2015 Şubat Anneleri

Sağolun kızlar. Yok gurbet derken ailemden uzaktayım. 8 ay öncesine kadar aynı şehirdeydim. Sonra eşim tayin istedi. Evimi ailemi iyi komşularımız bırakıp geldim buraya .kucuk bir yer burası. Alışveriş merkezi bile yok gezmek için. Bu sebeplerden psikolojim altüst oldu. Oğlum da etkileniyor bunlardan. Komşunun zili çalsa kapıya koşuyor biri mi geldi diye. Elimden tutuyor,ayakkabılarını alıyor eline kapıya götürüyor beni

Onun dışında oğlumun yeme problemi var.cok secici, her gun ne pisireyim diye dusunmek mahvediyo beni. Eline bisey versem yemiyo. Kilosu dusuk bu yuzden zaten, 10 kilo hala.ama yine de en büyük mutluluk kaynağım o benim. Gülümsedimi dünya benim oluyor. Daha anlatacak tim ama uyandı kuzucuk

Sağolun kızlar. Yok gurbet derken ailemden uzaktayım. 8 ay öncesine kadar aynı şehirdeydim. Sonra eşim tayin istedi. Evimi ailemi iyi komşularımız bırakıp geldim buraya .kucuk bir yer burası. Alışveriş merkezi bile yok gezmek için. Bu sebeplerden psikolojim altüst oldu. Oğlum da etkileniyor bunlardan. Komşunun zili çalsa kapıya koşuyor biri mi geldi diye. Elimden tutuyor,ayakkabılarını alıyor eline kapıya götürüyor beni

Onun dışında oğlumun yeme problemi var.cok secici, her gun ne pisireyim diye dusunmek mahvediyo beni. Eline bisey versem yemiyo. Kilosu dusuk bu yuzden zaten, 10 kilo hala.ama yine de en büyük mutluluk kaynağım o benim. Gülümsedimi dünya benim oluyor. Daha anlatacak tim ama uyandı kuzucuk
allah kavuştursun inşallah ama o kadar güzel bir ortamın varken eşin neden tayin istedi çok merak ettim özel değilse?
bende ailemden uzaktayım evlendiğimden beri ama. zor gerçekten, sadece aile değil bütün çevrenden uzakta olmak zor. büyük bi şehirde yaşıyorum ama insan herşeyden önce eski tanıdığı insanları arıyor..

kızlar bu adet gecikmesi durumu canımı sıkmaya başladı ya. bi de şimdi sanırım sistit oldum şimdi idrarım az az geliyo ve sızlama var. bu akşam dışarı çıkıcaktık eşimi ikna edebilirsem nöbetçi bi eczane bulup test alıcam yine yarın sabah yapıcam. çünkü eşim delirdiğimi düşünüyo. mümkün değil diyo, sen kafaya takıyosun diyo. hasta oldun hava değişikliği vs olabilir diyo. evet hepsi olabilir ama gelde bana anlat :işsiz:

şu testtende bi kaç tane alıp saklıcam ama ben bi gün geciksem dayanamam kullanırım :KK70:

kızlar bu adet gecikmesi durumu canımı sıkmaya başladı ya. bi de şimdi sanırım sistit oldum şimdi idrarım az az geliyo ve sızlama var. bu akşam dışarı çıkıcaktık eşimi ikna edebilirsem nöbetçi bi eczane bulup test alıcam yine yarın sabah yapıcam. çünkü eşim delirdiğimi düşünüyo. mümkün değil diyo, sen kafaya takıyosun diyo. hasta oldun hava değişikliği vs olabilir diyo. evet hepsi olabilir ama gelde bana anlat :işsiz:

şu testtende bi kaç tane alıp saklıcam ama ben bi gün geciksem dayanamam kullanırım :KK70:
Canım benim için rahat olsun bence dediğine göre ihtimali bile yok son adetten sonra yani bu kadar takarsan daha çok gecikir hamiş olsan mesela geçen ayın 5 inde mi adet oldun bu ayın beşinde bile test yapsan silik çıkar yani testte benim öyle olmuştu hemencecik silik çıkıyordu gecikmese bile tam 30. Günde yani olsa görünürdü yani ilk yaptığın testte ama keşke hamiş olsan yine de :) :KK37: ( tabiki şaka canım hayırlısıyla istediğin zaman olsun inş) ay kızlar aramızdan benle birlikte hamiş olan olmadı hebele de benden önceydi hamişliği doğurdu ben tek kaldım valla :KK70:

