2015 Şubat Anneleri

ne güzel anlattın içim ısındı :) öğrencileri seven öğretmenlere bayılıyorum.. hele ilkokul öğretmeni o kadar önemliki. ben o konuda çok şansızım, dünyanın en kötü kalpli öğretmenine denk gelmiştim. öğrenci ayırırdı herkese farklı davranırdı. ve hala unutamadığım hatırladığımda gözlerimin dolmasına sebep olan bir şey yaşatmıştı bana. hakkımı asla helal etmeyeceğim ilahi adalet varsa :)
ay neyse konu nereye geldi.

evet senin durumun daha zor çocuk da ne yapacağını şaşıracak evet mi hayır mı kafası karışacak. bencede ağlasın bırak. öyle böyle öğrenecekler. mesela markette insanlar ne der diye istediğini yapmaman çok doğru öyle öyle kullanıyolar bizi. bir debelenir iki yıkar ortalığı alışırlar. onlardaki akıl bizde yok fena kullanıyolar bizi..

Vay bee ne erkekler var desene :)) bırak poğaçacı benimrşim makarna yapmada zorlanır :)))
Maşallah diyelim..
Çok sevşndim En azından yardım edenlerin olacak..
Ev de olur hiç merak etme bak ne güzel iş buldu en azından bu da en en en önemlisi..
Depresyonun bebeğini görünce geçecek güzel bir aile olacaksınız Me güzel bi çırpıda büyüyecekler.. Salih hep uslu diyordun inşallah ikinci de uslu olur.. adı ne olacaktı? Söylemiştin ama unuttum..

Keisnlikle öyle okul öncesi ve ilkokul öğretmeni çok çok önemli dediğin gibi.. benim genelde tanıdığım sınıf öğretmenleri çok iyi oluyor içlerinde var o sevgi :)
Çok üzüldüm sana kötü bir anı yaşatmasına hala öyle gözün dolarak hatırlıyorsan önemli bişi olmuştur

evet zaten sevmeyen bence yapamazki. her çocuğa sevgiyle bakabilmek güzel ve büyük bir yürek ister.

benim ilkokuldaki öğretmenim kadındı, bir kaç popüler öğrencisi vardı onları el üstünde tutardı. ben zaten küçükken çok utangaç içine kapanık bir çocuktum. derslerim süper olmasa da iyi bir öğrenciydim, utangaç olmasam çok daha iyi olurdum belki. bir kere okuldan bit bulaştı her ilkokul öğrencisi gibi bitlendim :) bigün temizlik kontrolünde sirke mi bit mi artık ne gördüyse koca sınıfın içinde defol çık dışarı bitli diye beni sınıftan kovmuştu. 4. sınufa gidiyorduk bi de düşün o kadar utanmış o kadar kötü olmuştumki hiç unutamam. sonra annem ilaçlar vs neler neler uğraştı olmayınca upuzun saçlarımı erkek gibi kısacık kestirmiştik tam bir çocukluk travması yani :))

Ayy yerim ben o minikleri yaa. Yesil diyolar demek. Bi de onlara degisik geliyodur ismin yesil saniyolar ya.
Bence anannelerin babannelerin tavrini degistirmek cok zor cocuga karsi. Konussak da bi sure sonra iclerinden geldigi gibi davranacaklar. Duru da oyle cok hircin. Istedigi bisey olmayinca yerlere de yatiyo kafasini da vuruyo akillim. Niye bu kadar sinirli bu cocuklar yahu.
Meme olayi umdugumdan iyi gidiyo ama bi gariplik var. Ilk meme vermedigim gece 5 e kadar uyudu
Ertesi gece 4e kadar falan uyudu hic uyanmadan sonra uyuttum yatim saat sonra bi daha uyandi tekrar uyuttum
Dun gece ise 2 de kalkti 3te kalkti 5bucukta kalkti. Daha da hatirlamiyorum kalkti da kalkti. Sanki ileriye degil geriye gidis oldu:) tek tesellim dun gece yataginda kendi uyumak istedi resmen. Ben once anamafim. Kucagimda da durmuyo birakinca da durmuyo. Yere yatirdim bi baktim yan donuyo dedim bu yatak istiyo. Yatirdim yatagina yastigiyla oynaya oynaya uyudu hic sesini cikarmadi. Normalde yataga koydum diye kiyamet kopardi. Iste boyle cok uzun anlattim. Ayaz adapte olmustur artik tamamen galiba. Soruyo mu memeyi.

