:)) sen de çok yaşa Can'ım :))Mericim sen cok yasa koptum
Ben de orta okulda açıldım, çünkü taşınmıştık, daha kenar bi mahalleye geçmiştik. Orda da o kadar zengin bebeleri olmayınca bana bi güven geldi demek kine kötü öğretmenlere denk gelmişiz bizde yazık. belki özgüvenimizi kazandıracak bir öğretmen denk gelseydi öyle olmazdı kim bilir :) bende liseye başladığımda açıldım. ondan öncesinde çok asosyal ve özgüveni eksik bir çocuktum.
işte bende doğumdan önce kızım inşallah bana benzemez diye düşünüyodum ama bu bizimkiler asla bize benzemez bebekliklerinden belli baksana hepsinin gözler cin gibi
hiç sanmıyorum canım. micazın sert olabilir ama kalbin yüreğin güzel önemli olan o. lisede çok sert sinirli bi hocamız vardı ama ben ve bi çok öğrenci adama ölüp bitiyorduk. önemli olan bu işte.Vah yavrum yaa.. Nasıl bi konuşma Nasıl bi tarz bu yaa.. Tamam ben de sinirli bi öğretmenim ama bu kadar da olmaz yani.. Öğrenci sana güvenmeli, anne babasından sonra en yakın seni görmeli.. Bit her zaman olabilir evet çok kötü bişey ama tam aksine çaktırmaması lazımdı.. Can'ım işte herkes öğretmen olamaz. Ben de çok utangaçtım ilokuldayken. Sınıfımızın çoğu zengin çocuğuydu ve okuma yazma bilerek gelmişlerdi. Ben ise küçük basit bi memur çocuğuydum ve hakkaten tembel tenekeydim :)) bizim öğretmen de -rahmetli - çok ayrım yapardı ama ben o ayrımın içinde bile değilmişim şimdi anlıyorumbi gün folklor Ekin'ine girmek istedim, öğretmen bana şöyle bi baktı, kimlerdensiniz derdi anneme, annemde bişeyler geveledi yazık, çok dolu folklor alamayız dedi pis kadın! Nasıl üzüldüydüm.. Sonra izci olduydum zorla Ay ben çocuklara travma yaşatıyor muyum acaba.....
yaaaaa koptumBen de orta okulda açıldım, çünkü taşınmıştık, daha kenar bi mahalleye geçmiştik. Orda da o kadar zengin bebeleri olmayınca bana bi güven geldi demek kişimdi ki aklım olsa kim nasılmış, ne dermiş, hiç umrumda olmaz, herkesle konuşabilir, çene yarıştırabilirim ama artık çok geç :)) kız ortaokulda da çok çirkindim biliyor musun.. Dişimde tel vardı kıvırcık kısa saçlarım ve kalın çerçeve gözlüklerim vardı tam bir çirkin betyyyy yareppim. Adıma yakın olduğu için merinos derlerdi bana bak şimdi hatırladım ühhüü ühüüü bide hoşlandığım çocuk en yakın arkadaşımla sevgili olduydu vay anasını ne zormuş yav benim ergenliğim
abooo neler olmuşBugün Tuna resmen ağzımıza etti , huysuzluk olur da bu kadar mı?? İlçeye gittik market eczane filan ihtiyaçlar vardı, bide yemek yiyelim dedik, ota moka ağlıyor, tepiniyor.. Kucağımızda da durmuyor, ne istediğini anlamadık anlasak izin de verecez yeter ki sussun da iki lokma yiyelim diye, yok.. Neyse ordan bi çek çek buldu yine oynamaya başladı derken merdivenlerden düştü çek çek. Abooooo kıyamet koptu resmen. Boğazımıza dizdi sıpa.. Ben ağlasa da sızlasa da izin vermiyorum ama babası hem de dışarıdayken ağlamasına tahammül edemiyor. Ay çok gerdimyav beni bu halleri, oturup ağlayacaktım az daha. Napıcaz Can'ım yaa.. Dönemsel dimi bu geçicek de piliiiissss
