat olurum evimde lohusayken annem yardımcım olur anladığım kadarıyla ilk 1 ay çok zor olur sonrasında alışırız biraz daha düzene girer diye düşünüyorum
Ev sahibi ne anlayışsızmış öyle yabancılar daha anlayışlı demek... o_O

kızlar merhaba :) uzuunnn aradan sonra anca girebiliyorum ınstagramdan birkaç güzelliğin fotolarını görüyorum maşallah hepsi çoookk tatlılar neler yapıyorsunuz sanırım bir çoğunuz 2. bebeği kucağınıza aldınız gözünüz aydın :) şmdi uzun yazamayacağım hemen okumaya başlayayım geriye dönük neler olmuş bilgi sahibi olayım :)

ne anlayışsız biriymiş ev sahibi ayıptır yahu. almanlar için söz konusu çocuk olduğunda akan sular durur, çok değer veriyorlar çocuklara ve onların yetiştirme tarzı daha farklı ve özgür.

bi akrabımızın çocuğu var 7 yaşında. bu yaz bir araya geldik oyuncaklarını paylaşmak istemedi Begümle. bi de böyle konuşması bildiğin yetişkin gibi. kendi kararını kendi veriyor. annesi anlattı biraz almanyada çocuklara paylaşmayı öğretmiyorlar kendi kararı paylaşmak istemezse öyle olmalı şeklinde düşünüyorlarmış. hiç bir şey için çocuğa baskı kurmuyorlarmış yani. değişik ama bizim ülkemizde zor :))

lohusa zamanını çok kötü atlatmışsın belliki çok üzüldüm canım.. ama kendini sakın suçlama öyle hissettiğin için. ben lohusayken annem eşim kv herkes o kadar anlayışlıydıki bana karşı ona rağmen ufacık şeye sinir oluyordum ve inanılmaz karamsardım. bu tamamen hormonlarınla alakalı. ki sen ikinci kez anne oldun, senden ilgi bekleyen başka bir çocuğun daha var. ikisi aynı anda ağlasa bile kafayı yiyecekmiş gibi hissetmiş olman çok normal. şimdiden sonra o duyguları yavaş yavaş atacaksın üstünden ve herşey yoluna girecek inşallah. cidden çok zor yalnız çocuk büyütmek allah sana güç versin.. kv keşke biraz yakın otursaymış çok güzel olurdu.

kızlar merhaba :) uzuunnn aradan sonra anca girebiliyorum ınstagramdan birkaç güzelliğin fotolarını görüyorum maşallah hepsi çoookk tatlılar neler yapıyorsunuz sanırım bir çoğunuz 2. bebeği kucağınıza aldınız gözünüz aydın :) şmdi uzun yazamayacağım hemen okumaya başlayayım geriye dönük neler olmuş bilgi sahibi olayım :)
aynı tas aynı hamam bizde sen nasılsın? :) Sıla hanım napıyor?

İzmirden milasa taşındık
Artışı ve eksisiini bildiği halde geldi.isinde yükselmek daha cazip geldi tabi. kadınlarin erkekler gibi değil işte huzur önemli bizler için.
Kızlar bugün bir mutluydum bir mutluydum, misafirliğe gittim diye. Amma velakin fazla sürmedi. Eve gelince çocuğu eşime emanet edip yemek yapıyordum. O da her zamanki gibi elinde telefonla çocuk bakıyordu güya. Sesi çıkmadığını anlayınca bi baktım bizimki çikolata bulmuş çantamdan aluminyumuyla yiyor bi sinirlendim. Ben aynı durumda olsam bağırır çağırır bana çocuğa bakmıyor diye kıyameti koparır. Uf ya bişey olur mu, hiç başına gelen var mı ya da tanıdığınız.?