Çoğumuz öyle gurbetteyiz canım hemen hemen benzer sıkıntıları yaşıyoruz iyi ki bebişlerimiz var benimki de çok seçici hiçbişey yemiyor yediğini de zorla binbir oyunla kandırmacayla ancak burası da küçük bir yer avm filan yok tek gezecek yer küçük marketler o da mutfak alışverişi için gitmek zorundayız çok sıkıcı yani ama yapacak bişey yok geçicidir bu zamanlar yani ömür boyu böyle olmicak o yüzden çok takıp psikolojini bozmaya değmez canım şükredip mutlu olmaya çalışıyoruz elimizdekilerle sağlık olsun gerisi boş

Bu arada geçmiş olsun canım sistit için bol bol su iç ve ev yapımı yoğurdun varsa suyunu iç bir kase de yoğurt ye iyi geliyor idrar yolları enfeksiyonuna bire bir

Slm kızlar takip ediyorum sizi Ama yazamıyordum biz ıyi sayılırız Daha adapte olduk birbirimize Eve. büyük oğlan çok kıskanmıyor Ama Beni Her zaman yanında bulamadığı için sinir oluyor ben okun oyun arkadasiydim Çünkü bebek ağlasa Hemen yanıma geliyor Beni kucAğına Al diye Ama birseylerlw oynuyorsa o zMan umrunda olmuyor Zaten Evde oynamadigimiz Bişey kalmadı Geçen kocAman kamyona aldık içine ceviz elma portakal Ne bulduysan yüklüyorum bosaltiyoruz Ne bilim havalarda çok soğuk burda eskilerde gidiyor Bugün İlk kez dışarı çıktım Bi tane anakucagi aldım çok Güzel rAhat elimde bebek arabası kucağımda minik düştüm yollara evden çıkması Bir dert dışarda dolaşması Başka dert yemin ederim kaslarima kadar tere battım İlk kez çıktığım için stresliydim neyseki ikiside ağlamadı bende biraz bişeyler aldım geldim. ikinciyi düşünenler ıyi düşünsünler psikolojiniz mahvolabilir zira ben pek ıyi değilim mutlaka Ama mutlaka yanınızda biri değil birileri olmalı Yoksa çok zorlanirsiniz Benden Böyle iste

Yok canım özel değil. İşinde yükselmek için sınava girdi.kazandi ve tayinimız çıktı. Maaş arttı ama orda ev kendimizin burda kira. Orda ailem her masrafını yardımcı oluyordu, burda o yok. Orda para biriktirebiliyorduk inanın burda yetmiyor. Rahat battı eşimin totosuna. Aramiz da bozuldu bu ve baska sebeplerden. İki yabancı olduk evde. Akşam çıkalım bir yere desek kömür dumanından çekilmiyor dışarı. Gelen yok giden yok. Kendi de pişman ama itiraf etmiyor.

Slm kızlar takip ediyorum sizi Ama yazamıyordum biz ıyi sayılırız Daha adapte olduk birbirimize Eve. büyük oğlan çok kıskanmıyor Ama Beni Her zaman yanında bulamadığı için sinir oluyor ben okun oyun arkadasiydim Çünkü bebek ağlasa Hemen yanıma geliyor Beni kucAğına Al diye Ama birseylerlw oynuyorsa o zMan umrunda olmuyor Zaten Evde oynamadigimiz Bişey kalmadı Geçen kocAman kamyona aldık içine ceviz elma portakal Ne bulduysan yüklüyorum bosaltiyoruz Ne bilim havalarda çok soğuk burda eskilerde gidiyor Bugün İlk kez dışarı çıktım Bi tane anakucagi aldım çok Güzel rAhat elimde bebek arabası kucağımda minik düştüm yollara evden çıkması Bir dert dışarda dolaşması Başka dert yemin ederim kaslarima kadar tere battım İlk kez çıktığım için stresliydim neyseki ikiside ağlamadı bende biraz bişeyler aldım geldim. ikinciyi düşünenler ıyi düşünsünler psikolojiniz mahvolabilir zira ben pek ıyi değilim mutlaka Ama mutlaka yanınızda biri değil birileri olmalı Yoksa çok zorlanirsiniz Benden Böyle iste
Maşallah canım ikisi de durmuşlar dışarda ağlamadan ne güzel :) kayınvalidenden döndünüz mü kendi evinize canım ne kadar kaldınız orda? Benim bebek doğduktan sonra annem 40 gün yanımda olacak sonrasında tek olurum berat o zamana kadar biraz alışır sanırım miniğe