Aynen kızlar katılıyorum ben de ilkokul öğretmenimi hiç sevmiyorum tabiki çok kötü bir anım var matematikte hiç bi zaman başarılı olamadım ama diğer derslerim çok iyiydi ilkokul üçüncü sınıftayken tahtaya soru yazmıştı ben parmak kaldırmadığım halde beni kaldırmıştı özellikle yapamıyorum diye sonra yapamadım tabiki çat diye tokat attı yanağım kıpkırmızı oldu zonkladı resmen bi utandım arkadaşlarımdan ben de çok sessizdim kendi halimdeydim bizim öğretmen de çok öğrenci ayrımı yapardı 3 tane kız vardı popüler hep onlarla ilgilenirdi hiç unutamıyorum o tokadını içimde büyük bir yara hala yani sonuçta ne oldu bak ben de okudum cadaloz kadın diyesim geliyor ona ve o öğretmenimi buldum faceden onunla konuşmak istedim aslında ama konuşmadım bir çift sözüm var ona :) sanki o tokadı atınca başarılı mı oldum matematikte hala nefret ediyorum matematikten ve kpss ye hazırlandığım zamanlar bile hiç yüzünü açmadım matematiğin belki de o yüzden yüksek puan alamıyorum kpss den 4 soru yapmıştım en son sınavdan matematikten en basitlerini yapabildimO nasıl bir yaklaşım yaa
Pis kadın.. kendi çocuğu yok muydu acaba..
Bi de 4.sınıfsın insanlar önünde küçük düşürülmenin ne demek olduğunu çok iyi hissedebiliyorsun..
bit konusu önemli tabi ama o şekilde davranmak kimsenin hakkı değil.. anlatıyorlar bana eskiden dayak varmış gerçi hala var bazı yerlerde anladığım kadarıyla, hiç anlayamıyorum onu.. nasıl kıyarsın.. evet çok yaramaz ve arsız çocuklar var ama farklı şekilde cezalandırmak gerekir..
Öğrenciliğini anlatırken tam beni anlattın ben de senin gibiydim çekingen, ağzı var dili yok.. bana öğretmenler bundan bişi olmaz derdi, halbu ki sadece tembeldim o kadarsonra ne oldu bak okudum işte naber diyesim var onlara :)))
Çok sağol canım amin inşallahÇok geçmiş olsun canım.Allah tekrarından korusun.saglikla al kucağına insaallah
Teşekkürler canım evet daha dikkat ediyorum artık genelde yatıyorum evdeykenGeçmiş olsun Can'ım, dikkat et kendine
Bi kaç akşam üst üste denemedim canım hiç ama mecburiyetten 10-11 e kadar dayanmak zorunda kaldığı günler oldu yine de 5tr ayaktaydı sıpa.. yani geç yatırınca üst üste basıl olur bilmiyorum..evet canım zamanla beklentileri bitiyor merak etmeyin :)
Ayaz 5te kalkıyor diyorsun ya ama 8de yatıyor çok normal değil mi? yabaş gabaş kaydırsan mesela 9-9 buçukta yatsa 7ye kadar uyur gibi geliyo
Ah ah walla canım çocuktan çocuğa değişiyor bence tamamen.. tabi ki dönemsel etkisi de var ama bence huy ve ayrıca da bizim davranış biçimlerimizden de etkileniyor.. ben ayaza kaba davranmıyorum veya aşırı bağırmıyorum ama eşime bağırdığım oluyor.. ya da sinirlenince ayaza odadan çıkıyorum kendi kendime söyleniyorum sürekli :))) bublardan bile etkileniyor bence benimki çünkü o da sinirli olunca gidiyor başka odaya bazen ve söyleniyor ağlamakla birlikte :))Bugün Tuna resmen ağzımıza etti , huysuzluk olur da bu kadar mı?? İlçeye gittik market eczane filan ihtiyaçlar vardı, bide yemek yiyelim dedik, ota moka ağlıyor, tepiniyor.. Kucağımızda da durmuyor, ne istediğini anlamadık anlasak izin de verecez yeter ki sussun da iki lokma yiyelim diye, yok.. Neyse ordan bi çek çek buldu yine oynamaya başladı derken merdivenlerden düştü çek çek. Abooooo kıyamet koptu resmen. Boğazımıza dizdi sıpa.. Ben ağlasa da sızlasa da izin vermiyorum ama babası hem de dışarıdayken ağlamasına tahammül edemiyor. Ay çok gerdimyav beni bu halleri, oturup ağlayacaktım az daha. Napıcaz Can'ım yaa.. Dönemsel dimi bu geçicek de piliiiissss