origami origami hosgeldin canim. Insallah bi sorun olmaz cok mu yemis ki? Yine de bi doktora sor istersen. Icin rahat etsin.
yeb4 yeb4 nasil oldun canim sistit konusunda. Tekrar test yaptin mi ya da regl olabildin mi? Bende hala tık yok. Meraktan ölcem
BRBM BRBM canim sen de yaklastin artik doguma. Insallah Berat hemen kabullenir kardesini seni cok zorlamazlar.Su an cok yoruluyorsundur eminim. Hamileligin sonlarina dogru gelen o bitkinlik ve evde hareketli bir cocuk daha. Allah kolaylik versin.
Gonul83 Gonul83 canim sevindim biraz daha adapte olmussunuz. Allah kolayligini verecek insallah. Ev sahibi de cok gicikmis ya. Bi rahat birakmamis. Ne guzel orda dinlenebiliyordun biraz.
@AyazBeyaz nerelerdesin yine canim gozun nasil oldu Ayaz nasil?
MaRaL_ MaRaL_ mery60 mery60 nasilsiniz kizlar hersey yolunda mi? Tunanin o danslarinin o durusunun hastasiyim merakla takip ediyorum. MaRaL_ MaRaL_ cim hakanin da yeni fotolarini isteriz. Cok nadiren giriyosun galiba instagrama.
Baska sormadigim kaldi mi ki kesin kalmistir:)

günaydın kızlar.. iyisinizdir i şallah?
@AyazBeyaz nerelerdesin canımcım ya bi sorun yoktur inşallah?
dadera dadera sistit hemen geçti canım sorun yok. dün sabahsa yine test yaptım negatif. sen yarın doktora gidicen bakalım inşallah bişey yoktur canım. bende merak ediyorum hayatımda hiç bu kadar gecikmemişti.

aynı tas aynı hamam bizde sen nasılsın? :) Sıla hanım napıyor?
ben iyiyim sağol biz kayınbiraderimle kırtasiye açtık sabah ben duruyorum öğleden sonra o geliyor bu yüzden sıla yarım gün kreşe başladı 3-4 saat kadar kalıyor, eve çok yakın okul yürüme 10 dk ,sınıfta 6 çocuk var, sıla memnun şükür heyecanla gidiyor sınıftaki arkadaşlarını seviyor vs vs... begüm maşallah cimcime olmuş sende ne var ne yok

origami origami hosgeldin canim. Insallah bi sorun olmaz cok mu yemis ki? Yine de bi doktora sor istersen. Icin rahat etsin.
yeb4 yeb4 nasil oldun canim sistit konusunda. Tekrar test yaptin mi ya da regl olabildin mi? Bende hala tık yok. Meraktan ölcem
BRBM BRBM canim sen de yaklastin artik doguma. Insallah Berat hemen kabullenir kardesini seni cok zorlamazlar.Su an cok yoruluyorsundur eminim. Hamileligin sonlarina dogru gelen o bitkinlik ve evde hareketli bir cocuk daha. Allah kolaylik versin.
Gonul83 Gonul83 canim sevindim biraz daha adapte olmussunuz. Allah kolayligini verecek insallah. Ev sahibi de cok gicikmis ya. Bi rahat birakmamis. Ne guzel orda dinlenebiliyordun biraz.
MaRaL_ MaRaL_ mery60 mery60 nasilsiniz kizlar hersey yolunda mi? Tunanin o danslarinin o durusunun hastasiyim merakla takip ediyorum. MaRaL_ MaRaL_ cim hakanin da yeni fotolarini isteriz. Cok nadiren giriyosun galiba instagrama.
evet ben :) :) :)

İzmirden milasa taşındık
Artışı ve eksisiini bildiği halde geldi.isinde yükselmek daha cazip geldi tabi. kadınlarin erkekler gibi değil işte huzur önemli bizler için.
Kızlar bugün bir mutluydum bir mutluydum, misafirliğe gittim diye. Amma velakin fazla sürmedi. Eve gelince çocuğu eşime emanet edip yemek yapıyordum. O da her zamanki gibi elinde telefonla çocuk bakıyordu güya. Sesi çıkmadığını anlayınca bi baktım bizimki çikolata bulmuş çantamdan aluminyumuyla yiyor bi sinirlendim. Ben aynı durumda olsam bağırır çağırır bana çocuğa bakmıyor diye kıyameti koparır. Uf ya bişey olur mu, hiç başına gelen var mı ya da tanıdığınız.?
ben istanbulda yaşıyorum ve hayalim ege yada akdenizde bir ilçeye taşınmak :) umarım iyi komşuların olur ve çok mutlu günler yaşarsın...benim yeğenim genelde çikolata yerken arada alınınyumunu da götürürdü birşey olmadı ama yinede için rahat etsin diye sağlık ocağı dr.una soruver