Canım benim için rahat olsun bence dediğine göre ihtimali bile yok son adetten sonra yani bu kadar takarsan daha çok gecikir hamiş olsan mesela geçen ayın 5 inde mi adet oldun bu ayın beşinde bile test yapsan silik çıkar yani testte benim öyle olmuştu hemencecik silik çıkıyordu gecikmese bile tam 30. Günde yani olsa görünürdü yani ilk yaptığın testte ama keşke hamiş olsan yine de :) :KK37: ( tabiki şaka canım hayırlısıyla istediğin zaman olsun inş) ay kızlar aramızdan benle birlikte hamiş olan olmadı hebele de benden önceydi hamişliği doğurdu ben tek kaldım valla :KK70:
ay yok canım şakası bile ürpertici :KK57: olursa yapacak bişey yok elbette ama olmasın yani. geçen ay 4ünde oldum bu ay 2-3 ünde olmam lazımdı. benimde silik çıkmıştı Begümde. böyle belli belirsizdi ikinci çizgi. üç gün sonra tam net çıkmıştı.

ama ben bu akşam yine nöbetçi eczaneden bi tane aldım yarın sabah yapıcam. 2 günden fazla geciktiği olmazdı ama bakalım.

sistit ara ara oluyorum ayaklarımı üşütünce. bol su içerim zaten. ev yoğurdumda var içeyim suyunu bari sağol canım.

Yok canım özel değil. İşinde yükselmek için sınava girdi.kazandi ve tayinimız çıktı. Maaş arttı ama orda ev kendimizin burda kira. Orda ailem her masrafını yardımcı oluyordu, burda o yok. Orda para biriktirebiliyorduk inanın burda yetmiyor. Rahat battı eşimin totosuna. Aramiz da bozuldu bu ve baska sebeplerden. İki yabancı olduk evde. Akşam çıkalım bir yere desek kömür dumanından çekilmiyor dışarı. Gelen yok giden yok. Kendi de pişman ama itiraf etmiyor.
ahh ya kötü olmuş cidden.. artısıyla eksisini keşke önceden hesaplasaymış. bazen paradan önemli başka şeyler ama o da daha rahat geçinelim diye düşünmüş demekki.

peki nereden nereye taşındınız?

işte ben o yüzden gurbet elde yanında kimse yokken ikinciye cesaret edebilmene hayran kalmıştım. ama üzülme çok bunaldığında bi kaç sene sonra rahatlayacağını, her şeyin rayına oturacağını düşün. Allah sağlık versin evlatlarına, çok zor hele yalnızken ben biriyle zorlanıyorum sen ikisiylen. sadece bakımını yapmayı bırak birde kıskançlık meselesi var. zamanla alışacak bence ve küçüğü biraz ele avuca gelip oyundan anladığı zaman bence abisi ona bayılacak, yeni oyun arkadaşı o olacak :)

sende arada bir birini kayınvalidene bırak mesela, birini de al yanına çık bi yerlere git. o bile sana çok iyi gelecektir. kv çok uzak mı size? yeni ev durumu ne oldu?

Can'ım soru sorana cevap vermek istiyorsan sağ altta cevapla tuşu var ya oraya tıklarsan alıntı yapmış olursun, cevabın direk soru sorana gider :)

Bu arada, hepimiz ailelerimizden uzağız burda. Ben mesela 800km uzaktayım :)) hem de bir kasabada yaşıyorum, bırak bi marketi sadece iki tane evlere şenlik bakkalımız var. Kar yağdı, ilçeye kolayca inip çıkamıyoruz, kirayı ödemek için bile ilçeye inen bi arkadaştan rica ettik çekiverdi diye :) ama zamanla alışıyorsun. senin durumun farklıymış tabi ki. Aileni arkadaşlarını bırakmak zor gelmiştir. Ama orada da yiyecek ekmeğiniz varmış demek ki.. :)

ay yok canım şakası bile ürpertici :KK57: olursa yapacak bişey yok elbette ama olmasın yani. geçen ay 4ünde oldum bu ay 2-3 ünde olmam lazımdı. benimde silik çıkmıştı Begümde. böyle belli belirsizdi ikinci çizgi. üç gün sonra tam net çıkmıştı.

ama ben bu akşam yine nöbetçi eczaneden bi tane aldım yarın sabah yapıcam. 2 günden fazla geciktiği olmazdı ama bakalım.