Ah ah walla canım çocuktan çocuğa değişiyor bence tamamen.. tabi ki dönemsel etkisi de var ama bence huy ve ayrıca da bizim davranış biçimlerimizden de etkileniyor.. ben ayaza kaba davranmıyorum veya aşırı bağırmıyorum ama eşime bağırdığım oluyor.. ya da sinirlenince ayaza odadan çıkıyorum kendi kendime söyleniyorum sürekli :))) bublardan bile etkileniyor bence benimki çünkü o da sinirli olunca gidiyor başka odaya bazen ve söyleniyor ağlamakla birlikte :))Bugün Tuna resmen ağzımıza etti , huysuzluk olur da bu kadar mı?? İlçeye gittik market eczane filan ihtiyaçlar vardı, bide yemek yiyelim dedik, ota moka ağlıyor, tepiniyor.. Kucağımızda da durmuyor, ne istediğini anlamadık anlasak izin de verecez yeter ki sussun da iki lokma yiyelim diye, yok.. Neyse ordan bi çek çek buldu yine oynamaya başladı derken merdivenlerden düştü çek çek. Abooooo kıyamet koptu resmen. Boğazımıza dizdi sıpa.. Ben ağlasa da sızlasa da izin vermiyorum ama babası hem de dışarıdayken ağlamasına tahammül edemiyor. Ay çok gerdimyav beni bu halleri, oturup ağlayacaktım az daha. Napıcaz Can'ım yaa.. Dönemsel dimi bu geçicek de piliiiissss
Tüm öğretmenlerin kattılı güzel şeyler oluyor Senin de olacak belki 20 yıl sonra seni bulup öğretmenim nasılsın işte sen bana böyle iyilik yaptın galan diyecek sosyal medyadan ya da işte 20 yıl sonra ne olursa artık :)))aynen Can'ım bak yüksek lisans bile yapmışsın baksana.. Ay inşallah benim sınıflarımdan da beni hatırlayan, sayemde okuyan, meslek sahibi olan öğrenciler olur. Bunu gerçekten ,istiyorum. Hayatta bi izim olmasını isterim :)
Vay eşşek kadın afedersin ama öyle..Aynen kızlar katılıyorum ben de ilkokul öğretmenimi hiç sevmiyorum tabiki çok kötü bir anım var matematikte hiç bi zaman başarılı olamadım ama diğer derslerim çok iyiydi ilkokul üçüncü sınıftayken tahtaya soru yazmıştı ben parmak kaldırmadığım halde beni kaldırmıştı özellikle yapamıyorum diye sonra yapamadım tabiki çat diye tokat attı yanağım kıpkırmızı oldu zonkladı resmen bi utandım arkadaşlarımdan ben de çok sessizdim kendi halimdeydim bizim öğretmen de çok öğrenci ayrımı yapardı 3 tane kız vardı popüler hep onlarla ilgilenirdi hiç unutamıyorum o tokadını içimde büyük bir yara hala yani sonuçta ne oldu bak ben de okudum cadaloz kadın diyesim geliyor ona ve o öğretmenimi buldum faceden onunla konuşmak istedim aslında ama konuşmadım bir çift sözüm var ona :) sanki o tokadı atınca başarılı mı oldum matematikte hala nefret ediyorum matematikten ve kpss ye hazırlandığım zamanlar bile hiç yüzünü açmadım matematiğin belki de o yüzden yüksek puan alamıyorum kpss den 4 soru yapmıştım en son sınavdan matematikten en basitlerini yapabildimben de hakkımı helal etmiyorum valla
canım şimdi onun bi alıştığı saat var kalkmak için elbette bi anda olmaz. mesela Begüm eskiden 9 gibi yatardı sabah 6 - 7de kalkardı. bana bu bile işkenceydi ki seni düşünemiyorumBi kaç akşam üst üste denemedim canım hiç ama mecburiyetten 10-11 e kadar dayanmak zorunda kaldığı günler oldu yine de 5tr ayaktaydı sıpa.. yani geç yatırınca üst üste basıl olur bilmiyorum..