ben iyiyim sağol biz kayınbiraderimle kırtasiye açtık sabah ben duruyorum öğleden sonra o geliyor bu yüzden sıla yarım gün kreşe başladı 3-4 saat kadar kalıyor, eve çok yakın okul yürüme 10 dk ,sınıfta 6 çocuk var, sıla memnun şükür heyecanla gidiyor sınıftaki arkadaşlarını seviyor vs vs... begüm maşallah cimcime olmuş sende ne var ne yok
hayırlı olsun, çok sevindim senin adına :) iş sahibi oldun ve yarım gün çalışmak dahada güzel olsa gerek :) Sılanın kreşi sevmesi çok güzel olmuş. hem eve yakın hem sevmiş gerçekten büyük şans.

ben ev hanımlığına devam. en sevdiğim meslek :)) şaka bi yana çalışmak üretmek çok iyi geliyor insana. en azından sosyelleşiyorsun.
biz şimdi kış geldiği için evdeyiz. hava inanılmaz soğuk dışarı çıkmak mümkün değil nefesim kesildi dün çıkınca resmen.
evdede Begüm hanım çok sıkılıyor ama yapacak bişey yok, öyle yani bizde durumlar aynı.

dadera dadera biraz önce kuzenimle konuşurken o dedi bana ve bi aydınlanma yaşadım. hiç ilaç kullandın mı grip için dedi, ben ne zaman kullansam gecikir dedi. ben tam adet olmama 2 gün kala hasta oldum ve ibuprofen içeren bi ilaç içtim adını hatırlamıyorum. sonra nurofen falan içtim. herhalde ondan gecikti adetim. sen içtin mi herhangi bi ilaç?

Sağol canım amin aynen doğuma çok yaklaştım ocağı saymıyorum şurda aralıktan 20 gün kaldı bugün moralim çok bozuldu hamileliğimin başından beri takibimi yapan doktora geçici görevlendirme çıkmış gitmiş yani tek kadın doğumcu oydu zaten başka doktor yok burda doğum yapamicam sanırım bana ankara yolu göründü :KK43: bu saatten sonra doktor değiştirmek ve kendi düzenimi alt üst etmek zorunda kalacam çok canım sıkkın :KK43:

Sağol canım amin aynen doğuma çok yaklaştım ocağı saymıyorum şurda aralıktan 20 gün kaldı bugün moralim çok bozuldu hamileliğimin başından beri takibimi yapan doktora geçici görevlendirme çıkmış gitmiş yani tek kadın doğumcu oydu zaten başka doktor yok burda doğum yapamicam sanırım bana ankara yolu göründü :KK43: bu saatten sonra doktor değiştirmek ve kendi düzenimi alt üst etmek zorunda kalacam çok canım sıkkın :KK43:
haydaaa nasıl yani koca şehirde tek doktor o mu? inan anlam veremedim. özel hastaneye mi gidiyordun sen? özel hastanenin doktoru olarak mı tek demek istedin?