sistit ara ara oluyorum ayaklarımı üşütünce. bol su içerim zaten. ev yoğurdumda var içeyim suyunu bari sağol canım.
Sistiye limonlu su da iyi geliyor Can'ım asidik özellikli sıvı içmek gerekiyormuş. Bol su iç, iki güne düzelir. Belki ondan bile gecikmiş olabilir reglin. Ay sabah testi yapar yapmaz yaz buraya. Teneffüste girer bakarım ha bak yazdın mı diye :))

Gonul83 Gonul83 ciğim bir iki gündür aklımdaydın, nasılsın diye yazacaktım, hep unutuyorum. Daha iyi olmana sevindim. Daha ne kadar kalacaksın kvde? Babanız da yanınızda mı? Abisi de kardeşine alışmış bak ne güzel. Yeniden anne olmak o bebek kokusunu tekrar almak nasıldaha tecrübeli hissediyor Muş'un kendini :) lohusalığın ne alemde, canını sıkma yaz buraya vakit bulursan

MaRaL_ MaRaL_ ya Can'ım Hakan'ın bezi hala sızdırıyor mu? Biz her sabah üst değişiyoruz karnı tamamen ıslak uyanıyor. Kaka her seferinde yanlardan fışkırıyor, prima almadık bu sefer molfix de aynı. Ay ne kullanacak biz kızlar bi fikir verin. Haftada kaç kez makine çalıştırıyorum çişli çamaşır yıkamaktan yıldım haaa!! 5 numara bu arada bezler.

MaRaL_ MaRaL_ ya Can'ım Hakan'ın bezi hala sızdırıyor mu? Biz her sabah üst değişiyoruz karnı tamamen ıslak uyanıyor. Kaka her seferinde yanlardan fışkırıyor, prima almadık bu sefer molfix de aynı. Ay ne kullanacak biz kızlar bi fikir verin. Haftada kaç kez makine çalıştırıyorum çişli çamaşır yıkamaktan yıldım haaa!! 5 numara bu arada bezler.
Bizimki de molfix bazen sadece geceleri sızıyor bazen sızmıyor canım molfix in büyük paketiyle küçük paketindeki bezler farklı canım küçük paketi daha iyi daha az sızdırıyor bir de bizimkilerin yatış pozisyonundan kaynaklı bence canım sızdırması çünkü beratın gündüz hiç sızmıyor saatlerce değiştirmediğim oluyor atına da çok biniyor hiç sızmadı gündüz sadece gece sızıyor gece sabaha kadar yüz üstü yatıyor berat böylece tüm yaptığı çişler ön kısımda birikip zıbının karın bölgesi ıslak oluyor hep yani sırt üstü yatsa çiş arkadaki pamuğa da gitse sızmaz kakayı hiç sızdırmadı ama molfix şimdiye kadar gerçi berat hiç cıvık yapmaz hep taş gibi yapar kakasını çok ağlayarak acı çekerek yapıyor zaten değiştirdiğimde de hep kanlı oluyor :KK43:

sizdiryor bazen yani gunde bi kere kesin geçiyor gece yada guinduz

bende dun yeni bi paket alkdim degiks marka bugun çocuk pisik oldu :KK43:
bezden miki hiç bilmiyorum
seytan diyor kar kis deme birakdir bezi
140 li paket eger bezden pisik se ben napicam o kdr bezi ya
off
ishal oldugunda pisik olur ama bu sefr ishal deil çocuk
netsem bilemedim
gece gun prima aldim kulot gibi çikdi beli dar geliyor geride vermedim oda avr elimde
bez satacam pazara tezgah açip :kızgın::kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:

kelin ilaci olsa basina surer mis hiçde yardimci olamadim canim valla sana
benim bujyuk oglan da gece bez baglamayi unutursam yataga iseyebiliyor
al saana çamasir yastik çarsaf yorgan hersey makineye
8 kg luk makine iki gune bir çalisiyor muhakkak

Sistiye limonlu su da iyi geliyor Can'ım asidik özellikli sıvı içmek gerekiyormuş. Bol su iç, iki güne düzelir. Belki ondan bile gecikmiş olabilir reglin. Ay sabah testi yapar yapmaz yaz buraya. Teneffüste girer bakarım ha bak yazdın mı diye :))
ayyy yaptım bacım yapım :) uyku tutmadı kızdan önce uyandım yaptım sonuç tabiiki negatif. iki testde yanılıyo olamaz herhalde. ama hala adet olmamış olmam garip. hiç bu kadar gecikmezdi. neyse şimdi kafama takmadan bekleyebilirim artık.

X