Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,0%
  • erkek

OY: 96 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    183
Girdim nts'ye. Sekreter sanırım beni ntsye bağlayan kişi. Dümdüz sırt üstü yattım bağlandı. Her yerim ağrıdı. Hiç bilgi de vermedi, ne yapmam gerektiğiyle ilgili. Ntsye giren kızlar, dümdüz sırt üstü mü yattınız? Bir de konuşmak yasak mı? Ben hep konuştum güldüm 🙄 düdük gibi girdim çıktım, bişi anlamadım. Doktorum nts kağıdıma baktı herşey normal dedi. Şimdi asıl bomba geliyor. Benim normal doğum 23 aralık gösteriyor. Sezeryan istiyorum dedim. 20-24 aralıkta alabiliriz, hazır ol dedi 🙄 yani 39-40 hafta civarı alacak. Ay ben o zamana doğurmaz miyim? Bana çok geç geldi Tarih. Şuan 35. Haftamdayım ve bebek 3027 Gram. O zamana 4 kiloyu geçer heralde. Kafam çok karıştı gızlaarr.

Çok iyi fikir. Bugün gebe eğitiminde de gördüm. Hiç bir hamile yürüyüş yapmıyormuş. Ben de yapmıyorum. Artık yürürsem Doğurucam gibi geliyor, karnım baya ağırlaştı.
Nst sırt üstü asla çekilmemeli ya direkt nabız hızlanması baygınlık hissi yani. Biz oturarak çekiliyoruz böyle masaj koltuğu gibi kocaman deri koltuklar var en rahat halinle çekiyorlar yani. Konuşmakta falan bir sakınca olduğunu sanmıyorum. Sonuçta bizim nabız tansiyon ölçümümüz yapılmıyor o sırada. Bir dahaki sefere en azından sedyeyi dikleştirmeyi dene en rahat pozisyonunda çekil kuzum bence canına yazık öyle.
Sezaryen olacaksa 4 kiloya ulaşması problem değil doktorlar için ki. Aksine içeride ne kadar kalırsa o kadar iyi bence. Ben bekleten doktorları daha samimi buluyorum. Yoksa adam için ha 37 ha 40 senden 3 hafta önce kurtulacak baktığında ama o beklemeyi teklif etmiş bence çok kıymetli 🌸 Sancın olursa plansız sezaryen de yaparlar canım çok öyle olan da biliyorsun.

Inslh kuzum saglikla kucagina al ben erken dogumlarda sezaryanyapiliyir diye biiyordum sasirdim inslh sag saglim kucana alirsin hepimiz saglikla kavusuruz 🤲😘
Doğum şekli hiç önemli değil benim için hepsine kararsızım doktor o an nasıl derse öyle yapacağım. inşallah hepimiz hem kendimiz hem bebeğimiz sağlıklı atlatırız

😄😄miniğiz. Anneannem de küçük evlenmiş 66 yaşında annem kızlar arasında en büyüğü 43 yaşında sonra 40 36 33 diye gidiyor teyzelerim birde 31 yaşında dayım var o yeni evlendi. 😄kuzenlerin en büyüğü benim 25 yaşında en küçüğü 6 aylık ve 33 yaşında olan küçük teyzem de 12 haftalık hamile 3.çocuğuna😄 kuzenim kendi bebeğimden küçük olcak yani😱baba tarafı kuzenlerim hep büyük ama baba tarafında üveylik falan var hiç görüşmüyoru.

Hamile olan teyzeminde kanama alanı var doktor progesteron verdi ayrıca da kese tam birleşmemiş birkaç haftaya birleşmesi lazım dedi doktor sürekli dinlen dedi bu vesileyle onada dua istiyim düzelir inşallah 🙏
Ay resmen S secondchance ’in dediği gibi neredeyse teyzelerinle yaşıt çıktık 😆 Maşallah canım çok genç bir aile 🥰

Teyzenin hamileliği de sağlıkla devam eder ve neticelenir inşallah, evet bol bol dinlensin. Benim haftalarca aktif kanaması olan arkadaşım progestanlarla dinlene dinlene geçirdi o haftalarını. 7. aya kadar da plasenta previa ile uğraştı. Şimdi o bebek doğdu da 4 aylık oldu bile ❤️ Darısı teyzenin başına kuzum 😘