Sorma benim eşimde öyle kardeşine hiç çekmemiş bir üst çıkarır mesela kazak tişört atlet hepsi bir arada olduğu gibi yerde çok arkasını topluyorum ama kardeşi her ev işini görür annesine çok yardımcı ama bekar işte kız bakıyoruz:)) oda yüksek kimya mühendisi olacak Allah'ı var kv çok iyi yetiştirmiş her anlamda. Yardım edenim.olacak ama kısa süreli kv de Almanca kursuna gidiyor mecburi o diyor sen gel bize kendimi toparlayıp bir süre orada kalacağım . Adı ali Kaan olacak büyük ihtimalle . Vallahi burda sizin anlattiklarijizin çoğu bizde yok kendini yere atmalar kafa vurmalar bir ara kötüydü Oda ben çok bunalmıştım onayansidi heralde sonra yine düzeldi maaşallah inşallah Buda öyle uslu olur ama zannetmiyorum karnımda çok hareketli resmen beni dövüyor :)

O nasıl bir yaklaşım yaa
Pis kadın.. kendi çocuğu yok muydu acaba..
Bi de 4.sınıfsın insanlar önünde küçük düşürülmenin ne demek olduğunu çok iyi hissedebiliyorsun..
bit konusu önemli tabi ama o şekilde davranmak kimsenin hakkı değil.. anlatıyorlar bana eskiden dayak varmış gerçi hala var bazı yerlerde anladığım kadarıyla, hiç anlayamıyorum onu.. nasıl kıyarsın.. evet çok yaramaz ve arsız çocuklar var ama farklı şekilde cezalandırmak gerekir..

Öğrenciliğini anlatırken tam beni anlattın ben de senin gibiydim çekingen, ağzı var dili yok.. bana öğretmenler bundan bişi olmaz derdi, halbu ki sadece tembeldim o kadar sonra ne oldu bak okudum işte naber diyesim var onlara :)))

vardı çocuğu, anneydi bide bu insan yani düşün. berbat bir kadındı ya allahından bulsun.

ya hep özenmişimdir o zamanlar özgüvenli çocuklara, ben parmak kaldırmaya bile utanırdım :) sende öyleymişsin demek ama ne kadar da başarılı ve güzel bir insan olmuşsun. hayatta herşey derslerde başarılı olmak değil :)

ilk zamanlar ayak uyduruyo gibi gözüküp sonradan cozutabiliyolar canım dert etme. bende uyku eğitimi verirken öyle olmuştu. biraz yorucu olacak ama sen devam et :)

Mericim sen cok yasa koptum

Canim yaa inanamiyorum igretmenligi zerre kadar haketmeyen bi kadinmis. Tam bi travma olmustur tabi. Ben de ayni senin gibi bi ogrenciydim ve maalesef benim ogretmenim de oyleydi. Erkekti. Favori ogrencileri vardi. Digerleri pek umrunda degildi.

Ayni canim resmen beni anlatmissin. Bilsem bile asla parmak kaldirip soylemezdim. Nerdeyse universiteye kadar oyleydim. Yavas yavas acildim birazcik

Ayni canim resmen beni anlatmissin. Bilsem bile asla parmak kaldirip soylemezdim. Nerdeyse universiteye kadar oyleydim. Yavas yavas acildim birazcik
ne kötü öğretmenlere denk gelmişiz bizde yazık. belki özgüvenimizi kazandıracak bir öğretmen denk gelseydi öyle olmazdı kim bilir :) bende liseye başladığımda açıldım. ondan öncesinde çok asosyal ve özgüveni eksik bir çocuktum.

işte bende doğumdan önce kızım inşallah bana benzemez diye düşünüyodum ama bu bizimkiler asla bize benzemez bebekliklerinden belli baksana hepsinin gözler cin gibi

Çok geçmiş olsun canım.Allah tekrarından korusun.saglikla al kucağına insaallah

Benim de oğlanın 3.sinif öğretmeni değişti.bugun toplantıda tanıştık.tam ideal bir bayan öğretmen.insaallah yanilmayiz.egitmeye bizden basladi.cocuklara davranış konusunda tavsiyeler verdi.ayda 3 kez tavsiyeler verecekmis bize de toplantı yapip.hem ciddi disiplinli hem sevgi dolu cocuklara karşı.