haydaaa nasıl yani koca şehirde tek doktor o mu? inan anlam veremedim. özel hastaneye mi gidiyordun sen? özel hastanenin doktoru olarak mı tek demek istedin?
Yok canım özel değil muşun ilçesindeyiz bu ilçenin devlet hastanesine gidiyordum ve hastanenin tek kadın doğumcusuydu bugün öğrendim gittiğini randevu almak için arayınca geçici görevlendirmeyle gitti dediler halbuki doktora defalarca sormuştum ocak ayında burda mısınız diye her seferinde evet dedi demek ki onun da haberi yoktu görevlendirmeden :KK43: muş merkezde hastane var doktor da var ama orda doğum yapanlardan hiç kimse önermiyor muş devlet hastanesini zaten bir tane de özel hastane var oranın doktoruna da hiç gitmedik bilmiyorum nasıl olduğunu bir de muş bize baya uzak gece sancım tutsa gitmek sıkıntı olur beratla bir de tanımadığım doktor olacak muşta doğuracağıma ankarada özel hastanede doğum yapmak daha mantıklı kafam çok karışık :KK43:

Yok canım özel değil muşun ilçesindeyiz bu ilçenin devlet hastanesine gidiyordum ve hastanenin tek kadın doğumcusuydu bugün öğrendim gittiğini randevu almak için arayınca geçici görevlendirmeyle gitti dediler halbuki doktora defalarca sormuştum ocak ayında burda mısınız diye her seferinde evet dedi demek ki onun da haberi yoktu görevlendirmeden :KK43: muş merkezde hastane var doktor da var ama orda doğum yapanlardan hiç kimse önermiyor muş devlet hastanesini zaten bir tane de özel hastane var oranın doktoruna da hiç gitmedik bilmiyorum nasıl olduğunu bir de muş bize baya uzak gece sancım tutsa gitmek sıkıntı olur beratla bir de tanımadığım doktor olacak muşta doğuracağıma ankarada özel hastanede doğum yapmak daha mantıklı kafam çok karışık :KK43:
hay allah kötü olmuş canım :KK43: ama her şeyde bi hayır vardır belki böylesi daha iyi olucaktır senin için. ankarada doğurmak zorunda kalırsan çok beklemezsin ve annenle tekrar evine dönersin olmaz mı? 20 günden sonra uçağa da binebilir bebekler hiç bi sakıncası yokmuş.

özel hastanede mi merkezde? çok mu uzakki merkez acaba? yani böyle 1-2 saatlik yolsa zor tabii. ama iyi düşün eşinlede konuş içinize en çok nasıl sinecekse öyle yapın. tatsız bi durum ama sıkmamaya çalış canını, evladını sağlıkla kucağına alacağın anı düşün sadece :)

hay allah kötü olmuş canım :KK43: ama her şeyde bi hayır vardır belki böylesi daha iyi olucaktır senin için. ankarada doğurmak zorunda kalırsan çok beklemezsin ve annenle tekrar evine dönersin olmaz mı? 20 günden sonra uçağa da binebilir bebekler hiç bi sakıncası yokmuş.

özel hastanede mi merkezde? çok mu uzakki merkez acaba? yani böyle 1-2 saatlik yolsa zor tabii. ama iyi düşün eşinlede konuş içinize en çok nasıl sinecekse öyle yapın. tatsız bi durum ama sıkmamaya çalış canını, evladını sağlıkla kucağına alacağın anı düşün sadece :)
15 tatilden sonra eşimle beraber eve dönmeyi düşünürüm ankarada doğum olursa canım 15 tatilde yanımızda olur en azından sonra birlikte döneriz inş evet özel hastane de merkezde canım 1 saatlik yol burdan muş ama kar yağınca yollar kapanıyor tüm şartları düşününce ankaraya gitmek daha mantıklı annemle de konuştum o da buraya gel diyor ama şöyle de bir durum var dün 35 haftam bitti 36 nın içindeyim şu an muşa doktora gidip rapor almam gerek uçağa binmek için vermeyebilir muhtemelen doktor raporu anadolu jeti aradı eşim 35 haftadan itibaren kesinlikle alınmıyor uçağa demişler :KK43: rapor alamazsak arabamızla gitmek zorundayız mecburen ben çok sarsılırım yollarda bir de berat durmazsa perişan oluruz off ağlayasım geliyor ya yarın sabah gidecez muşa rapor almak için rica edecez artık bakalım ne diyecek doktor rapor vermezse halimiz perişan zaten bebek haftasına göre ilerdeydi en son kontrolde 10 gün kadar

X