Sanirim artik herkesde ayni bende her aksam olunca dogurcam heralde bugun diyorum benimde basliyor sancilar agrilar karnim taş gibi aliyor aksam olunca basliyor
Valla ortalama 6 dkda 40 saniye kasıldı kasılıyor doktor da git nst çekil dedi de ağrım sancım vs başka belirti olmazsa gitmicem bu gece. Belki de her gün böyle olacak artık.

Ucunu de koy ispanyol ismi gibi olsun 🤣
😂 Ben de çift isimliyim sırf o sebepten evlenince kendi soyadımı kullanmadım dört isim olmasın diye sadece kocamınkini kullandım 😅 kısa ve uyumlu olsa belki de kullanırdım. Böyle bile fazla uzun geliyor kulağıma, eşimin soyadı da uzun biraz 😂Kendi kendime hep dedim çocuğum olursa kız olsun erkek olsun tek isim koyucam opsiyonel olmayacak 😂😂

Öldüm sngkg hastanede ben baya doğuruyor gibi sancılandım ya kıvrana kıvrana. Ağrı hissetmesem de 100 çıktı ve aşırı düzenli çıktı benim nst, normal doğumda göremiyoruz bu düzenli sancıyı dedi doktor da ebe de
Wow. E nasıl geçti o sancı. Tövbe korkuttun dhdjjd

Wow. E nasıl geçti o sancı. Tövbe korkuttun dhdjjd
Nidicard aldım kuzum 6 doz hastanede, sonra 2 doz daha aldım doktor taburcu etti düzeldiği için 4 dozunu evde devam ettim. Nolur nolmaz ciğer geliştirici de vuruldum da yine kasılıyorum bugün uzun da sürüyor :KK43:

Valla ortalama 6 dkda 40 saniye kasıldı kasılıyor doktor da git nst çekil dedi de ağrım sancım vs başka belirti olmazsa gitmicem bu gece. Belki de her gün böyle olacak artık.
Benimde oyle her aksam cnm galiba 36 ninda guncellemesi bu bende aksam olunca bi agirllasiyorum agrim sancim kasilmam hersey var ama geciyor gecdi icinde onemsemiyoorum cnm

Nidicard aldım kuzum 6 doz hastanede, sonra 2 doz daha aldım doktor taburcu etti düzeldiği için 4 dozunu evde devam ettim. Nolur nolmaz ciğer geliştirici de vuruldum da yine kasılıyorum bugün uzun da sürüyor :KK43:
Yaaa hastaneye gittiğinde de yapılacak bir şeyler var yani. Ama benim hissettiğim kasılma her zamankinden daha şiddetli değil. Sadece daha sık. Eşlik eden bir ağrı da yok hatta pilatese girdim çıktım bak bir saat engel olmuyor yani bir şeyime. Sence de normal değil midir?

Yaaa hastaneye gittiğinde de yapılacak bir şeyler var yani. Ama benim hissettiğim kasılma her zamankinden daha şiddetli değil. Sadece daha sık. Eşlik eden bir ağrı da yok hatta pilatese girdim çıktım bak bir saat engel olmuyor yani bir şeyime. Sence de normal değil midir?
Bana düzenli gelmedi senin sancılar, ne zaman başka randevun

Ahahahha 😂 Of of of. Tükürenin de özgüveni yani. Bana çeksin diyecek kadar kendini önemli ve iyi biri gibi görmesi 😂