Ever haklısın onların tavrını değiştirmek gerçekten çok çok zor.. maalesef ki kendi bildikleri doğrulara göre davranıyorlar.. olsun biz yine de pes etmeyelim bu esnada sinirler yıpranacak ama hazırlıklıyım ben :)))

Maşallah maşallah, iyi gitmesine sevşndim canımcım.. bunlar akıllı canım hepsi :) ya uykuda aşırı değişiklikler bekleme bence, ayaz gece genelde uyanmıyor ama sabahları beşte ayakta her zamanki gibi.. gece beslenmesi hiç bir şekilde olmayınca zamanla uyanmamaya başlıyor merak etme sen :))
Be güzel kendi yatağına yatıp uyuması da sana hediye olmuş :))

Ayaz hala meme diyor ama öylesine bakmak istiyor ama bakmasına bile izin vermiyorum.. çok sinirli sadece.. daha sürer yeb4 bir aya alışıyorlar demişti zaten ben de o yüzden aşırı beklentiye girmiyorum :))

evet canım zamanla beklentileri bitiyor merak etmeyin :)

Ayaz 5te kalkıyor diyorsun ya ama 8de yatıyor çok normal değil mi? yabaş gabaş kaydırsan mesela 9-9 buçukta yatsa 7ye kadar uyur gibi geliyo

Bugün Tuna resmen ağzımıza etti , huysuzluk olur da bu kadar mı?? İlçeye gittik market eczane filan ihtiyaçlar vardı, bide yemek yiyelim dedik, ota moka ağlıyor, tepiniyor.. Kucağımızda da durmuyor, ne istediğini anlamadık anlasak izin de verecez yeter ki sussun da iki lokma yiyelim diye, yok.. Neyse ordan bi çek çek buldu yine oynamaya başladı derken merdivenlerden düştü çek çek. Abooooo kıyamet koptu resmen. Boğazımıza dizdi sıpa.. Ben ağlasa da sızlasa da izin vermiyorum ama babası hem de dışarıdayken ağlamasına tahammül edemiyor. Ay çok gerdimyav beni bu halleri, oturup ağlayacaktım az daha. Napıcaz Can'ım yaa.. Dönemsel dimi bu geçicek de piliiiissss

Vah yavrum yaa.. Nasıl bi konuşma Nasıl bi tarz bu yaa.. Tamam ben de sinirli bi öğretmenim ama bu kadar da olmaz yani.. Öğrenci sana güvenmeli, anne babasından sonra en yakın seni görmeli.. Bit her zaman olabilir evet çok kötü bişey ama tam aksine çaktırmaması lazımdı.. Can'ım işte herkes öğretmen olamaz. Ben de çok utangaçtım ilokuldayken. Sınıfımızın çoğu zengin çocuğuydu ve okuma yazma bilerek gelmişlerdi. Ben ise küçük basit bi memur çocuğuydum ve hakkaten tembel tenekeydim :)) bizim öğretmen de -rahmetli - çok ayrım yapardı ama ben o ayrımın içinde bile değilmişim şimdi anlıyorum bi gün folklor Ekin'ine girmek istedim, öğretmen bana şöyle bi baktı, kimlerdensiniz derdi anneme, annemde bişeyler geveledi yazık, çok dolu folklor alamayız dedi pis kadın! Nasıl üzüldüydüm.. Sonra izci olduydum zorla Ay ben çocuklara travma yaşatıyor muyum acaba.....

aynen Can'ım bak yüksek lisans bile yapmışsın baksana.. Ay inşallah benim sınıflarımdan da beni hatırlayan, sayemde okuyan, meslek sahibi olan öğrenciler olur. Bunu gerçekten ,istiyorum. Hayatta bi izim olmasını isterim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…