Genelde gece 4 gibi uyanıyor 5e kadar yanında durarak sürekli pış pış diyerek bi şekilde idare ediyorum idare edemediğim sabahlar da var bugün mesela.. dün 8.45 uyudu sonra 4.20de uyandı komple.. yetmez bence çünkğ öğlen uykusu 1.5 saat falan..
Amaaan bilmiyorum diyorum yA 1,5 yıldır erken kalkıyor hala alışamadım :)))
Evet canım eskiden annem ve babam da şimdiki kardeşlerimin üstünde durduğu kadar benim ve abimlerin üstünde durmazlardı tabi ben de hiç söylemedim bu olayı anneme filan çekingendim ama sonradan anne babalar da bilinçlendi eğitimin önemini anladılar 2 kardeşim doktor olacak biri ingilizce tıp okuyor diğeri diş hekimliği o kadar iyi yani matematikleri sayısal dersleri bir de ablalarına bak atanmayı bekliyom bön bönVay eşşek kadın afedersin ama öyle..
Çok kızıyorum öylelerine..
Öğretmenlikten bi haber.. bi de o zamanlar bizim anne babalar da o kadar bilinçli değildi Eti senin kemiği benim şeklindeydi daha çok yaklaşım öğretmenler de istediğini yapıyordu tabi..
Yuh artik yaa. Degil basarini arttirmak iyice sogutmustur seni tabiki matematikten. Amaci neyse artik. Belki de matematigi cok sevecektin sonradan.Aynen kızlar katılıyorum ben de ilkokul öğretmenimi hiç sevmiyorum tabiki çok kötü bir anım var matematikte hiç bi zaman başarılı olamadım ama diğer derslerim çok iyiydi ilkokul üçüncü sınıftayken tahtaya soru yazmıştı ben parmak kaldırmadığım halde beni kaldırmıştı özellikle yapamıyorum diye sonra yapamadım tabiki çat diye tokat attı yanağım kıpkırmızı oldu zonkladı resmen bi utandım arkadaşlarımdan ben de çok sessizdim kendi halimdeydim bizim öğretmen de çok öğrenci ayrımı yapardı 3 tane kız vardı popüler hep onlarla ilgilenirdi hiç unutamıyorum o tokadını içimde büyük bir yara hala yani sonuçta ne oldu bak ben de okudum cadaloz kadın diyesim geliyor ona ve o öğretmenimi buldum faceden onunla konuşmak istedim aslında ama konuşmadım bir çift sözüm var ona :) sanki o tokadı atınca başarılı mı oldum matematikte hala nefret ediyorum matematikten ve kpss ye hazırlandığım zamanlar bile hiç yüzünü açmadım matematiğin belki de o yüzden yüksek puan alamıyorum kpss den 4 soru yapmıştım en son sınavdan matematikten en basitlerini yapabildimben de hakkımı helal etmiyorum valla
Ayy yavrum yaa bittim oda degistirip soylenmesine. Cok alem bunlar yaa.Ah ah walla canım çocuktan çocuğa değişiyor bence tamamen.. tabi ki dönemsel etkisi de var ama bence huy ve ayrıca da bizim davranış biçimlerimizden de etkileniyor.. ben ayaza kaba davranmıyorum veya aşırı bağırmıyorum ama eşime bağırdığım oluyor.. ya da sinirlenince ayaza odadan çıkıyorum kendi kendime söyleniyorum sürekli :))) bublardan bile etkileniyor bence benimki çünkü o da sinirli olunca gidiyor başka odaya bazen ve söyleniyor ağlamakla birlikte :))
Bizimkiler fazla meraklı ve araştırmacı.. bize bu yüzden yemek yemek gezmek tozmak haram.. burnumuzdan getiriyorlar.. acaba fazla mı taviz verdik baştan? Biraz kural mı koysak yavaştan napsak :)))
Vay be akşam 10-11 gibi yatıp 10da uyanması süper işte bende onu diyorum en az 11-12 saat uyuyor bebeler gece benimki niye böyle :)) ben zaten em geç 9da yatmasını kabul edebilirim yoksa zaten istemem baba zaman kalmaz :)) neyse dur bakalım bi süre oyalamayı başarabilirsek bi 8.30-9.00a çekeyim be olacak durum :))canım şimdi onun bi alıştığı saat var kalkmak için elbette bi anda olmaz. mesela Begüm eskiden 9 gibi yatardı sabah 6 - 7de kalkardı. bana bu bile işkenceydi ki seni düşünemiyorumsonra emme dönemi bitti falan gündüz uykuları kısaldı derken 10-11 i buldu yatması (bizimki her zaman gece geç yatardı) şimdi sabah en az 10a kadar uyuyor. bi anda olmuyor yani zamanla uyku düzeni değişiyor ve kendini buluyor.