Kesin odur. Böyle abdestli namazlı ağzı dualı biri azıcık bir çiğneyip bebeğin üst damağına onu değdirecekmiş. Doğar doğmaz yapılması iyiymiş bir de. Bizde o zat kv’m olur olsa olsa. Umreden de gelecek getirir hurmayı zemzemi ama yapmaz bence hastalık bulaşır falan der kesin shsjjs
Bana böyle bi reels atmıştı kv. Elim ayağım titreyerek izledim. Sonra araştırdım. Peygamberimiz zamanında 1 bebek için hurmayı yumuşatıp vermiş. Ama dinen öyle ağzı dualı birinin ağzından bişeye bebeğe verilmesi hijyenik olmadığından sanmıyorum sünnet olsun. Kusura bakmasın kimse peygamber değil. Tıbbi olarak pis sayılan şeyin dinen doğru olacağını sanmıyorum. Ha sünnetse de farz değil bu sünnete de uymayıverelim yani djdjdjd. Bi arkadaş şey demişti ben parmağımı hurmaya sürüp ağzına değdirdim hani sünnet bana bu kadar yetti diye. En fazla yapacağım şey budur sanırım onu da yanımda götürmem kv falan getirirse aklıma gelirse anca yani.

😂 Ben de çift isimliyim sırf o sebepten evlenince kendi soyadımı kullanmadım dört isim olmasın diye sadece kocamınkini kullandım 😅 kısa ve uyumlu olsa belki de kullanırdım. Böyle bile fazla uzun geliyor kulağıma, eşimin soyadı da uzun biraz 😂Kendi kendime hep dedim çocuğum olursa kız olsun erkek olsun tek isim koyucam opsiyonel olmayacak 😂😂
ben de esimin soyadini kullanmiyorum uzun diye kendi bekarlik soyadimla burdaki tum kartlarim, sadece pasaportum yeni degisince esimin soyadini eklediler onun disinda kimlik kartim ehliyetlerim hem burda hem tr de cocugumun dogum belgesinde soyadim hep bekarlik soyadim bir sorun da yasamadim. zaten adim zor telaffuz ediliyor burda bir de esimin soyadini ekleyip iyice zorlastirmiyim dedim.
e devlette cift soyadliyim tabi ama sadece e devletten resmi belge alirsam gozukuyor, yoksa tum kartlarda ve akademide kisisel hayatimda bankalarda vs kendi soyadimlayim
esim bile oyle alismis ki benim adima form falan doldursa adimi ve kendi soyadimi yaziveriyor hemen 😂😂

Bizim hastane watsap grubunda emzirme eğitiminden hemen sonra taburcu ediyorlar . Çok az kaldııı çok heyecanlıı 🥰 tüylerim diken diken oldu dikişlerim sızladı hahhaha 🤍 ama bu tatlı bir sızlama
Çookkk heyecanlı 😬 hemen adapte olmaya başladı zaten ikinci emzirmede . Yarın sabah daha iyi emecektir bence 🥰 göbeği de düştü gelsin bi duş ohhh mis 😋

İlk verdiler ya emzir diye diyorum kızım sen cahil ben cahil 😂😂 ikimizinde ilk meme deneyimi oldu 🥲

Bana doktorun dediği 2 lt su iç yat ama yat oturma. Ben ilk yattım kendimi dinlemekten olmadı sonra dizi falan açtım telefonda bişeyler baktım öyle baya geçtiydi. Ben neredeyse günde 4 lt çıkartmışım suyu kasılmalardan ama çok iyi geliyor hissediyorum düşürüyor direk

Bana doktorun dediği 2 lt su iç yat ama yat oturma. Ben ilk yattım kendimi dinlemekten olmadı sonra dizi falan açtım telefonda bişeyler baktım öyle baya geçtiydi. Ben neredeyse günde 4 lt çıkartmışım suyu kasılmalardan ama çok iyi geliyor hissediyorum düşürüyor direk
yan oturma niye dedi acaba

Bana düzenli gelmedi senin sancılar, ne zaman başka randevun
Ay gidiyoruz beyim asla duramadı bu bebeğin strese girmesi ile alakalı bir şeymiş doktorun da git dedi diretme gidip baktıralım en azından neyi ne kadar ciddiye almamız gerektiğini anlarız birdahakine ona göre hareket ederiz falan dedi. Çıktık gidiyoruz bakalım. En yakın randevu Cuma.

Ay suyu da az içmiş olabilirim bugün hiç aklıma gelmedi öyle düşünmedim. Resmen kasılıyorum şaka gibi yaaa

X