sende birden 11de yatırmak yerine önce 8 buçuk sonra 9 gibi yarımşar saat geç yatırmayı dene. bi süre sonra belki gerçekten değişir. gündüz 1 buçuk saatle o kadar uyku yeterli gelmeyebilir ama çok da az değil. sen bize bakma tabii bizim kız biraz bana ve babasına benziyo sabah uykusunu seviyo
Maşallah kardeşlerine, ayrıca sen de çok güzel bir bölüm okumuşsun, kazanması zor olan bir bölüm.. şanssızlığından atanmadın.. ayrıca dediğim gibi bir çok özel sektör de devlet gibi oluyor sadece köklü iyi bir yerde çalışmak lazım tek çare devlet değil :)Evet canım eskiden annem ve babam da şimdiki kardeşlerimin üstünde durduğu kadar benim ve abimlerin üstünde durmazlardı tabi ben de hiç söylemedim bu olayı anneme filan çekingendim ama sonradan anne babalar da bilinçlendi eğitimin önemini anladılar 2 kardeşim doktor olacak biri ingilizce tıp okuyor diğeri diş hekimliği o kadar iyi yani matematikleri sayısal dersleri bir de ablalarına bak atanmayı bekliyom bön bönhep o ilkokul öğretmenim yüzünden belki matematiği öcü gibi gördüm hep
Sağol canım evet tek çare değil de özel de ağır geliyor bana hep özelde çalıştığım için evet bölümümü çok severek okudum ama şimdi kendi işimi yapamıyorum rehabilitasyonda öğretmenlik yapıyorum hiç eğitimini de almadığım bir iş yani burda özel anaokulu yok o yüzden mecburen özel eğitim merkezinde çalışıyorum devlet okullarının var tabiki anaokulu ama hep kadrolu öğretmenleri var zaten bir de ücretli öğretmenliğin maaşı çok az tatilde de maaş yok o yüzden hep özel özel özel sektör ankarada mesela dediğin gibi özel köklü bir okulun anaokulunda öğretmenlik yapıyordum evlenmeden önce maaşı 2 bin liraydı ama çok uzaktı arabamla gidip geliyordum hele ki mesai saatlerinin trafiği hiç çekilmiyor 1 saat yolda geçiyordu gidiş gelişte ayda 500 benzine gidiyordu bana kalıyor 1.500 e ben şimdi ankarada olsam çoluk çocuğumu bırakıp 1.500 e çalışmaya değmez diye düşünüyorum sabah 7 akşam 6 tatili yok bişey yok ve 1 dakika oturamıyordum otursan müdürün gözüne batıyor zaten fırsatım da olmuyor çocuklarla ilgilenmekten o dönemde bel fıtığı çıktı bende zaten devlet olsa yarım gün tam gün olsa bile bu kadar zor değil o yüzden devlet her anlamda avantajlı canım belki yüksek lisans yaparım bakalım nasip kısmet artık atanmak içimde bir ukte olarak kalacak belki deMaşallah kardeşlerine, ayrıca sen de çok güzel bir bölüm okumuşsun, kazanması zor olan bir bölüm.. şanssızlığından atanmadın.. ayrıca dediğim gibi bir çok özel sektör de devlet gibi oluyor sadece köklü iyi bir yerde çalışmak lazım tek çare devlet değil :)